Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sre 10 Dec - 8:38
Znaci za one kojima Bog nece da oprosti i idu u vecnu smrt - Zlim ljudima
Dobri ljudi dobijaju vecni zivot - po Bibliji
Smrt je kao san - Isus je rekao da Lazar spava i ide da ga probudi : )
Abu Dabi
MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sre 10 Dec - 10:41
Značilo, ne značilo kraj svemu, ja na to da nešto ima poslije smrti ne računam.
Sve što mogu uzmem za života. Da ne žalim za ničim.
A ako se poslije smrti nešto i zalomi, dobro je došlo.
Gast
Gost
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Pet 12 Dec - 19:35
Logika bi rekla zasto zivim sada kad moram umrijeti. Zasto se uopce zivi, cemu svemu tome? Ali svi znamo da postoji materija i antimaterija, ona ne nestaje. Zivot se uvjek rodi, iznice iz zemlje. Sve sto iz nje potice ulazi i u nju na kraju. Planeta je okruglog oblika, ima pocetak i kraj. Kad nesto nestane, pojavi se nesto drugo itd.
Postoji vidljivi svijet i nevidljivi, koliko znam. Smrt kao smrt nebi podcjenivao, ima jaku moc. Ali zivot je jaci i snazniji od smrti u indrekntom smislu. Zamisljam jaki umor od zivota sa vremenom, pa dodje smrt da me oslobodi od umora i bolesti.
Recimo kad nam dosada uhvati, napravimo glupost ili nesto pametno ili nista. To je jedno nezadovoljno stanje kad nam je dosadno, neraspolozeni smo, neugodni itd.
Tako kao ako nesto psjedujemo i trazimo jos i jos, ili vise i jos vise. Mislim da su nam stavljene granice u vezi zivota.Tako da sa smrt definitiv je kraj naseg iduviduma,ali neznaci da je kraj svemira,sunca, planeta zemlja itd. A sad gdi i koju ulogu mi igramo svemu tome, to cemo saznati kad dodje smrt.
Licno vjerujem u smrt, ali nevjerujem kraj svemu.
Gost
Gost
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sre 14 Jan - 13:29
Ne nikako.Samo dolazi do promene,preoblika.
Abu Dabi
MODERATOR
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sre 14 Jan - 17:26
Ne, ako si za života bio dobar čovjek, pa ostaješ u nečijem sjećanju.
Da, ako si bio govno, pa te nakon koji mjesec svi s pravom i hladno zaborave.
Gost
Gost
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sub 16 Maj - 13:58
Smrt može biti samo jedno od ova dva. Ili, onom koji je umro nije ništa, ili je opet neka promena i seoba duše odavde na drugo mesto. U prvom slučaju, ako nema nikakvih osećanja, ako je sve kao dubok san, kada se spava i ništa ne sanja, ako je smrt, dakle, takva, onda je ona čudo od blagodeti jer sve vreme života i nije ništa drugo nego jedna neprospavana noć. U drugom slučaju, ako je smrt neka promena i seoba duše odavde na drugo mesto i ako je istina što se govori, da borave tamo oni koji su preminuli, zar nema veće sreće od ovoga – sresti se tamo sa Orfejem, sa Homerom. Što se mene tiče, ako je to istina, želeo bih i više puta da umrem. Šta bi ko dao da ispita onoga koji je protiv Troje podigao onu mnogu vojsku, pa Odiseja, pa Sizifa i hiljade i hiljade drugih. S njima se tamo razgovarati, biti s njima u društvu, ispitivati ih. To bi bilo neizmerno blaženstvo. Oni tamo, po svoj prilici, za ovakve razgovore ne osuđuju na život. No, vreme je da krenemo, ja u smrt, a vi dalje, kroz život. Ko od nas ide boljem, to niko ne zna.
Platon – Odbrana Sokratova
Gast
Gost
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sub 16 Maj - 16:56
Mislim da nije ni vazno da li je kraj svemu ili obrnuto. Puno vaznije bi bilo za mene da ga osmjehom u licu docekam. Da su mi recimo djeca zdrava i unucadi itd. i da im nist ne fali. Onda cu smrt jos i pocastiti u stare dane.
konfuzija
Član
Poruka : 221
Učlanjen : 09.05.2015
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sub 16 Maj - 22:21
U materijalnom obliku, koji poznajemo i koji nam je najblizi - da, to je kraj svemu. U duhovnom smislu - ne, ni slucajno.
Sagacity
Master
Poruka : 5297
Učlanjen : 29.07.2011
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Ned 11 Okt - 10:58
Po meni je smrt prelazak iz svesnog u besvesno stanje.
Neka se dive čoveku, neka vide tragove onog što radi dok je živ, dok je istog svestan. Šta će čoveku ''utešne nagrade'', pa kad umre a svi uvide da je bio hrabar čovek...a za života ga niko nije ni primećivao. Da li postoji ''život posle života'', da li čovek postoji ''duhom'' nakon smrti....Ne znam. Niko još nije naučno dokazao. Postoje samo nagađanja.... Prema tome...smrt je kraj svemu.
Abu Dabi
MODERATOR
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sre 14 Okt - 14:11
Znači. Smrt je kraj svemu. Da nije tako, moji bi se meni javili. Pogotovo majka. Nema tog boga, vraga, ograde, zabrane, propisa, koga ona nebi zaobišla i javila mi se da smrt nije kraj svemu.
Gost
Gost
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sub 30 Jul - 11:24
Ne,nije kraj svemu.Energija kruži..Mi u drugom obliku - tu smo!
Gost
Gost
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sub 30 Jul - 18:00
wild filly ::
Da li verujete da je smrt kraj svemu ili i posle smrti ima života u smislu da se čovek vrati u nekom drugom obliku ,reinkarnira u neku biljku,životinju?
Da li se na ljutski život može gledati kao i na sve drugo u prirodi,kao kruženje materije?
Da li se sve vrti u krug i ponovo vraća?
Ili je smrt konačna,nema dalje?
Ne nije kraj svemu! Da,sada zasigurno znas da,da..kruzis....ima dalje ..beskrajno je..Samo bih volela da si kasnije to saznala
Black Wizard
Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Pon 29 Avg - 14:09
Naprotiv. Znači novi početak. Jer oni koji ostaju iza mene nastaviće sasvim sigurno moje životno delo
malalila
MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Uto 27 Mar - 12:26
Nisam sagledala ni pocetak, ni kraj...ostace to za mene velika tajna .
"Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski
Malena40
VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Pet 30 Mar - 22:47
Smrt – je velika tajna .... Ona je radjanje čoveka iz ovozemaljskog privremenog života za večni. U toku smrtnog časa skidamo sa sebe naš grubi omotač – telo i duševnim bićem, prefinjenim, etarskim prelazimo u drugi svet, u obitelj bića, srodnih duši … Šta se desilo i šta se dešava sa dušom koja je napustila telo? To nam ostaje nepoznato sa našom svešću.
....My heart beats only for you....
Kaca1111
Elita
Poruka : 3344
Učlanjen : 28.04.2018
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Ned 20 Maj - 18:20
Smrt je samo pocetak..
Gost
Gost
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Ned 20 Maj - 18:25
Ne znam sta je i ne zelim da mislim o njoj
Kaca1111
Elita
Poruka : 3344
Učlanjen : 28.04.2018
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Ned 20 Maj - 18:36
Bu
EROTIC MAN
MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Čet 12 Sep - 21:26
ne. za čoveka kome je umrla žena rospija, život tek počinje.
sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga
Tony
Elita
Poruka : 2756
Učlanjen : 06.02.2019
Raspoloženje : kako kada
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Čet 12 Sep - 21:30
Pa u ovoj epohi da, poslije nesto drugo nastaje. Kazu da energija prelazi u nesto drugo.
Ma i dobro je to, zamisli da vjecito moras raditi, pa to je kao da si u paklu onda. Ovako kraj i mozda pocne nesto drugo ako ne, onda barem se naspavati se mozes.
Enesa
Master
Poruka : 11758
Učlanjen : 01.08.2018
Raspoloženje : Osrednje
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Čet 12 Sep - 21:54
Da vidimo sta medicina kaze
Žalfija
Član
Poruka : 377
Učlanjen : 13.07.2018
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Pet 13 Sep - 22:14
Vjerujem da jeste kraj i da ne postoji ništa nakon iste.Možda se razuvjerim kada umrem
Gost
Gost
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Sub 14 Sep - 9:35
Mislim da energija i tih 21gr.duse,kruze..
EROTIC MAN
MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Uto 17 Sep - 15:40
za one koji su umrli da, ali ako su imali neke koji su ih ludo voleli i koji za njima tuguju svakog momenta svog života počinje patnja i prokletstvo sve dok, ali ne uvek, zaborav ne zaleči rane.
sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga
Poslednji izmenio EROTIC MAN dana Uto 19 Jan - 15:41, izmenjeno ukupno 1 puta
Black Wizard
Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
Naslov: Re: Da li smrt znači i kraj svemu? Ned 17 Jan - 21:56
Čini mi se da sada sigurno znaš i sama sve odgovore