|
|
Autor | Poruka |
---|
Shuki Član
Poruka : 401
Godina : 45
Učlanjen : 26.02.2013
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 4 Mar - 13:14 | |
| Ja sam uvek raspoložan za spremanje hrane.... za razliku od nekih žena. |
|
| |
Romina
Poruka : 5505
Godina : 68
Učlanjen : 09.02.2012
Raspoloženje : uglavnom dobro
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 4 Mar - 13:36 | |
| Shuki ::Da se razumemo, profesionalci su profesionalci, kuća i porodica je nešto drugo. Nemojte da mešate stvari. Poznajem gomilu žena koje ne razlikuju list celera i list peršuna, a da ne govorim o mnogo komplikovanijim stvarima. Tek ove mlađe dame, piši propalo. Ne stigoh da ti odgovorim na vreme ali cu ti odgovoriti pitanjem koliko muskaraca zna stas je list celera a sta persuna-mislim poredjenje ti je neprimereno iz razlogas sto naravno ide u korist zena jer ima zena koje kuhinja ne zanima ali manje nego sto ima muskaraca koji nemaju blage veze ni gde im se kuhinja nalazi osim trpezarije |
|
| |
Shuki Član
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 4 Mar - 13:46 | |
| Ne pecam se na takve stvari, nisam juče rođen. Vreme najbolje pokaže ko koliko napreduje u stvarima koje se tiču bar kulinarstva. Na početku posta sam naveo da ovde nije reč o muškarcima i ženama kao porodici, i kome bolje leži keceljica i ko je kakve naravi, već kada se neko dohvati kuhinje da li bolje kuva. Meni je život do sada pokazao dosta čudnih stvari o ženama i kuhinjama, o kojima ne bih želeo više da komentarišem na ovu temu. Tako da sam završio sa tim, dobio sam odgovore koje sam očekivao, imao sam svoje razloge zbog kojih sam otvorio temu, neću se više javljati po tom pitanju. Mogu samo da čitam ostale postove, jer su mi potrebni, ukoliko još neko bude komentarisao i odgovarao dalje. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 4 Mar - 14:06 | |
| Šuki, ajmo sada pošteno. I iskreno. Jel može? Volim kuhati. Nisam profesionalac, već zaljubljenik. Imam svojih desetak jela koje nikome ne priznam da kuha bolje od mene. Ne bojim se eksperimenta sa začinima, svašta sam probavao i dodavao, dok nisam našao ono što je po meni najbolje. Išao sam i protiv "kuharske logike". I ponosan sam na svoje "znanje". Iako sam na tom putu imao i kiseva. Skoro. Bože moj. Nikada mi hrana nije zagorila. Sve sam poslije uredno oprao i spremio. Ali. Uvijek ima jedan ali. Kuhao sam samo kad mi se "digao". Kada sam bio raspoložen i kada sam imao vremena za to. Nisam kuhao svakodnevno pod moraš. Nisam istovremeno prao rublje, peglao, prao prozore, usisavao, brisao prašinu, šetao džukca, pisao zadaću,........ Samo sam kuhao da ugodim sebi i svojoj taštini. Da si dokažem da mogu. Nadam se da si shvatio poantu. I razliku u kuhanju muškaraca i žena. Bar u mom slučaju.
Poslednji izmenio Abu Dabi dana Pon 4 Mar - 14:14, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| |
Shuki Član
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 4 Mar - 14:11 | |
| Abu Dabi, cenim iskrenost. Kada bi svi bili takvi, gde bi nam bio kraj. |
|
| |
Kayser Soze
Poruka : 13287
Učlanjen : 01.10.2012
Raspoloženje : Priđi da ti šapnem ...
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 4 Mar - 14:20 | |
| Shuki ::Ja sam uvek raspoložan za spremanje hrane.... za razliku od nekih žena. Ja kad samo sebi spremam baš i nisam . |
|
| |
Shuki Član
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 4 Mar - 14:32 | |
| Kayser Soze :: Shuki ::Ja sam uvek raspoložan za spremanje hrane.... za razliku od nekih žena. Ja kad samo sebi spremam baš i nisam . Ja sam svestan da je romantika nekom postala otrcana, ali šta se desilo sa onim lepim romantičnim večericama koje muškarci spremaju za dvoje...nekada i zajedno sa svojom lepšom polovinom. |
|
| |
Kayser Soze
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 4 Mar - 14:43 | |
| Shuki ::..........Ja sam svestan da je romantika nekom postala otrcana, ali šta se desilo sa onim lepim romantičnim večericama koje muškarci spremaju za dvoje...nekada i zajedno sa svojom lepšom polovinom. Kavaljerstvo, romantika i sl niti je otrcano niti prevazidjeno, i zato ako neko to ima u sebi ne sme dozvoliti da mu bilo šta promeni razmišljanje na tu temu, posebno ne ovde izneta "mišljenja"! |
|
| |
Sagacity Master
Poruka : 5297
Učlanjen : 29.07.2011
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 8:54 | |
| Abu Dabi ::Kuhao sam samo kad mi se "digao". Kada sam bio raspoložen i kada sam imao vremena za to. Nisam kuhao svakodnevno pod moraš. Nisam istovremeno prao rublje, peglao, prao prozore, usisavao, brisao prašinu, šetao džukca, pisao zadaću,........
Samo sam kuhao da ugodim sebi i svojoj taštini. Da si dokažem da mogu. Lepo rečeno. Ti si ovo rekao iz svog ugla, ali sa većinom muškaraca je tako. Recimo i moj otac i brat znaju da kuvaju, ali to ne čine svaki dan. Obično kada su baš raspoloženi ili kada majka ili snaha nisu kod kuće i nisu u mogućnosti da spremaju. Kada sam dala odgovor pre sam mislila na to da li i jedni i drugi mogu biti dobri kuvari i rekla sam da je to moguće. Ali svakako, žene su te koje kuvaju mnogo, mnogo više i to ne treba uopšte zaboraviti. Kao što ima među muškarcima i onih koji ne znaju ni kafu da skuvaju, tako ima i onih među ženama za koje je i kuvano jaje remek delo, ali ipak je tih žena u mnogo, mnogo manjem broju nego muškaraca. I tvrdim, da svaka žena ume spremiti bar nešto, bez obzira da li je dobra domaćica ili ne. Dok među muškarcima postoje i oni, kojima je ispod časti da uopšte uzmu kutlaču u ruke. Radije bi ''lipsali od gladi'', nego sami nešto pripremili... Kayser Soze ::Kavaljerstvo, romantika i sl niti je otrcano niti prevazidjeno, i zato ako neko to ima u sebi ne sme dozvoliti da mu bilo šta promeni razmišljanje na tu temu, posebno ne ovde izneta "mišljenja"! Sozo, a da otvoriš neku temu ''Kavaljer u 10 koraka''... da promeniš mišljenje tim ženama koje imaju ''mišljenje''... |
|
| |
Kayser Soze
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 12:47 | |
| Sagacity :: ...Sozo, a da otvoriš neku temu ''Kavaljer u 10 koraka''... da promeniš mišljenje tim ženama koje imaju ''mišljenje''... Imam ja mišljenje o njihovom "mišljenju" al nemam ni želje ni potrebe da bilo koga ubedjujem u bilo šta Ako će neko od lepog da se brani ja mu to zabraniti ne mogu, takođe ako će neko ovde pisati nešto, a sutra u RL kad naleti na "gospodina pravog" raditi sve suprotno to takođe nije moj problem . |
|
| |
Enigma MODERATOR
Poruka : 55658
Učlanjen : 29.03.2011
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 12:51 | |
| I ja bi da mi neko kuva svaki dan muški su bolji kuvari i volim ih čačkat dok spremaju klopu , eto paa nek se neki ponudi ako sme na vrelo ulje bez odeće |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 12:54 | |
| Kayser Soze ::Imam ja mišljenje o njihovom "mišljenju" al nemam ni želje ni potrebe da bilo koga ubedjujem u bilo šta Ako će neko od lepog da se brani ja mu to zabraniti ne mogu, takođe ako će neko ovde pisati nešto, a sutra u RL kad naleti na "gospodina pravog" raditi sve suprotno to takođe nije moj problem . Ma ima da trreperi "ko suhi list". |
|
| |
Tena Super Član
Poruka : 534
Učlanjen : 03.02.2013
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 12:55 | |
| Doma ili u kući žena,bolja ,orgariziranija,spretnija,maštovitija,brža.. Na svjetskoj kuharskoj "pozornici" muškarci su sve titule "pokupili" Nekad pomislim ma znaju ali se samo prave da nemaju pojma i tako lijepo čitaju novine i pitaju jel gotvooo
Poslednji izmenio Tena dana Uto 5 Mar - 12:55, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| |
Shuki Član
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 12:55 | |
| |
|
| |
Enigma MODERATOR
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 13:04 | |
| |
|
| |
Kayser Soze
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 13:10 | |
| Ma ti si neozbiljna, ko će se bre pored tebe takve na kuvanje koncentrisati |
|
| |
Enigma MODERATOR
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 13:36 | |
| |
|
| |
Excited4U
Poruka : 21683
Učlanjen : 03.05.2011
Raspoloženje : So Excited ;-D
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Uto 5 Mar - 14:05 | |
| Zene ne zelim da im kradem posao |
|
| |
Shuki Član
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Čet 7 Mar - 11:43 | |
| Da se osvrnemo na neke komentare sa početka.
Smatranje da je kuvanje samo ženski posao...deluje kao ruganje. Već sam jasno izneo stav da ne delim poslove na muške i ženske, zar se nisu žene i izborile do sada za tako nešto?
Komentari da muškarci trebaju da rade muške stvari i da se ne mešaju u ženske poslove i jesu dovele do nezadovoljstvo žena, jer stalna ženska pričanje o muškarcima frajerima i jakim zaštitnicima žena dovode do kontra efekta, pa smo sada u manjku sa pravim muškarcima koji trebaju valjda biti i domaćini. Kada bi to neko shvatio na pozitivan način, ne bi bilo podele u porodici i žene bi imale dobru pomoć u kući, bukvalno oko svega i ne bi se žalile na večno izležavanje pod novinama, na preterano gledanje sporta na tv-u, na neoprane sudove, nevaspitanu decu, nezavršene poslove u kuči koje ne mogu da stignu same, itd. Ukoliko to neko ne shvati, mislim da trebamo svi zajedno još da evoluiramo kao društvo.
U jednostavnom prevodu - tražili ste, gledajte. |
|
| |
Enigma MODERATOR
| |
| |
Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Čet 7 Mar - 12:19 | |
| Shuki ::Da se osvrnemo na neke komentare sa početka.
Smatranje da je kuvanje samo ženski posao...deluje kao ruganje. Već sam jasno izneo stav da ne delim poslove na muške i ženske, zar se nisu žene i izborile do sada za tako nešto?
Komentari da muškarci trebaju da rade muške stvari i da se ne mešaju u ženske poslove i jesu dovele do nezadovoljstvo žena, jer stalna ženska pričanje o muškarcima frajerima i jakim zaštitnicima žena dovode do kontra efekta, pa smo sada u manjku sa pravim muškarcima koji trebaju valjda biti i domaćini. Kada bi to neko shvatio na pozitivan način, ne bi bilo podele u porodici i žene bi imale dobru pomoć u kući, bukvalno oko svega i ne bi se žalile na večno izležavanje pod novinama, na preterano gledanje sporta na tv-u, na neoprane sudove, nevaspitanu decu, nezavršene poslove u kuči koje ne mogu da stignu same, itd. Ukoliko to neko ne shvati, mislim da trebamo svi zajedno još da evoluiramo kao društvo.
U jednostavnom prevodu - tražili ste, gledajte. Što se mene tiče...nemam ništa protiv Ionako da bi mene neko nahranio to treba da radi ceo dan Ali nećemo onda o tome ko je bolji |
|
| |
Kayser Soze
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Čet 7 Mar - 12:25 | |
| Shadow :: Što se mene tiče...nemam ništa protiv Ionako da bi mene neko nahranio to treba da radi ceo dan Ali nećemo onda o tome ko je bolji Za tebe ćemo jednu veeeeeeeeeliku lazanju na "srpski način" (čitaj bogato ) |
|
| |
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Ned 10 Mar - 10:55 | |
| |
|
| |
Shuki Član
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Ned 10 Mar - 11:24 | |
| Sve se može kad se voli i hoće. |
|
| |
Hana Član
Poruka : 79
Godina : 41
Učlanjen : 18.03.2013
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? Pon 18 Mar - 21:36 | |
| Nisam htela da glasam u anketi, jer mislim da nema neke veze sa polom kvalitet kulinarskih sposobnosti. Sve je stvar sklonosti i interesovanja. Licno znam i sjajne muske kuvare, ali i zenske. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Ko su bolji kuvari? | |
| |
|
| |
|
Juče u 19:56 od Boogie
» Smešni snimci, slike..
Čet 21 Nov - 16:46 od Poly
» Razni vicevi