Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 26 Nov - 19:29
OBLAK BELI
Gledam kako oblaci beli plove po njima mislima poruke ti pišem žmurim i zamišljam nas na proplanku vidim te kraj sebe i s tobom dišem
Zajedno gledamo u oblake bele na njima poruke ljubavi moje i tvoje knjiga pisana mislima i dušom reči ljubavi što spajaju dvoje
Svaki put kad kad vidiš oblak beli znaj da na njemu poruka neka piše zažmuri i videćeš je srcem svojim i znaćeš da duša moja sa tvojom diše
Na svakom oblaku bio crn ili beo ma kakva poruku da na sebi donese moje srce ostaje zauvek s tobom bilo gde da nas sudbina odnese
Sirijus49
Super Član
Poruka : 655
Učlanjen : 02.04.2013
Raspoloženje : Uvek dobronamerno
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 1 Dec - 19:52
PORUKA
Noćas pišem poruku na tvom prozoru otiskom mojih usana učvršćujem je da se nikad skinuti s njega ne može kad je pričitaš da se raduje srce tvoje
Da u tvojim očima sreća zablista misli da nam se u jednu spoje a u grudima uzdasi želje probude da snovima plovimo milo moje
Da do zore u beskrajno daleko letimo na usnama da nam ostanu tragovi noći nemi svedoci naših poljubaca vrelih i želja kad ćemo opet u novi san doći
Kada te sunce u zoru probudi od naših prelepih snova nestane sve na tvom prozoru još uvek pisaće mila moja volim te
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 3 Dec - 15:52
PTICE
Za sve su ptice krive što su pevale na njenom prozoru privukle me gledah u njih netremice a onda se pojavi njeno prelepo lice
Prhnuše i nestadoše u trenu otvori se lagano malo prozorsko krilo pojavi se devojka očiju divnih zelenih ne videh nikad nigde lepših od njih
Pogledala me na tren pa zastala na licu joj osmeh blagi zigrao pogledom mi nemušte reči slala zaljubih se u trenu da je samo znala
Sledećeg dana žurio sam u ulicu njenu na prozoru već čekale su ptice uzalud smo čekali niko nije prozor otvarao zašto se ona nije pojavila nisam znao
Više je nisam na prozoru viđao samo su ptičice na prozoru bile nije se otvarlo staro prozorsko krilo na njemu nije sjalo lice prelepo i milo
Ostadoše samo ptice i pogledi prazni u mislima slike njenog prelepog lika koračam ulicom njenom sam umesto nas negde u sebi kao da čujem njen glas
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 6 Dec - 16:58
OBLAK SIVI
Na proplanku kao srna bila si lepotom si opijala i bila deo naših radosti sunce što me ljubavlju obasjavalo bila si deo moje mladosti
Na nebu se oblaci počeše skupljati sunce sjajno bezobzirno zaklanjati tebe od mene kriti i razdvajati negde gde nikad za tebe neću znati
Daleko te odnesoše oblaci sivi moćna sila sudbne što razdvoji nas tvoje ruke još kroz oblake nazirem kao poslednji zov za spas
I danas još uvek ne znam gde si uspomne na tebe još su u meni žive gledam sa proplanka na staze naše i mrzim zauvek oblake sive
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 8 Dec - 14:25
U MISLIMA
Dodiruješ me svojim mislima miluješ mi lice svojom kosom dugom vrelim usnama u meni sećanja budiš otvaraš mi srce zatvoreno tugom
Oboje se se u misao pretvaramo plovimo u njima zagrljeni kao u snu u njima smo opet zajedno kao nekada sve je tako stvarno kao da si tu
Opet nama na licima osmesi blistaju sunce nam obasjava radosna lica za ruke se držimo i beskrajem letimo srećni i lagani kao ptica
Poželim da se ovaj san nikad ne završi da te u mislima zauvek volim i gledam tvoje milo lice beskrajno da ljubim i nikad nikom da te ne dam
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 9 Dec - 12:29
PUSTITE ME
Pustite me da spavam Hoću u ovom snu da ostanem da je gledam, da je nežno ljubim na njenim grudima da nestanem
Nemoj te me ni zbog čega buditi ostavite me da s njom snove snujem na našim stazama suncem obasjanim da je u zagrljaju držim i milujem
Ostavite me kad vas molim nemojte mi prekidati ovaj san tako je divan čaroban i nestvaran lepši nego najlepši dan
Pustite me da spavam hoću da upamtim svaki njen deo svaku vlas njene smeđe kose hoću da je upamtim za život ceo
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 12 Dec - 17:20
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 17 Dec - 13:24
MOŽE LI SE
U mislima te čuvam i volim bez reči rečima ti ne bih mogao sve reći kako opisati ono za šta je reči malo može li se uopšte pisati o sreći
Može li se u reči smestiti duša kako je opisati kad je svaka reč malo u beskraju reči sve bi se izgubilo a tvoje srce za moju ljubav ne bi znalo
Nikada ti ne bi stigao sve rečima reći koliko se ljubavi i snova krije u meni sve bi nestalo u velikom okeanu reči namenjno najdražoj ženi
Zato te u mislima ljubomorno čuvam volim te beskrajno i za tebe se molim da ostaneš uvek ista u mislima mojim zauvek da te volim
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 17 Dec - 18:38
NA PRAGU SNOVA
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 22 Dec - 16:40
NA RAMENU
Na ramenu mi još noć spava miris tvoje kose kao pučina plete mi se po licu i oči zatvara a pred očima mi samo tmina
Iz nje kao svetlost izranjaš tihim glasom me sebi dozivaš ljubavlju mi dušu moju opijaš bez tebe ne mogu to dobro znaš
Postala si moja noć i moj dan misao skrivena ispod kapaka na mom ramenu sa mnom hodiš i tajno me ljubiš iz tog mraka
Hodam i vidim samo tebe pažljivo se od prepreka sklanjam ja više normalan nisam počeo sam i budan da te sanjam
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Ned 28 Dec - 13:12
NOĆAS SAM TE TRAŽIO
Noćas sam te među zvezdama tražio na mesečevom zraku svaku obilazio na zvezdanim stazama te usamljen čekao u bespuća mračna zalazio
Mesečina mi puteve osvetljavala verno sam je pratio tražeći te u skrivenim delovima mojih snova već umoran pretražio sam sve
Na jastuku sam te u snu tražio očekujući tvoj osmeh i nežni dodir toplinu sa tvojih usana vrelih umesto svega samo se javi nemir
Evo i jutro već na prozor dođe nestaju tragovi ove košmarne noći budim se tužan i setan što te ne nađoh a obećala si da ćeš mi u san doći
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 3 Jan - 9:43
U OČIMA
U njenim očima je roman ceo čitam iz njih gledajući netremice dok se sa stranica tiho suze slivaju niz njeno bledo i tužno lice
Umoran pogled setan i besciljan suzan i prazan bez nade okolo luta u pogledu samo ranjene duše plač odjekuje i uzalud traži kraj puta
Stadoh ispred nje licem u lice u pogledu joj se na tren pojavi starh pogledala je duboko u moje oči učinih joj se poznat u prvi mah
U mojim očima sad je čitala ona tražila ožiljke i na duši rane tražila slične starnice od života da li su istim rukopisom pisane
Spustila glavu na moje rame osećalo se samo jecanje tiho tišina je neka u meni nastala plakala je dugo da je ne vidi niko
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 3 Jan - 18:45
DUŠA NA DLANU
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 5 Jan - 10:37
NA TALASIMA
Na talasima mora iz daleka stigla si ušla si tiho na prstima u moje snove da sa mnom kočijom od snova ploviš po bisenim predelima noći ove
Velom od paučine biserne pokrila si me ispod koga se možeš od zvezda skriti od radoznalog meseca i sjaja njegovog da me možeš ljubiti i u mom zagrljaju biti
U kočiji od snova beskrajem tiho plovimo zagrljeni ispod bisernog vela srećni i sami sa usnama vrelim i prašnjavim od poljubaca daleko od jave plovimo skriveni u tami
Kad spadne sa nas veo ovog divnog sna i kad na vratu ne budem osećao tvoj dah znaću da sam došao iz jednog divnog sna na mojim usnama još će sjati zvezdani prah
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 12 Jan - 20:23
LEPTIR
Sa tvojih cvetova se pojim pod tvojim listovima se skrivam mirišem zanosne mirise tvoje u lepoti tvojoj uživam
Ljubim te svakog dana dugo dugo uživam da te ljubim jer ne znam ništa drugo
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 14 Jan - 14:49
TI SI CVET
Tako si mlada i lepa kao cvet mirisi i nektar iz tog cveta toči boja mu je zelena kao tvoje oči na njemu leptiri završavaju let
Miris se širi unaokolo i daleko opijaju željne ljubavi i starsti spremnih pred tvoje noge pasti i odvesti te negde zauvek daleko
Bilo bi lepo bar jednom leptir biti na takvom cvetu radostan bivati i sa njega nektar mladosti piti
Na njemu najlepše snove snivati u nedrima se njegovim kriti i očaran i srećan na njemu uživati
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 15 Jan - 17:56
ZAVODNICA
U koraku njenom i u vitkom stasu u pogledu zavodnice i osmehu blagom na usnama rumenim na licu dragom sve je bilo slika lepotice na glasu
Bezbroj pogleda okačenih o njene haljine nosila je kao nakit veoma skup i drag čuvao ga i uživao u njoj mali vrag loveći poglede skrivene uz manire fine
Mnogo ljubavi pred njene noge prosuto je cvetovi šareni i mirisni venu i nestaju pripijeni uz haljine duge umiru i gube se
Novi pogledi i nove želje ne prestaju na kraju uvek birala je ona ,birala je sve birala je ljubavi koje uz nju zauvek nestaju
katarina
MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 15 Jan - 21:07
ИМАШ БИСЕР
Имаш бисер, дијаманте И све за чим свет уздише; Ти најлепше очи имаш – Мила моја, шта би хтела више?
Твоје миле, дивне очи Из срца ми измамише Безбројне ми вечне песме – Мила моја, шта би хтела више?
Твоје миле, дивне очи Многим болом мене бише; Ти ме њима упропасти – Мила моја, шта би хтела више?
Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 17 Jan - 18:37
POSLEDNJA ŽELJA
Dremala je u negde u prošlosti slušala zvuke i pesme prošlih vremena budili su u njoj želju da bude voljena kao nekada u cvetu mladosti
Ustala je s čašom crnog vina u ruci niz lice su joj tiho tekle suze sete i tuge usne zgrčene taržile su nečije druge da na njima nađe lek svojoj muci
Grudi su joj se duboko nadimale stajala je bez reči samo su suze lile na licu se grčile njene usne male
Oči crne suzne tugu više nisu krile pala je na pod i sve tambure su stale sjaj očiju napuštao je njene oči mile
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Ned 18 Jan - 22:02
ŽENA IZ SNOVA
Kakve se tajne na tvojim usnama kriju kako ih u tvojim očima zelenim pronaći u tim jezerima bistrim planinskim kako te gledati a rukom ne dotaći
U plavu kosu cvet mirisni ne zadenuti rukom ti lice belo i nežno milovati u oči zanosne duboko ne pogledati i pogledima jedno drugom ljubav dati
Kako te tvoje usne vrele ne poljubiti strasno te voleti i nežno milovati na grudi te kao melem privijati tvojom se ljubavlju rado otrovati
Sve na tebi je moj nedosanjani san anđeo si kome se ne može odoleti ti si žena besanih noći i mojih snova kako te zauvek ne želeti i voleti
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 21 Jan - 12:31
BEZ POVRATKA
Dva slana traga, dva puta bez reči dva pogleda u beskraj prazne daljine nemo dozivaju u skrovište
U bespuća daleka sa velikim teretom soli i vode sa suncem kao slepilom treba mir naći
Vazduh postaje otrovan pluća peče i žari uzdasi su sve plići i kraći na kolenima je lakše
Vreli vetar je žario lice sušio tragove slane sve je postajalo tamno i tamnije zauvek je pao mrak
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Ned 25 Jan - 18:27
SA ONE STRANE JAVE
Sreli smo se kao dva bela oblaka na istom putu što ih vetrovi nose pogled mi se upleo u njene duge kose i njene crne oči crnje od mraka
Plovimo zajedno u beskraju zagrljeni po svodu nebeskom kao oblak jedan ljubavi pun u kom sanjamo divan san zauvek u vremenu izgubljeni
Daleko od jave i od svake skrivene tame gledam njene divne oči zanosne i snene dok me medne usne njene sebi mame
Gledam lice belo najlepše mi žene njene kose mirisne u oblaku belom volim je sve više i prelepe oči njene
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 27 Jan - 13:58
DA LI ĆEMO SE SRESTI
Iz neznana vatre se u rukama pale od pomisli i dodira njene blizine u telu brane se ruše, u oku iskra sine kad pomislim na njene usne male
Rumene kao najlepša jabuka crvena koju bi rado u njedrima negde skrio čuvao je od svih i krišom ljubio dok u njima gori vatra skrivena
Rukama bi joj grejao vitko telo vajar bi bio što novu formu stvara ljubio bih je strasno kao moje delo
Prelepo Božansko biće puno žara osećam da nikada neću je sresti misao me mračna mori i dušu para
Gost
Gost
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 27 Jan - 14:17
Sirijus49 ::
DA LI ĆEMO SE SRESTI
Iz neznana vatre se u rukama pale od pomisli i dodira njene blizine u telu brane se ruše, u oku iskra sine kad pomislim na njene usne male
Rumene kao najlepša jabuka crvena koju bi rado u njedrima negde skrio čuvao je od svih i krišom ljubio dok u njima gori vatra skrivena
Rukama bi joj grejao vitko telo vajar bi bio što novu formu stvara ljubio bih je strasno kao moje delo
Prelepo Božansko biće puno žara osećam da nikada neću je sresti misao me mračna mori i dušu para
Tako su ti lepe pesme.Pune!
Sirijus49
Super Član
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 27 Jan - 14:29
Hvala Esti!
Sponsored content
Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma!