|
|
Autor | Poruka |
---|
neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Jovica Letic Sre 1 Apr - 22:34 | |
| NEŠTO
Nešto u meni još tebi se nada. A posrću dani tumaraju noći i prvi snijeg pada.
Nešto u meni još na tebe čeka. A promiču sjene curi sivilo neba i lijeno teče zelena rijeka.
Nešto u meni Sve je što imam.
Jovica Letic |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Jovica Letic Sre 1 Apr - 22:35 | |
| ODUVEK
Rasli smo na obalama neshvaćenih života skriveni svako u svojoj čeznji u nečemu što je oduvek bilo jedno
Sanjali smo na jastucima drugačijih boja verujući da ćemo se sresti u snu što je oduvek bio isti
Jovica Letic |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Jovica Letic Sre 1 Apr - 22:36 | |
|
Riječ
Ako Ti kažem samo toliko, da volim Te strah me da time baš ništa neću reći.
Kažem li Ti samo toliko, da želim Te bojim se da će mi na siromaštvu rečenog zamjeriti srce.
Gospode, prospi s neba jednu veliku svetu Riječ ljudima još nepoznatu, razastri je svuda oko Nje, samo tako ja mogu joj reći sve.
|
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Jovica Letic Sre 1 Apr - 22:38 | |
| Ti
Ti si bila tu, oduvijek negdje u kutku nepoznatog mene kao sjena, kao skriven život kao tajna potpunosti
možda su te tek odveli putevi na neko sasvim drugo mjesto no, sjenka tvoja nepomična sjenka ostala je tu, duboko u kutku neznanog mene da jednom otvori skrovitu zakopanu svjetlost
ti si bila tu, oduvijek negdje na počivalistu za žudnje ni mašta, ni stvarnost tek žena koja čuva tajnu postojanja smisao svega u meni lijepim što postoji |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Jovica Letic Sre 1 Apr - 22:42 | |
| Tišina
Ako ikada odeš, ostavi vrata duše odskrinuta da se makar kroz daljinu ugrijati mogu kao beskućnik na plamenu svijeće.
Ako ikada odeš, ostavi širom otvorene oči da se makar u tapkanju mraka dalekoj svjetlosti kao grešnik klanjati mogu.
Ako ikada odeš, ostavi stope na snijegu da se makar u topljenju sunca po nevidljivim tragovima kao prokletnik orjentisati mogu.
Ako ikada odeš, ostavi tišinu svemira da se za smrt pripremiti mogu. |
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Jovica Letic Sre 1 Apr - 22:43 | |
| Elegija
Kroz dan od pripaljene cigarete ispraćam njene korake u odlaženju u utonuće, u jesen
Moj pogled od lišća što se koti po stazi kroz uzdrhtale breze u venama vidi daleka svitanja jutra kada sam ubirao njen osmijeh kao jabuku noći kada sam osmijeh vraćao nebu da njime zvijezde topli
Kroz dan od dogorjele cigarete ostaje samo elegija na nekom drevnom jeziku bez riječi u utonuću, u jeseni
|
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Jovica Letic Sre 1 Apr - 22:55 | |
| Ponoćna dilema
mislili smo da suviše znamo baš o svemu i da smo danas sigurno sklonjeni i zaštićeni u svojim iscrtanim krugovima mira i dosade obmanuli jedan surovi život da smo se ovako nemirima nedokučivi ispeli na uzvišenja zrelosti i neranjivosti kako bi se, tako, u samozadovoljstvu mogli nadmeno podsmjehivati svemu što služi bolu i patnji
vjerovatno, sve bi bilo mnogo bolje da nismo ništa mislili i ništa znali, da smo se samo prepustili slabostima u nama
|
|
| |
neno MODERATOR
| Naslov: Re: Jovica Letic Sre 1 Apr - 22:57 | |
| Posljednji stihovi
Kada se u posljednje snjegove na planinama zariju rasanjeni dodiri sunca u martu čekaćeš me sama na cesti od pustoši sva predana ranom proljeću a dobro znaćeš da nikad, nikad više doći neću.
Kada se u sparne tišine ljeta uvuku zalutali, nabrekli oblaci čekaćeš me sama na kolodvoru bez vozova sva predana milovanju julske kiše a dobro znaćeš da doći neću nikad, nikad više.
Kada se u prezrelo rumenilo jeseni zadomi ona tuga sive samoće čekaćeš me sama na raskrsnici izgubljenih puteva sva predana žutim mirisima noći a dobro znaćeš da nikad, nikad više neću doći.
Kada se u pucketanju novembarske vatre zalelujaju prve pahulje zime čekaćeš me sama na prozoru bez svitanja sva predana strepnji za novi dan a dobro znaćeš da sam kao i ti negdje u prokletstvu sam.
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:35 | |
| Alegro u prokletstvo neka odu jalove svetice a kurve da nam rađaju djecu jer utrobe njihove su čedne kao samoća u nepamćenje neka propadnu hohštapleri misli a luđaci da nas putevima vode jer svijest je njihova svijetla kao snoviđenje u kletvi neka nestanu uškopljeni anđeli a bog da jedino grešnicima vjeruje jer istina njihova je čista kao lik čovjeka |
|
| |
Gost Gost
| Čovjekov dom Čekanje već davno umrlo je na prozoru glasovi posljednjih prijatelja zanavijek se zagubili u zapuštenom dvorištu Prazan kofer u uglu zaboravlja putovanja trošno uranja u konture prepoznatljivih stvari sobe što s čovjekom žive samo još kao navika gledanja, tek da bi pustoš naličila nečemu Život navrati uzgred po njima da ocrta vrijeme ispije nekoliko kapi sebe i ostavi jedne pored drugih čovjeka i stvari da u prazne posude postojanja sakupljaju samoću kao kišnicu. |
|
| |
Gost Gost
| Čovjekov običan dan trgovci naših života prodaju posljednje misli kao što se rasprodaje natrulo voće svjetina se tiska oko tezge ostacima duše čovjekovu smrt da kupi u praznim zjenicama ratnika ludilo huškača urla poslanici neba blagoslove djecu božju u pohodu ubijanja bližnjeg svog gore vatre na horizontu pravednici tuđu pale djecu svoju da ugriju vjetar poslušno pepeo raznosi pustinja oko nas narasta zbijen u toplini čopor sito spava zlo je uvijek negdje drugo i sasvim je običan čovjekov dan |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:36 | |
| Dani Prikradu se, odnekud, izdaleka neki čudni dani zaboravljeni u osami vremena, davno već prošli a da i dogodili se nisu. Putuju i prolaze bez satnica i samilosti duž zapuštenih tračnica sna poljima rastrgnutih svitanja šumama u prolaznost obojenim kroz svjetlost očiju koje te traže. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:36 | |
| Dilema u nesanici Počinjem li ili prestajem postojati dok iskisla noć nesanicom puzi oko mene dok sklopam oči da vratim se ka onom što je još preostalo od sebe i svoga onom malo što je još negdje preživjelo u zdjeli vremena |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:40 | |
| Februar u tami kao sablazni svijetle mrazom prekrivene šume tih i nadmen dolinom za dahom znojnih konja tumara vjetar gubi se u bremenitoj magli i zaboravlja prekriti za sobom u snijegu ostavljene tragove zimske tuge |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:40 | |
| Groteska Nije li suludo tražiti a ne znati što uopšte tražiš željeti tek da nešto poželiš odlaziti a uvijek ostajati smijati se kako bi se narugao sopstvenom plaču i u beznađu znati reći tako obične riječi - dobro je. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:41 | |
| IzaOna je tamo Iza svih snova Iza života Iza svih ovih laži od postojanja Iza svega Koža joj miriše na moje stihove, na riječi, riječi kojima je pokrivam noću, na ishodište i konačni smisao mene |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:41 | |
| maginacija niz moj pogled survava se dan potrošen, u nepamćenje bačen utanjaju u nigdje njegova lica šumovi predgradja makovi pored samotnog puta kao ptice bijeli oblaci u prolazu nije li on, ipak, samo imaginacija loša navika mojih čula jer stvarna je, tek, zjenica vječnosti u tvom vučjem oku. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:42 | |
| Jesenja Ljeto je Tvojih osmijeha šapata i snova, ljeto istina i nevinih grijehova. Ljeto je s oblacima od srebra u čijoj utrobi putuju snene sive kiše sanjaju kapljičasti let nebom i mir u tvojoj kosi. Sva ćeš biti kišna. Samo par kapi na usnama mokra, ostavićeš za mene da skinem s njih sve dodire rane jeseni. |
|
| |
Gost Gost
| Minijatura kao ovlašnim dodirima prstiju u neke bludne noćne sate dotakne me i probudi tvoje ime snen šapat u polumraku sobe stapa se s molitvom neba, s kišom što vani jesen sriče |
|
| |
Gost Gost
| Misao U kasne sate, kad samoća, s glasom sobne studeni, priziva melanholiju uvučem se u misao o Tebi kao u toplu postelju, kao u utrobu majke. I sve potpuno nestane da sve samo postane jedan san sa izgubljenim budjenjima. |
|
| |
Gost Gost
| Nešto Nešto u meni još tebi se nada. A posrću dani tumaraju noći i prvi snijeg pada. Nešto u meni još na tebe čeka. A promiču sjene curi sivilo neba i lijeno teče zelena rijeka. Nešto u meni Sve je što imam. |
|
| |
Gost Gost
| Oduvijek Rasli smo na obalama neshvaćenih života skriveni svako u svojoj čeznji u nečemu što je oduvijek bilo jedno Sanjali smo na jastucima drugačijih boja vjerujući da ćemo se sresti u snu što je oduvijek bio isti |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 8:43 | |
| Odraz tvoj lik u jutarnjem ogledalu nije tvoj, veċ mutan odraz neke izgubljene sjenke koja ti naliči prerano pristigao zaborav u izmijenjenim oblicima tvog lica smišljena varka očiju zagledanih u konačnost samoodricanja u naviku lišenu svake bliskosti u savršenstvo jedne proporcije nevažnosti u staklo na kojem se igraju obrisi preostalog tebe |
|
| |
malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 22:13 | |
| Dilema u nesanici
Počinjem li ili prestajem postojati dok iskisla noć nesanicom puzi oko mene dok sklopam oči da vratim se ka onom što je još preostalo od sebe i svoga onom malo što je još negdje preživjelo u zdjeli vremena
"Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Jovica Letic Čet 2 Apr - 22:18 | |
| Plavi blues
Iskapava još jedan dan polumrakom se misli kao u boemskom pijanstvu sapliću od zida do zida ti čudni slijepci što izlaz ne traže već čekaju te i sanjaju te u plavim zvukovima bluesa Ti gaziš još jednu mjesečinu negdje, s ispruženim rukama mjesečara bježiš iz snova lutaš krovovima poznatih sistema bosa po užarenom limu istinskog života i ne čujes da traže te plavi zvukovi bluesa Možeš li prekoračati sudbinu pobjeći, tako bosa, od svog bitka i prokletstva putevima tuđeg smisla usjecima kroz tuđe dane i noći a da ne poželiš postati zanavijek utopljenik u plavim zvukovima bluesa
|
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jovica Letic | |
| |
|
| |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie