Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Uto 14 Sep - 1:12
МОЛИТВА ЧАСНОМЕ КРСТУ
Слава Господе, Крсту Твоме Часноме! Нека васкрсне Бог, и нека се развеју непријатељи Његови, и нека беже од Лица Његова они који га мрзе. Нека ишчезну као што ишчезава дим, као што се топи восак на домаку огња; тако нека изгину ђаволи пред лицем оних који љубе Бога и осењују се крсним знаком, и који радосно говоре: Радуј се, пречасни и животворни Крсте Господњи, који прогониш ђаволе силом распетог на теби Господа нашег Исуса Христа, који је сишао у пакао и сатро силу ђаволску, и који нам је даровао тебе, Крст Свој Часни, за прогањање сваког противника. О, пречасни и животворни Крсте Господњи, помажи ми увек са Светом Владарком, Дјевом Богородицом, и са свима Светима занавек. Амин.
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Čet 4 Nov - 23:08
God is eternal within the body
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sre 24 Nov - 20:43
Божанском десницом зарудиће исток, још крај нама није, јавиће се зора, Самодржавни ће Цар да нама дође, одагнаће злобне и порочне вође. Самодржавнога Православног Цара, руске земље врло мудрог Господара, јеванђелске муње објављују њега, узведеног на трон од Господа свега. Православни Цар а и Самодржац син је, Руске земље чeдо, он ће да се јави, сакривено од нас време кад ће доћи, и њега ће благи Господ да прослави. Сад је густа тама и апостасија, јеванђелска вест нам душу орадости, а ми грешни јесмо озарени њима, Господа молимо да нам грехе прости. О, Света Русијо, подижи се сада, саборно, келијно Христу благодари, за царски дар нама од Бога нам дани, уз русијског цара, уз кога ти стани. Молитвом и вером, и страхопоштовањем, и са Чесним Крстом у сретање ходи, Русијскоме Цару моћном Господару, као божанствена зора нама броди. По Божијој вољи, Божанском десницом над Русијом стоји Пасхалнаја зора, Света се Русија сусреће са Царем, Јеванђелском муњом, земље Господарем. Православни Руски, ево Цар нам иде, злобници његови сви ће да се стиде.
Инок Михаил
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sre 15 Dec - 12:51
Bog vidi. Bog čuje. Bog zna.
Salome
Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sre 15 Dec - 18:46
Sunce je Bog. Kult sunca je moj kult .Obožavanje sunca je obožavanje vidljivog. A vidljiv je život. Ako smo živi to je zato što sunce preplavljuje svetlošću naša mala tela. i samo na svetlosti smo stvarni i materijalni smo.
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Ned 19 Dec - 23:46
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Uto 28 Dec - 22:02
Verujem!
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Pet 7 Jan - 22:14
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Pon 10 Jan - 0:50
Emelie
Master
Poruka : 382995
Učlanjen : 29.03.2018
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sre 19 Jan - 22:20
Svesti čitav svemir na jednu osobu - to je ljubav.
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Uto 25 Jan - 20:12
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sub 29 Jan - 0:37
Господе сила, буди с нама, јер другога помоћника у тузи немамо, изван Тебе, Господе сила, помилуј нас. Суди, Господе, онима који нам чине зло, обори оне који хоће да нас оборе. Узми оружје и штит и устани у помоћ нашу. Пресвета Богородице, за време живота мога не остави мене, не повери ме суду људскоме, већ сама заступи и помилуј ме. Сву наду моју полажем на Тебе, Мати Божја, сачувај ме под окриљем Твојим. Да васкрсне Бог и да се расточе непријатељи Његови и да побегну од лица Његовог мрзитељи Његови. Господе, Боже сила, Боже спасења нашег, Боже Који сам чиниш чудеса, погледај милостиво и снисходљиво на Своје смирене слуге, и чуј нас човекољубиво, и помилуј. Ево, наши се непријатељи скупише против нас, да нас униште и да разоре светиње наше. И Ти, који све знаш, знаш да су неправедно устали на нас и да се не можемо одупрети Њиховом мноштву ако нам Ти не помогнеш. И овако грешни и недостојни, кајући се, са сузама Ти се молимо: помози нам Боже, Спаситељу наш, и избави нас ради славе Имена Твог, да не би рекли непријатељи наши: гле, оставио их је Бог, и нема онога ко их избавља и спасава, већ да познају сви народи да си Ти Бог наш, а ми деца Твоја, увек заштићавана Твојом влашћу. Покажи нам, Господе, Твоју милост, да би се примениле на нас речи које је Мојсије рекао Израиљу: “Будите одважни, стојте и видећете спасење Господње, јер ће се Господ борити за вас. ” Дај нам добро знамење, да виде сви који мрзе Православну веру нашу и нас, да се посраме и смире. О Господе, Боже, Спаситељу, Снаго и Надо и Заступништво наше, не помени безакоња и неправду народа Твог и не окрени се од нас у гневу Своме, него милостиво и снисходљиво посети Своје смирене слуге. Дођи нам у помоћ и разруши лукаве савете оних што нам зло мисле; суди онима који нас вређају и покори оне који се против нас боре; обрати њихову нечисту дрскост у страх и бекство. Опрости грехе онима којима си доделио да у борби положе своје животе за веру и отаџбину и дај им нераспадљиве венце у дан Праведног Суда Твог. Јер си Ти Заступник, Победа и Спасење свих оних који се надају у Тебе, и Тебе славимо, Оца, Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин.
Emelie
Master
Poruka : 382995
Učlanjen : 29.03.2018
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Ned 30 Jan - 0:17
Ja sam vrač. Vraćam prošlost, menjam sadašnjost, mrtve oživljavam a žive zahebavam jer ne mogu da spavam!!!
Viktorija
Član
Poruka : 76
Učlanjen : 11.09.2022
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sub 17 Sep - 15:07
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sub 11 Feb - 22:44
Lilith
Master
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sre 15 Feb - 20:55
Prosejala sam kroz sito prošlu godinu, malo zlata. Ne ponovila se...bar meni.
SANJAMAVEC
Član
Poruka : 33
Učlanjen : 07.07.2022
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Pon 3 Jun - 12:11
Salome ::
Sunce je Bog. Kult sunca je moj kult .Obožavanje sunca je obožavanje vidljivog. A vidljiv je život. Ako smo živi to je zato što sunce preplavljuje svetlošću naša mala tela. i samo na svetlosti smo stvarni i materijalni smo.
Predivno zapažanje! Sunce je zaista izvor života i svetlosti, često simbolizuje toplinu, energiju i vitalnost.
SANJAMAVEC
Član
Poruka : 33
Učlanjen : 07.07.2022
Naslov: Re: Citati koji opisuju naša osećanja Sre 10 Jul - 13:54
Salome ::
Sunce je Bog. Kult sunca je moj kult .Obožavanje sunca je obožavanje vidljivog. mirisne svijeće A vidljiv je život.
Citat :
Ako smo živi to je zato što sunce preplavljuje svetlošću naša mala tela. i samo na svetlosti smo stvarni i materijalni smo.