|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:18 | |
| “Ako si zbunjen i u poteškoćama imaj strpljenja, jer strpljenje je ključ za sreću.” – Rumi |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:18 | |
| “Sreća prati hrabre.” – latinska izreka |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:19 | |
| “Sreća je kada ono što mislite, ono što govorite i ono što jeste, budu u harmoniji.” – Mahatma Gandhi |
|
| |
Gost Gost
| “Sreća leži samo u božanskom nemiru; i ako si uljuljan u lagodnost stagniraćeš i propustiti je.” – John Buchan |
|
| |
Gost Gost
| “Što ne boli – to nije život, što ne prolazi – to nije sreća.” – Ivo Andrić |
|
| |
Gost Gost
| “Hiljadu nečijih srećnih časaka biće kao ovaj, ali ovaj nikada više. Hiljadu tuđih ljubavi biće kao ova, ali ova nikada više. Nikada: jedina konačnost. Prvi put znam šta je sreća, osjećam je, vidim, mirišem. Cio svijet i cijeli svemir, nas troje. Nikog drugog osim nas nema.” – Meša Selimović |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:20 | |
| “Širite ljubav gdje god idete; najprije u svojoj kući. Dajite ljubav svojoj djeci, ženi, mužu, svome prvom komšiji. Neka niko ne dođe kod vas, a da ne ode bolji i sretniji. Budite živuća ekspresija Božije dobrote; dobrota u vašem licu, u očima, u osmjehu.” – Majka Tereza |
|
| |
Gost Gost
| “Niže životinje, kao i čovjek, osjećaju užitak i bol, sreću i mizeriju. Sreća se nigdje bolje ne manifestira nego kod mladih životinja, kao što su štenci, mačići, jagnjad… kada se igraju zajedno, kao i naša djeca.” – Charles Darwin |
|
| |
Gost Gost
| “Neki od vas kažu da religija čini ljude sretnima. Pa čini ih i plin za smijanje sretnima, kao i viski.” – Clarence Darrow |
|
| |
Gost Gost
| “Bolje je biti nesretan i znati najgore, nego biti sretan u raju budala.” – Dostojevski |
|
| |
Gost Gost
| “Svi su me u to vrijeme uvjeravali – doktori, medicinske sestre, drugovi pacijenti – da je čovjek koji je pogođen metkom kroz vrat i preživi – najsretnije biće na svijetu. Razmišljao sam kako bi bio još sretniji da ga nije metak uopće pogodio.” – George Orwell |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:21 | |
| “Ja sam veliki vjernik u sreću. Što više radim to više sreće imam.” – Coleman Cox |
|
| |
Gost Gost
| “Šta je sreća? Osjećaj da moć raste, da je otpor savladan.” – Nietzsche |
|
| |
Gost Gost
| “Frojdov recept za osobnu sreću koji se sastoji iz posla i ljubavi mora biti shvaćen sa uslovom da se posao mora voliti, a na ljubavi se mora raditi.” – Sydney J. Harris |
|
| |
Gost Gost
| Sreća koja se izvlači iz uzbuđenja je kao sjajni plamen – brzo će se ugasiti.” – Bruce Lee |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:22 | |
| “Sreća u ovom svijetu, kada dođe, ona dođe slučajno. Načini je objektom potrage i pretvara se u ganjanje divljih gusaka, nikad je ne dostignemo. Potražujmo neki drugi cilj i vrlo vjerovatno ćemo otkriti da smo uhvatili sreću, a nismo sanjali o njoj.” – Nathaniel Hawthorne |
|
| |
Gost Gost
| “Sreća se ne dostiže svjesnom potragom za srećom; generalno je ona nusprodukt drugih aktivnosti.” – Aldous Huxley |
|
| |
Gost Gost
| “Ne vjerujem da je bog namijenio da ikoje njegovo biće živi u savršenoj sreći; mislim da je namjerno stavio da uvijek budemo nadomak sreće.” – Thomas Jefferson |
|
| |
Gost Gost
| “Moralnost nije doktrina toga kako sebe da učinimo sretnima, nego kako da sebe učinimo dostojnim sreće.” – Immanuel Kant |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:23 | |
| “Sreća je najbolja učiteljica dobrih manira: samo nesretni su neotesani u svom držanju.” – Christopher Morley |
|
| |
Gost Gost
| “Ključ samo-stvorene sreće (jedina pouzdana vrsta sreće) je odbijati da sebe shvatiš previše ozbiljno.” – Tom Robbins |
|
| |
Gost Gost
| “Kako gorka stvar je gledati u sreću kroz oči drugog čovjeka!” – Shakespeare |
|
| |
Gost Gost
| “Sreća među inteligentnim ljudima je najrijeđa stvar koju poznajem.” – Ernest Hemingway |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:24 | |
| “Ne možeš sebe zaštititi od tuge bez da se zaštitiš i izoliraš i od sreće.” – Jonathan Safran Foer |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Sreća Sub 24 Avg - 11:24 | |
| “Puritanizam je proganjajući strah da je neko, negdje, možda sretan.” – H. L. Mencken |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Sreća | |
| |
|
| |
|