Novi spot Hladnog piva – žestoki podsjetnik o privatizaciji
7.07.2015.
Grupa Hladno pivo nedavno je na svom Facebook profilu premijerno prikazala novi spot za pjesmu "Firma" s 8. studijskog albuma naziva "Dani zatvorenih vrata", objavljenog za njihovu nezavisnu etiketu Gajba records. Mile Kekin, pjevač Hladnog piva i autor teksta je izjavio uoči premijere spota: “Svirajući uzduž i poprijeko lijepe naše regije primijetili smo u baš svakom gradu kombinaciju novih crkvi i propalih tvornica, velikih zastava i još veće nezaposlenosti, pa se tako dogodila pjesma ‘Firma’. Dodao je i kako je ova pjesma ubrzani tečaj za mlađe, kratki podsjetnik za one malo starije, ali i upozorenje za nadolazeće da ne padaju olako i bez ispaljenog metka na stare fore novog početka.
Tekst pjesme odražava razočarenje i ogorčenost ljudi koji su od radnika nekad uglednih tvrtki postali živi otpad društva. Iako u pjesmi dominiraju motivi iz opustošenih života prevarenih radnika, Hladno pivo svojom žestokom interpretacijom stihova i zvučnom pratnjom glasno poziva na red sve one iz ‘crnih limuzina’ koji su proveli pljačku po principu ‘Bog, domovina, nacija’ i svjesno uništili živote tisuća ljudi ‘palih bez ispaljenog metka’. U konačnici ‘Firma’, u čijem spotu prevladavaju motivi iz napuštenih tvorničkih hala, odličan je, beskompromisni punk-rock uradak, koji traži pravdu za opljačkane i unesrećene ljude. Režiju spota potpisuje Andrej Korovljev, a u spotu sudjeluju radnice i radnici Gredelja, Diokija i Kamenskog, propalih hrvatskih tvrtki.
ravnododna.com
malalila
MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
Naslov: Re: Hladno pivo Ned 13 Mar - 9:49
Nisam vaš, moji su pobedili 1945!
Frontmen Hladnog piva izazvao žučnu političku polemiku na internetu stihovima u kojima je izneo lični stav o jačanju desnice, koja je prisutna u hrvatskom društvu. Mile Kekin, frontmen grupe Hladno pivo, privukao je veliku pažnju javnosti objavljivanjem autorske minijature „Ja nisam vaš“ s intrigantnim i direktnim tekstom koji je zapalio društvene mreže.
Muzičar je u noći između 3. i 4. marta samo uzeo gitaru i otpevao ono što mu je na duši. „Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, ja nisam vaš, moji su dobili ’45“, peva Kekin inspirisan jačanjem desnice i ustaštvom, koje je prisutno u hrvatskom društvu, ali i širom regiona.
Kao svoju ličnu poruku pesmu je uradio sam, bez podrške benda, a zbog nje su se mnogi, iako nikome nije pripisana niti lično upućena, ipak našli prozvanim da daju svoj stav i Miletu održe lekciju o „komunizmu, partizanima i humanosti“. Internet je vrlo brzo planuo, a stranica Hladnog piva bila je preplavljena i pozitivnim i veoma negativnim komentarima „srbomrzaca i hrvatomrzaca“.
Pozvali smo Mileta, ali je on ostao uzdržan. - Neću davati komentar o pesmi. Neka je svako tumači kako želi. Sve što sam želeo rekao sam stihovima - poručio je Kekin za Kurir.
U svakom slučaju, niko nije ostao ravnodušan na stihove ove pesme, a pored mnogobrojnih istomišljenika koji su ga podržali bili su i reper Edo Maajka, kao i Ida Prester, pevačica benda Lolobriđida.
Ja nisam vaš
Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, Ja nisam vaš, moji su dobili ’45,
Nisam vaš od glave do pete, nisam vaš cijelim tijelom, Vrijeme da se ljudi sjete da je crno crno, a bijelo bijelo...
Ja nisam vas Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, I se*em vam se na nijanse, znam tko je pred zid vodio đake,
Nisu sotone punili vagone, već nečiji djedovi i bake... Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete,
Nisam vaš maneken prijatelj, nisam vaš cijelim bićem, Tako ću učit svoje dijete da se takvom ološu ne miče! Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, Ja nisam vaš, i tako ću i učiti i svoje dijete.
kurir.rs
malalila
MODERATOR
Naslov: Re: Hladno pivo Ned 13 Mar - 9:52
Lijepa rijec
Vani škripi tramvaj već a mi smo i dalje u svađi treba nam jedna lijepa riječ kopam u sebi da ju nađem,
da nam skine ratne boje i da sve pretvori u vic sve naše ljubomorne paranoje sav inat i kapric
jedna lijepa riječ jedna, lijepa riječ sad nam treba jedna lijepa riječ nevažno je ‘ko će je prvi reć’ sad nam treba lijepa riječ
rek’o sam ti stoput već imaš karakter stvarno vražji a možda je baš u tome i catch što baš tebe takvu tražim
ti imaš taj jezik ultrabrzi koji moćno ljubi i sočno mrzi a ja imam dar da zajebem stvar ma ubij me ako nismo idealan par
jedna lijepa riječ, jedna lijepa riječ sad nam treba jedna lijepa riječ nevažno je ‘ko će je prvi reć’ sad nam treba lijepa riječ
malalila
MODERATOR
Naslov: Re: Hladno pivo Sub 22 Apr - 14:06
"Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski
malalila
MODERATOR
Naslov: Re: Hladno pivo Sub 20 Maj - 20:46
Reno 4
Ležimo na skriptama, licima sunce hvatamo još malo do predavanja ali zašto da se žurimo tebe nosi Amerika i neke zemlje daleke a mene fura muzika i naš prvi cd
koja sreća kad se sada sjetim kad si ušla u moj Reno 4 mjesec pun k'o brod iznad autoputa klizimo kroz noć kao nož kroz putar
dolazim iz provincije s misijom da te nasmijem loviš tuđe ambicije kao odbjegle zmajeve idemo na magistralu gledat grad kako trepere a tvoja bosa stopala vire iz moje limuzine
koja sreća kad se sada sjetim kad si ušla u moje Reno 4 rekla si mi "samo vozi na bilo koju stranu svijeta imam par fantastičnih kazeta"
koja sreća kad se sada sjetim kad si ušla u moj Reno 4 mjesec pun k'o brod iznad autoputa klizimo kroz noć kao nož kroz putar
"Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski
Salome
Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
Naslov: Re: Hladno pivo Sub 21 Jul - 19:42
Salome
Master
Naslov: Re: Hladno pivo Pon 21 Jan - 20:47
Jednim osmijehom ti punis me i dajes snage mi da ustanem ujutro kada je vani mracan dan kao prikovan za prozore slika sto tjednima se ne mice ujesen ko da je ljeto bilo san ulazis mi u svijet kao vatromet i dajes svemu neki smisao i ime strah me da nas ne stigne
Ovaj grad a ti mi kazes ma ne brini se navuci zastore, iskljuci svijet barem za nas moramo se maknuti ili cemo usahnuti a ti me uspravljas onako ko sto znas samo ti
Jednim osmjehom ti punis me i dajes snage mi da ustanem ujutro kada je vani mracan dan kao prikovan za prozore slika tjednima se ne mice ujesen ko da je ljeto bilo san tad mi se ucini da nesto u nama prijeti usahnuti od vakuma rutine
Emelie
Master
Poruka : 382995
Učlanjen : 29.03.2018
Naslov: Re: Hladno pivo Uto 13 Apr - 0:00
Emelie
Master
Naslov: Re: Hladno pivo Uto 13 Apr - 0:03
Emelie
Master
Naslov: Re: Hladno pivo Uto 13 Apr - 0:08
Emelie
Master
Naslov: Re: Hladno pivo Uto 13 Apr - 0:11
Emelie
Master
Naslov: Re: Hladno pivo Uto 13 Apr - 0:15
Emelie
Master
Naslov: Re: Hladno pivo Uto 13 Apr - 0:19
Salome
Master
Naslov: Re: Hladno pivo Sub 15 Apr - 13:35
Fenomenalno....
Stigao nam je pravi „Ratnik svjetla“ u liku i delu Mileta Kekina, drugi singl
sa nadolazećeg Kekinovog albuma kojim najavljuje povratak žestokom
zvuku i otrovno angažovanoj lirici.
„’Ratnik svjetla’ je stigao da ti za smešnu cenu od jednog klika podari rendgen
oči kojima ćeš raskrinkati tajne centre moći, jer zašto bi ti bio pijun, samo
jedan od milion kad možeš biti Ratnik svetla i Božja metla“, kaže Mile.
Ova urnebesna trominutna crna komedija u režiji maestra Filca pokazuje
Ratnika svetla u punom radnom zanosu.
Zato, ako se želiš osloboditi terora doktora i profesora, želiš biti faktor bitni
evo ti link, a ti samo klikni:
„’Ratnik svjetla’ će dokazati da sve činjenice mogu biti alternativne dok
su laži uvek profitabilne. U vremenima kada algoritmi, ali i mediji isti
prostor daju šarlatanima i stručnjacima, svako može biti svašta, granica
je samo mašta“, zaključuje Kekin za kraj.
Novi album koji Kekin sprema pojaviće se ovog proleća kada i kreće na
turneju sa svojim novim petočlanim bendom. Mile za svoju novu turneju
najavljuje opsežan repertoar koji će uključivati pesme iz svih perioda