|
|
Autor | Poruka |
---|
katarina MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
| |
| |
neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Čet 7 Jul - 21:56 | |
| “Bez obzira na ono što čini, svako na zemlji uvek igra glavnu ulogu u istoriji sveta.” “Čak i ako znači rastanak, samoću, tugu, ljubav je ipak vredna svakog novčića svoje cene.” “Čekanje boli. Zaborav boli. Ali ne znati za šta se odlučiti najteža je patnja.” “Da bi verovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan.” “Deca znaju da posmatraju svet bez gorčine. Kad želi saznati da li je neka osoba u njegovoj blizini dostojna poverenja, ratnik svetlosti želi najpre videti kako neko dete na nju gleda.”
“Imam svoj put, put potrage za ljubavlju i činim sve što je moguće da ga pređem s dostojanstvom.” “Kad nešto zaista želiš celi će se svet urotiti da to i dobiješ.” “Ljubav se samo ljubavlju otkriva.” “Ljubav ima svoj vlastiti glas i govori sama za sebe.” “Ljubav me ponovno pronašla nakon što me beše tražila od nemila do nedraga.”
“Možda nas ljubav postara pre vremena i podmladi kad je mladost već iza nas.” “Oni koji vole očekujući nešto zauzvrat, samo gube vreme.” “Onaj ko voli mora znati izgubiti sebe i ponovo se pronaći.” “Srce odlučuje, i što odluči je, bez sumnje, ono što vredi.” “Sreća je ponekad blagoslov – ali uglavnom je moram osvojiti.”
“Sve što se dogodi jedanput može se nikad više ponoviti. No sve što se dogodi dvaput, sigurno će se dogoditi i treći put.” “Samo onaj ko je sretan može širiti sreću oko sebe.” “Strah ide do tačke gde počinje neizbežno, nakon toga gubi svaku smisao. I sve što nam ostaje je nada da smo doneli ispravnu odluku.” “Smrt primorava ljude da bolje osete život.” “Sretan je onaj čovek koji uspe živeti u sadašnjosti.”
“Svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo živeti svoj život.” “Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo. Kad porasteš, otkrit ćeš da si često branio laž, obmanjivao sebe ili patio zbog gluposti. Ako budeš dobar ratnik, nećeš sebe optuživati zbog toga – ali nipošto ne dozvoli da se tvoje greške ponove.” “Treba ići za ljubavlju gde god ona bila, čak i kad to znači sate, dane, nedelje, razočarenja i tuge.” “Uvek, kao i u ovom trenutku na svetu je mnogo ljudi koji su već odustali od života. Ne srde se, ne plaču, tek čekaju da vreme prođe. Nisu prihvatali životne izazove i život ih više ne izaziva.” “U času kad krenemo u susret ljubavi i ona kreće u susret nama.”
“Voli se jer se voli. Nema nikakva razloga za ljubav.” “Zar sam doista osuđen da uvek stignem tako daleko, ali da nikada ne pređem crtu…”
Paulo Coelho |
|
| |
Mirjana Elita
Poruka : 4077
Učlanjen : 23.09.2016
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Pet 30 Sep - 22:53 | |
| Kada viđamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život. |
|
| |
Mirjana Elita
Poruka : 4077
Učlanjen : 23.09.2016
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Pet 30 Sep - 22:56 | |
| Uvek je neuporedivo lakše verovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpeti uvredu, ne uzvrativši je, nego smognuti hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvek možemo reći da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, dok nas sustanar ili supružnik spava, oplakivati u potaji, svoj kukavičluk. |
|
| |
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sub 29 Apr - 16:33 | |
| Kada viđamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Čet 3 Avg - 15:38 | |
| U našem životu uvijek postoji neki dogadjaj koji je odgovoran za to što smo prestali da napredujemo.Neka trauma,neki jako težak neuspeh,ljubavno razočarenje pa čak i pobjeda koja nam nije sasvim jasna,toliko nas to obeshrabri da odustajemo od daljeg puta... ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Pon 4 Dec - 15:55 | |
| U ljubavi niko nikoga ne može da povredi; svako od nas je odgovoran za ono što oseća i ne možemo drugog da krivimo da krivimo za to. Već sam iskusila patnju kada sam izgubila osobe u koje sam bila zaljubljena. Danas sam čvrsto ubeđena da niko nikoga ne gubi, jer niko nikoga ne poseduje. To je istinsko iskustvo slobode: imati najvažniju stvar na svetu i ne posedovati je. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Unforgettable Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Uto 5 Dec - 0:39 | |
| Intenzivna, neočekivana patnja prolazi brže od patnje koja je naizgled podnošljiva. Ova patnja traje godinama i da i ne primjetimo izjeda nam dušu, dok jednog dana ne postanemo nesposobni da se oslobodimo gorčine koja nas onda prati do kraja života. |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 6 Dec - 13:08 | |
| U našem životu uvijek postoji neki dogadjaj koji je odgovoran za to što smo prestali da napredujemo.Neka trauma,neki jako težak neuspeh,ljubavno razočarenje pa čak i pobjeda koja nam nije sasvim jasna,toliko nas to obeshrabri da odustajemo od daljeg puta. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Pon 29 Jan - 21:56 | |
| naj ko je sposoban da oseća, zna da je moguće uživati čak i pre nego što dotakne drugu osobu. Reči, pogledi, sve to sadrži tajnu plesa. Najveće zadovoljstvo nije u seksu, već u strasti. Kada je strast velika, seks dolazi da bi dovršio ples, ali on nikad nije bitan. Onaj ko je zaljubljen vodi ljubav čak i kada to ne radi. Kada se tela susretnu, to je samo prelivanje čaše ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Unforgettable Master
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 7 Mar - 1:01 | |
| Ići za svojim snom košta. To može značiti da treba da napustimo svoje navike, može da nas uvali u teškoće, može da nas suoči sa razočarenjima i tako dalje. Međutim, koliko god da je skupo, nikad nije toliko skupo koliko plati onaj ko nikada nije živeo. Jer će ta osoba jednog dana pogledati unazad i čuti svoje srce kako kaže:”Protraćio sam život” |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Uto 13 Mar - 23:20 | |
| U našem životu uvijek postoji neki dogadjaj koji je odgovoran za to što smo prestali da napredujemo.Neka trauma,neki jako težak neuspeh,ljubavno razočarenje pa čak i pobjeda koja nam nije sasvim jasna,toliko nas to obeshrabri da odustajemo od daljeg puta... ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Unforgettable Master
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Pet 27 Apr - 8:28 | |
| Ljubavna strast dovodi ljude u stanje kad prestaju da jedu, da spavaju, da rade, kad gube svoj duševni mir. Mnogi se uplaše kad se ona pojavi, jer uništava sve što su do tada postigli i stvorili. Niko ne voli da vidi svoj svet u ruševinama.Zato mnogi ljudi uspevaju da se suprotstave toj pretnji, i da očuvaju kuću ili bilo koju tvorevinu koja je već trula iznutra. To su čuvari preživelih stvari. Drugi, pak, postupaju suprotno: predaju se bez razmišljanja, nadajući se da će im ljubav rešiti sve probleme. Prepuštaju drugoj osobi svu odgovornost za vlastitu sreću i pripisuju joj svu krivicu za eventualni neuspeh. Neprestano su u euforiji jer se dogodilo nešto čudesno, ili u depresiji, jer je nešto, što nisu očekivali,sve opustošilo. Okrenuti ledja strasti ili joj se slepo prepustiti - koja je od te dve mogućnosti manje destruktivna? Ne znam.
Jedanaest minuta - Paulo Coelho |
|
| |
Lilith Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Uto 7 Maj - 18:23 | |
| Uloži bar malo napora da ponovo ispuniš svoj život fantazijom; iznad naših glava prostire se jedno nebo za koje je čitavo čovečanstvo,tokom hiljada godina posmatranja, već dalo niz razumnih objašnjenja."Veštica iz Portobela"
|
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Čet 9 Maj - 16:12 | |
| Ne dozvoli da te obeshrabri mišljenje drugih. Samo je osrednjost sigurna stvar, zato rizikuj i radi ono što želiš ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Čet 9 Maj - 16:13 | |
| Moraš se privići na malo tuge u životu. Nećeš znati šta je prava sreća – ako je ne budeš imao sa čime uporediti. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Da bi verovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi put pogrešan. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Samo onaj ko je srećan može da širi sreću oko sebe. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 21 Avg - 12:41 | |
| "Razlika između pustolovine i sna je znati reći ‘da’ izazovu." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 21 Avg - 12:41 | |
| "Kada viđamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 21 Avg - 13:56 | |
| "Ako kreneš obećavši ono što nemaš, izgubićeš volju da ga stekneš." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 21 Avg - 13:57 | |
| “Ako imaš prošlost kojom nisi zadovoljan, sad je trenutak da je zaboraviš. Zamisli neku novu priču o svom životu, i poveruj u nju. Usredsredi se samo na trenutke u kojima si uspevao ono što si želeo – i ta snaga će ti pomoći da postigneš sve što hoćeš.” |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 21 Avg - 13:57 | |
| “Ako imaš prošlost kojom nisi zadovoljan, sad je trenutak da je zaboraviš. Zamisli neku novu priču o svom životu, i poveruj u nju. Usredsredi se samo na trenutke u kojima si uspevao ono što si želeo – i ta snaga će ti pomoći da postigneš sve što hoćeš.” |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 21 Avg - 13:58 | |
| "Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo. Kad porasteš, otkrićeš da si često branio laž, obmanjivao sebe ili patio zbog gluposti." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Paulo Koeljo Sre 21 Avg - 13:59 | |
| "Umovi su kao padobrani – funkcionišu samo kad su otvoreni." |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Paulo Koeljo | |
| |