Đoković: Sramota me je da pogledam statistikuNovak Đoković je u 75. meču u ovoj sezoni, u kojoj je postao prvi na ATP listi poražen po peti put. Najboljeg srpskog i svetskog tenisera u meču drugog kola završnog Mastersa u Londonu savladao je David Ferer. Posle okršaja u areni "O2" Đoković je bio veoma nezadovoljan.
- Čestitam Fereru na odličnoj igri. Ovo je najgori meč koji sam odigrao ove godine. Imao sam mnogo neiznuđenih grešaka, nisam bio dobar i to je činjenica. U ovakvim momentima znate da morate da odigrate najbolje što možete. Nisam bio dobar ni u meču sa Berdihom, ali sam nekako uspeo da uđem u ritam u drugom setu. Za ovaj meč jednostavno nemam reči. Ništa mi nije uspevalo - objasnio je Đoković koji je imao čak 33 neiznuđene greške.
- Sramota me je pogledam statistiku. Još jednom čestitam protivniku koji je odigrao odlično, ali znate, ja nisam bio na terenu. Igrao je pametno i menjao ritam. Nije padao u igri, bio je koncentrisam i borio se za svaki poen. Odličan je igrač i zaslužio je da pobedi - rekao je Đoković koji će u petak igrati protiv Janka Tipsarevića.
Plasman Đokovića u polufinale nije siguran, a da bi u tome uspeo trebalo bi da pobedi Tipsarevića. Sve varijante plasmana u polufinale iz grupe A možete da pogledate OVDE. U jednoj varijanti mu odgovara i poraz od kolege iz reprezentacije.
- Bez obzira na kombinatoriku moraću da odigram barem 50 odsto bolje u sledećem meču - zaključio je Đoković.
izvor:sportal.rs