Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Tepanje detetu - babytalk Uto 7 Jun - 12:56 | |
| Da li tepate dok govorite sa malom decom u stilu "buci, buci", "hoces da pavas", "hajde da luckamo,... ili pričate normalno sa njima jer će vas i tako sigurno razumeti ?
Šta mislite o ljudima koji se tako obraćaju deci? |
|
wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| Naslov: Re: Tepanje detetu - babytalk Uto 7 Jun - 16:13 | |
| Nikada se nisam tako obraćala svojoj deci i dobijem ospice kad čujem da neko tako sa decom razgovara.Prvo to uopšte nije pametno jer deca poprime tu vrstu govora kao normalnu,posle imaju problem sa izgovaranjem pojedinih slova i naglaskom tj.akcentom na pojedinim rečima.Sa decom treba razgovarati normalno i razgovetno da mogu razumeti svaku vašu reč te iste ponoviti kad razgovaraju sa Vama.Ne mislim da ih treba smatrati sebi ravnima pa koristiti neke budzave i krupne reči već ispratiti njihov uzrast i inteligenciju sa dodatkom uvek po neke nove reči da bi Vas pitali šta ta reč znači i pri tome naučili i obogatili svoj vokabular. Neke umiljate i slatke reči treba ostaviti samo za maženje i razmenu emocija i to samo dok su deca mala, čim odrastu gledaju Vas kao da ste čudo ako im tepate bući-bući te misle da niste normalni |
|
Šajni
Poruka : 1661
Učlanjen : 31.03.2011
| Naslov: Re: Tepanje detetu - babytalk Sre 8 Jun - 17:58 | |
| Meni je to smešno kad čujem i uvek se setim onog filma look whos talking kad je onaj mali gledao onu zenu sto se krevelji sa kul izrazom lica i njegov komentar..sta je s ovom? jel ova ima neki problem? Ma koliko su decica slatka i mila mislim da je glupo tako pricati s njima. Razumeju oni sve i to vise nego dobro |
|
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Tepanje detetu - babytalk Uto 9 Avg - 13:35 | |
| |
|
gagasasa
Poruka : 9685
Godina : 46
Učlanjen : 02.04.2011
Raspoloženje : Pozitivno
| Naslov: Re: Tepanje detetu - babytalk Sre 10 Avg - 9:10 | |
| - wild filly ::
- Nikada se nisam tako obraćala svojoj deci i dobijem ospice kad čujem da neko tako sa decom razgovara.Prvo to uopšte nije pametno jer deca poprime tu vrstu govora kao normalnu,posle imaju problem sa izgovaranjem pojedinih slova i naglaskom tj.akcentom na pojedinim rečima.Sa decom treba razgovarati normalno i razgovetno da mogu razumeti svaku vašu reč te iste ponoviti kad razgovaraju sa Vama.Ne mislim da ih treba smatrati sebi ravnima pa koristiti neke budzave i krupne reči već ispratiti njihov uzrast i inteligenciju sa dodatkom uvek po neke nove reči da bi Vas pitali šta ta reč znači i pri tome naučili i obogatili svoj vokabular.
Neke umiljate i slatke reči treba ostaviti samo za maženje i razmenu emocija i to samo dok su deca mala, čim odrastu gledaju Vas kao da ste čudo ako im tepate bući-bući te misle da niste normalni Slazem se sa ovim od reci do reci, uvek se trudim da sa decom komuniciram na pravilan nacin i u skladu sa njihovim uzrastom i intelektom. Deca su jako pametna i treba ih tako tretirati i pomoci im da jos vise i jos bolje razviju sebe i svoju licnost. Mazim ih i pazim, tepam im fazonu "srce mamino" , "oko moje" i tako nesto sve ostalo nisam radila ni kad su bili bebe. Moja deca su od kad su progovorila izgovarala sve razgovetno ,jedino su malo mesali "lj" i "j",ali to je sve! |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Tepanje detetu - babytalk | |
| |
|