Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pet 10 Maj - 11:53
DOTAKLA BIH TE
Dotakla bih te kao nekad. Da znam samo kojim putem snovima lutas trazeci ljubav, nasla bih te, dotakla bih te, kao tada... Da samo mogu da doletim, uzalud pruzam uvela krila ovo nebo ne razume srecu.
Dotakla bih te kao zelja; znam da me zelis i da me pratis nekim mislima kad nikog nema da te utesim. U tom trenu na nekom drugom kraju ceznje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da zacaram ti usne i umirim te rukama trazeci samo da me cvrsto stegnes, da mi samo kazes da sve proslo je.
Dotakla bih te kao miris kad ides poljem, kad u njemu nadjes neki mali svet. I onda kad sve nestane, jos uvek osecas miris poljskog cveca, jos uvek si tamo jos uvek me pratis... Dotakla sam te svojim recima al nije to sve, ne, nije jos kraj, jos uvek cekam te...
Maja Miljkovic
Gost
Gost
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pet 10 Maj - 11:53
Pesma o vernoj zeni
Znali ste da imam muza, I poklonili ste mi dva sjajna bisera... Dirnuta takvom vasom paznjom, Prisila sam ih na bluzu od crvene svile.
U carskom parku uzdize se gordo staniste moje porodice; Moj muz je kopljanik u Dvoru blistave svetlosti. Znam dobro da je vasa namera cista kao nebeski zrak;žali moj je zavet: jedan muz u zivotu i u smrti.
Vracam vam blistave bisere – sa dve suze, nalik Na njih. Zasto vas nisam upoznala kad jos nisam imala muza?
Chang Ci
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sub 25 Maj - 21:18
"A šta ako se strašno, strašno zaljubim i sasvim odem ? Ništa. Napraviću mali prorez na srcu da mozeš da mi ubacuješ poruke bez marke kad god poželiš. I pričaću ti svake večeri barem tri priče, sasvim tiho da bi mogao da ih čuješ..."
Lilith
Master
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Uto 28 Maj - 18:51
Davno se nisam uz planinu pela.
Počinje, počinje onaj vrtlog znani
što ga miris šume probudi u meni.
Misli za mišlju -
vejavica cela, pohod razdragani.
Puna sam danas detinjeg milosrđa:
Sunce bih
u mračnu unosila špilju,
plevila bih stručak
što u trnju rđa,
svojom rukom cvetni prah bih prenosila
zaljubljenom bilju.
Lilith
Master
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sre 29 Maj - 19:45
"I čujem: vrijeme curi, a curi besmisleno...
I slušam kišne kapi što bubnjaju po krovu I prevrćem se dugo i nervozno i budno;
Ukopani smo čvrsto svatko u svome rovu I svaki korak k tebi put je u uzaludno..."
Lilith
Master
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pet 31 Maj - 20:35
"Zaboravilo nas je vreme. Usamljenost klizi Po zidovima naših ćutanja. Zaboravila nas je reč saosećanja U otisku nečijeg glasa Što ga je razneo vetar Zaboravila nas je misao Ošamarena istina Koja ne sme da zaboli Ostavljena na pragu vremena Koje truli i smeje nam se U oholosti."
Gost
Gost
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pet 12 Jul - 10:25
Večeras je palo Sunce i iščezlo.. Večeras su zablistale suze.. Zvezde su utonule u njih.. Sutone ljubim ti jutro dok ogrlicu mora nosim oko vrata.
Lilith
Master
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sub 13 Jul - 21:05
"Ima to jedno mesto u meni gde još uvek odmaraju tvoji otisci prstiju,
gde se provlače tvoji poljupci,
gde tvoji šapati odjekuju.
To je mesto gde će deo tebe zauvek biti deo mene."
Gretchen Kemp
Lilith
Master
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sub 20 Jul - 19:29
Na jezeru Inisfri ~
Ustaću i otići, otići na Inisfri, i tamo kolibu dići od gline i pruća, znam; gajiću leje pasulja i košnice, imaću, tri, i živeću srećna...
Tamo ću imati spokoj jer sporo rominja mir, kaplje s velova jutra u cvrčkov raspevan žbun tamo je blistava ponoć, podne uz purpuran vir, a sumrak lepršanja pun...
Ustaću i otići... jer stalno čaroban šum pljuskanja jezerske vode taj šum, dok pločnike gazim i siv prašnjav drum, srce mog srca zna...
Vilijam Batler Jejts
aca
Elita
Poruka : 1366
Učlanjen : 29.06.2019
Raspoloženje : Surfujem po živcima
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sre 24 Jul - 17:09
aca
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sre 24 Jul - 17:29
My Name Is Nobody
Elita
Poruka : 4095
Učlanjen : 31.03.2011
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sre 31 Jul - 13:25
PONOVNI SUSRET
Da li si mogla da zaboraviš
da je tvoja ruka nekad u mojoj ležala,
i da se neizmerna radost
iz tvoje ruke u moju,
s mojih usana na tvoje prelila,
i da je tvoja kosa plava
čitavo jedno kratko proleće
ogrtač sreće mojoj ljubavi bila,
i da je ovaj svet, nekada mirisan i raspevan,
sada siv i umoran,
bez ljubavnih oluja
i naših malih ludosti?
Zlo koje jedno drugom nanosimo
vreme briše i srce zaboravlja;
ali časovi sreće ostaju,
njihov je sjaj u nama.
H.Hese
Lilith
Master
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 5 Avg - 21:13
"...Neko vidi mrak kao nešto loše, ona vidi mrak kao platno za zvezde..."
She is the sky, she is the stars.
aca
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Uto 13 Avg - 7:42
Gledam temu na forumu svašta imam ja na umu Ova tema maštu budi može svako da poludi Od svih ovih devojaka Nije za to dobra svaka Pazljivo ih odmeravo vise noći nisam spavo gledo vrlina, mane Meracio na tenane I odabro ženu jednu moje pažnje stvarno vrednu Em pametna , em marljiva em prelepa, em saljiva... Zadivi me postovima sa pameću, izrazima a jos kad sam sliku vido sa nje oka nisam skido Za mene je savršena više od svih drugih žena Ja bi rado sa njom bio Ma čak bi je zaprosio Za njom moje srce tuče radujem se kao kuče na forumu kad je vidim I baš joj se mnogo divim.... Moj Andjele, al bez krila o ..... moja mila.....
By B
aca
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Uto 13 Avg - 8:27
ZA NJU
Ja nema nista, osim da sanjam Jer tisi ruza iz tudje bašte I svakim danom tebi se divim Ko mala vila iz moje mašte
Da li je kazna ili je sreća Možda se sudbina, našali sada Jer ja te ljubim a nisi moja Pa srce moje puca od jada....
Ja osim stiha, šta drugo imam Nekolko reči, što srcu prija Barem u pesmi ti mene voliš U tome trenu, srećan sam i ja.
By B
My Name Is Nobody
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 19 Avg - 20:12
Zavoleo sam te one noci, zeleo bih da te vidim zeleo bih da te ljubim i svaki minut s tobom da podelim. Zovem te a tako si daleko u nocnoj tami vidim tvoj lik, zamisljajuci dodire nezne dok napolju padaju pahuljice snezne.. Tiho sapucem ime tvoje i zudim za tobom strpljivo cekam dolazak tvoj ceo cu zivot provesti s tobom... Ti mislis da mirno spavam a mene prate besane noci oci mi suze a usne govore: "DALEKO SU MOJE SMEDJE OCI!"
aca
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 19 Avg - 21:27
BADNJE VEČE
Badnje je veče, ponoć se bliži Gledam kroz prozor, napolju veje U ovom svetom, radosnom času Srce se pita, sad ona gde je....
Napolju čujem, crkvena zvona I misli moje ka tebi lete, Sećam se svakog, pogleda tvoga Ljubav mi slike, pred oči mete....
Zamisljam tebe, u svome domu I ta mi slika očima prija, Jer kad si srećna, i ja sam srećan Iz tvoje sreće, srećan sam i ja.....
Tada poželim svom svojim dušom Da živiš srećna, voljena bila Neka te neko iskreno voli, Ko što te is ada, ja volim mila...
Bozic je došo, napilju slave A u mom oku sad suza jedna, Molim se mila, Gospodu svome Da ti mi sada, bar budeš srećna....
By B
My Name Is Nobody
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 19 Avg - 21:28
Za moju Emelie !!!
Kako je lepo biti s' tobom.... videti osmeh na licu... ljubiti te nezno... grliti strasno..... ruke na tvom krhkom telu.... pogledi zaljubljeni.....
aca
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 19 Avg - 21:41
Procito sam pricu jednu sto napisa mlada zena cini mi se da je ona sa ljubavlju zanesena....
Opijena sa ljubavlju u njega je verovala cista srca zaljubljena za njega bi zivot dala
Sto zasvetli, to i zgasne od mraza i staklo puca a kako li nece ona cije nezno, nezno srce...
Mlado srce slomilo se i napuni od tog jada jer sto nekog vise volis to ti srce vecma strada....
Ali sve ce jednom proci sreca smeni tuzne dane kad ce nova ljubav rodi izlecice njene rane....
By B
aca
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 19 Avg - 21:46
JUTRO ME KRADE OD TEBE
Jutro me krade od tebe mila ko ružan san koji si snila nemoj se ljutiti sada te molim al moram poći i ako te volim
Ja odlazim i neću se vratiti znaj da ko senka ću te pratiti Kad obraz kvasi suza tvoja večno te volim ljubavi moja....
Upamti što sam ti rekao tada proživi život jer jos si mlada U tebi nek kuca sad srce moje i budi mi srećna za obadvoje......
Ne plači zamnom jer to me boli Moja te duša beskrajno voli Ja ti se nikad vratiti neću ljubavi moja nad tobom bdeću....
Ko mala lasta grliš me sada Ljubavi moja ti još si mlada Ne tugij draga sada te molim Srećan sam jer te toliko volim
By B
aca
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 19 Avg - 21:52
POGREŠAN KORAK
Svaki čovek svoju sreću bira bira stazu kojom nogom kroči pri tome mu ne pomeže mnogo niti razum, nit vlastite oči.....
Kad pogrešnim putem negde kreneš, vrlo brzo, život ti je gorak, Jer kad ideš u pogrešnom pravcu, Pogrešan, je svaki novi korak...
Kada ti javu emocije kroje, I kad srcem biraš bolje dane, brzo Djavo, tu po svoje dodje a kaješ se, posle na tenane...
Kad pogrešiš, to jako zaboli, ceo život, pred tobom se ruši, moraš opet početi iz nova, al ostaju, ožiljci na duši.....
Možes opet početi iz nova, novim putem, kreće noga bosa, i ne shvataš da život je kratak, Al na glavi, sad je seda kosa.....
Šta je nauk ove pesme moje, i ovoga što sam tu nalupo, ovaj život što živimo sada, baš je kratak, ne troši ga glupo.....
By B
My Name Is Nobody
Elita
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 5 Sep - 0:21
.... Emelie ......
Bez tebe boli tisina.
Noc ostavlja tragove proslosti.
Plasim se odjeka, tudjih koraka
u daljini.
Plasim se ljubavi koju u sebi
pronalazim.
Plasim se rastanka. Visak ljubavi
nosim u dzepovima skrivajuci oci,
od gomile poharane snove o sreci.
U ponekom osmijehu sretnem
cudljivi vetar straha ili zelje.
Kroz pobednicku kapiju progoni
poslednju ljubav.
Zaljubljeni su ponosni na svoju ludost.
Stidljivost cuva tajnu i zbog toga ne znam
priznati ti ljubav...
Lilith
Master
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pet 20 Sep - 19:22
Dok živim pored ko zna koga. Dok slušam neke poznate reči a ne razumem njihovu smisao.. Koračam kroz noć..
Dok oluja se sprema, osećam oko sebe neki čudan nemir. Kao da me pratiš.. Kao tvoje usne.. Kao da slutiš šta ti želim reći...
Reci mi...
•M. Miljković
Lilith
Master
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pet 20 Sep - 19:31
“...rukama, visoko podignutim, u molitvi mojih misli, tražiću bilo kakav znak, bilo kakav trag po ovom usamljenom nebu. I cenkaću se sa zvezdama, u pogledima. I podmitiću mesec, svojim suzama. Samo da mi kaže ...Gde si ti...”
Gost
Gost
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 23 Sep - 10:04
My Name Is Nobody ::Za moju Emelie !!!
Kako je lepo biti s' tobom.... videti osmeh na licu... ljubiti te nezno... grliti strasno..... ruke na tvom krhkom telu.... pogledi zaljubljeni.....
Ovo je prelepo!
Sponsored content
Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom
Juče u 19:56 od Boogie
» Smešni snimci, slike..
Čet 21 Nov - 16:46 od Poly
» Razni vicevi
Čet 21 Nov - 16:44 od Poly
» Max Leiva, 1966 | Abstract Figurative sculptor
Sre 20 Nov - 18:52 od Poly
» Misli nas "malih" ...
Sre 20 Nov - 0:15 od Emelie