| Koliko vas partner menja? | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
dusajuca
Poruka : 8125
Učlanjen : 09.08.2012
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Pon 1 Okt - 17:32 | |
| Mogu se promeniti navike,prilagoditi se,pozeleti ugoditi,ali ako se to radi samo zbog nekog,onda ce u momentu kada se naljute,posvadjaju namerno naglasavati te navike.I to nije strasno,bar meni,i ja sam sebe uhvatila da to radim,da namerno stisnem pastu na sredini,znajuci da njega to nervira. Bitno mi je da nije promenio,niti trazio da menjam neke osobine mog karaktera,nesto sto je deo licnosti,npr.nije bolesno ljubomorno trazio da nosim kosulje zakopcane do grla,nije menjao nacin na koji se smejem,komuniciram,hodam,a vidjala sam da pojedine osobe menjaju cele sebe zbog partnera.Kad tad,to postaje gusenje,izbije na nekom ventilu.. |
|
| |
wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 17:45 | |
| Sve je to prolazno .. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 17:50 | |
| - wild filly ::
- Sve je to prolazno ..
Objasni mi što si mislila. Promijeniš se, pa se vratiš na staro ponašanje kada ga "obrlatiš"? Ili se partner promijeni, pa se vrati na "početni položaj" kada te "obrlati"? Nisam razumio. [You must be registered and logged in to see this image.]Plavušan. [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:05 | |
| Postoje osobe koje svojim ponašanjem ubijaju u pojam dugog.. Mislim, konstantnim gušenjem partnerovog karaktera, osobina i ponašanja, primoravaju drugog da se menja Tada od izrazito vesele i opuštene osobe dobijemo osobu koja je namrgođena, nervozna jer nema uslova da ispolji sebe u pravom svetlu jer će je partner kritikovati i maltretirati zbog toga |
|
| |
andelika Master
Poruka : 5680
Učlanjen : 19.09.2012
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:10 | |
| Meni je tako bilo u jednoj duzoj i bivsoj vezi. On je mislio da je najpametniji, najljepsi da samo on radi zaraduje itd. Zaboravio je jednu stvar- da sam ja to sve postigla prije njega i opet ga podrzala kad mu je bilo najteze. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:17 | |
| Promjene moraju biti tvoja odluka. Jer tako želiš. Ako su nastale zbog prevelike dominacije jednog partnera, ta veza nema šansi da bude sretna i uspješna. Jer ovaj "promijenjeni" partner pati. |
|
| |
andelika Master
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:27 | |
| Pokusao je da mi naredi sve i svasta i ponasao se bahato kad uradim po svome. Zelio je da me promjeni na silu a nije dao da ja njega bar trunku promjenim. Patila sam se ja s njim podugo i na kraju sme se razisli. Sve sto smo u vezi voljeli, poceli smo mrzjeti. Daleko mu lijepa kuca. |
|
| |
Kayser Soze
Poruka : 13287
Učlanjen : 01.10.2012
Raspoloženje : Priđi da ti šapnem ...
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:30 | |
| Moja partnerka i ja se još uvek ne poznajemo, tako da ne bih znao jesmo li slični . Moguće je da je težnja ka sličnom jedan od razloga što se još uvek ne poznajemo. Što se "menjanja na silu" tiče to nikako ne valja, jer čovek se na taj način ne menja, on se prilagodjava željama partnera, ali u sebi on se ne menja i to uzrokuje manje ili veće nezadovoljstvo. Naravno da trebamo menjati i biti menjani, ali fino suptilno, nenametljivo, jer nismo osvajači, uzurpatori, nametači volje, već partneri koji se tim promenama uskladjuju sa osobom koju vole. |
|
| |
andelika Master
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:32 | |
| On je ipak izvrsio promjenu kod mene--- da nikome vise ne vjerujem. |
|
| |
Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:34 | |
| To mi izgleda kao da povećanjem njegovog ega u vezi, smatraju da su bolji i misle da bi mogli sve što požele.. ..a kada ostanu sami i shvate da su takvi samo u očima žene koja ga voli i podržava, onda osete pravu vrednost osobe sa kojim su bili. |
|
| |
andelika Master
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:37 | |
| Ne znam sta je on mislio Senka ali najvise je volio --- sam sebe. Sve je moralo biti inostrano, u kuci sve cakum pakum i majka mu je oko njega igrala... Ehhhh gdje i s kim godine izgubih. |
|
| |
Kayser Soze
Poruka : 13287
Učlanjen : 01.10.2012
Raspoloženje : Priđi da ti šapnem ...
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:40 | |
| - andelika79 ::
- Ne znam sta je on mislio Senka ali najvise je volio --- sam sebe. Sve je moralo biti inostrano, u kuci sve cakum pakum i majka mu je oko njega igrala... Ehhhh gdje i s kim godine izgubih. [You must be registered and logged in to see this image.]
Godine su tek pred tobom |
|
| |
andelika Master
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:42 | |
| Ti imas nesto net druze iza sebe a ja jos nemam. A ja bih copor djecice...I to sto prije. Valjda ce mi doci bolji dani. |
|
| |
wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sub 24 Nov - 23:43 | |
| Treba menjati samo ono čega ste svesni da vam je mala mana ..sve drugo ide spontano kako život ide svojim tokom..hteli - ne hteli .. Menjati nekoga na silu nije ljubav ..već maltretiranje voljenog bića da se zbog vas promeni a ne zbog samog sebe i zbog toga što misli da je tako svima mnogo bolje , jednostavnije .. Treba se prepustiti uživanju da vas neko ''pravi'' i da u tome osetite zadovoljstvo ..da to radite zbog sebe i onoga koga volite |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Ned 25 Nov - 0:08 | |
| Naći užitak je kada te osoba koju voliš pohvali na promjeni i zahvali ti se na tome. [You must be registered and logged in to see this image.]A užitak je i kada sam ustanoviš da si se promijenio. [You must be registered and logged in to see this image.]Pa ako je još na bolje.... [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Ned 25 Nov - 0:26 | |
| Zasad ne jer nismo zajedno svakodnevno; komprimise bih dozvolila a ne po svaku cenu. To je ovako teoretski, ali ko zna - sve je život |
|
| |
Sagacity Master
Poruka : 5297
Učlanjen : 29.07.2011
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Ned 25 Nov - 1:07 | |
| - wild filly ::
- Vi i vaš partner ste slični ili pomalo različiti , koliko on/ona može da utiče na vas i da vas promeni ?
Da li je lakše promeniti nekoga i prilagoditi sebi ako to radite na nežan suptilan način ili ako partneru prigovarate i otvoreno kažete šta vam se ne dopada kod nje/ga ? Da li isto kao što partner može da vas promeni na bolje ,da budete bolja osoba , tolerantnija , uzdržanija , mirnija.. može da napravi i sasvim kontra efekat pa da od vas napravi goru osobu nego što ste i kakvi ikada bili?
[You must be registered and logged in to see this image.] OK je neko prilagođavanje...jer to radimo zato što nam je uzajamno stalo jedno do drugoga...Partnera prihvatamo onakvog kakav jeste, sa svim manama i vrlinama. Ne treba očekivati da ga možemo menjati, niti on nas može promeniti. Ali neke sitne korkekcije radi boljeg slaganja...su sasvim OK. Ali ako se menjamo u toj meri, da polako gubimo vlastiti identitet nije nikako OK i tu svako treba debelo da se zamisli... Ako bi neko mogao da me učini boljom nego što jesam, onda ne bih imala ništa protiv...Mada mislim da je ovo ipak maksimum...kada sam ja u pitanju... |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Ned 25 Nov - 1:11 | |
| - Sagacity ::
Ako bi neko mogao da me učini boljom nego što jesam, onda ne bih imala ništa protiv...Mada mislim da je ovo ipak maksimum...kada sam ja u pitanju... Imaš ti rezerve za mijenjati, doduše male. Mnogo si mi skromna. [You must be registered and logged in to see this image.]To se da popraviti. [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Sagacity Master
Poruka : 5297
Učlanjen : 29.07.2011
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Ned 25 Nov - 1:15 | |
| - Abu Dabi ::
Imaš ti rezerve za mijenjati, doduše male.
Mnogo si mi skromna. [You must be registered and logged in to see this image.]
To se da popraviti. [You must be registered and logged in to see this image.] Onda bih izgubila vlastiti identitet...a to ne ide... [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Ned 25 Nov - 1:17 | |
| - Sagacity ::
- Abu Dabi ::
Imaš ti rezerve za mijenjati, doduše male.
Mnogo si mi skromna. [You must be registered and logged in to see this image.]
To se da popraviti. [You must be registered and logged in to see this image.] Onda bih izgubila vlastiti identitet...a to ne ide...[You must be registered and logged in to see this image.] Izgubiš jedan, nađeš drugi. Malo bahatosti ne škodi, da pače... [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Pon 26 Nov - 21:44 | |
| Meni se za naslov ove teme dopao tekst koji govori kakvi smo kad se zaljubimo i šta smo sve spremni da menjamo - zarad ljubavi-
Da, vaš život se menja kada se zaljubite, naročito kada veza sa novim partnerom postane stabilna i kada uplivate u mirnije vode. Međutim, to nikako ne bi trebalo da podrazumeva da se i vi sami promenite.
Pogledajte sebe nakon samo nekoliko meseci otkako ste u novoj vezi - šta ste zadržali od starih navika, kada ste bili sami i u potrazi za novom ljubavi? Malo toga? Ništa?
Vreme je da učinite nešto - i zbog sebe i zbog vašeg partnera koji se pre nekoliko meseci zaljubio u osobu koja putuje, mnogo čita, ambicioznu Iiposvećenu poslu, sa zanimljivim hobijem, širokim krugom prijatelja…
Šta ćete prvo da uradite? Ono što vam najviše nedostaje. Možda piće sa najboljim prijateljima koje ste nekada viđali makar jednom u dve nedelje? Ništa lakše - pozovite ih zakažite viđanje.
Kada ste poslednji put gledali one "glupe" serije i filmove koje nikada ne biste podelili sa novim partnerom? Ako je vaš odgovo "davno", vreme je da sebi priuštite nekoliko sati odmora uz latino seriju, patetičnu komediju, ili snimke starih fudbalskih utakmica vašeg omiljenog tima.
A da odete, kao nekada, sa prijateljima na vikend van grada? Objasnite partneru da vam to nedostaje i spakujte se. Srećan put!
Flert? Uživali ste nekada u tome. Pa, nije greh ako znate granice, a one moraju biti precizno definisane. Upustite se u flert samo ako ste spremni da se strogo pridržavate fer igre i izreke: ne čini drugome ono što ne želiš da drugi čini tebi.
Nabacili ste koji kilogram? Kada vas partner sledeći put ponudi gastronomskom zabavom za dvoje, slobodno odbijte. Želite da ostanete zdravi ali i zgodni, jer - u to se zaljubio taj koji vas sada "kljuka".
U kakvom su stanju vaša kosa, nokti, koža? Da li je vreme za kozmetičara Ii frizera? Dobro se pogledajte u ogledalu - ako više ne ličite na onu osobu iz "singl" dana, vreme je da stvar popravite.
Malo novca, vremena i truda, potrebno je da sve bude kao nekada, ali i bolje - sve je isto kao pre, samo je još i ljubav vašeg života uz vas.
(MONDO) |
|
| |
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Uto 27 Nov - 11:43 | |
| Ja nemam šta da promenim. Probao sam i shvatio da nemam šta da menjam. Ali .... sa njom je priča toooootalno drugačija. Ima toliko toga a ne želi. Druga je stvar što mene iskreno mnogo nervira kada mi se iko popne na glavu rečima "volim te" a da pritom ni na jedan način to ne pokaže. Takođe mi strašno ide na živce kada uobrazi kako je jedinstvena i najbolja i kako nema nijednog razloga da išta dokaže ili da sebe i kod sebe promeni. Sada, ako ne tražim previše, minus ove dve osobine i zaista bih je mogao svrstati u jedinstvene ali za mene. Zato što niko nije savršen. [You must be registered and logged in to see this image.] |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
| Naslov: Da li biste se promenili zbog muškarca / devojke ? Sre 8 Maj - 19:51 | |
| Najveće zablude o ljubavi: S vremenom ću ga promijeniti... Suprotnosti se privlače, ali samo na kratko jer dugoročno vrlo rijetko uspijevaju. Partnera nije moguće promijeniti osim ako on to želi. Znoj doista privlači partnere[You must be registered and logged in to see this image.]Mit: Suprotnosti se privlačeDa se suprotnosti privlače samo je mit, utvrdila je studija nizozemskog Sveučilišta u Groningenu. Vrlo je malo ili nimalo dugih veza s potpuno različitim osobnostima. Za dug odnos potrebno je imati slična stajališta i poglede na svijet, a suprotnosti se mogu samo kratkoročno podnositi, ispričao je psiholog Wayne Anderson s američkog Sveučilišta Missouri. Mit: Partnera se može promijenitiJedna od najčešćih greški u vezi je misao da možemo promijeniti partnera. Bilo kakav pokušaj mogao bi rezultirati raspadom veze, a promjena je moguća samo ako to partner želi. Ako on odluči poraditi na svojoj osobnosti, to je njegov izbor, a ne vaš, istaknula je stručnjakinja za veze Andrea Syrtash u knjizi "On jednostavno nije tvoj tip". Istina: Na odabir muškarca utječe ženin ciklusŽene ovisno o menstrualnom ciklusu privlače različiti muškarci. Tijekom ovulacije one biraju seksi i manje pouzdane tipove, dok su im prije ovulacije zanimljiviji pouzdani i stabilni muškarci. Pripadnice ljepšeg spola tako za vrijeme ovulacije privlače tipovi muškaraca s višom razinom testosterona s kojim mogu stvoriti potomstvo. Mit: Prije braka je bolje živjeti zajednoDanas više od 80 posto parova živi zajedno prije braka, otkrila je američka studija. No stručnjaci tvrde kako zajednički život povećava rizik od prekida. Gotovo petina parova koji su živjeli zajedno prekinuli su vezu dok je isto učinilo tek 12 posto parova koji nisu živjeli zajedno. Međutim, hoće li doći do razvoda ovisi i o osobnosti partnera i njihovim uvjerenjima. Partneri koji ne žive zajedno prije braka češće su religiozniji i ozbiljnije shvaćaju brak pa rjeđe traže razvod, objasnio je psiholog dr. Thomas Bradbury sa Sveučilišta Kalifornija. Istina: Feromoni utječu na privlačnost
Feromoni su kemijske izlučevine u znoju koje kod suprotnog spola mogu izazvati seksualnu reakciju. Tako žene kod muškaraca privlači i njihov znoj, odnosno derivat testosterona androstendion. Ta kemikalija uzbuđuje žene i čini ih sretnijima, a učinak traje i po nekoliko sati, pokazalo je američko istraživanje. Osim znoja, prirodan miris u kombinaciji s parfemom koji sadrže feromone može pojačati nečiju privlačnost, ali samo ako se dobro slaže s njegovim jedinstvenim genotipom, otkrila je njemačka studija. Ako je miris presnažan, on odbija što je jedan oblik obrambenog mehanizma. Evolucija je odredila tako da žene mogu namirisati potencijalnog partnera za dijete, a dobar osjet mirisa štiti ih od mogućih bolesti. Mit: Muškarci se boje uspješnih ženaIako im uspješne žene mogu djelovati pomalo zastrašujuće, muškarcima se prije svega sviđaju inteligentne i samopouzdane partnerice. Oni u njima vide ravnopravnog partnera koji će im pomoći da se što lakše nose s problemima. Osim toga, moć je svakako dobar afrodizijak, dodala je Syrtash. Mit: Sa seksom treba pričekati sve do trećeg spojaNepisano pravilo da sa seksom treba pričekati do trećeg spoja ne treba se shvatiti doslovno, poručuju stručnjaci. Najvažnije je da partnera dobro upoznate prije upuštanja u intimne odnose. Pa ako se osjećate spremnima za to i prije trećeg spoja, to je sasvim u redu. Svaka veza je jedinstvena pa je najvažnije slušati sebe. I istina i mit: Brak ubija seksualni životOko ove tvrdnje stručnjaci nisu složni. Istraživanja su pokazala da bračni parovi imaju kvalitetniji seksualni život nego samci, no seksaju se manje od njih. Mnogi parovi se žale da je nestalo uzbuđenja, a velik broj njih je priznao da im je dobar san draži od seksa. (24sata.hr) |
|
| |
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sre 8 Maj - 20:02 | |
| Niko mene ne može da promeni ako ja sam to ne želim.
Zna od početka kakav sam - karte su otvorene. A zna i da neću da se menjam. Ako joj se ne sviđa ne mora da započinje samnom ništa. A ako počne onda neka ne pokušava da me promeni. Jasno kao na dlanu. |
|
| |
dusajuca
Poruka : 8125
Učlanjen : 09.08.2012
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? Sre 8 Maj - 21:18 | |
| Vrlo nezrelo Black,svi se menjamo,stalno... |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Koliko vas partner menja? | |
| |