|
|
Autor | Poruka |
---|
wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Romantični citati Sre 23 Jul - 21:26 | |
|
''...Život mi je darovao jedan srećan dan. A kad se ima u vidu kako je sazdan ovaj svet, jedan srećan dan gotovo da je ravan čudu!''
M. Selimović
|
|
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 23 Jul - 21:29 | |
|
Ti pamtiš datume, ja pamtim trenutke. Ti ćeš reći kada, ja ću znati kako.. Vidiš! Nije važno na koji način priču pričamo sve dok je zajedno pričamo i to je naša priča.
Đurica Lekić
|
|
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 23 Jul - 21:31 | |
|
Nećemo biti bogati u novcu, ali ćemo biti najbogatiji u ljubavi; ne bojim se života ni ljudi, bojim se samo da me se tvoje srce ne zasiti; bio sam sam, sad imam svoj svet, kao da sam osvojio svoju planetu; sprečiću svakoga ko bude hteo da prodre u naše carstvo, da ne bi ugrozio naš mir.
Meša Selimović
|
|
| |
ankianki
Poruka : 40090
Učlanjen : 21.07.2012
Raspoloženje : odlično
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 23 Jul - 21:44 | |
| Šapnuću ti jednom tiho sve što želim da ti kažem, želim da osetiš odjek i snagu mojih osećanja! Ne želim da vičem i trošim bilo koji deo osećanja na druge, želim da ti šapnem sve.. Samo tebi!
Đurica Lekić |
|
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 23 Jul - 22:01 | |
| |
|
| |
ankianki
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 23 Jul - 22:05 | |
| Još jedan dan bez tebe, još jedna kazna u nizu za mene samo zato jer te volim. Niz se nastavlja u nedogled jer ljubav ne priznaje prepreke kao što su daljina, vreme ili imaš li ti mesta u srcu za mene!
Đurica Lekić
|
|
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 23 Jul - 23:11 | |
| Sad vidim: dok je živela tu pored mene, trebalo je da budem ne možda više srećan, jer to nije bilo mogućno, nego više svestan svoje sreće. To je moglo i moralo da bude. I. Andrić |
|
| |
ankianki
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 23 Jul - 23:23 | |
| "Izgleda, prestao sam da volim. Počeo sam da mislim ljubavlju. Izgleda da sam izdao najlirskije u sebi. Počeo sam da mislim osećanjima. Sedi uz mene i gledaj kako se vatra za dimom, upregnutim u varnice, polako uliva u nebo. Ne pitaj posle otkud u ovom samotnom kraju takvo obilje zvezda. Kad odem, vazduh će postati pomalo rapav i boleće. Na usni. I u grudima. A o napuklom miru kamenja, zemlje i cveća, bolje da i ne govorim. Ako je život materija, ako su osećanja materija, pa eto: i večnost ako je materija, ipak ostaje ono što se ne da objasniti. Postoji nešto na svetu, nešto, a u to sam siguran, što nikad neće biti samo od materije. To su ta moja pitanja, milion puta brža nego svetlost."
Mika Antić |
|
| |
katarina MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Romantični citati Uto 23 Dec - 20:37 | |
| Najlepše čudo sveta, skupi se uz mene i ćuti.- Mika Antić |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Romantični citati Uto 23 Dec - 20:37 | |
| Ispričali smo ramenima i rukama nešto što u prevodu na disanje znači: Ljubav.- Mika Antić |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Romantični citati Uto 23 Dec - 20:38 | |
| Biti s tobom, to je poput šetnje u kristalno jasno jutro – osećaj da neupitno pripadaš tu.- Elvin Bruks Vajt |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Romantični citati Uto 23 Dec - 20:39 | |
| Nasloni moje vreme na svoje, tako će večnost duže trajati.- Mika Antić |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Romantični citati Uto 23 Dec - 20:40 | |
| Hteo bih toliko toga da ti kažem, a ne znam, ne znam ništa bolje sad kad se voli.- Mika Antić |
|
| |
sav@ VIP
Poruka : 13899
Učlanjen : 08.08.2011
| Naslov: Re: Romantični citati Sub 17 Jan - 0:40 | |
| “Nije se teško zaljubiti, nego je to teško reći.” – Alfred de Muset Alfred de Musse |
|
| |
sav@ VIP
| Naslov: Re: Romantični citati Sub 17 Jan - 0:42 | |
| “Najvažnije susrete duše dogovaraju mnogo pre nego što su se tela videla.” – Paulo Koeljo " Paulo Coelho |
|
| |
sav@ VIP
| Naslov: Re: Romantični citati Sub 17 Jan - 0:43 | |
| “Ljubav se rodi, živi i umire u očima.” Šekspir |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Romantični citati Pon 19 Jan - 12:39 | |
| Kad se srce očisti, ne trebaju crkve, hramovi... Kad se srce očisti, nema mjesta, gdje te, neću pronaći...Goran Bare
|
|
| |
sav@ VIP
| Naslov: Re: Romantični citati Čet 29 Jan - 20:31 | |
| |
|
| |
sav@ VIP
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 18 Feb - 21:59 | |
| “Nije važno šta čovek pije, kaže mi prijatelj, već u koga gleda dok pije.” — Momo Kapor
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Romantični citati Čet 19 Mar - 14:38 | |
| Žene, ja ne znam kome ste vi bile blaga kiša jutarnja, ali u naš život ulazite kao pljusci nošeni vihorima. Preko vaših bijelih tjelesa pjeni se bučno život naš, zaustavlja se u virove i pada strmoglavce. Ta mudrost nije lijek, ni starost ne pomaže, i kad sve umukne, vaš je glas još u bilu krvi moje. S čega‚se mudračeve oči mute i svetačke usne blijede? Ženo, što ne možemo da te jasno vidimo kao pračovjek ženku na suncu, nego si postala strašna vizija i otrov krvi naše, pa bježimo pred tobom, i dok mislimo da si daleko, ti bdiješ u našim mislima, i dok hoćemo da te u radu zaboravimo – gle! – na svim našim djelima tanke vijugaju linije, tragovi tvojih nevidljivih prsta. Šta znači talasava linija vašeg tijela? I ta nijema, bijela, raspjevana ljepota koju nemirno lovimo kao djeca leptira, a ona nam, naizmjenice, ili zadaje bol ili se pretvara u gorčinu? Žene, u očima vašim sja ulomak jednog ljepšeg neba koje je sjalo nad srećnijim stvorovima no što smo mi i za neke strahovite kataklizme prsto u parčad. Ivo Andrić |
|
| |
neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 25 Nov - 16:22 | |
| [*]Ljubav nije primarno odnos prema određenoj osobi; to je stav, orjentacija bića prema svetu kao celini, ne prema jednom objektu ljubavi. [*]Ljubav je kraljica mladih i tiranin starih. [*]U jednom romanu ima više ljubavi nego u jednom velikom gradu. [*]Nema vremena za svakodnevnu dosadu. Postoji vreme za rad. I vreme za ljubav. To ne ostavlja prostor za neko drugo vreme. |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Romantični citati Sre 25 Nov - 16:23 | |
| ◾Ni haljinu ne valja krpiti, a kamoli ljubav. Bolje je otići. ◾Svi se rađamo za ljubav. Ona je načelo egzistencije i njena jedina svrha. ◾Ljubomora se uvek rađa sa ljubavlju, ali ne umire uvek sa njom. ◾Ljubav je sve što nam je potrebno
|
|
| |
neno MODERATOR
| ◾Bračna ljubav stvara čovečanstvo; prijateljska ga usavršava, a razuzdana ljubav kvari ga i ponižava. ◾Ljubav koja počiva na plemenitim motivima, traje večno i čini nas lepim i u stvarnosti. ◾Velika ljubav proizilazi iz velikog saznanja voljene stvari, a ako je malo poznaješ, malo ćeš je, ili je uopšte nećeš moći voleti. ◾Poljubac je divan trik dizajniran od strane prirode da zaustavi govor kada reči postanu suvišne.
|
|
| |
neno MODERATOR
| ◾Brak čini troje: ljubav, poverenje i strpljenje. ◾Ljubav se isprva naziva poverenjem. ◾Je li ljubav umetnost? Tada zahteva znanje i napor! ◾Što više nekoga volimo, to manje treba da mu laskamo.
|
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Romantični citati | |
| |
|
| |
|