|
|
Autor | Poruka |
---|
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:30 | |
| Biljana platno beleše
Biljana platno beleše Na ohridskite izvori. Ozdola idat vinari, Vinari belograđani.
Vinari belograđani, Krotko terajte karvanot, Da ne mi platno zgazite, Platnotno mi e darovno.
Biljano, mome ubavo Ako ti platno zgazime, So vino će go platime, Em bela luta rakija.
Ne vi sakam vinoto, Tuk' vi go sakam momčeto, Što napred vodi karvanot Što fesče nosit nad oko. Što fesče nosit nad oko I mene gledat pod oko.
Biljano, mome ubavo, Momčeto ni e svršeno. Za nego vino nosime, V' nedela će go ženime.
Da bi go voda odnela I mene mi go donela, Da bi go zmija k'snala So mojve dolni zapčinja. |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:31 | |
| Bitola, moj roden kraj
Bitola, moj roden kraj Vo tebe sum roden Za mene si raj.
Bitola, moj roden kraj, Jas te sakam od srce znaj. Bitola, moj roden kraj, Jas te sakam, za tebe peam.
Mnogu gradovi, sela jas projdov, Kako tebe mil za mene Nigdje ne najdov.
Bitola, moj roden kraj, Jas te sakam od srce znaj. Bitola, moj roden kraj, Jas te sakam, za tebe peam.
Ušte kako dete po tebe odev bos Vo tebe porasnav Jas ne sum ti gost.
Ima li koj, grade moj Zbogum da ti kaže, Da ne zaplače?
Bitola, moj roden kraj, Jas te sakam od srce znaj. Bitola, moj roden kraj, Jas te sakam, za tebe peam. |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:31 | |
| Bjelasicom pasla stada
Bjelasicom pasla stada Čuvala ih bjela Rada Njoj dolazi momče mlado Pa joj veli: "Zdravo Rado!" Ona njemu veli na to: "Zdravo momče nepoznato". "Otkud Rado, otkud zlato, Otkud sam ti nepoznato, Još kada smo bili mali Tvoji su me zetom zvali. Tvoji su me zvali zete Dođe vrjeme i uzeh te!" |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:33 | |
| Blago tebe karanfile
Blago tebe, cvijet karanfile, Što ti cvjetaš dragoj pod pendžere Te ti gledaš što draga rabota, Đe se svlači i đe se oblači! 0, da mi se buhom prometnuti, Da je pecnem, da je mene drago! |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:35 | |
| Blijedi mjesec
Blijedi mjesec već odavno zašo za goru A nas čamčić mirno plovi po moru Samo reci mi dal' me ljubiš ti Da živimo ko svi sretni presretni
Blijedi mjesec zagrlio zvijezdu Danicu A ja grlim svoju milu Anicu Samo reci mi dal' me ljubiš ti Da živimo ko svi sretni presretni
Vesla ćemo ostaviti ne trebaju nam Mi ćemo se zagrliti čun te plovit sam Samo reci mi dal' me ljubiš ti Da živimo ko svi sretni presretni
Blijedi mjesec zagrlio zvijezdu Danicu a ja mrsim tvoju zlatnu kosicu Samo reci mi, dal me ljubiš ti da živimo ko svi sretni presretni
Vesla ćemo ostaviti ne trebaju nam mi ćemo se zagrliti ćunj ce plovit sam On će tada sam kući ploviti tjerat će ga hitri morski valovi Sve će zvjezdice s neba gledati i zavidjet dušo našoj ljubavi |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 9:59 | |
| Blistaj, blistaj, zvijezdo mala
Blistaj, blistaj, zvijezdo mala, tko si, što si, rad bih znala. Visoko gore vidim te ja, kao dragulj ti svjetlo sja. Blistaj, blistaj, zvijezdo mala, tko si, što si, rad bih znala. Kada žarko sunce zađe i kad tamna padne noć, tad će tvoje svjetlo doć, blistaj, blistaj cijelu noć. Blistaj, blistaj, zvijezdo mala, tko si, što si, rad bih znala.
|
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 10:00 | |
| Bod' moja, bod' moja
Bod' moja, bod' moja, t' bom lešnikov dal, boš tiste potolkla, bom drugih nabral.
"Pa nisem jaz stara še petdeset let, da b' tebe imela za lešnike tret'.
Ne hodi za mano, ne boš me dobil, sem tist'ga župana k' je rib'ce lovil." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 26 Okt - 12:16 | |
| Bodulska balada Živi se od mora, od mriža i uza, Brojidu se žuji od vesla, mašklina. Crljene su oči od noći i suza, Žujave nan ruke su tvrde ka stina.
I tučedu nas nevere i kiše, I svaki dan smo zgrbjeni sve više, Ipak, više od sveg i od svih lipota, Cilega života mi volimo more.
More naše plavo sve nam želje znaš Ti si snaga, srića - cili život naš.
Brojimo sva jidra i bile vapore, Prolazidu dani uz bure i juga. Škrta zemja daje sve ono ča more, Život je na škoju i radost i tuga. |
|
| |
neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Re: Nepoznati autori Ned 19 Maj - 19:09 | |
| Noćas sam opet pod tvoje prozore došla i bogzna gde sam pošla... ali sam ipak tu. Znam... tu... iza tog prozora dišeš al nikad dalji nismo i draže mi kad pišeš nego blizina ova. Kako bih... samo... da malo snage smognem, da poverujem ludo (sebi bih da pomognem) da će se desiti čudo... uzalud! A noć je hladna... i samu sebe čudim tolko sam gladna da noćas te probudim... U san ti stižem kradom a ti... ko da se budiš... okrećeš jastuk i tom me kretnjom sludiš. Bežim od sebe... od svega što sam htela, žurim da tebe još usred sna tog vrela dodirnem sumnjom da negde još postojim... umrle zvezde brojim... u nadanjima svojim jedno se Bogu molim... da znaš da još te volim... i čekam... dok postojim. |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 20 Maj - 18:41 | |
| Polako se školjka otvara da bi otkrila biser. Uzdah mi kida grudi. Zelenooki čarobnjak me je zarobio čežnjom i žudnjom. Jauk strasti beži iz grla mog dok me grliš, željo moja... |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 17 Jun - 9:03 | |
| Vi bjele zore rane.
Pustite me da spavam, u narjučju moje ljubavi ...kad bi znali koliko sam srećna, nikada me nebi budili.
Ne budite mene, iz carstva moji snova jel u snu me zove "voljenom" ljubav moja.
Pustite me da uživam, vi bjele zore rane, da uživam u snu kraj ljubavi moje prave.
Kad bi znali koliko sam u snu srećna, nebi me jutrom,zore budile, i vi biste srećne samnom bile.
xx |
|
| |
slobokv88 Član
Poruka : 134
Godina : 36
Učlanjen : 03.05.2020
| Naslov: Re: Nepoznati autori Ned 3 Maj - 23:51 | |
| Na tebe mislim i opet pisem pesme sa tobom sam hteo ono sto se ne sme. Da mi budes i ljubav i zena da postanes moja za sva vremena. Znam da se sreca skupo placa propustena ljubav nikad se ne vraca. I resis se tako na krupan korak kad osetis slatko,a zivot ti bio gorak. Na pamet mi padaju stallno misli razne srce je kod tebe, grudi su mi prazne od ljubavi nevracene nema gore kazne. Sa usana tvojih ljubav kad bih pio najsrecniji covek na svetu bih bio. Dao bih sve reci i stihove svoje da barem na 5 minuta ljubim usne tvoje. Jer ja svake noci sanjam tvoje oci i bez tebe ovu tugu izdrzati necu moci.
S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 4 Maj - 0:03 | |
| Kad mi kazes ljubim te to mi mnogo znaci da nastavim das mi snage,to me cini jacim. Tobom ja sam zanesen svaki dan se trudim da ta nezna osecanja u tvom srcu budim. Kazem da te volim,a ti pogled sklanjas voleo bih da mi kazes da li me jos sanjas. Znam da ljubav osecas ali reci krijes vesto nemoj sada da se stidis kazi mi bar nesto. Volim da mazim tvoju kosu plavu slusas moje srce,na grudi mi spustas glavu. drzim te u zagrljaju i sapucem tiho koliko ti meni znacis ne znaci mi niko. Volim te ali kako da ti kazem kada to izgovorim ti mislis da lazem. Zelim da te cuvam,zelim da te drzim pored tebe srce kuca ritmom brzim. Nisi hladna iako to kazes ali srce moje ne mozes da slazes. Ja istinu vidim u tvojim ocima srce se zbog tebe iz grudi otima.
S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 4 Maj - 0:10 | |
| Pokusavam da zaspim onako brojim sate do pred zoru mislim na te. Sklopim oci stvoris se u snu a kada ih otvorim tebe nema tu. Cele noci zamisljam da si tu kraj mene vec odavno lagano teces mi kroz vene. Pod kozu si usla i u moju krv, sad putujes do mog srca kada tamo stignes videces za koga kuca. Svaki bih otkucaj tebi dao samo da kazes da ti je stalo.
S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 4 Maj - 0:14 | |
| Vreme bez tebe sporo mi ide moje bi oci opet da te vide. Zelim da se drzimo za ruke da zajedno delimo te slatke trenutke. Oci sklapam dok mislim o tebi za tvoj nezni poljubac sada dao sve bih. Srce moje sanja kosu plavu ne zelim da priznam ali si u pravu usla si u srce i u moju glavu. Lepotice dusu moju osvojila ti si mnogo mi je tesko kad kraj mene nisi. Zlato moje kome sijas sada da me makar malo volis jos postoji nada. Moj slatkisu medeni da te probam ja bih hteo da te tvoje slatke usne ljubim zivot ceo. Kazi zelis li i ti da se nesto dogodi da se ludo volimo i za ljubav borimo.
S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 4 Maj - 0:41 | |
| Zivot mi vracas svojim mocima opet me gledas prelepim ocima. Tvoj topli zagrljaj budi uspomene zelim da zauvek budes kraj mene. Ljubis me dok sneg pada,sva si tako nezna izgledas mi prelepo ko kraljica snezna. Tvoj poljubac vreli ja toliko zelim sve sto sada imam s tobom bih da delim. Darujes mi usnama svoga srca deo hocu da si moja ti za zivot ceo.
S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 4 Maj - 15:42 | |
| Noci mi sporo prolaze dani dugi su ko godine. Bez tebe tuzno mi je sve nema te a sve vise vilom te. Srce se zbog tebe iz grudi otima da li je moguca ljubav bez dodira? Od prvog trenutka moja si sva. Moj si san i zelja najveca sve me sad na tebe podseca. Nedostajes mi tako mnogo sve bih dao kad bih mogo. Da sam s tobom bar na tren shvati da sam zaljubljen.
S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 4 Maj - 15:47 | |
| Zbog tebe sam goreo previse sam te voleo. Zasto mi te ne da Bog pa si nemir srca mog? Hocu da si ti moj san da sam s tobom svaki dan. Dok ti mazim kosu zlatnu opija me miris njen sklapam oci i ljubim te zauvek sam zaljubljen. Ne mogu bez tebe vise ja ni dan dodji sada molim te, sa tobom sam nasmejan. Ako mi ne dodjes ti tuga ce me slomiti.
S.F.
Poslednji izmenio slobokv88 dana Pon 4 Maj - 15:59, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 4 Maj - 15:53 | |
| Danima te sanjam,bez srca ja zivim ono je kod tebe al ja te ne krivim. Moju je srecu prekrila tama sta se to sreco desi sa nama? Ti si meni sada sve sto je vazno znam da volis i ti mene isto tako snazno. Srce si i dusu uzela kod sebe zivota mi nema kada sam bez tebe. Pogledaj me nezno,reci da me volis znam da samo zbog mene na svetu postojis. Pruzicu ti svu toplinu i spas jer ljubav je ova stvorena za nas. Uzalud se branis kad mislis na mene jer ti i ja jedno drugom tecemo kroz vene. Kad mi kazes nezne reci tvoj glas moju tugu leci. Zagrlis me jako i dises polako. Dok kraj tebe tako stojim otkucaje srca brojim.
S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pon 4 Maj - 15:56 | |
| Ne marim vise ni za sebe srce moje kuca samo za tebe. Tvoj nezni dodir meni prija iz tvog oka sunce mi sija. Tvoje slatke usne boje zrele kajsije ja bih da ih probam a ti kazes kasnije. Tvoj prelepi osmeh sad mi je u mislima nisi tu kraj mene i boli me istina. Volim tvoju zlatnu kosu,tvoje nezne ruke dodji jednom poljubi me,skrati moje muke.
S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Uto 5 Maj - 3:18 | |
| Istrpecu,izdrzacu i znam da cu moci Boricu se,grabicu i do tvog cu srca doci. Nikada od tebe odustati necu Jer sa tobom ja sam pronasao srecu. Tebi bih dao sve dane i noci Kad bi samo rekla da ces samnom poci. Znam da me volis to ne mozes skriti Osecam da i ti mene zelis,i moja ces biti. . S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Sre 6 Maj - 1:06 | |
| Ponovo koracas kroz snove moje Podsecas me na slatke poljupce tvoje. Toplina tvog poljupca jos na licu stoji Tako mi nedostaju dodiri tvoji. Reku osecanja ti stvaras u meni Nasi srecni dani sad su izgubljeni. Znam da ono vreme vratiti se nece Nije nam se dalo,trebalo je malo srece. Okruzuju mene samoca i tama Ceznja za tobom moje srce slama. Naviru u dusi secanja stara I zivot me opet gorko razocara Nema te kraj mene, nisi vise moja Nekom drugom mirise sada kosa tvoja. Vratices se jednom i proci ce ova tama Zivis pored njega a opet si sama. Jos se nadam da ces doci ,necu da se predam Moje srce jos te voli zaboravu ja te ne dam. Bices uvek u mom srcu,ti si moja snaga Ziveces u meni uspomeno draga. Kada bih mogao da vratim vreme Opet bih voleo samo tebe
. S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Sre 6 Maj - 16:53 | |
| Jos mi srce treperi zbog tebe I volim te vise nego sebe. Za tvojim usnama zelja ne prolazi Zbog tvojih ociju san mi ne dolazi. Prelepa zeno pamet si mi pomutila Koliko te ludo volim nisi ni slutila. Do susreta naseg dane,sate brojim Jer ja samo zbog tebe jos uvek postojim. Srce se od bola slomilo i raspuklo na pola. Suza nigde nema a dusa mi place Grudi bole a srce mi krvari sve jace. Zagrli me ,zadnji put da osetim dodir tvoj u noci Zaboravit nikad necu te prelepe sjajne oci. S.F. |
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 8 Maj - 3:06 | |
| Nek ide sve dodjavola Ona me je ostavila. Nisam vise ljubav njena Postao sam kao sena. Umirem lagano a bol je sve jaci Ne plasi se bebo zbog mene ne placi. Bicu bolje jednog dana Ako na srcu zaraste rana. Kad mene ne bude vise, Kad prestanem da ti pisem Nema mene tad je kraj volecu te uvek znaj. . S.F.
|
|
| |
slobokv88 Član
| Naslov: Re: Nepoznati autori Pet 8 Maj - 3:09 | |
| Secam te se prvih dana, Ti prelepa mlada dama. Prvi put te videh tada Evo gde smo sada. Devojcica kose zlatne Ja jos uvek mislim ne te. Radila si u kontroli Nisi znala da te volim. Cekao sam kad ces doci, Da ti budem od pomoci..... . S.F.
|
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nepoznati autori | |
| |
|
| |
|