| Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? | |
|
Autor | Poruka |
---|
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 21:42 | |
| Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? ZASTUPNIK SPS-a Zoran Kasalović digao je srpsku javnost na noge s idejom da oni "koji nisu izašli pred matičara i nisu iskusili radosti roditeljstva trebaju uplatiti novac u fond za obnavljanje stanovništva 'Dječji dinar', a koja je protumačena kao uvođenje poreza na neoženjene, neudate i osobe bez djece. Beogradska Politika izračunala je kako bi gotovo dva milijuna stanovnika Srbije moralo platiti ovaj porez. Ili rađaj ili plaćaj!? "Svjestan sam da neke osobe iz bioloških razloga ne mogu biti roditelji, ali država mora voditi računa o općem interesu i pomagati svojim sugrađanima. Mislim da je vrijeme da se razmišlja o preraspodjeli nacionalnog dohotka u korist rađanja i da se daju olakšice obiteljima koje imaju više djece”, pokušao je objasniti Kasalović za Politiku. Srpska zastupnica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić kaže za Politiku da joj nije poznat ni jedan primjer demokratske zemlje u kojoj postoje porezi za neoženjene, neudate i osobe bez djece. (Index.hr) |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 21:44 | |
| O tome sam kontao kad sam postavljao temu o demokraciji u Filozofiji. Ne samo da svaka budala ima pravo glasa, već budaletine postaju vlast. Ma koja demokracija. |
|
| |
Kayser Soze
Poruka : 13287
Učlanjen : 01.10.2012
Raspoloženje : Priđi da ti šapnem ...
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 21:49 | |
| |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 21:52 | |
| Na temi ćemo razglabati o tome. Da ne raspucavam municiju. |
|
| |
dusajuca
Poruka : 8125
Učlanjen : 09.08.2012
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:10 | |
| Stvarno nebuloza.. ..ovo kao da se takmice ko ce da smisli genijalniji plan kako na jos neki nacin orobiti narod.. |
|
| |
Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:18 | |
| Ne mislim da je to loša ideja ..ali naravno da to ne bude neka nebulozna suma, već više kao humanitarni dinar koji bi išao nezbrinutoj deci i deci koja bi ta pomoć bila neophodna |
|
| |
Kayser Soze
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:23 | |
| Majka mu stara ako ne smemo da diskriminišemo homoseksualce, onda valjda ne smemo da diskriminišemo ni one koji iz njima znanih razloga ne žele potomstvo. U krajnjem slučaju pa nije to tek tako nadješ bilo koga na ulici i aj se razmonožavamo da ne bi porez plaćali . Humanirani dinar/dolar/evro sve to može ali na dobrovoljnoj osnovi |
|
| |
Shadow ADMIN
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:27 | |
| Stvar je u tome što se ljudi retko kad odlučuju nešto dobrovoljno da daju ..ali ako im to uzmu odmah od plate ili kroz neki račun, onda može ..Nije to diskriminacija, barem ja to tako ne vidim...a ii samci imaju više mogućnosti da pomognu nekome |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:28 | |
| - Shadow ::
- Ne mislim da je to loša ideja ..ali naravno da to ne bude neka nebulozna suma, već više kao humanitarni dinar koji bi išao nezbrinutoj deci i deci koja bi ta pomoć bila neophodna
Ja na to gledam ovako. Tko neka i plati. |
|
| |
dusajuca
Poruka : 8125
Učlanjen : 09.08.2012
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:29 | |
| Upravo,zamisli ljude koji ne mogu partnera da nadju,a zele decu,brak..jos ih i oporezujmo,da ih dodatno kaznimo.Ili ljude sa pedeset i kusur godina,ne mogu ni da hoce vise da imaju decu,do koliko godina treba da izdvajaju ? |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:33 | |
| Uostalom, samac sam s bijednom plaćom. Ne mogu ni da živim, a kamoli da se ženim. Pa da mi još uzmu. Makar i simbolično. Djelovalo bi mi kao poniženje. |
|
| |
Kayser Soze
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:37 | |
| |
|
| |
Shadow ADMIN
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:37 | |
| Ma ne verujem da će ta ideja uopšte proći ..ali u pozadini se naziru dobre namere pa sad.... milom ili silom... Ali , stvarno, greota je što ljudima nije problem da potroše neki dinar na glupost, na primer kupiti novine svaki dan, ili listić za loto ili uplatiti kladionicu a kad im spomeneš da taj novac pošalju nekome kome treba, e to je već problem |
|
| |
Kayser Soze
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:41 | |
| To što ti pričaš je druga tema i tiče se humanitarnih akcija i naše empatije. A kad smo kod teme znam i ja da ova nebuloza neće proći, a obzirom da je totalno suluda ne želim da razmatram bilo kakve pozitivne aspekte i motive |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:41 | |
| Ma sve je to pljačka sirotinje. Neka oporezuju više bandu koja ima mjesečno hiljade eura plaću, ili one koji mlate milione. Ali njih neće, boje se. Lakše po sirotinji. Pa kad sirotinja popizdi i izađe na ulicu, onda će biti ok. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:42 | |
| Znam ja. Ništa bez šume. |
|
| |
Shadow ADMIN
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Uto 2 Apr - 22:51 | |
| Baš sam se iznenadila danas kad sam pročitala da neki se neki kongresmeni u UN odriču naknade saosećajući sa državama u krizi ..ne znam samo šta i ko će taj njihov novac uzeti..neko siromašno i napušteno dete ili nečiji dzep za neće se baci |
|
| |
Excited4U
Poruka : 21683
Učlanjen : 03.05.2011
Raspoloženje : So Excited ;-D
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? Sre 3 Apr - 1:25 | |
| |
|
| |
Enigma MODERATOR
Poruka : 55658
Učlanjen : 29.03.2011
| |
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ili rađaj, ili plaćaj, Srbija uvodi porez na samce??? | |
| |
|