Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama. |
|
| |
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Pet 3 Mar - 15:19 | |
| Ponašam se poput paše Svi se samo mene plaše Dosta mi je ove slave Priznanja će da me smlave To miš reče ispred mačke Pa pobeže naglavačke Dosta mi je veličine I svega što hrabri čine Hoću malo da se bojim Da osetim da postojim Reče mačka ispred kera Pa pobeže u dva smera Šta mi treba da se prsim Drugima račune mrsim Hoću straha da me drma Da se tresem iza grma To pas reče ispred lava Pa odmagli ko mećava Pogledajte ovo lice To je lice kukavice Poručite svima našim Rešio sam da se plašim To lav reče ispred lovca Sav pokunjen kao ovca.
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Pet 3 Mar - 15:20 | |
| Bila jednom jedna Kata U Perlezu blizu Čente Lepa kao sa plakata Pa i lepša na momente
Imala je oči plave Original morska plavet Nosaše ih posred glave Tako da ti stane pamet
Imala je lepa Kata Uz lepotu sto dukata Pa je bila tatamata Za sve momke iz Banata |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Pet 3 Mar - 15:21 | |
| Biserki Drhti sunce kao kuče gladno obuci se, zar ti nije hladno.
Izvini al moram da se smejem jer sam spreman i ja da te grejem.
Mlad sam, jak sam i donekle zreo i radostan što sam tebe sreo.
Greo bih te jer sam za te vreo pa bih posle natenane mreo.
Javi mi se, pogledom me merni kad ispečeš odluku u reni. |
| | | Gost Gost
| Devicama Vi najlepše, najčednije, vi poštene, fine, smerne, vi prekrasne, najvrednije, za koga ste tako verne.
Srce vam je parče stene dok oko vas vape, ištu, vi dižete grozno cene svojoj robi na tržištu.
Skupoća se brzo vraća, ljubav ima bar dva smera, onaj koji mnogo plaća mnogo traži, i zakera. |
| | | Gost Gost
| Drahomiri Iz Praga Konj trojanski u glavi mi rže, biće ćifte po mome temenu, pakuj kofer i dolazi brže jer sam sad pri slobodnom vremenu.
Putuj hrabro bez sumnje i straha ko kraljica svih evropskih žena, nek zavidi stara zlatna Praha tvom uspehu kod Južnih Slovena.
Znaš li gde su Rtanj i Stolovi, zdravlje teče ko voda iz cevi, znaš li kako padaju golovi kada Piksi uvati da ševi.
Ima ovde za tebe čudesa da uživaš u životu slađem, a i ja sam od krvi i mesa da ti se za svaki slučaj nađem. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Pet 3 Mar - 15:22 | |
| Kako Sam Nekima Izašao U Susret Mlatioci prazne slame bacili su oko na me..
A ja muke da im skratim sam se mlatim. |
| | | Gost Gost
| Lindi Stigla jesen i mesec oktobar, pada kiša i zuje bandere, ja te čekam napregnut i dobar u tišini svoje garsonjere.
Dođi sama, eskiviraj pratnju jer ne volim da volim riskantno jedno drugom blažićemo patnju i biće nam baš interesantno.
Ja napuštam sve stare fazone, list okrećem i radim po novem, spremi svoje erogene zone i ne čekaj da te dvaput zovem. |
| | | Gost Gost
| Majstorsko Pismo Ljiljani Onda kad vam popravljah česmu čuo sam vašu opersku pesmu.
Bogatstvo vašeg divnog organa meni je danima duševna hrana.
Ah, što mi neko ne da da biram gde da vas takvu instaliram,
Možda ću ispasti suviše skroman ako kažem:"na svoj otoman".
Vi bi ste pevali, a ja bih danima radio ono što mene zanima. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Pet 3 Mar - 15:23 | |
| Neukusna Observacija O Logici Stvari Red bi bio da odapnu prvi dobrovoljni davaoci krvi. |
| | | Gost Gost
| Novi Zapis O Starim Odnosima Oduvek takav poredak beše kad gazdu svrbi sluga se češe. |
| | | Gost Gost
| O Alkoholu, Pušenju I Narkomaniji Optimistička pesma o alkoholizmu
Oni ljudi koji piju umiru pre drugih sviju.
Al sudbina tako sklepa ko ne pije isto krepa. Optimistička pesma o pušenju
Ljudi kada mnogo puše ispuštaju brzo duše.
Ali nek smo s tim načisto kad ne puše umru isto. Pesimistička pesma o narkomaniji
Čoveku što drogu zoblje neminovno biva groblje.
A kad legneš ispod panja nema više uživanja. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Pet 3 Mar - 15:24 | |
| Radivojki Ja ti možda ništa nisam značio kad sam se na tebe nameračio.
Ja sam se možda loše ponašao al sam se snašao pa te našao.
Ja sam još možda mangup ispao kad sam te malo svuda pipao.
Ja sam se možda i progrubio kad sam te zgrabio i poljubio.
Ja sam te možda olako shvatao kad sam te onako u mraku vatao.
Ja sam nečiju sujetu vređao kad sam kod tebe uspehe ređao.
Za sve te uspehe primam čestitanja posle podne kod "Znaka pitanja". |
| | | Gost Gost
| Rosi Fantastičnom željom ponet ja ti pišem ovaj sonet, gledajući u tvoj butić ljut sam kao travka ljutić.
Pa da je od čistog zlata na lančiću oko vtata, da je staklen, ili limen već bi puko taj tvoj himen.
U kom dobu curo živiš nit dolaziš, nit me šjiviš kao da si Bog.
Sve što više tu stvar štediš to kod mene manje vrediš života mi mog. |
| | | Gost Gost
| Šofer Piše Milunki Dok te gledam s obzirom na noge, po glavi mi lete misli mnoge. Uglavnom su opasne i masne, al poštene, časne, prvoklasne.
Dok te gledam s obzirom na grudi, vidim čovek mora da se trudi, jer su čvrste, od najbolje vrste, i ukusne da poližeš prste.
Dok te gledam s obzirom na resto, lepo vidim nije mi tu mesto. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Pet 3 Mar - 15:25 | |
| Upoznaj Sebe Da Bi Se Više Voleo Ja osećaj imam stalan da sam malkac nenormalan. |
| | | Gost Gost
| Vest O Higijeni Prase nam iz blata javlja: "čistoća je pola zdravlja".
Pa istina osta gola: "nečistoća druga pola". |
| | | Gost Gost
| Vesti Sa Kongresa Sa kongresa kuvara
Jedan je kuvar izneo tezu o delegatu u majonezu. Sa kongresa kelnera
Jedan je kifler načeo temu o diskutantu u slatkom kremu. Sa kongresa ugostitelja
Jedan je kelner naravi blage servirao gostima vruće šljage. |
| | | Gost Gost
| Zdravica Srpskom Narodu Narode, nek ti zdravica ova bude umesto blagoslova... Šta god radio, deca ti se rađala...
I kada pevao, i kada snevao, i kada mukama odolevao deca ti se rađala...
I kada patio, i kada ratio, i kada pamtio pa vratio, deca ti se rađala...
Nije bogat ko ima volova, već sinova, nije srećan ko ima pušaka, već kolveki...
I kada žeo, i kada mleo, i kada crnu sudbinu kleo, deca ti se rađala...
Nek ljubav nadjača, nek ne bude plača, osim dečjeg.
I kada učio, i kad se mučio |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Sre 11 Jul - 19:51 | |
| "Ljudi više ne žive u brizi, ko nema u glavi, ima u knjizi." Ljubivoje Ršumović |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Uto 19 Feb - 18:46 | |
| Drevne legende, anegdote, biografske zanimljivosti, istorijske i legendarne ličnosti - ove prvorazredne sastojke Ršum, u svojoj književnoj kuhinji, začinjava maštom i pronicljivošću, te nam spravlja nove, duhovite, ukusne, sasvim ršumovske pripovesti. Podseća na osnovne mudrosti ljudskoga roda, dokučene iskustvom, mišlju, u snu i slučajno, mudrosti na koje u ludoj žurbi manje-više svi danas zaboravljamo. Te obnovljene mudrosti, obojene ršumovštinom, nisu uštogljene i umudrene, nego čitke i pitke, narodske, slatkogorke, katkad smešne, a uvek zanimljive. Mladog čitaoca Ršum neupadljivo upućuje kako nas život ne uči jednoj istini, jer takve nema, niti postoji jedan svevažeći recept za sve. I da je život povremeno jedno nezaboravno „sunčanje na mesečini”. Ergo, život je divan, mada mu je smisao najverovatnije nedokučiv. Pravo uživanje je Ršumov srpski (jezik). Dok čitamo, prosto osećamo kako se naš srpski - učmao i zanemoćao od mnogih današnjih novogovora - oporavlja, kao u kakvoj jezičkoj banji. Vladimir Andrić |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Uto 19 Feb - 18:49 | |
| Ovo je najlepša knjiga za sve ljubitelje mudrih priča i lepršavih reči. Ako ste još mali i čuli ste za Tritona, Orfeja ili Sfingu ali ne znate ko su oni i zbog čega su važni, pridružite se ujdurmama i zvrčkama koje prave slavni grčki junaci i bogovi. Ako ste već odrasli i poznat vam je svet mitova i legendi, biće vam zanimljivo da ih upoznate na još jedan, drugačiji način, na onaj zbog kojeg su sve legende i bajke priče o nama samima bez obzira na to u kom vremenu su nastale. A osim toga, jeste li sigurni da znate priče o Ifisu, Fineji ili Koronidi? Ršumović nam je ovom knjigom dao najlepši poklon – želju da i sami otkrivamo šta se u nama i oko nas zbiva i da o tome mislimo i govorimo nesputanim jezikom. O stvaralaštvu Ljubivoja Ršumovića „Njegov talenat, bistra glava i zdravlje, efikasno deluju protiv zagađene sredine u kojoj živimo. On se kao planinski potok spustio sa Zlatibora, i sad žubori kroz svoje knjige i emisije, bistar, pitak i zdrav.“ Dušan Radović „Otvorimo li bilo koju od njegovih predivnih knjiga, zaboravićemo na sve njegove pokušaje da ne otkrije kako nije pristao da nikada ne odraste.“ Momo Kapor |
| | | Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović Ned 17 Apr - 11:16 | |
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ljubivoje Ršumović | |
| |
| | | |
Strana 2 od 2 | Idi na stranu : 1, 2 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 576 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 576 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?