Naslov: Re: Umjetnost sa čačkalicama Uto 13 Maj - 9:52
Sten Monro napravio je makete najpoznatijih zgrada na svetu koristeći samo čačkalice i lepak.
Među Monroovim vernim modelima su Big Ben, Vatikan, Tadž Mahal, zgrada Opere u Sidneju i mnoge druge.
Njegova izložba u Sirakuzi, država Njujork, obuhvata najpoznatije crkve i najviše zgrade na svetu.
Sten (38) kaže da je od školskih dana voleo da pravi makete od čačkalica, a da se ovom neobičnom hobiju posvetio kada je 2003. godine nakratko bio bez posla.
Prva izložba, "Istorija nebodera", obuhvatala je 50 maketa, i prodata je jednom muzeju u Španiji.
Za pravljenje jedne zgrade od čačkalica potrebno je od jednog dana do šest meseci, u zavisnosti od veličine i komplikovanosti modela.
Naslov: Re: Umjetnost sa čačkalicama Uto 13 Maj - 10:03
Jedan čovek, 100 hiljada čačkalica za zube i 35 godina je bilo potrebno da se napravi ova skulptura
Mnogi se još nisu ni rodili kada je Skot Viver počeo da pravi neverovatnu skulpturu u čast grada San Franciska. Ipak, to ne bi bilo toliko zanimljivo i čudno da se ne radi o skulpturi koja je pravljena od čačkalica za zube i to više od sto hiljada komada.
Naslov: Re: Umjetnost sa čačkalicama Uto 13 Maj - 10:06
"Koristio sam različite brendove čačkalica zavisno od toga koji deo sam pravio. Takođe mnogi moji prijatelji i članovi porodice sakupljaju čačkalice za mene kada putuju. Neki delovi su napravljeni od čačkalica iz Kenije, Maroka, Španije, Nemačke i Italije. Srce u samom skulpturi napravljeno je od čačkalica koje su ljudi bacali na mom venčanju", kaže autor ove skulpture.
Ono što je zanimljivo da postoji put kroz celu skulpturu koji omogućava kotrljanje loptica od vrha do dna, prolazeći kroz delove koji predstavljaju sva najznačajnija mesta u San Francisku.
Pogledajte video koji prikazuje ovo zanimljivo delo.
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie
» Šta trenutno slušate?