Najteža stvar na svetu mi je da govorim o sebi. Ne znam... Mislim da sam vrlo jednostavna. I molim vas, nisam nikakva zvezda. Uopšte se tako ne osećam, to je potpuno van mene. Smešno mi je to: zvezda." - izjavila je Milena.
neno
MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
Naslov: Re: Milena Dravić Pon 15 Okt - 9:40
Legendarna glumica Milena Dravić, preminula je juče u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa, u 79. godini, nakon duge bolesti. Pre dve i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila s bolešću. Ovog leta je boravila u Puli i na Paliću gde je promovisana monografija o njoj.
Vest o smrti glumice, ostavila je Srbiju u suzama, a mnogi su se nakon tužne vesti prisetili filmova, serija i pozorišnih uloga legende srpskog glumišta.
Na toj listi našao se i film "Tamna strana sunca" u kome se Milena Dravić našla rame uz rame s poznatim holivudskim glumcem Bredom Pitom.
Ovaj američko - jugoslovenski film iz 1988. godine režirao je Božidar Bota Nikolić, a scenario su napisali Andrev Horton i Željko Mijanović po priči Nikole Jovanovića. Glavne uloge u filmu igraju Bred Pit, Šeril Polak i Gaj Bojd, a na kraju filma poljavjuje se Milena Dravić.
Inače, u filmu je Bred Pit glavni junak, a igra mladića koji traži lek za retku kožnu bolest. Milena Dravić igra njegovu majku.
Espresso
Lettaa
Elita
Poruka : 2298
Učlanjen : 20.09.2018
Naslov: Re: Milena Dravić Pon 15 Okt - 12:08
Salome
Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
Naslov: Re: Milena Dravić Uto 5 Okt - 15:56
Rođena je na današnji dan: Jedina i neponovljiva - Milena Dravić
Milena Dravić rođena je 5. oktobar 1940. u Beogradu i bila je jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih filmskih, televizijskih i pozorišnih glumica.