|
| |
Autor | Poruka |
---|
katarina MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
| | | | wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Ned 28 Sep - 20:47 | |
| |
| | | Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Sre 19 Nov - 22:51 | |
| Tvorac Alana Forda o svojoj popularnosti na Balkanu: Vi ste vrlo brzo razumjeli moj humorTALIJANSKI autor stripova Max Bunker, pravog imena Luciano Secchi, u kratkom intervjuu za Al Jazeeru je otkrio da mu je jako drago što su ljudi s područja bivše Jugoslavije jako brzo razumjeli njegov smisao za humor u stripu Alan Ford, koji je ujedno doživio veći uspjeh na Balkanu nego li u Italiji. Strip u kojem se radnja vrti oko doživljaja članova Grupe TNT, nastao je 1969. godine u suradnji s danas pokojnim crtačem Robertom Raviolom, poznatijim pod pseudonimom Magnus. Knjižice Alana Forda su se pojavile na kioscima diljem bivše Jugoslavije nekoliko godina nakon nastanka stripa, u prijevodu Nenada Brixyja, a ostale su popularne i danas, kao štivo koje tako lako "gutaju" brojne generacije. "Moram priznati kako su ljudi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, odnosno cijele bivše Jugoslavije veoma inteligentni jer su veoma brzo shvatili moj smisao za humor i prihvatili ga. Žao mi je što nikada nisam imao priliku upoznati Nenada Brixyja, on je napravio izvanredan posao jer je uspio prevesti, ne samo jezik već i duh mojih priča“, kazao je Bunker. Na pitanje odakle mu inspiracija za likove Grupe TNT, Bunker je kazao da je "život najbolji učitelj, pa i u stvaranju stripova". Prvi scenarij za strip napisao je 1967. godine, a do objave prvog broja došlo je dvije godine kasnije. Bunker je u jednoj ranijoj prilici također otkrio da je glavni lik Alan Ford inspiriran stvarnom osobom i to poznatim irskim glumcem Peterom O' Tooleom, kao i to da je lik Boba Rocka inspiriran njegovim bliskim poslovnim suradnikom. "To je točno. Bob Rock je veliki Magnusov portret", potvrdio je Bunker u intervjuu, kao i to da je Anten-Man parodija na Silvija Berlusconija, bivšeg talijanskog premijera. Također je otkrio da je "Grupa TNT uvijek živa i kada nije na okupu", kao i to da nije siguran kako će se ta priča dalje razvijati. Bunker je izrazio posebno zadovoljstvo zbog velike popularnosti stripova na području Balkana i utjecaja koji je isti imao na brojne generacije. "Čini se da je zaista bilo tako, da je Alan Ford dosta utjecao na mnoge. I danas dobivam brojna pisma i mailove o ovom stripu. Drago mi je ako sam pomogao, pa makar i jednoj osobi da se bolje osjeća", priznao je zadovoljno Bunker, koji je također kazao da će strip u Italiji izlaziti "dok god je živ". (Index.hr) |
| | | katarina MODERATOR
| | | | katarina MODERATOR
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Ned 18 Jan - 22:35 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Ned 18 Jan - 22:36 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Ned 18 Jan - 22:36 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Ned 18 Jan - 22:37 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Ned 18 Jan - 22:38 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Ned 18 Jan - 22:39 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Ned 18 Jan - 22:40 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Uto 17 Nov - 19:20 | |
| "Bolje živeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bedi." "Nije važno učestvovati, važno je pobediti." "Ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti." "Ko spava nije budan." "Naoružaj se i beži." "Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega." "Ako želite pobediti u trci, morate prvi proći kroz cilj." "Ne predaj se nikad, osim kad moraš." "Alane, bež’mo, njih je dvojica, a mi smo sami!" "Prokletstvo, ovaj zid je glatak poput glatkog zida." "Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo – stranka istine" "Ovde počiva onaj koga više nema." (epitaf) "Ovdje ležim ja a stojiš ti, a bilo bi bolje da ležiš ti a stojim ja" (epitaf) "Mene će najviše pogoditi moja vlastita smrt!" "Bolje biti bogat nego ne biti" "Dole oni živeo ja" - grafit na zidu "Kupite cveće voljenoj ženi, ali ne zaboravite i na vlastitu." "Poznati sicilijanski advokat tvrdi da je sve to plod policijske mašte." "Ne veruj ženi koja laže." "Ko hoda ne trči." "Ko leti, vredi, ko vredi, leti, ko ne leti, ne vredi." "Bolje izdati knjigu nego prijatelja." "Ovde leži, ne beži jer nije sveži." (epitaf) "Možda po nacionalnosti Holanđanin, al preci su mu sigurno bili Francuzi." "Za domovinu ću dati sve, pa čak i nokat." "Ulaz slobodan, izlaz se naplaćuje." (napis na bioskopu) "Halo, Bing, kako brat? Ukrao auto, a onda mu ga zdipili na prvom parkiralištu? Kakva vremena..." "Udelite sirotom starcu bez nogu koji nema novaca ni cipele da kupi."
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:18 | |
| Bolji je nečasan beg nego časan poraz! Jedna lasta ne čini proljeće, a kamo li dve. Ne prodajemo životinje u delovima. Bob Rok: – Alane, bež’mo, njih je dvojica, a mi smo sami. Brojčano su nadmoćniji! Kupite cveće voljenoj ženi, ali ne zaboravite i na vlastitu. (natpis na cvećari) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:19 | |
| Napolju je toliko hladno da ni Staljin ne bi vršio obuku. Naoružajmo se i bež’mo. Da bi pobedio ne smeš izgubiti. Dođoh, videh, pobegoh. Jeremija, novine koštaju 2 centa! To ću ti odbiti od plate! Častan beg bolji je od nečasnog poraza. Na štrajkačkim transparentima: „Bunimo se i štrajkujmo!“
Poslednji izmenio Dala dana Pon 1 Avg - 20:20, izmenjeno ukupno 1 puta |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:20 | |
| „Štrajk u znak protesta!“ „Hleba i čokolade!“ Za ručkom u dvorcu Sir Olivera: Broj 1: Odličan je ovaj list, plemiću. Sir Oliver: Zapravo je to goveđi odrezak, visosti. Broj 1: Zaista? A čime onda ovde (Engleska) hranite krave? Ribom?
Policajac: Hej mladiću, jesi li možda video nekog tipa s crnim polucilindrom na glavi, crnim pantalonama „Made in London”, u beloj košulji s kravatom boje krvi s plavim tačkama? Alan: Ne! Čovjek kojeg sam vidio imao je crni polucilindar na glavi, crne pantalone „Made in London“, u beloj košulji s kravatom boje krvi ali to… |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:21 | |
| Bolje živa kukavica nego mrtvi heroj! General: Mrtve u bolnice, ranjenike u grobove.
Grunf: Nemojte me ljubiti, cveću je potrebna ljubav Doktor: Boli vas noga?! Odsecite mu je! Pacijent: Ali doktore mene boli želudac!!! Doktor: Odsecite mu onda želudac… Grunf: Bolje nešto od nečega , nego ništa od ničega. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:21 | |
| Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak. - Halo Bing, kako brat? - Mršavi u nadi da će se provući kroz rešetke zatvora? Nikad ništa od njega. Ovde leži, ne beži jer nije sveži. (sa groblja) Pijte više mleka, a manje nafte. (Grunfova majica) Nikad stati, osim kad se mora. (Grunfova majica) Bolje nečasna pobeda, nego častan poraz. (Grunfova majica) Ulaz slobodan, izlaz se naplaćuje. (na ulazu u bioskop) Nemi 10 centi, Gluvi 10 centi, Gluvonemi 20 centi. (na ulazu u cirkus) Prestanite mi davati milostinju jer sam mrtav. (iznad smrznutog prosjaka) Ovde leži onaj koga više nema. (na nadgrobnom spomeniku) Zaboravio disati. (na nadgrobnom spomeniku) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:22 | |
| Ko leti – vredi, Ko vredi – leti, Ko ne vredi – ne leti! (Grunfova majica) Posete svakog 6. utorka u mesecu, od 12 pre podne. (na domu za siročad – onome u kojem je Alanova Brenda) Nemojte me ljubiti! (majica Broja 1) Zatvoreno zbog smrdi. (‘d’ precrtano, napisano ‘t’ – na ulazu u cvećarnicu) Pažnja! Kuća će se rušiti 1890. (na zgradi u siromašnijem urbanom bloku) Pa mladiću, vi zaista imate materijala za dva nosa!!! |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:22 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:23 | |
| Grunf: Sada je trenutak velikih odluka! Bolje živeti sto godina kao milioner nego siromašan sedam dana.
Margot Alanu: – Mladiću, da se možda nismo videli u Monte Karlu? Alan: – Grešite, uopšte ne znam gde se nalazi to brdo! - Bob je mrtav?! Kako ću to saopštiti Njegovoj Visosti? - Pokušajte ustima, iz njih obično najlakše izlaze reči… Alan: – Kako je lepo kad pada sneg. Bob: – A ja sam mislio šta je to belo na zemlji. Jeremija: – Došlo je proleće, ptičice pevaju na granama. Bob: – Jedine ptice koje mene zanimaju su na tanjiru. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati Pon 1 Avg - 20:24 | |
| Bolje ispasti glup nego ispasti iz aviona! Ko spava, nije budan. Vlasnik nije na prodaju. Ako želite pobediti u trci, morate prvi proći kroz cilj. Životinje svih veličina i za svačiji džep. Hm, zahvaljujući mom vozilu, ako ga nekakav kvar prisili da stane, stići ćemo ga za otprilike dve sedmice! Ko hoda ne trči. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Alan Ford - Citati | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 4 od 9 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 711 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 711 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38
|
Dvorana slavnih |
Naj Avatar Haossa !
Kreja
|
Poslanici naj aktivniji nedelje | |
|