|
Autor | Poruka |
---|
Čupka Master
Poruka : 16692
Učlanjen : 18.04.2011
| Naslov: Vanbracni zivot Čet 19 Jan - 18:51 | |
| Sta vi mislite o vanbracnom zivotu? Da li je stvarno potrebno vencane ili je moguce ziveti sa partnerom bez vencanaja? Kako vi gledate na te stvari i sta odobravate a sta ne? |
|
| |
nemo Član
Poruka : 460
Učlanjen : 28.11.2011
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Čet 19 Jan - 19:08 | |
| ako je dete na putu, neka bude uz vencanje; |
|
| |
Čupka Master
Poruka : 16692
Učlanjen : 18.04.2011
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Čet 19 Jan - 19:14 | |
| A kakvu ulogu ima u tome dete? Mislim jos uvek moze dete da nosi ocevo prezime iako nisu partneri vencani |
|
| |
nemo Član
Poruka : 460
Učlanjen : 28.11.2011
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Čet 19 Jan - 21:37 | |
| zato sto zakonodavac izjednacava vanbracnu zajednicu sa bracnom, ali treba vise papira, dokazivanja...itd, ako dodje do prestanka te zajednice; brak je minimalna garancija, da ce prilkom deobe imovine zena i dete imati prioritet |
|
| |
wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Čet 19 Jan - 23:31 | |
| Ima neke lepote u tom zajedničkom životu koji ne veže običan ali i neobičan papir..venčani list. Mislim da se ljudi više vole , poštuju i cene ako ih ne vezuje taj delić jer uvek postoji mogućnost da neko ode a onaj drugi ostane bez svojeg voljenog delića a papir ih ipak obavezuje na to da ostanu zajedno i stvar izglade ako do neslaganja dodje (ako ništa drugo komplikovanije je raskinuti takvu vezu jer ima mnogo papirologije) Ali ako ima dece u takvoj vezi ona dobija na težini ..ne zbog njih samih kao roditelja već deteta koje je podvrgnuto mnogim maltretiranjima i komplikacijama bez neke preke potrebe, jer ..venčanje ne boli ..nije to tako strašno , potpišeš se ti...potpiše on i gotovo Ranije se o tome govorilo kao da je tabu tema, sada više niko na to ne gleda sa zgražavanjem kao nekada. |
|
| |
Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Sub 21 Jan - 13:31 | |
| Za mene je vanbračan život sa nekim obično gubljenje vremena. Ako se dve osobe vole, lepo im je i žele da žive zajedno zašto se ne bi venčali i živeli kao sav ostali normalni svet ? Deca su opet stvar dogovora, želeli ih oni na početku svog zajedničkog života ili malo kasnije... Ali narano, ako nisu u braku tu su u pitanju svakakvi problemi koji nastaju ako dete doće na svet a njih dvoje nisu u braku..pitanje dokazivanje očinstva, razna papirologija itd... |
|
| |
Enigma MODERATOR
Poruka : 55658
Učlanjen : 29.03.2011
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 0:47 | |
| Ja sam za to da dvoje prvo žive tako neko vreme , bez papira , sami i da vide jesu li jedno za drugo za venčanje ima vremena ako skontaju da im je tako super , vaj not |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:07 | |
| Mislim da je brak prevaziđena stvar. Ionako je zakon bračnu zajednicu izjednačio s vanbračnom. Brak polako postaje tradicionalni pojam, i biti će sve manje važan. Nije važno ni da se ljudi vole. Lako je voljeti. Svaka budala može voljeti, da budem grub. Važno je da se ljudi slažu i razumiju. To je već puno teže od voljenja. A onima koji se slažu i razumiju, papir nije potreban. Njima nije potreban ni zakon da se nakon eventualnog prekida "podijele". Oni će sve sami dogovoriti, bez ičije pomoći. |
|
| |
Enigma MODERATOR
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:22 | |
| Bezzz kako nije dovoljno voleti to bi bilo ko pivo bez čepa , izlapi brzo ebo i razumevanje ako onoga sa kim živiš ne voliš , ne osećaš privlačnost , tu nema ni dobrog sexa a bez toga teško da bi bilo koga razumela zašto je samnom il ja sa njim, ako je samo do toga da se dobro slažemo , uzeću sebi psa ili mačora to mu dođe na isto |
|
| |
S-L_007 Master
Poruka : 14275
Učlanjen : 05.09.2013
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:26 | |
| nisam u tim vodama Tako je Eni |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:31 | |
| - Enigma ::
- Bezzz kako nije dovoljno voleti
to bi bilo ko pivo bez čepa , izlapi brzo
ebo i razumevanje ako onoga sa kim živiš ne voliš , ne osećaš privlačnost , tu nema ni dobrog sexa a bez toga teško da bi bilo koga razumela zašto je samnom il ja sa njim, ako je samo do toga da se dobro slažemo , uzeću sebi psa ili mačora to mu dođe na isto
Nije dovoljno voljeti, normalno da nije. Mogu ja tebe voljeti do neba. Možeš i ti mene. Ali si ljubomorna. Ali si posesivna. Ali ne razumiješ da bi koji puta otišao na utakmicu. Ali nisi za dogovor, već želiš da sve bude po tvome. (Ovo su samo pretpostavke, nisi ti takva. ) I što imamo od toga da me voliš? Bar ja.
Poslednji izmenio Abu Dabi dana Ned 23 Mar - 2:08, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| |
Enigma MODERATOR
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:38 | |
| - Abu Dabi ::
- Enigma ::
- Bezzz kako nije dovoljno voleti
to bi bilo ko pivo bez čepa , izlapi brzo
ebo i razumevanje ako onoga sa kim živiš ne voliš , ne osećaš privlačnost , tu nema ni dobrog sexa a bez toga teško da bi bilo koga razumela zašto je samnom il ja sa njim, ako je samo do toga da se dobro slažemo , uzeću sebi psa ili mačora to mu dođe na isto
Nije dovoljno voljeti, normalno da nije. Mogu ja tebe voljeti do neba. Možeš i ti mene. Ali si ljubomorna. Ali si posesivna. Ali ne razumiješ da bi koji puta otišao na utakmicu. Ali nisi za dogovor, već želiš da sve bude po tvome. (Ovo su samo pretpostavke, nisi ti takva. )
I što imamo od toga da me voliš?
Bar ja.
jbte ti si ljubomoran. ti si sebičan. kraj tebe nit frend nit frendica ne bi imala što tražit sa mnom. mora ti se povlađivat ako bi morao nešto uraditi doma. šta bi ja imala od tvoje ljubavi morali bi se menjat , to je suština zajedničkog života , malo tebi malo meni po meraku zarad mira i da oboma bude fino , a to može samo ako se volimo inače ćemo terat inat jedno drugom do sutra pa opet zato sam ipak za probu od bar godinu dana ee onda može šta god , papir , prsten , beba , svadba , bla bla |
|
| |
S-L_007 Master
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:41 | |
| Proba nije dobra, jer moze da glumi finocu za to vreme i onda |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:49 | |
| Kažem ja da ljubav nije dovoljna. Ona je nužna i preduvjet je za svaku zajednicu, bilo bračnu, bilo vanbračnu. Ali nije dovoljna. A proba je potrebna po meni. Možeš glumiti finoću u vezi. Kada se vidite koji sat dnevno. Ali glumiti ono što nisi 24 sata dnevno u raznim stresnim situacijama, ne možeš. Parovi se zapravo upoznaju tek kada žive zajedno. |
|
| |
Enigma MODERATOR
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:51 | |
| |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:53 | |
| |
|
| |
S-L_007 Master
| Naslov: Re: Vanbracni zivot Ned 23 Mar - 1:54 | |
| Nije isto ziveti u pravom braku i u Test braku U test braku moze da se glumi ono sto bi u pravom braku radio drugacije mozda Ili volis tu osobu do kraja i zivis s njom ili niss, po meni |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Vanbracni zivot | |
| |
|
| |
|