|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Uto 30 Jun - 8:27 | |
| Jesús Orta Ruiz [Hesus Orta Ruis] (1922 - 2005)
RAZMIŠLJANJE
Putem pored parka gde se deca igraju i vrapci skakuću, prolaze ujutru i popodne mrtvačka kola. Nekad sam želeo da protestujem, jer mrtvi ne smeju žalostiti decu, ali sam se uzdržao. Ipak, deca moraju da vesele mrtve. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Sre 30 Nov - 15:24 | |
| ГВАНТАНАМЕРА
Ја сам искрен човек оданде где расте палма и пре него што умрем желим своје стихове из срца да избацим
Мој стих је светлозелен и жарко црвен Мој стих је рањени јелен који тражи уточиште у горама
Гајим белу ружу како у јулу, тако и у јануару за искреног пријатеља који ми пружа отворену руку
Са сиромашнима овог света своју судбу да окушам желим Потоку у горама више него мору се радујем |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Sre 30 Nov - 15:25 | |
| Jesús Orta Ruiz
SATNICA DANA I NOĆI
U podne zenit je šešir od plavih dijamanata. Popodne pada i zenit smrtno ranjen krvari. Rađa se Mesec, taj bik noći sa svetlucavim rogovima. Zvezde su misteriozni kapci koji trepte. Laju psi preplašeni od noći i tišine. Petlovi pevaju, odmeravajući snagu kljunovima u zoru. Stiže i zora. Sa zastorom magle, nestaje i tmina. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Sre 30 Nov - 15:26 | |
| RAJ
Postoji, ali nikada za dugo, nego za trenutak u kome zaboravimo sve: kako smo umrli i da nam ostaje samo želja da se u par sekundi setimo svih slasti sveta.
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Sre 25 Apr - 17:21 | |
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Čet 26 Apr - 11:21 | |
| Serafina Njunjez
Pitanja
Vi zvezdana jata, ptice ovozemaljske, zašto nas nipodaštavate? Usnula zemljo zašto ogoljuješ svoje korenje? Odgovorite mi gde ću naći plažu za moje oči koje na drhtavoj grani posmatraju dete kako se medju munjama igra? Zašto moram da trpim svetlost lampe, slušajući jecaj noći na vratima mojim? Zašto postoji srce finih bodlji? Zašto pevati ako ljudi ugošćavaju samo andjele gluve, a ja sama ne nalazim svet mojih vena? |
|
| |
Thabit Član
Poruka : 397
Učlanjen : 28.04.2013
| Naslov: Re: Kubanska poezija Čet 26 Apr - 11:27 | |
| Lepo..ali Kuba više nije šta je bila..a nismo ni mi svakim danom iznova..treba samo trepnuti koji put krmeljivim očima.. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Čet 26 Apr - 11:32 | |
| Cezar Lopez
Deca
Mogu se razumeti, govoreći različite jezike. Medju njima nema ništa što se gubi, nijedan točak, ni neki broj, nijedna stvar. Čim prohodaju, obožavanje se radja u svim delovima kuće i to će biti ono, što je jedino važno. Uvek sam mislio o pogrešnom osmehu princa od Austrije i nekoj vragoliji engleskog parnjaka. Pitao sam se zašto deca nisu ništa više nego samo deca. |
|
| |
Thabit Član
Poruka : 397
Učlanjen : 28.04.2013
| Naslov: Re: Kubanska poezija Čet 26 Apr - 11:39 | |
| Otimaju nam radost života..ćutimo u buci socijalizacija,u svojim bukama i svi naSedamo.. ali samo na kineske slušalice.. https://www.youtube.com/watch?v=tozhe0yTAqo |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Čet 26 Apr - 11:40 | |
| Elisio Alberto Diego BIĆU PRECIZAN Učini da budem nestrpljiv da te zagrlim. Podeli sa mnom malo od tvog vremena. Izazovi me da razgovaramo o mojim omiljenim temama i učini od mene tvog saučesnika, a posle mi traži da budem tvoj čuvar, da uz tvoj bok branim pravo na našu ljubav i da te tako pozovem da budeš gost u jednoj poemi. Jer, tako je pravedno. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Pet 8 Jun - 9:05 | |
| Sadašnjost nam prolazi pred očima Sadašnjost je već prošla Zubi su nam u peščanom zidu Uspomene nam promiču noćima
Starci na Suncu udobno leže Napustili smo svoja daleka mora Spremamo svoje ljušture za kraj Sati pred nama neprestano beže
Priče nam osvaja egzotično rastinje Reči nam gube svoja značenja Potomci svoje novine broje Sudbina njihova nemo nas proklinje
Budućnost nam se u lice ruga Površnost nam je sve prekrila Sivilo nam prevladalo sve boje Da je razuma ostalo sve bilo bi tuga |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Pon 17 Dec - 14:46 | |
| Dulse Marija LojnazFATAMORGANA Ti si iluzija na mome putu. Ti si lažna voda i senka u pustinji. Moje oči te gledaju i ne veruju ti.Nisi na mom hori zontu, ne svetliš, iako to činiš svetlošću vode. Ne gorčiš, iako zagorčavaš život. Ne stižeš, iako si tu. Refleks u tvojim očima lažna je voda. Kroz njih stvaraš iluziju o srebrnom gradu,zelenilu koje ne postoji, svežini bez vetra, vatrenoj reči koju niko i nikada nije napisao na zidu.I sama sam bila projekcija noći u mome snu. Ne zračiš, iako se to čini. Tvoj poljubac ne ljubi |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Kubanska poezija Pet 6 Sep - 10:06 | |
| Kada se sve kreće, kada se umorni obnavljamo, kada se zvijezde gase i kada se budi sjaj u očima ljudi, što ne bih bio drvo krcato raširenih grana.
Iako sam ovog prijepodneva kao dno kamena hladan, pijem u tišini. Sakrivam u sebi glas, ostajući usamljen po ko zna koji put.
Luis Suardiaz |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kubanska poezija | |
| |
|
| |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie