|
Autor | Poruka |
---|
Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Nasilje u porodici Uto 7 Jun - 13:30 | |
| Primećujete li u svojoj okolini ozbiljnu i zabrinjavajuću količinu nasilja u porodici. Šta mislite da bi bilo pametno učiniti? Ne mešati se i gledati svoja posla ili pokušati pomoći ljudima koji zive tako ceo svoj zivot i ne traze pomoć ili ne smeju da zatraže pomoć? |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Nasilje u porodici Pet 11 Okt - 12:14 | |
| Nasilje može biti fizičko i psikičko. Ovo prvo je lakše primjetno. Obično na ličnom opisu. Ovo drugo je teže primijetiti. Čak ima osoba koje zbog odgoja (tako mora biti u braku) nisu ni svjesne da su podvrgnute psihičkom nasilju. Ne znam što je pametnije, miješati se ili ne. Mene to ni ne zanima. Takva sam osoba da ne mogu "žmiriti i šutiti". Znači, umiješam se, pa što košta neka košta. |
|
| |
dusajuca
Poruka : 8125
Učlanjen : 09.08.2012
| Naslov: Re: Nasilje u porodici Pet 11 Okt - 13:25 | |
| Ja primetim i psihicko.Odlicno se vidi po pogledu,stiskanju usni,nekontrolisanim pokusajima osmeha,ili praznim smehom..niz je tu signala,samo ih treba pravilno tumaciti.Da li cu se mesati ili ne,zavisi od mog odnosa sa tom osobom,ako mi je bliza,uvek pitam,naglasim da sam tu za slucaj da trebam,pozovem je da cesce svrati.. |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Nasilje u porodici Pet 11 Okt - 13:37 | |
| Najtužnije su situacije sa prepatrijarhalno odgojenim ženama. Koje nisu nu svjesne da su ustvari maltretirane. One su odgojene da tako mora biti. |
|
| |
Kijara-brm Master
Poruka : 6268
Godina : 44
Učlanjen : 05.08.2015
Raspoloženje : Fenomenalno ;))
| Naslov: Re: Nasilje u porodici Sub 3 Dec - 0:16 | |
| Nasilje narušava samopouzdanje žrtava i uči ih da su agresivno i ponašanje koje kontroliše norme po kojima se „moraju“ usmjeravati, te ih izoluje od drugih ljudi. Žrtve nasilja uče da budu anksiozni, preplašeni i nesigurni i u svojim odnosima sa drugim ljudima.
Kao zaključak možemo reći da interpretacije koje daju nasilnik i žrtva kako bi nasilju dali smisao utiču na ishod samog nasilja.
Vredi pročitati |
|
| |
malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Nasilje u porodici Sub 3 Dec - 0:25 | |
| Nazalost, nasilje je rasprostranjena pojava, sve vise i vise. Javlja se u svim drustvima, poprima uzasne razmere. Mnoge zene sve trpe u ime ostanka porodice, a koje ce trajne posledice ostaviti na decu, o tome se ne razmislja. Deca koja trpe nasilje postaju nasilnici, jer su preuzeli taj model ponasanja iz kuce, ili, budu maltretirani. Ne mozes iz kruga nasilja da pobegnes, uzas. Mnogo toga je napisano o tome. Uvek treba potraziti pomoc, ma sa koje strane dolazi. |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
| Naslov: Re: Nasilje u porodici Sub 3 Dec - 11:54 | |
| Nasilja u porodici ima, a osnovno je reagovati čim se primeti. Nereagovanje samo ohrabruje nasilnike. Da je u pitanju moja sestra nasilnika bi prvo upozorio u 4 oka, dao bi mu šansu da razume i da se izvini. Ako bi se ponovilo, pošteno bi ga natamburao, da vidi kako je to. Isto bi uradio ako bi muž maltretirao moju ljubavnicu. sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Kijara-brm Master
Poruka : 6268
Godina : 44
Učlanjen : 05.08.2015
Raspoloženje : Fenomenalno ;))
| Naslov: Re: Nasilje u porodici Sub 3 Dec - 18:23 | |
| - malalila ::
- Nazalost, nasilje je rasprostranjena pojava, sve vise i vise.
Javlja se u svim drustvima, poprima uzasne razmere. Mnoge zene sve trpe u ime ostanka porodice, a koje ce trajne posledice ostaviti na decu, o tome se ne razmislja. Deca koja trpe nasilje postaju nasilnici, jer su preuzeli taj model ponasanja iz kuce, ili, budu maltretirani. Ne mozes iz kruga nasilja da pobegnes, uzas. Mnogo toga je napisano o tome. Uvek treba potraziti pomoc, ma sa koje strane dolazi. Danas pak postoje sigurne kuće ili udruge koje će primiti majke sa decom,jer to su trame koje ostavljaju posledice za celi život. Najteže je uraditi *prvi korak* i otići. Samo te osobe znaju kako im je i koliko je hrabrosti potrebno da pobegnu iz tog pakla. |
|
| |
Thabit Član
Poruka : 397
Učlanjen : 28.04.2013
| Naslov: Re: Nasilje u porodici Pon 28 Maj - 11:17 | |
| Ništa..nema tog zakona koji će sprečiti prirodan fon nasilja koji postoji u ljudima,na žalost ili na sreću ali protiv prirode se ne može,naročito ne pisanijima..Npr. ko pominje nasilje žena prema muškarcima,ajde to i kojekako ali prema sopstvenom detetu!?(lično sam upoznat sa 'predmetima',a njihov je broj dovoljan da bude modus operandi..) Nahero je postavljena većina razumevanja,a ono - razumevanje,se nužno tiče 'pojmovnosti' koju nam zdravim apetitom nameću.. Protiv sam svakog nasilja ali kakva i čija kod bila Istina činjenice će ostati mimo istina..i to je tako. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nasilje u porodici | |
| |
|
| |
|