|
| Prijateljstvo, što je to? | |
| |
Autor | Poruka |
---|
gagasasa
Poruka : 9685
Godina : 46
Učlanjen : 02.04.2011
Raspoloženje : Pozitivno
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Čet 19 Jun - 20:17 | |
| Poverenje je osnov svega , postovanje i razumevanje i uzajamno davanje i uzimanje bez ikakve racunice. Priajteljstvo je sve to i mnogo vise. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sub 21 Jun - 0:13 | |
| - Tony Montana ::
- Abu Dabi ::
- Tony Montana ::
- Jedan dobar prijatelj ti je recimo... kad cura od prijatelja sama doma i ja recimo dodjem da je vozim(zamolio prijatelj jer je na montazi) od do u gradu, kupovina, do banke itd.
I sad recimo ja dolazim(zna da dolazim) i ide pod tus, nezakljucava vrata od kupatila i ja sjedim u dnevnom boravku. Ona izlazi iz kupatila pokrivena samo rucnikom i prolazi kroz dnevnu sobu da ide se presvuci u spavacoj. I signalizira kresni me, mali rucnik to bio i sjaj u ocima imala, onaj pogled, znate sta mislim.
Vjerujte mi, jako veliki izazov za mene to bio, po pi..io sam od muke. Ali posto sam dobar prijatelj, sam je jednostavno ignoriso i rekao pozuri se prehladices se jos.
E ta atmosfera i situacija je za mene jedan dobar prijatelj, kad bi bilo obrnuto. To je za mene prijatelj i prijateljstvo.
PS.Mada sam se mucio i mislio sto je nisi kresnu, ali jebi ga, karakter takav.
A da li si ovo ispričao prijatelju?
Baš me zanima frendova reakcija.
Nisam mu ispricao,jos je na montazi, mislim da necu. Neke stvari se netrebaju pricati, pogotovo ta situacija. Izgleda da je i njoj bila potrebna ''montaža'' Trebao si je ''namontirati'' i pomoći prijatelju (ako ti je on stvarno pravi prijatelj). |
| | | Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sub 21 Jun - 9:06 | |
- Abu Dabi ::
- Tony Montana ::
- Jedan dobar prijatelj ti je recimo... kad cura od prijatelja sama doma i ja recimo dodjem da je vozim(zamolio prijatelj jer je na montazi) od do u gradu, kupovina, do banke itd.
I sad recimo ja dolazim(zna da dolazim) i ide pod tus, nezakljucava vrata od kupatila i ja sjedim u dnevnom boravku. Ona izlazi iz kupatila pokrivena samo rucnikom i prolazi kroz dnevnu sobu da ide se presvuci u spavacoj. I signalizira kresni me, mali rucnik to bio i sjaj u ocima imala, onaj pogled, znate sta mislim.
Vjerujte mi, jako veliki izazov za mene to bio, po pi..io sam od muke. Ali posto sam dobar prijatelj, sam je jednostavno ignoriso i rekao pozuri se prehladices se jos.
E ta atmosfera i situacija je za mene jedan dobar prijatelj, kad bi bilo obrnuto. To je za mene prijatelj i prijateljstvo.
PS.Mada sam se mucio i mislio sto je nisi kresnu, ali jebi ga, karakter takav.
A da li si ovo ispričao prijatelju?
Baš me zanima frendova reakcija.
Nisam mu ispricao,jos je na montazi, mislim da necu. Neke stvari se netrebaju pricati, pogotovo ta situacija. Ja bi razmislio dobro što uraditi. Zamisli da mu ona kaže, a ti si šutio, gdje si onda? Ima frend da te otpiše. Možda. |
| | | Gast Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sub 21 Jun - 9:08 | |
| @gagasasa, moram reci da je susjeda bio na montazi bi ja to kresnuo onda.Mislim nije prijatelj, samo susjeda. Hocu reci nisam ja bas toliko dobar kao na prvi pogled. @Emelie, grijesis. Nebi mogao u oci vise da pogledam prijatelju, neki zovu to savjest. |
| | | Miss* Član
Poruka : 226
Učlanjen : 27.07.2014
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Ned 27 Jul - 20:03 | |
| Pravi prijatelji razumeju našu prošlost i podrška su za budućnost. Oni prihvataju čoveka kakav jeste. Brišu suze. Rame su za plakanje. Savetuju, pomažu, štite nas od nas samih kada je to potrebno. Pravi prijatelji umeju da se raduju našem uspehu, ne zavide na sreći, blagostanju, bogatstvu. Muškarci ređe sklapaju prijateljstva a ređe ih i rasturaju. Skoro polovina muškaraca ima jednog prijatelja za čitav život. Žene promene oko šest najboljih prijateljica tokom života ali su ženska prijateljstva bliskija i intenzivnija. Prijatelje treba paziti i čuvati. Nikako se ne nadmetati i pametovati. Najvažnije među prijateljima je reći: oprosti, pogrešio/la sam, hajde da nastavimo tamo gde smo stali, ne želim da te izgubim. |
| | | Gast Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sre 30 Jul - 22:52 | |
| Ljubav nema granica, pa ni jedno ili dugo trajno prijateljstvo. Uvjek sa oprezom posmatram to prijateljstvo, ljudi su cudni, lako se daju prodati, okrenu ti ledja gdi se nebi nikad nadao itd.
Koliko sam svhatio i dozivio dosada, uzivajte za to vrijeme gdi mislite imati to prijateljstvo, jer sutra moze biti vec kraj.
Ulazak u jedno prijateljstvo je rizicno i ostace. Ali ako ne rizikujemo, necemo nikad saznati sto je to uopce prijateljstvo. |
| | | Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sre 30 Jul - 23:08 | |
| - Abu Dabi ::
- Prijateljstvo, što je to?
To je ono što nas dvojica održavamo i van Haosa P.S. Dolazi više sa tog letovanja ..... Pravi prijatelj nikada neće doći ni na pomisao da ti "opali" ženku samo zato što mu je došlo. Pravi prijatelj će umeti da te razume i pruži pomoć umesto da te zeza iza leđa i da prepričava drugima tvoje muke. Pravi prijatelj je svako ko ume da zadrži u sebi tajnu koju samo njemu/njoj poveriš. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Pet 7 Nov - 22:23 | |
@Emelie, grijesis. Nebi mogao u oci vise da pogledam prijatelju, neki zovu to savjest. Ja ipak mislim da si je trebao ''namontirati''. Ta je izgleda što bi rekli radodajka. Ti si eto propustio priliku, ali drugi neće. Uzmeš naočare i lepo ga pogledaš. |
| | | Gast Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Pet 7 Nov - 22:32 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Pet 7 Nov - 22:40 | |
| |
| | | Gast Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Pet 7 Nov - 22:46 | |
| ..pa da, nisam bio dovoljan egoista. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Pon 17 Nov - 18:45 | |
| Ne bi znala mnogi su me izdali, a mislila sam da su mi pravi prijatelj, jer onaj pravi prijatelj bi trebao biti uvijek pored tebe kad ti je dobro i loše.Toga nema u blizini mene,ovamo su prijatelji dok ima para da ga častiš i vozaš na sve strane, dok njemu paše e kad toga ne bude ne vidiš ga više |
| | | Tanguy Master
Poruka : 35440
Učlanjen : 10.09.2012
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Uto 9 Dec - 9:05 | |
| Ono kad imaš netkoga uz sebe, tko Vas bolje razumije, nego Vi sami sebe. |
| | | Erra Elita
Poruka : 2764
Učlanjen : 23.11.2013
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sub 4 Apr - 23:53 | |
| |
| | | Erra Elita
Poruka : 2764
Učlanjen : 23.11.2013
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sub 4 Apr - 23:58 | |
| Prijateljstvo je ugovor koji potpisuješ osmjehom,a raskidaš suzama |
| | | Enigma MODERATOR
Poruka : 55658
Učlanjen : 29.03.2011
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Ned 5 Apr - 16:32 | |
| Eee to je pravi frend |
| | | Markoni Master
Poruka : 9204
Učlanjen : 16.10.2011
Raspoloženje : Uvek Dobro
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Ned 15 Jan - 18:04 | |
| |
| | | malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sre 1 Feb - 3:04 | |
| Prijateljstvo.....Sad sam shvatio: to je prijateljstvo, ljubav prema drugome. Sve drugo može da prevari to ne može. Sve drugo može da izmakne i ostavi nas puste, to ne može, jer zavisi od nas Ne mogu da mu kažem : budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, biću ti prijatelj.
Ali, bilo ovako ili onako, u njegovo prijateljstvo nisam mogao sumnjati. Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban, što nisam zamjerio ničemu ma šta da je rekao ili učinio, i što mi je sve njegovo postalo važno.
Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život. Pitao sam ga jednom, kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. Prijateljstvo se ne bira, ono biva ko zna zbog čega kao ljubav...
A ništa ja nisam poklonio tebi već sebi...
Mesa Selimovic |
| | | neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sre 1 Feb - 9:09 | |
| „Nema ništa bolje od prijatelja, osim od prijatelja sa čokoladom.“ - Linda Grayson „Prijateljstvo je rođeno u trenutku da jedna osoba kaže drugoj: „Šta? Zar i ti? Mislilo sam da sam jedini!““ – C. S. Lewis „Ni jedno prijateljstvo nije slučajno“ - O. Henry, Heart of the West „Radije bih hodala s prijateljem u mraku, nego sama na svetlu! - Helen Keller „Vi ste najbolji prijatelji koje iko može imati. I smešno je, ali imam osecaj kao da vas poznajem ceo život, ali ne poznajem vas tako dugo, zar ne?“ – Čarobnjak iz Oza
„Nemoj hodati iza mene; možda te neću voditi. Nemoj hodati ispred mene; možda te neću slediti. Samo hodaj pored mene i budi mi prijatelj.“ - Albert Camus „Prijateljstvo obeleži život čak dublje od ljubavi. Ljubav se može pretvoriti u opsesiju, a prijateljstvo uvek ostaje na deljenju.“ - Elie Wiesel „Na svetu najteže je objasniti prijateljstvo. To nije nešto što se uči u školi. Ali, ako niste naučili smisao prijateljstva, stvarno niste naučili ništa.“ - Muhammad Ali „Zapamti George, ni jedan čovek koji ima prijatelja nije propalica.“ – „Divan život“ „Prijatelj je onaj koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvata šta si prošao, prihvata šta si postao i još uvek ti dopušta da rasteš.“ - William Shakespeare „Stari prijatelj je najbolje ogledalo.“ - George Herbert
„Svako može da saoseća sa patnjama prijatelja, ali potrebna je posebna odlika da biste saosećali sa prijateljevim uspehom.“ - Oscar Wilde „Zar ne uništim neprijatelja, kada ga pretvorim u prijatelja?“ - Abraham Lincoln „Potrebno je mnogo hrabrosti da se suprotstavite neprijatelju, ali još više hrabrosti je potrebno da se suprotstavimo prijatelju.“ - „Harry Potter i kamen mudrosti“ „Želeti da nekome budete prijatelj je lako, ali prijateljstvo je voće koje sporo sazreva.“ – Aristotel „Mnogi ljudi žele da se voze sa tobom u autu, ali sve što ti želiš je neko ko će se voziti s tobom u autobusu, kada se auto pokvari.“ - Oprah Winfrey
„Ne postoji reč za stare prijatelje koji su se tek sreli“ - Jim Henson, Favorite Songs from Jim Henson's Muppets „Život je lakši kada žena sama sebi postane najbolji prijatelj“ - Diane Von Furstenberg „Onaj ko je prijatelj svima, nije prijatelj nikome.“ – Aristotel „Samo pravi prijatelj je tako istinski iskren.“ - Shrek „Prijateljstvo je krhko kao staklo, jednom slomljeno može se zalepiti, ali uvek će postojati pukotine.“ - Waqar Ahmed
„Jedini način da stekneš prijatelje je da budeš prijatelj.“ - Ralph Waldo Emerson „Pravi prijatelji su poput dijamanta – svetli, predivni, dragoceni i uvek u modi.“ - Nicole Richie „Neki ljudi odlaze svešteniku. Neki idu na časove poezije. Ja idem prijateljima.“ - Virginia Woolf „Nikada kasnije u životu nisam imao takve prijatelje, kao one kada sam imao dvanaest.“ – „Ostani uz mene“ „Prijatelj je neko ko ti daje potpunu slobodu da budeš ono što jesi.“ - Jim Morrison
„Neiskrenog i zlog prijatelja se treba bojati više od divlje zveri; divlja zver će možda raniti vaše telo, ali zao prijatelj će raniti vaš um.“ - Buda „Budite pristojni sa svima, ali intimni sa nekolicinom, a i tu nekolicinu dobro upoznajte pre nego što im date svoje poverenje.“ - George Washington „Cenim prijatelje koji u svom kalendaru nadu vremena za mene, ali negujem prijatelje koji ne gledaju u kalendar.“ - Robert Brault |
| | | Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Pon 8 Jan - 19:37 | |
| Prijateljstvo je kada imas poverenja u nekoga i on u tebe..... ....My heart beats only for you.... |
| | | srna Elita
Poruka : 2583
Učlanjen : 18.10.2017
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Pon 8 Jan - 19:42 | |
| Život bez prijateljstva je ništa. – Marko Tulije Ciceron |
| | | Gast Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Pon 8 Jan - 20:19 | |
| Prijateljstva su podjeljene u epizodama. Imao sam dosta epizoda u zivotu svom, a sa vremenom sve manje u danasnjih dana. Nekajem se niti patim, sve dolazi i odlazi sa vremenom. Prijateljstva ili prijateljstvo mogu usporediti sa lijepih sjecanje-a. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sre 10 Jan - 12:57 | |
| Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Prijateljice
Prijateljice, Jerry Weiss, 2003. Prijateljstvo je pozitivan odnos između dvoje ili više ljudi, koji osjećaju međusobnu simpatiju i povjerenje. Osobe u prijateljskom odnosu se nazivaju "prijatelj" ili "prijateljica". Pojam se uobičajeno odnosi na osobe koje nisu u obiteljskoj vezi.
Prijateljstvo se temelji na ljubavi, povjerenju i međusobnom uvažavanju. Prijateljska veza se "sklapa", a ako ide prema kraju, "hladi" se.
U širem smislu "prijateljstvo" može označavati dobre i često ugovorno regulirane političke odnose između naroda ili država.
Studije o prijateljstvu su uključene u oblasti sociologije, socijalne psihologije, antropologije, filozofije i zoologije.
Vrednosti koje se nalaze u prijateljstvima su često rezultat kada osoba demonstrira sledeće osnove:
Tendencija za nesebičnu brigu za dobrobit drugih. Simpatija i empatija. Poštenje, u situacijama u kojima može biti teško za druge da govore istinu, posebno u pogledu ističući nečije vidne mane. Uzajamno razumevanje i saosećanje. Poverenje jedno drugom (sposobnost da izrazi osećanja - uključujući u odnosu na druge akcije - bez straha da će biti osuđeni), mogu da idu jedni drugima za emotivnu podršku. Pozitivni reciprocitet - odnos se zasniva na jednakim razmena podataka između dve strane. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sre 10 Jan - 12:59 | |
| * Ko ima jednog prijatelja taj je bogat, ko ima dve prijatelja taj je miljenik bogova, a ko misli da ima tri taj je budala. |
| | | srna Elita
Poruka : 2583
Učlanjen : 18.10.2017
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? Sre 10 Jan - 18:29 | |
| Prijateljstvo je jedna ljubav koja nikad ne umire. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Prijateljstvo, što je to? | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 2 od 6 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 372 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 372 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38
|
Dvorana slavnih |
Naj Avatar Haossa !
Kreja
|
Poslanici naj aktivniji nedelje | |
|