|
|
Autor | Poruka |
---|
kreja Master
Poruka : 5893
Učlanjen : 18.12.2021
Raspoloženje : super
| Naslov: Djecija Evrovizija Pon 2 Jan - 8:09 | |
| Izor za Dečju pesmu Evrovizije 2003 bilo je prvo takmičenje Pesme Evrovizije za mlade pevače od osam do petnaest godine. Održano je 15. novemra 2003. u Kopenhagenu u Danskoj. Pobednik prvog takmičenja Dečje pesme Evrovizije bio je hrvatski predsvanik Dino Jelusić sa pesmom Ti si moja prva ljubav. 16 zemalja je učestvovalo iako je prvobitno broj zemalja bio 15. Žrebom je bilo određeno koje zemlje će nastupati na ovom takmičenju. Prvobitno je trebalo da Nemačka i Slovačka nastupe, ali su odustale, pa su umesto njih nastupile Belorusija, Kipar i Poljska. UčesniciBroj | Država | Predstavnik | Pesma | Plasman | Poeni | 01 | Grčka | Nikolas Ganopulos | Fili gia panta (Prijatelji zauvek) | 8. | 53 | 02 | Hrvatska | Dino Jelusić | Ti si moja prva ljubav | 1. | 134 | 03 | Kipar | Teodora Rafti | Mia Efhi (Jedna želja) | 14. | 16 | 04 | Belorusija | Volha Sacijuk | Tantsui (Pleši) | 4. | 103 | 05 | Letonija | Džintars Čiča | Tu esi vasara (Ti si leto) | 9. | 37 | 06 | Makedonija | Marija i Viktorija | Ti ne me poznavaš | 12. | 19 | 07 | Poljska | Kasija Žuravik | Coś Mnie Nosi (Nešto me čini užurbanom) | 16. | 3 | 08 | Norveška
| 2U | Sinnsykt Gal Forelsket (Ludi u ljubavi) | 13. | 18 | 09 | Španija | Serhio | Desde El Cielo (Sa neba) | 2. | 125 | 10 | Rumunija | Bubu | Tobele Sunt Viaţa Mea (Bubnjevi su moj život) | 10. | 35 | 11 | Belgija | Ksink | De Vriendschapsband (Veza prijateljstva) | 6. | 83 | 12 | UK | Tom Morli | My Song For The World (Moja pesma za svet) | 3. | 118 | 13 | Danska | Ane Gadegard | Arabiens Drøm (Arapski san) | 5. | 93 | 14 | Švedska | Honeypies | Stoppa mig (Zaustavi me) | 15. | 12 | 15 | Malta | Sara Harison | Like A Star (Kao zvezda) | 7. | 56 | 16 | Holandija | Roel Felijus | Mijn Ogen Zeggen Alles (Moje oči govore sve) | 11. | 23 |
Poslednji izmenio kreja dana Pon 2 Jan - 8:19, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Pon 2 Jan - 8:13 | |
| |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 3 Jan - 7:37 | |
| Dečja pesma Evrovizije 2004. je druga Pesma Evrovizije za mlade pevače uzrasta od 8 do 15 godina. Održana je 20. novembra 2004, u Håkons Hall, Lilehamer, Norveška i trajala je 2 sata i 15 minuta. Tema konkursa je bila „Svetle nordijske zimske noći“. Voditelji večeri su bili Stian Barsnes Simonsen i Nadia Hasnaoui, a šou se emitovao u 20 zemalja i gledalo ga je 100 miliona ljudi. Učestvovalo je 18 zemalja a Francuska i Švajcarska su učestvovale po prvi put. Prvobitno je trebalo da učestvuju još Nemačka i Izrael. Takođe je bilo izveštaja da je Irska planirala da se priključi programu. Konkurs je osvojila devetogodišnja Marija Isabel iz Španije sa pesmom „Antes muerta que sencilla“ (Bolje mrtav nego običan). Dino Jelusić, koji je pobedio na takmičenju 2003, uručio je nagradu Mariji.
Norveška je bila treća zemlja „rezerva“ kao domaćin konkursa. Evropska radiodifuzna unija (EBU) je prvobitno izabrala televiziju Ujedinjenog Kraljevstva da bude domaćin takmičenja u Mančesteru. Međutim, ITV je povukla ovaj predlog u maju 2004, zbog finansijskih teškoća, tako da je ovaj šou prenet u Hrvatsku, pobedničku zemlju prošlogodišnjeg izdanja, 2003. Ali, hrvatska televizija je navodno zaboravila da obezbedi mesto na kojem bi se drugo takmičenje ta dečju pesmu evrovizije moglo da održi. Norveška radio-televizija (NRK) se zato ponudila da organizuje ovo takmičenje. |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 3 Jan - 7:46 | |
| UčesniciBroj
| Država
| Predstavnik
| Pesma
| Plasman
| Poeni
| 01
| Grčka
| Secret Band
| O palios mou eaftos (Stari ja)
| 9.
| 48
| 02
| Malta
| Young Talent Team
| Power of a Song (Moć pesme)
| 12.
| 14
| 03
| Holandija
| Klartje i Niki
| Hij is een kei (On je najbolji)
| 11.
| 27
| 04
| Švajcarska
| Demis Mirarči
| Birichino (Drzak)
| 16.
| 4
| 05
| Norveška
| Alek
| En stjerne skal jeg bli (Biću zvezda)
| 13.
| 12
| 06
| Francuska
| Tomas Pontije
| Si on voulait bien (Ako bismo zaista želeli)
| 6.
| 78
| 07
| Makedonija
| Martina Smiljanovska
| Zabava
| 7.
| 64
| 08
| Poljska
| KWADro
| Łap życie (Uzmi život)
| 17.
| 3
| 09
| Kipar
| Marijos Tofi
| Onira (Snovi)
| 8.
| 61
| 10
| Belorusija
| Egor Volček
| Spiavitce sa mnoju (Pevaj sa mnom)
| 14.
| 9
| 11
| Hrvatska
| Nika Turković
| Hej mali
| 3.
| 126
| 12
| Letonija
| Martinš Talbergs
| Balts vai melns (Crno ili belo)
| 18.
| 3
| 13
| UK
| Kori Speding
| The Best Is Yet To Come (Najbolje tek dolazi)
| 2.
| 140
| 14
| Danska
| Cool Kids
| Pigen er min (Devojka je moja)
| 5.
| 116
| 15
| Španija
| Marija Izabel
| Antes Muerta que Sencilla (Bolje mrtav nego normalan)
| 1.
| 171
| 16
| Švedska
| Limelights
| Varför jag? (Zašto ja?)
| 15.
| 8
| 17
| Belgija
| Free Spirits
| Accroche-toi (Drži se)
| 10.
| 37
| 18
| Rumunija
| Noni Razvan Ene
| Îţi mulţumesc (Hvala ti)
| 4.
| 123
|
|
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 3 Jan - 7:49 | |
| Marija Isabel (šp. María Isabel López Rodríguez) je španska pevačica koja je pobedila na Dečjoj pesmi Evrovizije 2004. sa pesmom Antes Muerta que Sencilla (Pre mrtva, nego obična). Biografija Marija je rođena 4. januara 1995. u Ajamonteu u Španiji. Interesovanje za ples i pevanje, pokazivala je još kao dete. To ju je odvelo na takmičenje gde se birao španski predstavnik za Dečju pesmu Evrovizije 2004. Pobedila je sa singlom Antes muerta que sencilla. Sa istom pesmom predstavila se na Dečjoj pesmi Evrovizije gde je takođe trijumfovala. Time je postavila dva rekorda; najviše ikada osvojenih poena na ovom takmičenju (171 poen) i najveća bodovna razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog (31 poen). Ovo je bila i Dečja Evrovizija sa najvećim brojem učesnika, tada 18. Njene rekorde su kasnije razbile Anastasija Petrik (najveća bodovna razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog) i Destini Čukunjere (najviše ikada osvojenih poena na ovom takmičenju) i to obe za 4 poena. Tokom učestvovanja, bila je stara 9 godina, 10 meseci i 6 dana, time postavši najmlađi pobednik na Dečjoj pesmi Evrovizije (sestre Tolmačev su bile starije samo 10 dana). Tri godine kasnije, 2007. je doneseno pravilo da učesnici moraju imati između 10 i 15 godina, što je čini i najmlađim pobednikom na ovom takmičenju ikada. Njen pobednički singl postaje hit u Španiji, a uspeh doživljava i u zemljama Latinske Amerike; Argentini, Kolumbiji, Portoriku i mnogim drugim. Dana 29. decembra 2015, Marija Isabel je najavljena kao jedna od 6 kandidata za izbor predstavnika Španije na Pesmi Evrovizije 2016. Ona se predstavila pesmom La vida sólo es una zauzevši 4. mesto sa osvojenih 68 poena. |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 3 Jan - 7:51 | |
| |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 3 Jan - 9:08 | |
| Dečja pesma Evrovizije 2005. bilo je 3. po redu izdanje takmičenja namenjenog mladim izvođačima širom Evrope. Belgijski gradić Haselt imao je tu čast i privilegiju da u jednoj noći postane centar pažnje milionima dece i tinejdžera koji su pratili šou kraj malih ekrana. Prvobitno je 19 zemalja trebalo da nastupi na takmičenju: Litvanija, Ukrajina i Srbija i Crna Gora su izrazile želju za učešćem, dok su Francuska i Švajcarska odustali. Međutim, Litvanija i Ukrajina su odustali od učešća, a kasnije su im se pridružili i Poljska (koja se neće vratiti sve do 2016.) i Kipar koji je odustao zbog plagijarizma pesme, ali im je na kraju bilo dozvoljeno da glasaju. Na kraju Rusija se priključila takmičenju i tako na kraju su nastupile 16 zemlje. |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 3 Jan - 9:14 | |
| UčesniciBroj | Država | Predstavnik | Pesma | Plasman | Poeni | 01 | Grčka | Alaksandros i Kali | Tora einai i seira mas (Sad je tvoj red) | 6. | 88 | 02 | Danska | Nikolaj | Shake Shake Shake | 4. | 121 | 03 | Hrvatska | Lorena Jelusić | Rock Baby (Rok cura) | 12. | 36 | 04 | Rumunija | Alina Eremija | Țurai! (Hej!) | 5. | 89 | 05 | UK | Joni Fuler | How Does It Feel? (Kakav je osećaj?) | 14. | 28 | 06 | Švedska | Em plus | Gränslös kärlek (Bezgranična ljubav) | 15. | 22 | 07 | Rusija | Vladislav Kruckih | Doroga k solntsu (Put ka suncu) | 9. | 66 | 08 | Makedonija | Denis Dimoski | Rodendeski baknež (Rođendanski poljubac) | 8. | 68 | 09 | Holandija | Tes | Stupid (Glupa) | 7. | 82 | 10 | Srbija i Crna Gora | Filip Vučić | Ljubav Pa Fudbal | 13. | 29 | 11 | Letonija | Kids for rok | Es esmu maza jauka meitene (Ja sam mala zaljubljena devojčica) | 11. | 50 | 12 | Belgija | Lindzi Daenen | Mes rêves (Moji snovi) | 10. | 63 | 13 | Malta | Tea i prijatelji | Make It Right! (Uradi to kako treba) | 16. | 18 | 14 | Norveška | Malin Reitan | Sommer og skolefri (Leto i nema škole) | 3. | 123 | 15 | Španija | Antonio Hose | Te traigo flores (Ubrao sam ti cveće) | 2. | 146 | 16 | Belorusija | Ksenija Sitnik | My vmeste (Mi smo zajedno) | 1. | 149 |
|
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 3 Jan - 9:17 | |
| Ksenia Sitnik (rus. Ксения Ситник) je mlada pevačica i tekstopisac iz Belorusije. Predstavljala je svoju zemlju na kakmičenju za Dečju pesmu Evrovizije 2005. Tada je sa pesmom Mi smo zajedno, (koju je sama napisala) osvojila prvo mesto.
Biografija
Ksenija Sitnik rođena je 5. maja u Moziru u Belorusiji u kome i danas živi. Potiče iz uspešne porodice. Njena majka je direktorka muzičke škole UMES. Sitnikova je pevanjem počela da se bavi veoma rano. Nastupala je na nekoliko poznatih festivala u Poljskoj, Rusiji i Belorusiji. Vrhunac dosadašnje karijere dostigla je pobedom na Dečjoj pesmi Evrovizije 2005. To je bila neočekivana pobeda jer pesma nije važila za favorite. Ksenija je za samo tri poena bila bolja od drugoplasiranog Antonija Hosea iz Španije. Ksenija je novembra 2006 izdala svoj prvi CD sa muzičkom publikacijom pod imenom pobedničke pesme |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 3 Jan - 9:19 | |
| |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Čet 5 Jan - 17:19 | |
| Dečja pesma evrovizije 2006. održana je u glavnom gradu Rumunije. Učestvovali su takmičari iz petnaest država. Portugal, Srbija kao nezavisna i Ukrajina su učestvovale po prvi put na takmičenju, Kipar se vratio posle jednogodišnje pauze, dok su od takmičenja odustali Danska, Letonija, Norveška i Ujedinjeno Kraljevstvo. |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Čet 5 Jan - 17:27 | |
| Broj | Država | Predstavnik | Pesma | Plasman | Poeni | 01 | Portugal | Pedro Madeira | Deixa-me sentir (Pusti me da osećam) | 14. | 22 | 02 | Kipar | Luis Panagiotu i Kristina Kristofi | Agoria koritsia (Dečaci i devojčice) | 8. | 58 | 03 | Holandija | Kimberli | "Goed" (Dobro) | 12. | 44 | 04 | Rumunija | New Star Music | Povestea mea (Moja priča) | 6. | 80 | 05 | Ukrajina | Nazar Slušarčuk | "Khlopchyk Rock 'n' Roll" (Rokenrol dečak) | 9. | 58 | 06 | Španija | Dani | Te doy mi voz (Dajem ti moj glas) | 4. | 90 | 07 | Srbija | Neustrašivi učitelji stranih jezika | "Učimo strane jezike" | 5. | 81 | 08 | Malta | Sofi Debatista | "Extra Cute" (Ekstra slatko) | 11. | 48 | 09 | Makedonija | Zana Aliu | "Vljubena" (Zaljubljena) | 15. | 14 | 10 | Švedska | Moli Sanden | "Det finaste någon kan få" (Nešto najbolje što je neko mogao da dobije) | 3. | 116 | 11 | Grčka | Kloi Sofija Boleti | "Den peirazei" (Nije bitno) | 13. | 35 | 12 | Belorusija | Andrej Kunec | Noviy den (Novi dan) | 2. | 129 | 13 | Belgija | Tor Salden | "Een tocht door het donker" (Put kroz mrak) | 7. | 71 | 14 | Hrvatska | Mateo Đido | Lea | 10. | 50 | 15 | Rusija | Sestre Tolmačev | "Vesenniy Jazz" (Prolećni džez) | 1. | 154 |
|
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Čet 5 Jan - 17:33 | |
| |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Čet 5 Jan - 17:36 | |
| Marija Andrejevna i Anastasija Andrejevna Tolmačjova (rus. Мари́я Андре́евна и Анастаси́я Андре́евна Толмачёвы; 14. januar 1997, Kursk) su ruske pevačice, sestre bliznakinje. Pobednice su Dečje pesme Evrovizije 2006. u Bukureštu, gde su se predstavile sa pesmom Vesenniй džaz(Prolećni džez).[1] Osam godina kasnije, predstavljale su Rusiju na Pesmi Evrovizije u Kopenhagenu sa pesom Shine, tako u finalu zauzevši 7. mesto.[2][3]
Biografija Rodile su se u Kursku, Rusiji, gradiću 500 km udaljenom od glavnog grada, Moskve. Muzikom se bave još od detinjstva, a najveću podršku im pruža majka koja je i muzički učitelj.
Sestre su učestvovale na mnogim dečjim muzičkim takmičenjima, ali najveću popularnost su stekle učešćem na Dečjoj pesmi Evrovizije 2006., gde su pobedile, osvojivši 154 poena sa pesmom Vesenniй džaz.
2007. ruski kanal Rossiя 1 prenosio je dokumentarac o njihovom uspehu na prošlogodišnjoj Dečjoj pesmi Evrovizije. Iste godine, pojavljuju se u novogodišnjem mjuziklu Korolevstvo krivыh zerkal(Kraljevstvo krivih ogledala) gde su pevale zajedno sa Alom Pugačovom.[4].
Sestre Tolmačev su bile specijalni gosti na Dečjoj pesmi Evrovizije 2007. u Roterdamu i Dečjoj pesmi Evrovizije 2010. u Minsku.[5]
2014. su predstavljale Rusiju na Pesmi Evrovizije 2014. u Kopenhagenu sa pesmom Shine. U finalu su zauzele 7. mesto sa osvojenih 89 poena.[6][7][8].
Diskografija Albumi Polovinki (2007) Singlovi Vesenniй džaz (2006) Polovina (2014) Shine (2014) Serdce moё (2015) Uhodi (2015) Na dvoih odna lюbovь (2016) Magnit (2016) |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Čet 5 Jan - 19:01 | |
| Dečja pesma Evrovizije 2007. bilo je 5. po redu takmičenje namenjeno muzički talentovanoj deci iz zemalja širom Evrope. |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Čet 5 Jan - 19:11 | |
| Učesnici[Broj
| Država
| Predstavnik
| Pesma
| Plasman
| Poeni
| 01
| Gruzija
| Marijam Romelašvili
| Odelia Ranuni
| 4
| 116
| 02
| Belgija
| Trast
| Anders (Različita)
| 15
| 19
| 03
| Jermenija
| Arevik
| Erazanq (San)
| 2
| 136
| 04
| Kipar
| Jorgos Joanides
| I Musiki Dini Ftera (Muzika daje krila)
| 14
| 29
| 05
| Portugal
| Jorge Leirija
| Só Quero é Cantar (Ja samo hoću da pevam)
| 16
| 15
| 06
| Rusija
| Aleksandra Golovčenko
| Otlichnitsa (Odlična učenica)
| 6
| 105
| 07
| Rumunija
| Forkids
| Sha-la-la
| 10
| 54
| 08
| Bugarska
| Bon-bon
| Bonbolandiya (Bombolandija)
| 7
| 86
| 09
| Srbija
| Nevena Božović
| Piši mi
| 3
| 120
| 10
| Holandija
| Liza, Ejmi i Šeli
| Adem In, Adem Uit (Udah, izdah)
| 11
| 39
| 11
| Makedonija
| Rosica i Dimitar
| Ding Ding Dong
| 5
| 111
| 12
| Ukrajina
| Ilona Halicka
| Urok Hlamuru (Čas glamura)
| 9
| 56
| 13
| Švedska
| Frida Sanden
| Nu Eller Aldrig (Sad ili nikad)
| 8
| 83
| 14
| Malta
| Kjut
| Music (Muzika)
| 12
| 37
| 15
| Grčka
| Mejd in gris
| Kapou Mperdeftika (Zbunjena)
| 17
| 14
| 16
| Litvanija
| Lina Džoj
| Kai Miestas Snaudžia (Kad grad se uspava)
| 13
| 33
| 17
| Belorusija
| Aleksej Žigalkovič
| S Druz'yami (S društvom)
| 1
| 137
|
|
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Čet 5 Jan - 19:12 | |
| |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Pet 6 Jan - 20:37 | |
| Dečja pesma Evrovizije 2008. bilo je 6. po redu takmičenje namenjeno mladim i talentovanim pevačima širom Evrope. |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Pet 6 Jan - 20:49 | |
| UčesniciRed. br.
| Država
| Predstavnik
| Pesma
| Plasman
| Poeni
| 01
| Rumunija
| Madalina i Andrada
| Salvaţi Planeta (Spasimo planetu)
| 9
| 58
| 02
| Jermenija
| Monika Manučarova
| Im Ergi Hnchyune (Melodija moje pesme)
| 8
| 59
| 03
| Belorusija
| Daša, Alina i Karina
| Sertse Belarusi (Srce Belorusije)
| 6
| 86
| 04
| Rusija
| Mihail Puntov
| Spit Angel (Uspavani anđeo)
| 7
| 73
| 05
| Grčka
| Niki Januhu
| Kapoia Nychta (Jedne noći)
| 14
| 19
| 06
| Gruzija
| Bzikebi
| Bzz...
| 1
| '154
| 07
| Belgija
| Oliver
| Shut Up (Ćuti)
| 11
| 45
| 08
| Bugarska
| Krestijana Kresteva
| Edna Mechta (Jedan san)
| 15
| 15
| 09
| Srbija
| Maja Mazić
| Uvek kad u nebo pogledam
| 12
| 37
| 10
| Malta
| Danijel Testa
| Junior Swing
| 4
| 100
| 11
| Holandija
| Marisa
| 1 Dag (Jedan dan)
| 13
| 27
| 12
| Ukrajina
| Viktorija Petrik
| Matrosy (Mornari)
| 2
| 135
| 13
| Litvanija
| Egle Jurgaitite
| Laiminga Diena (Srećan dan)
| 3
| 103
| 14
| Makedonija
| Bobi Andonov
| Prati Mi SMS (Pošalji mi SMS)
| 5
| 93
| 15
| Kipar
| Elena Manuri i Čaris Sava
| Gioupi Gia!
| 10
| 46
|
|
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Pet 6 Jan - 20:51 | |
| |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Sub 7 Jan - 19:56 | |
| Glavni grad Ukrajine je imao privilegiju da u veoma kratkom vremenskom roku organizuje dva velika evrovizijska spektakla. Nakon 2005. godine, kada je ukrajinska prestonica bila domaćin „velikoj“ Pesmi Evrovizije, 2009. godine su se na istom mestu okupila deca iz 13 evropskih država. Do tada, to je bilo takmičenje sa najmanjim brojem učesnika. Ipak, spektakl nije izostao. Organizacija Nacionalna televizija Ukrajine (NTU) izborila je organizaciju 7. po redu Dečje Pesme Evrovizije. U trci za domaćinstvo bili su još beloruski BTRC i srpski RTS. Prvobitno je i švedski TV4 trebalo da bude konkurent, međutim čelnici ove televizije u kratkom vremenskom roku povukli su svoju kandidaturu. Takmičenje je održano 21. novembra u „Palati sportova“, onoj istoj dvorani u kojoj je održana Pesma Evrovizije 2005. godine. Domaćini su bili ukrajinska predstavnica iz Beograda 2008. Ani Lorak i Timur Mirošničenko), dok se iz "green rooma" javljao Dmitro Borodin. Ani Lorak otpevala je svoje dve pesme tokom "interval acta". Problemi Održavanje Dečje pesme Evrovizije u Kijevu bilo je pod velikim znakom pitanja zbog velike epidemije svinjskog gripa u tom periodu. Članica ukrajinskog parlamenta Ana Herman pozvala je premijerku Ukrajine Juliju Timošenko da otkaže takmičenje. Ipak, potpredsednik Vlade Jovan Vasjunik izjavio je 12. novembra da takmičenje neće biti odloženo. Saradnja UNICEF i EBU ove godine nisu ostvarili saradnju iz nepoznatih razloga. Pravila Svaka zemlja učesnica prilikom glasanja dodeljivala je od 1-7 poena, a onda 8, 10 i 12. O pobedniku je odlučivao žiri i televoting u odnosu 50:50. Zemlje učesnice Povratnik na takmičenje nakon jedne godine pauze bila je Švedska, dok su od takmičenja odustale Bugarska, Litvanija i Grčka. Debitanata nije bilo. Pobednička pesma Prvi put od početka učestvovanja 2003. Holandija je uspela da pobedi na takmičenju. Ralf Makenbah pevao je zanimljivu pesmu "Click Clack", kojom je, pored izrazito favorizovane Belgije, osvojio i publiku i žiri. Sa svojih 14 godina, tako je postao najstariji pobednik Dečje pesme Evrovizije. |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Sub 7 Jan - 20:06 | |
| UčesniciR. br. | Država | Predstavnik | Pesma | Plasman | Poeni | 01 | Švedska | Mimi Sanden | Du (Ti) | 6 | 68 | 02 | Rusija | Katja Rjabova | Malenky Prints (Mali princ) | 2 | 116 | 03 | Jermenija | Luara Hajrapetjan | Barcelona (Barselona) | 3 | 116 | 04 | Rumunija | Joana Anuca | Ai Puterea în Mâna Ta (Ti imaš snagu u rukama) | 13 | 13 | 05 | Srbija | Ništa lično | Onaj pravi | 10 | 34 | 06 | Gruzija | Grupa princeza | Lurji prinveli (Plava ptica) | 6 | 68 | 07 | Holandija | Ralf Makenbah | Click Clack (Klik Klak) | 1 | 121 | 08 | Kipar | Rafaela Kosta | Thalassa, Helios, Aeras, Fotia (More, sunce, vazduh, vatra) | 11 | 32 | 09 | Malta | Frančeska i Mikaela | Double Trouble (Dupla nevolja) | 8 | 55 | 10 | Ukrajina | Andranik Aleksanjan | Try Topoli, Try Surmy (Tri topole, tri trube) | 5 | 89 | 11 | Belgija | Laura Omlop | Zo Verliefd (Tako zaljubljena) | 4 | 113 | 12 | Belorusija | Jurij Demidovič | Volshebnyi Krolik (Magični zec) | 9 | 48 | 13 | Makedonija | Sara Markovska | Za Ljubovta (Za ljubav) | 12 | 31 |
|
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Sub 7 Jan - 20:12 | |
| |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 10 Jan - 17:13 | |
| Dečja pesma evrovizije 2010. održana je u Minsku, glavnom gradu Belorusije. Učestvovali su takmičari iz 14 država. Moldavija je predstavila po prvi put, Letonski javni servis LTV, Litvanski LRT i Švedski SVT ponovo su se vratili na takmičenje.
Minsk Arena je jedna od najmodernijih arena u Evropi i stoga je sjajno mesto da bude domaćin za 8. izdanje Dečje Evrovizije 20. koje se održalo 20. novembra u 20:15 po srednjoevropskom vremenu. Beloruski javni emiter BTRC priredio spektakularan šou, gde je pobedu odneo predstavnik Jermenije Vladimir Arzumanjan sa pesmom Mama.
Poslednji izmenio kreja dana Uto 10 Jan - 17:45, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Djecija Evrovizija Uto 10 Jan - 17:39 | |
| Jermenija Jermenija ARMTV Vladimir Arzumanjan Mama 1. 120
Poslednji izmenio kreja dana Uto 10 Jan - 17:46, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| |