Naslov: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 9:49
Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju"
Pesma je prvi put izvedena na Festivalu "Opatija" 1964. Dobila je prvu nagradu zirija i prvu nagradu publike. Muziku je napisao Zdenko Runjic, tekst Drago Britvic. Izvodjaci su bili Djordje Marjanovic i Lado Leskovar.
Evo stihova:
Ova dvorišta puna neba i ptica uđu ko muzika stara nekud duboko u nas i tu uvijek ostaju. Tu nas čekaju davno poznata lica jedan je kuštravi dječak uvijek u proljeće tu, ti znaš zašto dolazi. Tko je nekada nosio prvo sunce po dvorištima, nikad sasvim ne ostavlja ovaj život u predgrađima.
Potraži me u predgrađu na ulici, na raskršću, gdje ti je jorgovan rasuo perle gdje nam je proljeće dotaklo usne i pobjeglo.
Potraži me u predgrađu, kraj vlakova što prolaze, bit ćemo sami u svitanje dana, bit ćemo sami u pjesmama ptica, ko nekada.
Drijemaju jedra od rublja i cvijeća, čekaju vjetar da nekuda plove, čuješ li naše nas predgrađe zove, traže te kuće i ulice stare.
Potraži me u predgrađu, poljubi me u sjećanju, bar onih sati kad ostaneš sama ako me sada još imalo voliš, potraži me.
Ti nemaš prsten s našeg vjenčanja, al pamtiš streju na kraju grada, bez mnogo cvijeća, bez vela i zlata, bila si lijepa i sretna ko nikad.
Potraži me u predgrađu, poljubi me u sjećanju, bar onih sati kad ostaneš sama ako me sada još imalo voliš, potraži me, potraži me, u predgrađu, poljubi me u sjećanju, potraži me...
"Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski
malalila
MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 9:51
malalila
MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 9:52
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:45
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:45
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:46
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:47
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:48
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:48
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:49
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:50
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:51
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:52
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:53
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:54
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:56
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:57
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 16:59
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pon 2 Feb - 17:01
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pet 6 Jul - 17:56
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pet 6 Jul - 17:57
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pet 6 Jul - 17:57
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pet 6 Jul - 17:58
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pet 6 Jul - 18:00
Gost
Gost
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju" Pet 6 Jul - 18:03
Sponsored content
Naslov: Re: Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju"
Ista pesma razliciti izvodjaci "Potrazi me u predgradju"