Skoro svi maltene znaju da je skidanje piratizovanih materijala sa neta opasna stvar. U nekim zemljama više u nekima manje. Kako se i na našim prostorima polako dovlači Europa (kao u onim horor filmovima gde moraš vampira sam pozvati u kuću, pa te on rasturi, heheh). Već su svi manje više naučili neke stvari kako se zaštititi, koristiti VPN, proxy itd. Ali i tada budite 100% sigurni da sve što skidate beleži se negde u nekoj databazi. Skoro sam naleteo na članak da su svi torrent klijenti utorrent, bittorrent, deluge, vuze, bitcomet itd, potpisali saradnju sa RIAA (agencija koja se bavi zaštitom autorskih prava u americi) da prikupljaju statistiku o saobraćaju preko njihovih programa i da im ustupaju istu. Jedini do sada preporučen kao "bezbedan?!?" je Halite program. Da rezimiram kao što su milion puta ponovili anonimnosti na netu nema, šta god radili na ovaj ili onaj način se to negde beleži. A po potrebi ko im je kako zanimljiv podaci mogu biti iskorišćeni. Tek da i ova informacija bude dostupna narodu.
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie
» Šta trenutno slušate?