Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Sre 21 Sep - 19:45
"Prijateljstvo koje je prestalo postojati nije nikada ni postojalo". Aurelije Augustin
Gost
Gost
Bez obzira koliko ozbiljnost život zahtijeva od tebe, uvijek je potreban prijatelj s kojim se možeš glupirati! Ne čino ono drugima, što nebi volio da tebi netko učini! Prava darežljivost ne očekuje ništa zauzvrat. Prijateljstvo je kao novac, lakše se stekne nego sačuva. Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to je vjerojatno dobar čovjek. Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima. Nije važno gdje ste, već s kim ste.
Gost
Gost
Želite li imati prijatelje među ljudima, morate za njih nešto učiniti, morate im posvetiti vremena, energije nesebične ljubavi i pažnje. Bez sumnje; nije teško umrijeti za prijatelja kao što je teško naići na prijatelja koji bi zaslužio da čovjek za njega umre! Kad siromah kihne, mora sam sebi reći: “Nazdravlje”. Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojima. Tri mogu čuvati tajnu, ako su dvojica od njih mrtvi. Prijatelj u nevolji je prijatelj doista. Čuvaj me Bože ”prijatelja” jer neprijatelja se sam čuvam!
sav@
VIP
Poruka : 13899
Učlanjen : 08.08.2011
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Sre 21 Sep - 19:46
"Najbolji način da ustanoviš da li možeš nekome verovati je da mu sam prvi poveruješ." Ernest Hemingvej
sav@
VIP
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Sre 21 Sep - 19:48
"Ne treba verovati ljudima s kojima smo se tek sprijateljili, a koji pokazuju da smo im draži od njihovih starih prijatelja; tako će se ponašati i s nama kada steknu nove prijatelje." Ezop
Tanguy
Master
Poruka : 35440
Učlanjen : 10.09.2012
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Čet 22 Sep - 17:36
Od prijatelja me čuvaju neprijatelji, a od neprijatelja se čuvam sam...
TANGUY
Gost
Gost
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Čet 22 Sep - 18:14
sav@ ::"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovek." William Shakespeare
Ne slazem se sa ovim citatom.Mora da je Shakespeare pobrkao loncice.. Ta tvrdnja znaci da je Hitler,Mengele,Gebels i ostali nacisti,ili pak Dragan Djuric ubica mlade Tijane Juric i sijaset idiota,- dobar covek...nikad... Moguce da je tako mislio obzirom na dela koja je pisao i kamuflaze musko u zensko,i jos dosta otkrivenih stvari i ko zna koliko neotkrivenih..
Tanguy
Master
Poruka : 35440
Učlanjen : 10.09.2012
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Čet 22 Sep - 18:34
Dala, ja mislim da je u svoje vrijem Shakspeare bio izbjeglica u svojoj Engleskoj, ono neshvaćen mladi umjetnik, pa pomislio da ga što više mrze da ga vole. To je ono ko žensko NE. Inače osobno meni je poslovica bzvz. Ok, ovo je tema što su kazali svjetski likovi, mada ja u biti više volim pročitati što kažu tzv. "mali" ljudi. S njima živim i susrećem se, a ovi svjetski mešetari, ne tangiraju me nešto posebno. Niti ja njih tangiram. I u pravu su za to.
sav@
VIP
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Čet 22 Sep - 18:47
Dala ::
sav@ ::"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovek." William Shakespeare
Ne slazem se sa ovim citatom.Mora da je Shakespeare pobrkao loncice.. Ta tvrdnja znaci da je Hitler,Mengele,Gebels i ostali nacisti,ili pak Dragan Djuric ubica mlade Tijane Juric i sijaset idiota,- dobar covek...nikad... Moguce da je tako mislio obzirom na dela koja je pisao i kamuflaze musko u zensko,i jos dosta otkrivenih stvari i ko zna koliko neotkrivenih..
Diskusija o nečijim citatma nisu predmet ove teme.Ali pošto si iznela svoj stav,mgu da izrazim svoje mišljenje da on govori o ljubomornim ljudima koji zavide nekom o kome većina ima lepo mišljenje. Taj citat sam našao ovde:(nalazi se na prvom mestu) http://pixelizam.com/william-shakespeare-izreke-i-citati/
sav@
VIP
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Čet 22 Sep - 18:48
“Svijet je onoliko zanimljiv koliko smo mi radoznali.” William Shakespeare
Gost
Gost
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Sub 24 Sep - 14:16
sav@ ::
Dala ::
Diskusija o nečijim citatma nisu predmet ove teme.Ali pošto si iznela svoj stav,mgu da izrazim svoje mišljenje da on govori o ljubomornim ljudima koji zavide nekom o kome većina ima lepo mišljenje. Taj citat sam našao ovde:(nalazi se na prvom mestu) http://pixelizam.com/william-shakespeare-izreke-i-citati/
Nisam diskutovala,vec sam iznela svoje misljenje o citatu.Ne znam gde si procitao tu tvoju tvrdnju,u kom Pravilniku Haoss Foruma..Tebi nisam nista rekla ..i svako ima pravo na svoje misljenje,pa i ti koji mislis da ja jesam ona koja nisam.. Da se tema ne spamuje
lana
MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Pon 26 Sep - 15:53
Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih provjerava.
Seneka
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Pon 26 Sep - 16:00
Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi a i dalje te voli.
- Elbert Habert
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Pon 26 Sep - 16:01
Prijateljstvo se ne bira ,ono biva ,ko zna zbog cega ,kao i ljubav.
M.Selimovic
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Pon 26 Sep - 16:02
"Jedini nacin da imas prijatelje, jeste biti prijatelj."
Edison
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Pon 26 Sep - 16:11
Prijateljstvo se zove ljubav izmedju coveka i coveka...
- J.Ducic
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Pon 26 Sep - 16:34
~Najvisi znak prijateljstva je biti ravan i sa nizim od sebe.
~Koliko je prijateljstvo retko,vidi se po tome koliko je skupo;mi poznajemo na stotine ljudi,ali samo dvoje ili troje izaberemo za prijatelje.
-Ciceron
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Pon 26 Sep - 17:05
Pravo prijateljstvo nastaje kada cutanje dva coveka postane ugodno .
Dejv Tajson Dzentri
Gost
Gost
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Uto 27 Sep - 13:45
Nema ništa bolje od prijatelja, osim od prijatelja sa čokoladom.“ - Linda Grayson
Poslednji izmenio Esti dana Uto 27 Sep - 13:46, izmenjeno ukupno 1 puta
Gost
Gost
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Uto 27 Sep - 13:45
„Prijateljstvo je rođeno u trenutku da jedna osoba kaže drugoj: „Šta? Zar i ti? Mislilo sam da sam jedini!““ – C. S. Lewis ze
Gost
Gost
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Uto 27 Sep - 13:47
„Ni jedno prijateljstvo nije slučajno“ - O. Henry, Heart of the West
Gost
Gost
„Radije bih hodala s prijateljem u mraku, nego sama na svetlu! - Helen Keller
Gost
Gost
Vi ste najbolji prijatelji koje iko može imati. I smešno je, ali imam osecaj kao da vas poznajem ceo život, ali ne poznajem vas tako dugo, zar ne?“ – Čarobnjak iz Oza
Gost
Gost
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Uto 27 Sep - 13:48
„Nemoj hodati iza mene; možda te neću voditi. Nemoj hodati ispred mene; možda te neću slediti. Samo hodaj pored mene i budi mi prijatelj.“ - Albert Camus
Gost
Gost
Naslov: Re: Izreke o prijateljstvu Uto 27 Sep - 13:48
„Prijateljstvo obeleži život čak dublje od ljubavi. Ljubav se može pretvoriti u opsesiju, a prijateljstvo uvek ostaje na deljenju.“ - Elie Wiesel
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie
» Šta trenutno slušate?