|
|
Autor | Poruka |
---|
EROTIC MAN MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
| Naslov: Re: Šta je život? Pon 10 Avg - 12:04 | |
| Život je nekom nagrada, nekom kazna a neko to nažalost nikada ni ne sazna. sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Šta je život? Pet 21 Avg - 21:35 | |
| |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Šta je život? Ned 23 Avg - 13:34 | |
| život je večna borba dobijanja i gubljenja. uvek nešto dobiješ a nešto izgubiš. lako za dobitke, dobiješ jer si zaslužio (najčešće). gubici su zahebani i koji put mi teško padaju. sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Šta je život? Ned 23 Avg - 20:07 | |
| Život svakog pojedinca je put ka samom sebi (Hese) |
|
| |
Lilith Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
| Naslov: Re: Šta je život? Uto 25 Avg - 22:12 | |
| "Malo je života bez šavova i zakrpa... Ne može! Čovek je proklet! On bi hteo i dugo da živi i da mu bude lepo. E, a to je malo teže. Ne može! Može dugo, ali iz parčića. Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu... Svakome se primeti gde je šav – nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani – iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! E, a ako ga tako volimo, onda nije red da ga ogovaramo i da mu nalazimo mane. Jel' tako?"
~ D. Radović |
|
| |
putnik VIP
Poruka : 10917
Učlanjen : 28.03.2013
| Naslov: Re: Šta je život? Pet 18 Sep - 15:14 | |
| Život je staza bez putokaza. |
|
| |
Talaba Član
Poruka : 49
Godina : 53
Učlanjen : 19.09.2020
| Naslov: Re: Šta je život? Sub 19 Sep - 11:33 | |
| Mene više zanima odgovor na pitanje: Šta znači živeti? |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Šta je život? Ned 20 Sep - 22:46 | |
| dok dišeš živiš pravno. dok razumeš živiš stvarno. sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Lilith Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
| Naslov: Re: Šta je život? Čet 24 Sep - 21:15 | |
| Zivot je igra. I samo ako ga tako shvatimo mozemo srecno da ga prozivimo. |
|
| |
putnik VIP
Poruka : 10917
Učlanjen : 28.03.2013
| Naslov: Re: Šta je život? Sub 10 Okt - 14:02 | |
| Život je sve ono što doživiš i uradiš između rođenja i smrti. Nije to neka filozofija. |
|
| |
Tony Elita
Poruka : 2756
Učlanjen : 06.02.2019
Raspoloženje : kako kada
| Naslov: Re: Šta je život? Ned 18 Okt - 9:19 | |
| Ticket jedan, e sad zavisi koju klasu ticket imas. |
|
| |
Emelie Master
Poruka : 382385
Učlanjen : 29.03.2018
| Naslov: Re: Šta je život? Sub 12 Feb - 22:48 | |
| Ako želimo da nam život bude lepši i da nam uzvrati dobrim, moramo ga prigrliti obema rukama i posmatrati kao najveći poklon kosmosa i bla, bla, bla...maaaaa zahebimo tu priču...živi život kako misliš da je najbolje za tebe bez mnogo mudrosti i filozofije...budi spontan, ne planiraj, ne shvaćaj ga previše ozbiljno jer jedino tako ćeš mu dati svoj smisao i umeti da uživaš u njemu kao u nečemu svom, što ti se dešava samo jednom u životu...sve ostalo su gluposti. |
|
| |
Tony Elita
| Naslov: Re: Šta je život? Ned 10 Apr - 12:07 | |
| ..put sa vise raskrsnicama. |
|
| |
kreja Master
Poruka : 5893
Učlanjen : 18.12.2021
Raspoloženje : super
| Naslov: Re: Šta je život? Ned 10 Apr - 14:48 | |
| “Cijeli život nije ništa drugo do li put u smrt.” Seneka |
|
| |
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Šta je život? Ned 10 Apr - 18:43 | |
| |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Šta je život? Čet 14 Apr - 20:51 | |
| Uvijek je pravo vrijeme da učinite ono što je ispravno.
Martin Luther King Jr. |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Šta je život? Pet 15 Apr - 15:42 | |
| mega puzle. lepo je ako ih slažeš sam, a ne valja ako drugi slažu za tebe. sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Šta je život? Sub 16 Apr - 9:08 | |
| Beskoristan život je isto što i rana smrt.
Goethe |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Šta je život? Pet 7 Apr - 14:36 | |
| vreme između rođenja i smrti. neko ti ga pokloni a neko ti ga uzme. sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
kreja Master
| Naslov: Re: Šta je život? Pet 7 Apr - 20:09 | |
| Nije život kratak, nego se mi kasno sjetimo živjeti. |
|
| |
Tony Elita
| Naslov: Re: Šta je život? Ned 4 Jun - 20:06 | |
| Zivot je jedna vremenska linija, u nekome je duga a u nekome kratka. Svaki centimetar treba izkoristiti. |
|
| |
andjeo Član
Poruka : 434
Učlanjen : 09.10.2017
| Naslov: Re: Šta je život? Čet 8 Jun - 15:40 | |
| Život je poput priče, nije važno koliko je dug, već koliko je dobar. Ono što je prošlo, više ne postoji, ono što će biti, još nije došlo. Postoji samo jedna tačka u kojoj se sastaju i prošlo i buduće. U toj tački celi je tvoj život. Iskoristi ga |
|
| |
trompyx Član
Poruka : 114
Godina : 57
Učlanjen : 21.02.2020
Raspoloženje : A+++
| Naslov: Re: Šta je život? Sre 21 Jun - 22:10 | |
| Život, prema mojoj definiciji, je složeni fenomen koji se odvija u organizmima i karakteriše ga sposobnost rasta, razmnožavanja, metabolizma, reakcija na spoljne podražaje i evolucija.
Život je stanje postojanja koje obuhvata različite nivoe organizacije, od pojedinačnih ćelija do kompleksnih višestaničnih organizama. On je oblikovan jedinstvenom kombinacijom hemijskih i bioloških procesa koji se odvijaju unutar organizama. Ovi procesi uključuju razmenu materije, energetsku transformaciju, rast, razvoj, reprodukciju, odgovor na okolinu i nasleđivanje genetskih informacija.
Život takođe obuhvata aspekte kao što su svest, emotivno iskustvo, društvena interakcija i evolucija. On je kompleksan i raznolik, sa različitim oblicima života koji se prilagođavaju različitim okruženjima i uslovima.
Važno je napomenuti da su definicije i razumevanje života podložni promeni i da postoje različite filozofske, religijske i naučne perspektive o prirodi života. Moja definicija života se zasniva na biološkom razumevanju i opisu karakteristika koje su široko prihvaćene u naučnoj zajednici. |
|
| |
trompyx Član
Poruka : 114
Godina : 57
Učlanjen : 21.02.2020
Raspoloženje : A+++
| Naslov: Re: Šta je život? Čet 22 Jun - 18:02 | |
| Život je kompleksno pitanje koje se može sagledavati iz različitih perspektiva. Općenito, život se odnosi na stanje postojanja ili svijest koju posjeduju organizmi i koji se karakterizira raznim biološkim, fizičkim, mentalnim i emocionalnim procesima.
Biološki, život se odnosi na sposobnost organizama da rastu, razvijaju se, metaboliziraju hranu, razmnožavaju se i prilagođavaju okolini. Fizički, život je prisutan u organizmima koji pokazuju aktivnost, kretanje i reakciju na podražaje.
Mentalno i emocionalno, život uključuje svijest, iskustva, misli, osjećaje i unutarnji svijet pojedinca. To je aspekt života koji donosi dublje smisao, svrhu, sreću, tugu i razumijevanje.
Život također može biti subjektivan i individualan pojam, jer svaka osoba doživljava svoj vlastiti život na jedinstven način. Za neke ljude, život može biti putovanje ispunjeno srećom, ljubavlju, uspjehom i zadovoljstvom. Za druge, život može biti izazovniji s poteškoćama, boli, gubitkom i traženjem smisla.
Svaka osoba ima svoju perspektivu i doživljaj života. Smisao i definicija života mogu se mijenjati tijekom vremena, ovisno o iskustvima, vrijednostima i uvjerenjima pojedinca. U konačnici, život je jedinstvena prilika koju imamo da istražujemo, učimo, rastemo, ljubimo, stvaramo veze i ostavimo trag na svijetu. |
|
| |
Tony Elita
| Naslov: Re: Šta je život? Pet 24 Nov - 23:57 | |
| Putovanje jedno sa vise stanica. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Šta je život? | |