|
| |
Autor | Poruka |
---|
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:40 | |
| Aj, po gradini mesečina sija meka
Aj, po gradini mesečina sija meka. Tu me draga u prisenku vazda čeka. Ej, a ja bolan ležim u vajatu, Pa ne mogu da se javim zlatu.
Aj, ici ću joj, makar kako bolan bio, Ne bi li se do zorice izlečio. Aj, lečiću se sa njenim usnama, Ozdraviću do beloga dana.
Aj, želja mi je, želja mi je svakog dana, Da joj skidam zlatni rumen sa usana. Aj, na bosiljak mirišu joj grudi, A sa srca uzdisaj se budi. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:41 | |
| Ajd' na rogalj, momče
Ajd' na rogalj, momče, Tu je i devojče, Tamo je i braca Aca, Igraju se šaca-laca, aoj radosti!
Slavno leto prođe, Divna jesen dođe. Svi se momci redom žene, Moja nana ne da mene, aoj žalosti!
Mila moja mati, Sve ću te slušati, Samo jedno, jedno neću, Da mi, majko, biraš sreću, aoj žalosti! Bavanište |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:43 | |
| Ajde Kato, ajde zlato
Učitava se... Ajde, Kato, ajde zlato, Ajde sa mnom celer brati
Ne mogu ti, gospodine, Nema sjajne mjesečine
Upalit ću tri fenjera, Vodit ću te do celera
U celeru vel'ka suša, Ti si, Kato, moja duša
U celeru vel'ko blato, Ti si, Kato, moje zlato |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:43 | |
| Ajdi, ajdi pa se vrati
Učitava se... Ajdi, ajdi pa se vrati, priko polja kad te volja.
Za onu jubav ča ti oću ja - sjaj meni slatki raju moj! |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:44 | |
| Ajmo, babo, u Žabalj
Gde to kažu ima lepih seka? Oće babo da ženi meneka.
Ajmo, babo, u Žabalj, Pa uveče na rogalj - Luče belo naći ćeš zacelo.
Zelen somot, a šarena svila, Lepša Jela nego bajna vila.
Amo, Jelo, post ti tvoj! Čuj što veli babo moj: Da idemo da te dovedemo.
Prodaj, babo, i kravu i tele, Pa mi kupi rukavice bele.
Onda ajmo u Žabalj, Pa uveče na rogalj - Luče belo naći ćeš zacelo. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:45 | |
| Ajte amo, momci, cure
Ajte amo, momci, cure, Da se veselimo, Pokraj svirca, tamburaša, Kolo da vodimo.
Lepa je ruža, lep je beli krin, A najlepši zelen ruzmarin. Lepa je ruža, lep je beli krin, A najlepši, a najlepši zelen ruzmarin.
Jesen stiže, jesen rana, Veselje se sprema, Od svatovca, od svatovca Lepše pesme nema.
Lepa je ruža, lep je beli krin, A najlepši zelen ruzmarin. Lepa je ruža, lep je beli krin, A najlepši, a najlepši zelen ruzmarin.
Ajte amo, momci, cure, Da se veselimo, Pokraj svirca, tamburaša, Kolo da vodimo.
Lepa je ruža, lep je beli krin, A najlepši zelen ruzmarin. Lepa je ruža, lep je beli krin, A najlepši, a najlepši zelen ruzmarin. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:45 | |
| Ako jednom odeš ti
U tvom oku još je uvijek smijeh, a u mom polako pada snijeg.
Ako jednom odeš ti, nemoj mi se vraćati, neću lažnog oka plam, radije ću živjet sam.
Sinoć sam ti pronašao trag, shvatih više da ti nisam drag.
Ako jednom odeš ti, nemoj mi se vraćati, neću lažnog oka plam, radije ću živjet sam. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:46 | |
| Ako si pošla spat
Ako si pošla spat bila ti laka noć.
Ako si pošla spat bila ti laka noć. Anđeli od raja bili ti na pomoć.
Ako si pošla spat bila ti laka noć.
Blažena postelja na kojoj počivaš i bili lancuni s kojim se pokrivaš. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 8:47 | |
| Ako spavaš vilo moja
Ako spavaš vilo moja, ja ti želim slatki, laki san
Oli spavaš, ol' ne spavaš, ja ti želim slatku, laku noć. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:20 | |
| Al' me boš kaj rada imela
Al' me boš kaj rada imela, ko bom nosil suknjo belo, sabljico pripasano, puškico nabasano ?
Jaz bi te že rada imela, ko bi te zavolj' mam'ce smela, pa mi mam'ca branijo, ker imaš premajhno kajžico.
Kajžica res ni velika, pa sem fantič, kak se šika, čez en mesec al' pa dva, se boš za mano jokala.
Jaz pa se ne bom jokala, bom si druz'ga fanta zbrala, ki bo imel zadost' blaga, hišo pa na štuka dva.
Kaj se boš tolkanj nosila, kakor da bi ti sama bila, saj se k'tera še dobi, ki je še lepša kakor ti.
K'teri ima visoke hiše, tisti tebe ne poišče, k'teri ima zadost' blaga, tisti tebe ne pozna. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:21 | |
| Alaj je divna noć
Alaj je divna noć, Marice moram ti doć Marice ne zamjeri mi, mjeri mi Marice ja ču doć Sa mnom se ti nešal, objesni vraže malii Samo mi reci jasno već, krasno već Da mene ljubiš ti Kada ču ja ostarit, za mene nečeš marit Samo češ ti ofirat, ofirat Jer bila si vražija sva Alaj je divna noć, Marice moram ti poć Marice ne zamjeri mi, mjere mi Marice laku noć |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:21 | |
| Alaj volim u kolo igrati
Alaj volim u kolo igrati, Kad se dika do mene uhvati. Hej lane Ivane, do mene uhvati.
Kolovođo, ded kolo povedi, Koji ne zna, nek u mene gledi. Hej lane Ivane, nek u mene gledi.
Jel' uz koga zaigrati lipo, Ko uz tebe moja mila diko. Hej lane Ivane, moja mila diko.
Igram kolo kosa mi se vije, Priko kola dika mi se smije. Hej lane Ivane, dika mi se smije. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:22 | |
| Aleluja, aleluja
Aleluja, aleluja, Onom koji uskrsnu, Aleluja, aleluja, Slava Kristu Isusu!
Krist je Gospodar svijeta, Isus je Kralj stvorenja.
Nosimo svima radosnu vijest: Isus je umro, uskrsnuo!
S Kristom na križu umrijevši, Život u njemu imamo! |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:22 | |
| meriko, zemljo kleta
Ameriko, zemljo kleta, Po tvom polju dragi šeta; Ameriko, rosno cv'jeće, U tebi mi dragi šeće. Molim brata, molim kuma, Da mi dadu trista kruna, Da ja odem u Čikago, Te da vidim moje drago Kako radi i propada I za mnome radi jada. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:24 | |
| Amigosi
Mi imamos mnogos problemos I lutamo svjetom bez kintos Nosimo brkoves i očales A svi nas zovu spidi gonzales Aj mama Huanita Gonzales po svijetu skita Mi imamos mnogos problemos I lutamo svjetos bez kintos Sviramo stares gitares I svi nas zovu spidi gonzales Aj mama Huanita Gonzales po svijetu skita |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:24 | |
| Anđel s neba
Anđel s neba k nam doliće, kajno sunce usrid lita. Navješćuje nam veselje: Isusovo porođenje. Isusove svete noći, Bog se rodi u ponoći. U ponoći biše vrime, kaj najljuća srida zime. Pokle anđel Divi reče, Odmah Sunce tad isteče.
narodna - Prvić Luka |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:25 | |
| Aoj dere dere
Igrala bi dere, al' ne sm'jem od Pere, A šta meni Pere smije kad moj gazda nije A šta meni Pere smije kad moj gazda nije.
Igrala bi dere, al ne sm'jem od Pere; Idi kući, pitaj Pere, onda igraj dere. Idi kući, pitaj Pere, onda igraj dere.
Alaj volim, dere, u kolu igrati, Kad se lola, lane moje, do mene u'vati. Kad se lola, lane moje, do mene u'vati.
Aoj dere, dere, 'ko ti noge pere? Nekad tata, nekad mama, nekad i ja sama. Nekad tata, nekad mama, nekad i ja sama. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:26 | |
| Avajlija, fistanlija
Avajlija, fistanlija. Je l' ti azur anterija? -Azur mi je anterija, no joj nema mušterija. Ava ide po oboru, Poznajem je po govoru; Ava ide po ulici, Poznajem joj kondurice. -Ču li, Avo, ču li dušo, šta ti velju, moj dilberu! Ava haje i ne haje, Kao da me ne poznaje. Na zulufe boju meće, A na kosu karanfile. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:26 | |
| Balada o magarcu
Magarac je volija magaricu mladu, oni su se volili samo za paradu.
Nije, nije, nije pa nije, nije to, majko, istina.
Magarca su upregli u teške samare, magaricu pustili da po polju pase.
Nije, nije, nije pa nije, nije to, majko, istina.
Magarac je krepa od silnih ubaca, magarica našla je drugoga magarca.
Nije, nije, nije pa nije, nije to, majko, istina. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:27 | |
| Balada o smetlaru
Žuta kola kad projure, uklanja se mlad i star Svatko viče, svatko kliče "evo ide mlad smetlar" Ti budi zdrav kak ti lav, maj penez kak ti Knez Apetit kak ti kit, odi vrit pa smo kvit Sve kaj čovjek producira, spada u moj inventar Kaj ni cucek ne pobira, to pobiram ja smetlar Ti budi zdrav kak ti lav, maj penez kak ti Knez Apetit kak ti kit, odi vrit pa smo kvit Ja se brinem za čistoću, brinem se i za red Još bum dobil spomen ploču, kak ti gradski sanitet Ti budi zdrav kak ti lav, maj penez kak ti Knez Apetit kak ti kit, odi vrit pa smo kvit Na smetlištu bog da prosti, svakog dreka moreš najt Starih canjkov, mider, kosti i monokl i kotač Ti budi zdrav kak ti lav, maj penez kak ti Knez Apetit kak ti kit, odi vrit pa smo kvit |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:27 | |
| Banja Luko, vatrom izgorjela
Banja Luko, vatrom izgorjela, U tebi me cura zanijela.
Zanijela, garavim očima, Bijelim licem i mednim ustima.
Da se oči kupuju za pare, Ja bih sebi kupio garave.
Garavušo, kad bi moja bila, Moja bi se želja ispunila.
Mila majko, dovest ću je k sebi, Bit će mila i meni i tebi. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:28 | |
| Barbara
Barbara bješe bijela boka Barbara bješe čvrsta, široka Barbara bješe naša dika Barbara, Barbara, lijepa ko slika. Kad si je vidio, gospe draga, kako je stasita sprijeda i straga, srce se strese ko val na žalu ko štandarac lagan na maestralu.
To je lađa što rijetko se rađa to je prova staroga kova, to je krma što sitno se drma kad vješto promiče između molova ko mlada krčmarica između stolova (Ah, barba, barba, gdje nam je Barbara Modro, i bijelo i crno farbana!)
Je l' danas u brodova takav stas, ima l' još ljudi poput nas, ima l' još mora, ima l' zemalja, ima l' još vina, koje valja?
U kakvim olujama imadoh sreću! Na kakvim sam munjama palio svijeću! Koliko puta rekoh na siki: "Kupit ću sviću svetom Niki ako se spasimo Barbara i ja, e tutti quanti in compagnia."
Kakvo sve more vidjeh daleko! Bilo je jedno bijelo ko mlijeko, morske smo krave muzli jutrom, uvečer - bijeli kruh sa putrom. A žuto more žuto ko limun! Odonda sam za skorbut imun.
Bijela jedra i bijela bedra, svojeglava Barbara, Barbara dobra, spora ko kornjača, spora ko kobra, nijedan brod nije joj rod!
More je tamnocrvene boje, stari mornari na palubi stoje. "Parone, dobar odabraste pravac, more je gusti stari plavac." "Još jedan kablić nek prođe kroz stroj provjere radi" - nalog je moj.
"Barbaro brodi, more nam godi, nijedna stvar nije ti par." I tako Barbara sve dalja i dalja, crvenim morem se pospano valja e il naufragar xe dolce in questo mar.
(Ivan Slamnig) |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:28 | |
| Barčica
Fantje so po vasi šli, lub'ce niso več našli. Le od kraja preč, le od kraja preč, da nazaj ne prid'mo več.
Le od kraja preč, le od kraja preč, da nazaj ne prid'mo več.
Barčica je splavala, lub'ca pa zajokala. O ne jokej več, o ne jokej več, če se prov ne vid'mo več.
O ne jokej več, o ne jokej več, če se prov ne vid'mo več.
Barčica po morji gre, lub'ca vmiva si roke, vmiva si roke, vmiva ličice, toči vmes grenke solze.
vmiva si roke, vmiva ličice, toči vmes grenke solze.
Tam za morjem kraj gore, ena zvezda sveti še. To ni zvezdica, to ni zvezdica, to je moja lubica. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:29 | |
| Barčica po morju plava
Barčica po morju plava, drevesa se priklanjajo. O, le naprej, o, le naprej, dokler je še vetra kej.
Barčica po morju plava, jadra se razpenjajo. O, le naprej, o, le naprej, do brezkončnih krajev mej. |
| | | lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:29 | |
| Bećarac
Priko šora pruzio se lanac ide lola i piva becarac.
Kad becari šorom zapivaju pendzeri se širom otvaraju
Becari se ne zeniju mladi Becaruju dok im ne dosadi
Svaka cura voli tamburaša a berdaša i cura i snaša.
Alaj volim kad tambure jece pusto srce ni vecerat nece
Lazu zene da nisu ljubljene, ostarile, pa zaboravile.
Da zna nana, što zna lipa mala vec bi davno lipu podrezala.
Da si, diko, ti pameti moje ne bi selo znalo za nas dvoje |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nepoznati autori | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 3 od 7 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| Ko je trenutno na forumu | Imamo 718 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 718 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38
|
Dvorana slavnih |
Naj Avatar Haossa !
Kreja
|
Poslanici naj aktivniji nedelje | |
|