Pregrejana baterija "spržila" iPhone 4SJedna žena iz Njujorka tvrdi da joj se istopila baterija iPhone 4S i da je iz nje iscurela kiselina koja joj je potpuno uništila telefon. Međutim, Apple odbija da pruži bilo kakvu kompenzaciju.
Šibani Bjule koja se inače bavi marketing menadžmentom rekla je da se baterija istopila dok je telefon bio ugašen i stajao na njenom stočiću.
Uprkos njenim tvrdnjama, Apple neće da zameni uređaj, pa ona mora da plati 200 dolara osiguranja kako bi dobila novi telefon.
“U trenutku se osetio snažan miris kao da nešto gori. Uzela sam telefon i primetila da je vruć. Počela sam da paničim i očekivala da će da eksplodira”, rekla je ona za Quartz.com.
Kada je na posletku uspela da ga otvori, shvatila je da se litijumska baterija sasvim istopila.
Nije prvi put da je pregrevanje izazvalo topljenje baterije.
Prošle nedelje u Oregonu vatrogasci su za požar u jednom stanu okrivili pregrejan MacBook koji je pao na dušek.
Takođe, 2011. iPhone4 je navodno počeo da se dimi u avionu u Australiji, dok je vlasnik 3G 2008. godine tvrdio da mu je telefon u džepu opržio nogu.
Drugi proizvođači takođe su imali problema sa pregrevanjem baterija.
Kyocera je povukla baterije 2004. zbog brige za bezbednost korisnika, a isto je učinila i Nokia 2007.
b92
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie