|
|
Autor | Poruka |
---|
Enesa Master
Poruka : 11758
Učlanjen : 01.08.2018
Raspoloženje : Osrednje
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pet 21 Sep - 20:00 | |
| |
|
| |
Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 22 Sep - 15:26 | |
| To sto trazis tu je blizu, al' se ne da naci lako plovit' hrabro pored hridi ne moze i ne zna svako digni jedro za oluju, kad svi stanu kreni ti i u tami hrabri snuju, novi svet ce jutro otkriti digni jedro za oluju kad zagrme gromovi mozes biti sve sto zelis, zajedno sa vetrom leteti
|
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Ned 23 Sep - 19:20 | |
| " Svetom smo se rasipali, k'o đerdani nosili nas nebom ćilimi... Da li su to stvarno bili bolji dani, ili smo to bolji bili mi... Nekad smo se bratimili po pogledu, sluteći da isto sanjamo... I Bogu je svejedno bilo krstimo li se il' se klanjamo... "
M. J. |
|
| |
Enesa Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Ned 23 Sep - 20:34 | |
| |
|
| |
Lutajuće Srce Master
Poruka : 8629
Godina : 49
Učlanjen : 04.01.2014
Raspoloženje : Do kraja.
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 24 Sep - 0:49 | |
| |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 24 Sep - 21:06 | |
| "Ponovo zatvaram oci, Moje srce i dalje zestoko kuca. Kada ce ponovo ozeleneti lisce na prozoru? Kada cu draganu svoju drzati u narucju?"
V.M. i F. S. "Zimsko putovanje"
|
|
| |
Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 25 Sep - 16:56 | |
| |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 25 Sep - 17:13 | |
| |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 25 Sep - 17:13 | |
| |
|
| |
Enesa Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 25 Sep - 20:40 | |
| |
|
| |
Enesa Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 25 Sep - 20:42 | |
| |
|
| |
Boogie Super Član
Poruka : 692
Učlanjen : 25.10.2017
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 25 Sep - 22:31 | |
| Zasto se skrivas sramezljivo, u svojoj masti preljepoj, a ja sam htio samo u tvoj svijet kad tamo nema nikog, ti stidis se. A ti si otisla u svoj grad, unajmila si tajni stan da se sakrijes iza zastora, da me promatras izdaleka. |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 29 Sep - 19:06 | |
| "Nije ni u Raju, ni u Paklu, samo ga nema '
Peaky Blinders
|
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 29 Sep - 19:07 | |
| Zalud sebi krv pijemo Zar ova igra nije tragična? Okreni se, čekam nekoga Ali ljubav je nestala Nosim taj teret, sa krilima teškim kao kamenje Znajući da smo zamalo pali, zasad teško reći je
Da, tako blizu smo bili, to je zamalo bila ljubav To je zamalo bila ljubav, to je zamalo bila ljubav |
|
| |
Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Svašta po nešto Ned 30 Sep - 9:31 | |
| |
|
| |
Enesa Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 17 Okt - 21:44 | |
| Strepnja - Desanka Maksimovic
Ne, nemoj mi prici! Hocu izdaleka da volim i zelim oka tvoja dva. Jer sreca je lepa samo dok se ceka, dok od sebe samo nagovestaj da.
Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi ova slatka strepnja, cekanje i stra'. Sve je mnogo lepse donde dok se trazi, o cemu se samo tek po slutnji zna.
Ne, nemoj mi prici! Nasto to, i cemu? Izdaleka samo sve k'o zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek' mi ne pridju oka tvoja dva.
|
|
| |
Enesa Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 17 Okt - 21:46 | |
| Ne bira se ljubav - Pero Zubac
Ne bira se ljubav kao ni smrt.
Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano.
Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima.
Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan.
Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti.
Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim.
|
|
| |
Enesa Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 17 Okt - 21:48 | |
| Slovo o ljubavi - Desanka Maksimovic
Ako se volite ljubavlju koja buja u samći, od razdaljine, koja je više od sna nego od svesti, i po rastanku drhtćete od miline, mognete li se još ikada sresti. Vi koji se volite ljubavlju isposnika, sa strahom od sagrešenja, koji kao ptica o kavez lomite krila, sećaćete se uvek jedno drugom lika. I po rastanku zamreti vam neće gušena htenja. Ako zbog nje patiš od nesanice i u ponoć hodaš budan po bašti, ako te lomi neutoljena želja luda, sćanja na nju nikad se nećes spasti. Onih s kojima se igramo oko vatre, a bojimo se da je dodirnemo, s kojima idemo kraj ponora nezagrljeni i nemi, sećaćemo se dugo ma i zavoleli zatim druge. Ako je želis bezgranično, a sediš kraj nje bez glasa slušajući bajku koja se u vama rađa, svanuću slično, pamtićeš je i kad se zima pred tobom zabelasa. Ako veruješ sedeći uz nju da je ljubav maslačkov puhor koji svaki dodir može da strese, ako voliš u njoj san i dete, ako ti je bez nje pusto i gluho, misao na nju budiće te i kad se rastanete. Zauvek se pamte oni s kojima se grlili nismo, čije su nam usne ostale nepoznate, kojima smo samo s proleća, u snu, pisali pismo. Oni koji se kao reke ne mogu sliti, među kojima nema spojnog suda krvi i krvi vrele, a srca im se dozivaju ludo, zaboraviti se neće ni kad im duše budu posedele. Ako vam je ljubav nož u srcu, a bojite se taj nož izvući, kao da ćete tog časa umreti, pamtiće te on, setiće te se i umirući. Oni zbog kojih srca osećamo kao ranu, ali ranu zbog koje se jedino živi, u sećanje nam banu i kad zavolimo druge - i osetimo se nesrećni i krivi.
|
|
| |
SherlotaHolms Elita
Poruka : 2952
Učlanjen : 19.12.2016
Raspoloženje : uvek na nivou
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 28 Nov - 7:51 | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 28 Nov - 8:56 | |
| - Frankey ::
Ovo je najbolji savet koji sam pročitao u poslednjih deset godina, još da umem da ga primenim, bem ti temperament. |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Čet 24 Jan - 12:12 | |
| "Kada sam izašao iz taksija, komšija sa jazavičarom iz prizemlja mi je demonstrativno zapljeskao rukama. Sto posto su opet mislili da sam umro i sa užasom su gledali ponekog buba rusa pored mojih vrata... Pokupio sam račune iz sandučeta: danas ih moram platiti. Smrad umoljčenih tepiha, mršavi paukovi, pregorele sijalice. Platim račune pa odem na teleću čorbu i pljeskavicu u „Kod večitog mladoženje“. U beržeri zadremam uz prenos njihovog dočeka. Premišljam se da li da učestvujem na onom letnjem šahovskom openu na Adi. Tako posle nekoliko decenija otkrijem jezero. Pomogla je i brza nostalgija za plivanjem u Egejskom moru. Godinama sam gajio predrasude prema Adi. Vidim dirljivu rešenost ljudi svih uzrasta i bez obzira na debljinu novčanika – da se opuste. Ljudi su se izvalili na suncu kao lenje i pospane mačke iz neke čerge. Ne brinu ih upozorenja stručnjaka o štetnosti UV i drugog zračenja. Apsolutna uživancija u borbi protiv sunca. Ljudi plivaju kao vesele foke. Odmah sam poželeo da im se pridružim. Avgust je tako lep, Beograd je poluprazan, pa prevoz od mene do Ade traje ponekad i samo dvadesetak minuta. Ne znam ko održava jezero i objekte oko njega, ali to dobro radi. Česme s pijaćom vodom, klupe u hladu, na nekim akcijama su besplatno delili fantu i oreo keks, privlačni tehno se čuje u okviru neke promocije, onaj veštački gejzir oduševljava vozače pedalina i hrabrije plivače, ljudima je očigledno dosta loših vesti i kriza i ni pet para ne daju za naslove i crne hronike: oni žele da pojedu ovo leto kao da je torta od dvadeset spratova, što reče Vlajković u jednoj pripoveci."
P.C. |
|
| |
Salome Master
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 6 Feb - 6:25 | |
| " Vrijeme drobi, melje Samo puste želje Ostanu da te održe budnom i jasnom "
L. Š. |
|
| |