Dobro, nemoj posle da kažeš da nisam ponudio A znam i za neke dobre nekretnine u šupljini, mogao bih da vam sredim... Ne duva promaja, to nemoj niko da vas laže...
Tony
Elita
Poruka : 2756
Učlanjen : 06.02.2019
Raspoloženje : kako kada
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 9 Jun - 22:53
Nevaljaju komsije @Wintermute, hvala ipak. @Lilit i ja smo vise za otok neki, samo nas dvoje sami.
Gost
Gost
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 9 Jun - 22:57
Tony ::
Nevaljaju komsije @Wintermute, hvala ipak. @Lilit i ja smo vise za otok neki, samo nas dvoje sami.
Najbolje goli, msm otok
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 9 Jun - 23:00
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Pon 10 Jun - 11:15
lana
MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Pon 10 Jun - 11:17
Opa, vas dvoje sami a meni kazu kako ja tebe stitim... znaci lana sedi i radi
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Pon 10 Jun - 11:19
lana ::
Opa, vas dvoje sami a meni kazu kako ja tebe stitim... znaci lana sedi i radi
Mene netreba nitko da stiti, stiti treba @Lilth od mene. Ako nedobijem sta zelim ja to onda ukradem.
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Uto 11 Jun - 20:00
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Uto 11 Jun - 20:08
neno
MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Pet 14 Jun - 20:26
Bitno da mi cura nije ravna.. ko te pita za zemlju
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 16 Jun - 22:41
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Pon 24 Jun - 18:24
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Pet 28 Jun - 18:11
Novo!
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Sub 6 Jul - 10:56
J.Newstead
Elita
Poruka : 2430
Godina : 54
Učlanjen : 06.07.2019
Raspoloženje : fenomenalno
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:21
Zanimljiva tema. Isla je ranije emisija o ravnoj zemlji na diskaveriju. Zanimljivo je koliko su misljenja oko toga podeljena ... Cinjenica je da mi ustvari ne znamo kakva je zemlja sem onoga sto su nas ucili .... Velika vecina fizickih zakona govori da je okrugla, ali da li je zaista ....
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:22
Ma kakav Diskaveri, sad će Tony sve da ti objasni ...
neno
MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:25
Sorry Toni.. ja ipak preferiram okruglo
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:31
J.Newstead ::
Zanimljiva tema. Isla je ranije emisija o ravnoj zemlji na diskaveriju. Zanimljivo je koliko su misljenja oko toga podeljena ... Cinjenica je da mi ustvari ne znamo kakva je zemlja sem onoga sto su nas ucili .... Velika vecina fizickih zakona govori da je okrugla, ali da li je zaista ....
Fizika (grč. φυσıϰή, od φυσıϰός: prirodan, naravan) je temeljna prirodna znanost koja se bavi materijom, gibanjem, energijom i međudjelovanjem. Fizikalni zakoni izražavaju se u matematičkom obliku. U fizici su pokus (istraživanje pojava pod uvjetima koji se kontroliraju što je više moguće) i teorija (koja opisuje fizikalne pojave u obliku pojednostavnjenih matematičkih modela) komplementarni. Fizikalni pokusi rezultiraju mjerenjima, koja se zatim uspoređuju s računatim rezultatima što ih daje teorija. Teorija koja dobro pretkazuje rezultate pokusa u nekom širem području čini fizikalne zakone. Međutim, fizikalni zakoni su podložni promjenama, zamjenama ili ograničenjima, ako kasniji točniji i opsežniji pokusi pokažu da je to potrebno. Cilj je fizike pronalaženje zakona koji opisuju tvar, gibanja i energiju, od malenih (mikroskopskih) subatomskih udaljenosti, na ljestvici iz svakodnevnoga života (makroskopskoj), sve do najvećih udaljenosti (na ekstragalaktičkoj ljestvici). Fizika i matematika se u mnogočemu isprepliću tako da bi nepostojanje samo jedne od njih bilo nemoguće.[1]
Toliko o fiziki, sve je to teorija..moze se reci da zivimo na vrtujici kugli, teoretski.
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:33
neno ::
Sorry Toni.. ja ipak preferiram okruglo
Ma to je uredu, zivis u svom svijetu. Kako ti zelis i kako hoces, to neka svatko sam odluci.
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:34
Lilith ::
Ma kakav Diskaveri, sad će Tony sve da ti objasni ...
A znas ti tko uopce finacira Discovery? To su isti oni koji lazu da je zemlja okrugla. Od toga i zive a narod ide njihovima stopama.
J.Newstead
Elita
Poruka : 2430
Godina : 54
Učlanjen : 06.07.2019
Raspoloženje : fenomenalno
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:48
U redu, prijatelju, bez nervoze. Samo sam izneo misljenje. Izvini ako sam te uvredio, nije mi bila namera
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:50
J.Newstead ::
U redu, prijatelju, bez nervoze. Samo sam izneo misljenje. Izvini ako sam te uvredio, nije mi bila namera
Ma ne, nisam ja takav kako svi kazu..puno gori sam.
Sve je ok, eto sve je to teorija....teoretski bi @Lilith sad samnom otisla na Dunav i to goli bi se kupali, naravno kad padne noc.
Gost
Gost
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 19:53
Da bi se teorija donela o bilo cemu, ona mora biti dokazana brojnim eksperimentima. Nije to Zika i Pera se sastanu uz rakiju i teoretisu, nije to takvo teoretisanje
Tony
Elita
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 20:00
Wintermute ::
Da bi se teorija donela o bilo cemu, ona mora biti dokazana brojnim eksperimentima. Nije to Zika i Pera se sastanu uz rakiju i teoretisu, nije to takvo teoretisanje
Tko donosi teoriju? Ljudi zar ne? Eno u vezi Sunce su dali od 1500g pa sve dosada 7-8 teorija koliko je udaljena od zemlje. Svaki puta su menjali odstojanje itd. Udaljenost Sunce od zemlje je nemoguce izmjeriti ili ustanoviti. A danas pisu da je Sunce udaljeno od Zemlje 146 600 000 km a za koju godinu ce nesto opet reci itd.
Ali kontam tvoje misljenje dobro, to je u redu.
Gost
Gost
Naslov: Re: Ravna Zemlja! Ned 7 Jul - 20:07
Gledaj Tony, mozemo ti i ja nesto pretpostaviti i reci da je to teorija. Ali ako ne mozemo dokazati te pretpostavke, to ne moze biti teorija u pravom smislu te reci. Teorija je nesto sto drzi vodu u realnom svetu.
Sto se tice odstojanja Zemlje od Sunca, Zemlja se oko Sunca krece elipticnom a ne kruznom putanjom, stoga nije uvek jednako udaljena. Ako se uzme heliocentricni model kao tacan, nesto sto su dokazali naucnici u 16. veku, onda to odstojanje moze i matematicki da se izracuna.