|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:25 | |
| “Tko hoće život svoj da sačuva, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj zbog mene, naći će ga. Jer što koristi čovjeku, ako dobije sav svijet, a pritom izgubi dušu svoju?” (Mt 16,25-26) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:25 | |
| “Tko se god uzvisuje, bit će ponižen, a tko se ponizuje, bit će uzvišen.” (Mt 23,12) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:26 | |
| “Kako želite da ljudi vama čine, tako činite i vi njima.” (Lk 6,31) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:26 | |
| “Kako želite da ljudi vama čine, tako činite i vi njima.” (Lk 6,31) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:27 | |
| “Ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće saznati. Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima.” (Mt 10, 26-27) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:27 | |
| “Vrati mač svoj u korice, jer svi koji se mača hvataju od mača ginu.” (Mt 26,52) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:28 | |
| “A mnogi prvi bit će posljednji, i posljednji prvi.” (Mt 19,30) |
|
| |
Gost Gost
| “Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam se suditi, i kakvom mjerom mjerite, onakvom će vam se mjeriti.” (Mt 7,2) |
|
| |
Gost Gost
| Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se.” (Lk 6,37) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:30 | |
| “Tko nije sa mnom, protiv mene je. I tko sa mnom ne sabire, rasipa.” (Mt 12,23) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:30 | |
| “Zaista, kažem vas, teško će bogataš u kraljevstvo nebesko. Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu u kraljevstvo Božje.” (Mt 19,23-24) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:31 | |
| Tko od tebe što zaište, podaj mu! I ne okreni se od onoga koji hoće da mu pozajmiš.” (Mt 5,42) |
|
| |
Gost Gost
| “Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.” (Mt 10,28) |
|
| |
Gost Gost
| Blago ožalošćenima: oni će se utješiti!” (Mt 5,4) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:32 | |
| “Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga.” (Mk 10, 43-44) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:36 | |
| “Jer tko ima, još će mu se dati i imat će izobilja; a tko nema, i njemu će se još oduzeti, što ima.” (Mt 13,12) |
|
| |
Gost Gost
| Ljubite svoje neprijatelje, dobro činite svojim mrziteljima, blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite za one koji vas zlostavljaju.” (Lk 27,28) |
|
| |
Gost Gost
| “Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.” (Mt 18,3) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:37 | |
| “Budite dakle savršeni, kao što jesavršen Otac vaš nebeski!” (Mt 5,48) |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:37 | |
| “Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.” (Iv 8,31-32 |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:38 | |
| “Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.” (Iv 8,31-32 |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:38 | |
| Ovako je govorio Isus Hrist. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:39 | |
| Još mаlo vremenа je svetlost među vаmа. Hodаjte dok imаte svetlosti, dа vаs mrаk ne obuzme. Ko ide po mrаku, ne znа kud ide. Dok imаte svetlosti, verujte u svetlost, dа budete sinovi svetlosti. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:39 | |
| Ko je mаti mojа, i ko su brаćа mojа? Onaj ko izvršuje volju Ocа moga koji je nа nebesimа, onаj je brаt moj i sestrа i mаti. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma Ned 1 Sep - 8:40 | |
| Ako oprаštаte ljudimа grehe njihove, oprostiće i vаmа Otаc vаš nebeski. Ako li ne oprаštаte ljudimа grehe njihove, ni Otаc vаš neće oprostiti vаmа grehe vаše. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Citati iz Svetog Pisma | |
| |
|
| |
|