Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama. |
|
| |
Autor | Poruka |
---|
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Violeta Božović Pet 2 Nov - 9:35 | |
| SA RUKAMA CRNIM OD LJUBAVI
Dotaknuh list i on posta tvoj glas u kom je odjeknulo nebo. I spustih usne, na usne prosjaka slepog kojem podarih san
Ja, žena bez osmeha, sa rukama crnim od ljubavi...
Pogledah u svoje ruke i videh da su postale leptiri, umesto dojki pronađoh cvetove spremne da padnu za prvu nadu, u prvi vir muškog, prevrtljivog srca. ...
Bejah košuta na tvom proplanku i gledah kako se skupljaju oblaci svaki put kad poljubim tvoje umorne oči što gledahu nekud u daljinu.
Kad bih te ljubila cvilele bi grane a ja verovah da se one raduju mojoj sreći na proplanku zamišljenom.
I trčala bih u susret vetru koji me šibao i bacala se vodi koja huči i mislila kako svi znaju da je ljubav ta koja okreće formu stvari oko svog božanskog središta. I nisam videla kako su me gledali prolaznici dok sam u njima videla ljubav, nebo i vodu, kad sam im pevajuć pričala o sreći bisernih kapi što blešte pod cvetovima
O tome, kako su male stvari velike a velike ništavne, pri izvoru u kom se ogleda mesečna.
Dok ne spoznah- da sam ozledila ruke u nastojanju da uberem cvet koji se pretvorio u trnje.
I trčeći sam zvala tvoj hod u susret da mi dođe, lomeći granje po mestu gde sam ostavila svoje godine. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Violeta Božović Pet 2 Nov - 9:36 | |
| SNEGOVI BELI
Snegovi beli veju ti stope, Vetar sa krova pahulje sipa, Anđeli s' tobom i sa mnom zbore, "Dolazi vreme mirisnih lipa..."
Iako ruke' ti pod mojom nema, u duši mi zvone zvona ti glasa, šta nam budućnost, u proleću sprema, dal' kočije vetra, prepune kasa...
Snegovi nežno belinom veju, vetar ravnice kočije sprema pahulje,pesme ,nek stihom te greju jer ti si u meni, iako te nema...
|
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Violeta Božović Pet 2 Nov - 9:37 | |
| BIO SI SA MNOM,A NIJE TE BILO
Znam, nije te bilo, a bio si sa mnom budio me suzom, nežno,toplo,dugo, odlazio jutrom, oblakom se krio kišom si me zvao, draga moja tugo.. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Violeta Božović Pet 2 Nov - 9:38 | |
| ISKUŠENICA KOJU VENČAVAJU ZA KAMEN
Da sam iskušenica koju venčavaju za kamen okovom okovana, to me ne bi moglo boleti, kao što boluje duša, koju žeže plamen da me nećeš nikad, dodirnuti, voleti...
Da sam monahinja, kojoj krst darivaju mesto tvoga smeha daruju joj sveće, manje bi me pekle, suze što celivaju jedan nežni cvet ,nedočekano Proleće...
Da sam Ljubav tvoja ogrnuta svetlom suncem tvoje duše- pesma milovana, manje bi me okrstili -grešnom što sam tebi celo srce dala...
Čuj -Iz manastira- pevaju iskušenice ženik im okov ... u okovu... kamen, mene zovu na venčanje s pesmom ... Ti stojiš dalek ,ponosan i stamen...
Oltaru me čedno prinose tišine ko nevestu venčavaju me s pesmom, da sam Ljubav tvoja, pronosio bi mi ime niz vreme,- ko Zora- došao bi nesnom...
Da sam iskušenica koju venčavaju za kamen dal bi umeo od tuge da me spasiš, venčao sa dugom, pokrio mesečinom ...u meni začet umeo pevati..
Oltaru me prinose tišine sveću palim dok pevaju istine, s KANDILA me nežno gleda Djeva mati dok molitvom tihom izgovaram ti ime...
Koračam tebi osvetljena pesmom iz kadila srca -pevam tihi plamen, koračam ka tebi molitvenim nesnom ko Iskušenica koju venčavaju za kamen... |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Violeta Božović | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 2 od 2 | Idi na stranu : 1, 2 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 664 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 664 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?