|
| Verujete li u prijateljstvo preko neta? | |
| |
Autor | Poruka |
---|
Tanguy Master
Poruka : 35440
Učlanjen : 10.09.2012
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Ned 18 Nov - 19:10 | |
| Vjerujem,nema razloga ili bilo kakve podloge da ne bih vjerovao. |
| | | Sagacity Master
Poruka : 5297
Učlanjen : 29.07.2011
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Ned 18 Nov - 19:27 | |
| Ako prijeteljstvo pređe okvir slova, onda je to pravo prijateljstvo jer se sa tom osobom čuješ, a kasnije možda i vidiš. Ukoliko se radi o neprestanom kuckanju i tešenju dve osobe sa obe strane, onda mu to dođe kao neka vrsta psiho-terapije, koja ništa ne košta. U svakom slučaju neće da škodi. Osim toga treba naleteti na osobu koja je pouzdana i koja priče među vama zadržava tu gde jesu. Odnosno, da se ne prenose sa forumaša na forumaša. Što je retkost, moram priznati. Ja sam ipak imala sreće da sam srela par pristojnih ljudi sa kojima sam mogla da popričam o svemu, sa nekima sam i dalje u kontaktu, mada sam ja po prirodi rezervisana osoba i sama nisam neko ko će ne znam da se sprijatelji tek tako, treba mi puno i u reali, a kamoli na netu. Ali ono što prati forume, jeste to, ako se promeni forum gubi se kontakt sa tim forumskim prijateljem...Uglavnom je tako. Da bi mi bio neko pravi prijatelj, nije dovoljno kuckanje, moram sa tom osobom i da se čujem, da osetim kako zvuči. Meni živa reč puno znači. Naravno, nismo svi isti. Neko druženje na forumu, razmena mišljenja, mailova itd. je moguće, ali za dublje prijateljstvo ipak treba puno više. I ne može mene svako da savetuje. Moram da cenim osobu da bih njen savet prihvatila.... |
| | | Tanguy Master
Poruka : 35440
Učlanjen : 10.09.2012
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Ned 18 Nov - 19:31 | |
| - Sagacity ::
- Ako prijeteljstvo pređe okvir slova, onda je to pravo prijateljstvo jer se sa tom osobom čuješ, a kasnije možda i vidiš. Ukoliko se radi o neprestanom kuckanju i tešenju dve osobe sa obe strane, onda mu to dođe kao neka vrsta psiho-terapije, koja ništa ne košta. U svakom slučaju neće da škodi. Osim toga treba naleteti na osobu koja je pouzdana i koja priče među vama zadržava tu gde jesu. Odnosno, da se ne prenose sa forumaša na forumaša. Što je retkost, moram priznati. Ja sam ipak imala sreće da sam srela par pristojnih ljudi sa kojima sam mogla da popričam o svemu, sa nekima sam i dalje u kontaktu, mada sam ja po prirodi rezervisana osoba i sama nisam neko ko će ne znam da se sprijatelji tek tako, treba mi puno i u reali, a kamoli na netu.
Ali ono što prati forume, jeste to, ako se promeni forum gubi se kontakt sa tim forumskim prijateljem...Uglavnom je tako.
Da bi mi bio neko pravi prijatelj, nije dovoljno kuckanje, moram sa tom osobom i da se čujem, da osetim kako zvuči. Meni živa reč puno znači. Naravno, nismo svi isti.
Neko druženje na forumu, razmena mišljenja, mailova itd. je moguće, ali za dublje prijateljstvo ipak treba puno više.
I ne može mene svako da savetuje. Moram da cenim osobu da bih njen savet prihvatila.... Sve ovo stoji i potpisujem,samo treba vremena da se ostvari. |
| | | Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Ned 18 Nov - 19:34 | |
- Ukoliko se radi o neprestanom kuckanju i tešenju dve osobe sa obe strane, onda mu to dođe kao neka vrsta psiho-terapije, koja ništa ne košta. U svakom slučaju neće da škodi. Osim toga treba naleteti na osobu koja je pouzdana i koja priče među vama zadržava tu gde jesu.
S ovim se slažem. I još jedino, da je ta osoba dovoljno "kapacitivna" da može da te skonta. To sam oduvijek tvrdio. I, ako na takvu osobu naletiš, bingo. Ne moram ju nikada ni sresti, ako postoje objektivne nepremostive prepreke. Dovoljno mi je da znam da tamo negdje ipak postoji netko. Tko me razumije. |
| | | Mina
Poruka : 7923
Učlanjen : 15.11.2011
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Sre 23 Jan - 14:51 | |
| Pa ne bas sasvim, pravo prijateljstvo nije moguce bez realnih situacija, kao sto su zajednicki izlasci, druzenje uzivo... |
| | | malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Sre 23 Jan - 14:53 | |
|
Slazen se sa Minom, sve je ovo jedna velika iluzija stvarnog. Moguce je poznanstvo zapoceti na net-u, ali za nesto vise i vrednije potreban je kontakt u realnom zivotu.
"Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
| | | Kayser Soze
Poruka : 13287
Učlanjen : 01.10.2012
Raspoloženje : Priđi da ti šapnem ...
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Sre 23 Jan - 15:03 | |
| Apsolutno se slažem sa prethodnicama, donekle i sa Abom u delu koji se odnosi na realnu nemogućnost drugog kontakta. Insistiranje na suvom net "prijateljstvu", a da postoje uslovi za realnu priču mi je krajnje problematično iz više razloga. |
| | | wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 0:21 | |
| Ne znam kako vi ljudi razmišljate ali ja u net prijateljstvo verujem ..naravno ne verujem svima koje poznajem ali ako se sa nekim zbližim i postanem prijatelj ja na njega/nju gledam kao na pravog prijatelja bez obzira što je preko neta. Prijatelji vas oraspolože , popričaju sa vama o svemu , ne prenose dalje ono što čuju od vas , razmenite mišljenja na raznorazne teme ,net prijatelji mogu i da vas razočaraju isto kao i prijatelji u realnom životu ..sve se to svodi na isto .. Nekome možete beskrajno verovati a nekome vrlo malo a da vam ipak bude prijatelj .. Sve to zavisi od osobe do osobe i kako ko gleda i šta očekuje od pravog prijateljstva preko neta |
| | | Kayser Soze
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 0:32 | |
| - wild filly ::
- Ne znam kako vi ljudi razmišljate ali ja u net prijateljstvo verujem ..naravno ne verujem svima koje poznajem ali ako se sa nekim zbližim i postanem prijatelj ja na njega/nju gledam kao na pravog prijatelja bez obzira što je preko neta.
Prijatelji vas oraspolože , popričaju sa vama o svemu , ne prenose dalje ono što čuju od vas , razmenite mišljenja na raznorazne teme ,net prijatelji mogu i da vas razočaraju isto kao i prijatelji u realnom životu ..sve se to svodi na isto .. Nekome možete beskrajno verovati a nekome vrlo malo a da vam ipak bude prijatelj .. Sve to zavisi od osobe do osobe i kako ko gleda i šta očekuje od pravog prijateljstva preko neta Prijateljstvo i ljubav su isuviše kompleksni pojmovi da bi egzistirali u virtuelnom svetu i ako se oko toga ne slažemo, onda moramo prvo da ustanovimo šta ta dva pojma po definiciji predstavljaju. Na netu možete imati "poznanika" ili već neki sličan pojam .... prijatelja ili nešto više ne! |
| | | Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 0:36 | |
| Može se imati prijatelj preko neta i to pravi , i iskreni, sa kojim možeš razgovarati o čemu god hoćeš Potpuno isto kao i u reali Sve zavisi od ljudi |
| | | Kayser Soze
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 0:44 | |
| Kao što ne verujem u izjednačavanje istopolnih zajednica sa heteroseksualnim zajednicama tako ne verujem ni u to net prijateljstvo. Nemam ništa protiv da se homoseksualna zajednica ozvaniči i dobije legalitet, ali samo i jedino kao poseban pojam u odnosu na heteroseksualnu zajednicu. Takodje ukoliko postoje dvoje ljudi koji svoje drugovanje žele da vode samo i jedino preko neta (njihova je stvar zašto) i kojima je to sasvim dovoljno, nemam ništa ni protiv toga ali to nije PRIJATELJSTVO, ako insistirate možemo ga nazvati net prijateljstvom, ali ono je sve samo ne jednako parvom prijateljstvu, baš kao u primeru sa brakovima |
| | | wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 0:48 | |
| Za ljubav bih se složila sa tobom ali prijateljstvo je nešto sasvim drugo .. Nisam nerealna osoba i znam da od net prijateljstva ne mogu da očekujem ne znam šta ..vrlo sam realna, tako se i postavljam ..koliko dajem toliko i dobijam , koliko sam iskrena toliko će moj prijatelj biti prema meni , ako postavim granice dokle može da se ide u prijateljstvu sa neta a moj prijatelj granice ispoštuje..on je meni vredan isto koliko i prijatelj u reali ..isto važi i ako on meni kaže ovo je granica nema dalje i ja to poštujem.. Isto tako ako me net prijatelj razočara tugujem i boli me kao da je to uradio moj prijatelj u realnom životu ..ja tu ne pravim razliku .. Stvar je u tome da se sa nekim osećaš prijatno u društvu , bude to lepo provedeno vreme u zajedničkom razgovoru , niko nikome ne dosadjuje već osećaš da ti taj neko prija i ti njemu , voliš kad dodješ na forum a on/ona bude tu ..odmah nabaciš osmeh ..poželiš da popričaš ..znaš taj osećaj sigurnosti , topline i poverenja ..pričaš kada ti se priča , ćutiš kada ti se ćuti a taj neko zna i razume da se osećaš tako ..ne ljuti se na tebe , ne gnjavi te..sve je nekako spontano ..ne usiljeno ..to je prava stvar Ne znam ali meni je to dovoljno da nekoga zovem net prijateljem |
| | | Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 0:49 | |
| Meni prijateljstvo nije da nekog gledam, da s njim (ili s njom, jer ja VJERUJEM U MUŠKO ŽENSKO PRIJATELJSTVO ) izlazim, da s njim/njom pijem kavu ili piće. Da s njim/njom idem na pecanje. Ili na utakmicu. Meni je prijateljstvo razgovor s osobom koju osjetim, koja me razumije i kojoj se mogu povjeriti. Razgovor o bilo čemu, od obične svakodnevnice, pa do stvari koje nikada u životu nisam nikome rekao. To mogu fejs tu fejs, to mogu telefonom, to mogu i na netu. Ne pravim razliku. |
| | | Kayser Soze
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 0:57 | |
| Evo već drugi put upotrebiste pojam razgovor ... a razgovor nisu samo slova, tu je i mimika, emocija,gestikulacija - tu je živ čovek! ... Ali nije važno vi tvrdite da je isto, ja da nije i ne može biti isto, a ta šetnja, utakmica, koncert, kafa, pecanje ma da ne nabrajam šta sve ne ... to jeste prijateljstvo ... nabadanje u tastaturu nije. |
| | | Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 1:06 | |
| Pa i nije isto. Realno prijateljstvo je garnirano sa masu manifestacija. Točno si napisao Care. A net prijateljstvo je ono iskonsko što možeš nekome ponuditi. Svoju dušu samo kroz svoje misli i riječi. |
| | | Shadow ADMIN
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 1:07 | |
| To jeste prijateljstvo Soze ..ali net prijateljstvo je malo drugačije ..znači isti odnos što bi imao sa nekim prijateljem u reali, samo je razlika u tome što ne biste išli na utakmice ili piće, ali zato bi razgovarali, družili se, ćaskali o svemu ... Nekad razgovor sa nekim ko te razume i shvata više znači od bilo čega |
| | | wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 1:14 | |
| Mislim da samo osobe koje su nepoverljive i zategnute (zatvorene) mogu imati tako čvrst stav da im je samo stvarno pravo a sve drugo nemoguće .. Osobe koje su opuštene , iskrene , iako nekima treba manje/ više vremena za takav odnos sa nekim, mogu da ostvare takva prijateljstva .. Da me neko ne shvati pogrešno ..svako ima pravo na svoje mišljenje i sopstveni pogled na stvari pa tako i ja mislim da su net prijateljstva vrlo retka ali moguća ..dakle verujem da postoje |
| | | Sagacity Master
Poruka : 5297
Učlanjen : 29.07.2011
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 8:54 | |
| - Abu Dabi ::
- Meni prijateljstvo nije da nekog gledam, da s njim (ili s njom, jer ja VJERUJEM U MUŠKO ŽENSKO PRIJATELJSTVO ) izlazim, da s njim/njom pijem kavu ili piće. Da s njim/njom idem na pecanje. Ili na utakmicu.
A meni je baš ovo prijateljstvo. I moram da se gledam sa tom osobom... Sa većinom mogu pričati, ćaskati...ali neću sa svima izaći na piće, ići na koncert itd. I tu je najveća razlika. Netom možeš ćaskati i ako imaš sreće da naiđeš na iskrenu osobu možete i ozbiljno porazgovarati, ali prijateljstvo je mnogo više od toga. S'druge strane, postoje osobe koje ne žele da izađu iz net okvira iz nekih svojih razloga, a meni su uvek takve osobe sumnjive. Ako sam sa nekim ''net prijatelj'' ne vidim razlog da se sa tom osobom i ne sretnem. Međutim, kroz razgovor sa ljudima sa neta, mnogi su mi se požalili da nalete na osobo kojima kada pomeneš da se eto nekako moraju sresti i videti, oni nestanu...Zašto? I Na netu je sve rizično. Inače, nekima i takav vid prijateljstva znači, jer na neki način imaju nekoga kome mogu ''otvoriti dušu'', a recimo da im je to bio baš problem i net prijatellstvom dobijaju neku vrstu ''psiho-terapije''...što i nije tako loše za one kojima takav kontakt znači. Nemam ništa protiv net druženja. Ima ljudi sa kojima mi je uvek lepo popričati, ali to ne smatram pravim prijateljstvom. Ipak i sa njima, više popričam fonom...Nisam neko ko se nešto posebno ''piskara''...Više mogu reći u nekih pola sata telefonskog razgovora, nego da se danima prepisujem... |
| | | Shadow ADMIN
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 13:12 | |
- Mislim da samo osobe koje su nepoverljive i zategnute (zatvorene) mogu imati tako čvrst stav da im je samo stvarno pravo a sve drugo nemoguće ..
Osobe koje su opuštene , iskrene , iako nekima treba manje/ više vremena za takav odnos sa nekim, mogu da ostvare takva prijateljstva .. Da me neko ne shvati pogrešno ..svako ima pravo na svoje mišljenje i sopstveni pogled na stvari pa tako i ja mislim da su net prijateljstva vrlo retka ali moguća ..dakle verujem da postoje Mislim da u suštini osobe koje iskreno ne žele prijateljstvo sa nekim preko neta, insistiraju na susretu, jer na taj način, teraju tu osobu od sebe Normalno je da se niko ne bi sreo sa osobom koju ne poznaje nasamo bilo gde, ali kad se dve osobe upoznaju, razmene par poruka , upoznaju malo bolje , tada požele da se vide i uživo .. Znači, ipak neko prijateljstvo mora da postoji, jer zašto bi se uopšte sretali i upoznavali ako ne žele da to prijateljstvo produže |
| | | Kayser Soze
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 13:15 | |
- Abu Dabi ::
- Meni prijateljstvo nije da nekog gledam, da s njim (ili s njom, jer ja VJERUJEM U MUŠKO ŽENSKO PRIJATELJSTVO ) izlazim, da s njim/njom pijem kavu ili piće. Da s njim/njom idem na pecanje. Ili na utakmicu.
A meni je baš ovo prijateljstvo. I moram da se gledam sa tom osobom... Sa većinom mogu pričati, ćaskati...ali neću sa svima izaći na piće, ići na koncert itd. I tu je najveća razlika. Netom možeš ćaskati i ako imaš sreće da naiđeš na iskrenu osobu možete i ozbiljno porazgovarati, ali prijateljstvo je mnogo više od toga.
S'druge strane, postoje osobe koje ne žele da izađu iz net okvira iz nekih svojih razloga, a meni su uvek takve osobe sumnjive. Ako sam sa nekim ''net prijatelj'' ne vidim razlog da se sa tom osobom i ne sretnem. Međutim, kroz razgovor sa ljudima sa neta, mnogi su mi se požalili da nalete na osobo kojima kada pomeneš da se eto nekako moraju sresti i videti, oni nestanu...Zašto? I
Na netu je sve rizično. Inače, nekima i takav vid prijateljstva znači, jer na neki način imaju nekoga kome mogu ''otvoriti dušu'', a recimo da im je to bio baš problem i net prijatellstvom dobijaju neku vrstu ''psiho-terapije''...što i nije tako loše za one kojima takav kontakt znači.
Nemam ništa protiv net druženja. Ima ljudi sa kojima mi je uvek lepo popričati, ali to ne smatram pravim prijateljstvom. Ipak i sa njima, više popričam fonom...Nisam neko ko se nešto posebno ''piskara''...Više mogu reći u nekih pola sata telefonskog razgovora, nego da se danima prepisujem... Nisam ni sumnjao da se po ovom pitanju u potpunosti slažemo ... |
| | | Enigma MODERATOR
Poruka : 55658
Učlanjen : 29.03.2011
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 13:18 | |
| |
| | | Shadow ADMIN
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 13:22 | |
| |
| | | Enigma MODERATOR
| | | | Kayser Soze
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? Čet 24 Jan - 13:32 | |
- Mislim da samo osobe koje su nepoverljive i zategnute (zatvorene) mogu imati tako čvrst stav da im je samo stvarno pravo a sve drugo nemoguće ..
Osobe koje su opuštene , iskrene , iako nekima treba manje/ više vremena za takav odnos sa nekim, mogu da ostvare takva prijateljstva .. Da me neko ne shvati pogrešno ..svako ima pravo na svoje mišljenje i sopstveni pogled na stvari pa tako i ja mislim da su net prijateljstva vrlo retka ali moguća ..dakle verujem da postoje Ne smatram sebe nepoverljivom i zategnutom osobom, i ne smatram da je "sve drugo" nemoguće, ali da je to "nešto drugo" a ne pravo prijateljstvo smatram. - Shadow ::
- To jeste prijateljstvo Soze ..ali net prijateljstvo je malo drugačije
..znači isti odnos što bi imao sa nekim prijateljem u reali, samo je razlika u tome što ne biste išli na utakmice ili piće, ali zato bi razgovarali, družili se, ćaskali o svemu ... Nekad razgovor sa nekim ko te razume i shvata više znači od bilo čega Čekaj sad jel isto ili nije ... ja rekoh da nije isto, vi svi prvo rekoste da jeste, sad ispade da je ipak "malo drugačije" ... - Shadow ::
Mislim da u suštini osobe koje iskreno ne žele prijateljstvo sa nekim preko neta, insistiraju na susretu, jer na taj način, teraju tu osobu od sebe Normalno je da se niko ne bi sreo sa osobom koju ne poznaje nasamo bilo gde, ali kad se dve osobe upoznaju, razmene par poruka , upoznaju malo bolje , tada požele da se vide i uživo .. Znači, ipak neko prijateljstvo mora da postoji, jer zašto bi se uopšte sretali i upoznavali ako ne žele da to prijateljstvo produže Znači neki ipak požele da se vide uživo, sreća pa nisam takav pošto sam iz prethodnih postova zaključio svašta o tim nekima , inače kad se vide uživo to onda više nije (samo) net prijateljstvo, a to pričam od početka .... |
| | | Enigma MODERATOR
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Verujete li u prijateljstvo preko neta? | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 4 od 13 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 318 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 318 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38
|
Dvorana slavnih |
Naj Avatar Haossa !
Kreja
|
Poslanici naj aktivniji nedelje | |
|