Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama. |
|
| Autor | Poruka |
---|
neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:20 | |
| Vlada Vasiljević je pesnik rođen u Vranju i poezijom se bavi od 2000-te godine. Tematski njegova poezija je isključivo ljubavna poezija. Napisao je preko dve stotine pesama od kojih je nekoliko objavio u zajedničkoj knjizi "Prvi put" od strane Poezija SCG.U nastanku svoje poezije koristio je ljude iz okruženja, ljude u prolazu. Igra rečima je glavna odlika njegove poezije, koja je tečna i naginje romantici. U planu mu je izdavanje dve kjnige poezije koje će obeležiti njegovo desetogodišnje stvaralaštvo.Negde je napisao: ...pa ja ti pesmu mogu napisati, gledajući te, kao kad te slikar gleda i želi preneti tvoj lik na platno, moja pesma nastaje u trenu, a inspiraciju nalazim u radosti življenja,, Ja živim za taj dan kada će moje pesme nekome izazivati sreću, nekome pustiti suzu, a ja neću biti tu da vam vidim lice, osećam to u svom biću, da će moje pesme biti prenošene sa mesta na mesto i ako neko pronađe sreću, utehu u mojoj pesmi ja ću i tamo gore na nebu biti srećan što sam imao šta da vam ostavim. Moje nasleđe je poezija, ona tiha ljubavna... |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:21 | |
| Ako me ti zaboraviš
Znaš šta? Evo pred svima ti kažem, upamti! Neću te zaboraviti, nikada! Ja ne zaboravaljam one koje volim.
A ti? Ako me ti zaboraviš?! Ja ću se praviti pred svima da sve je u redu. Pisaću ti pisma, stavljati ih u koverat. Lepiću i markicu na njima. Svi će misliti da ih šaljem . A ja, ja ću svako oplakivati . I bacati da ga niko ne pronađe. Pisaću ti pesme. Znaš onakve, prave pesme . Baš za tebe. Kao ono mi se volimo, a drugi nam se dive. I svaki dan, pisaću ti novu pesmu. Nek misle ljudi da je naša ljubav večna. A posle svake napisane pesme, ja ću plakati. Otići ću na visoravan. I tamo roniti suze, da me niko ne vidi. Čak ni ona ptica koja tužno peva. Pa ću onda narednog dana na istoj toj visoravni. Poneti pesmu koju si napisala meni. I zalivaću je suzama i njima joj čuvati svežinu. O da, draga moja. Svima ću se hvaliti kako mi pesme pišeš. Nek misle ljudi da vredim. Neka mi se zbog toga dive.
Kad me pitaju za tebe gde si, ja ću lagati. Reću ću: ona sada putuje i misli na mene. Kada me pitaju kakva si? Ja ih tada neću lagati. Reći ću im: ona je divna, ona je čarobna. Ne postoji bolja, neće se ni roditi.
I onda ću otići negde, u mraku I plakati nad svojim jadom. I opet misliti na tebe! |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:22 | |
| Sve zaboravi
Ne, mi se nikada nismo poljubili strasno, Ali smo tu strast skrivali jedno od drugog Negirajući da nam je u skrivenim mislima jedna tajna misao. Mi se nikada iskreno nismo ni zagrlili. Jesmo samo u danima tvoje, naše tuge i to je sve Mi nikada nismo poželeli jedno drugog, možda u snovima I taj san sanjali smo u isto vreme, iste noći i kada smo se probudili taj san smo zaboravili. Takvi snovi se ne pamte. Čak ni naši pogledi nisu smeli da se ukrste i zaustave. Od straha, da nam se bar pogledi ne zagrle. Možda su nam se misli na tren ukrstile, pa nam neke druge misli odvojiše te naše, tvoje i moje. Pokradeni od samih sebe, mi smo ostali sami na pučini čežnje. Gledajući ka nebu, gledali smo istu zvezdu u isto vreme, a da to nismo ni znali. A ta zvezda svetlucala je našim očima i ispisivala poruke koje nismo razumeli. Znaš, najzvezdanije nebo je tamo u našoj blizini. Znaš ti gde je. I kad jednom budeš otišla tamo, seti se i pogledaj u nebo. U mnoštvu zvezda ugledaćeš onu našu. To je ona zvezda koja gubi sjaj i gasi se, lagano se gasi. Tada zatvori oči i zaboravi, sve zaboravi. |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:22 | |
| Sanjam je
Sanjam je, Tajno je sanjam, da niko ne zna. Krijem i od sebe snove o njoj. Čak je dobro i ne poznajem Ali opet je sanjam i preplićem snove Sastavljam od snova razglednicu Nekog tajnovitog života, samo meni znanog. Uzdahnem nemoćno znajući da su moji snovi uzaludni. Uzalud je sanjam Budim se, mrak je. I moje misli opet kruže njenim likom, kao neki oreol. Mislima je čuvam. Nedam je, nedam. Sve ću ih polomiti. Nemojte je dirati. Ona je samo jedan nežni cvet orhideje, koji vetar povija na sve strane. Jedna predivna bela pahulja kojoj nedam da se istopi. Nedam je. Jedna suza skliznula je niz moje lice. Suza njenih strahova. Suza moje nemoći. U nekom trenu osetim da ona mene doziva, pa se taj tren ugasi. Ne mogu joj pomoći, nemoćan sam. Poželim da pripadnem tamo, u njenom svetu. U svetu u kome za mene nema mesta. Nema, jer ja sam lutalica života, samo bih je povredio. Znam sve je uzalud. i san i moja java. Sve je uzalud. |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:23 | |
| Kada ne dotaknem jutro
Noći su mi postale duge, kad snovi mi ne dolaze A jutra daleka, da ih skoro ne dodirujem rukom Moja planeta izašla je iz orbite moga bića I kruži plavetnilom ovog kosmosa strepnji. Dok u tami ležim otvorenih očiju, naviru mi pitanja Kako je ona sada? Da li je srećna? Da li bar na tren na mene pomisli? Ma nek je samo dobro, neka je dobro!
Kada jednom svojim dlanovima ne dotaknem jutro Kako će ona saznati da sam otišao njenim Anđelima? Da je sa njima čuvam i branim kroz njen život Kako li će tek shvatiti na neodgovorenu poruku? Hoće li se zbog toga naljutiti i reći mi zbogom? Neznajući da joj tada ne mogu odgovoriti.
Kada jednom svojim dlanovima ne doktanem jutro Hoće li ona znati da sam je beskrajno voleo? I onda kada sam bio daleko u njenim mislima Kada je mislila da sam se negde pogubio Hoće li ikada saznati, da jug ljubi zapad? Baš kada sunce u suton odlazi da bi donelo jutro.
Za sve ono što nisam mogao da joj kažem Reći ću da nisam hteo Jer kad jednom svojim dlanovima ne dotaknem juto Ona neće nikada znati koliko mi je značila A, ja ću zato što ne mogu tog jutra da joj se javim Otići u njene izbledele uspomene, i ništa neće saznati. Ni da sam je beskrajno voleo! |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:24 | |
| Usnuli grad
Korakom svojim remetim mir u svom usnulom gradu. A vetar kraj mene igra sa lišćem opalim jesenji ples. Dok koračam ne čujem više svoj korak. Samo osluškujem tvoj hod iako nisi kraj mene. Prolazim mesta kuda sam sa tobom hodao. I nadam se da ću te od negde ugledati. Iako znam da nisi ovde . Iako znam da te ugledati nemogu. Duge su ove noći bez tebe. Ni zvezde na nebu bez tebe ne sjaje. Korakom razgrćem opalo lišće. I molim mrak da me sakrije od sebe. U ovom mom usnulom gradu. |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:25 | |
| Kada bih imao tu moć
Pokušavam da ti napišem večnu pesmu Pesma bi bila satkana od mirisa tvoje kože One koju sam ja samo par puta dotakao. Ne, mi nismo ljubavnici, mi smo samo dve duše Spojene u jednu dušu koja traži svoje parče neba pod suncem. Vidiš počeo sam da dišem tvojim dahom, Da volim pesme koje ti voliš Da mirišem tvoje boje, tvoje mirise. Da gazim tvojim stopama, Da hodam tvojim putevima. Da se radujem tvojom radošću, Da plačem kad ti tuguješ Jesi li se ikada zapitala odkud ja na tvom putu Ne, nemoj pitati, uzaludno je čekati odgovor Voleo bih, kako bih voleo da mogu da oduvam crne oblake One iste koje ti zaklanjaju sunce Kada bih imao tu moć, samo jednom u životu Za tebe bih je upotrebio I onda sav srećan, da ti ne vidiš moju sreću Sagnuo bih se i uzeo crveni list sa opalog drveta I stavio na obraz, šutirao bih kamenčiće po putu Širio ruke ka nebu i radovao se pticama koje u letu cvrkuću. Kada bih imao tu moć, samo jednom u životu |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:26 | |
| Tri reči
Sada ću ti napisati jednu pesmu. Posvetiću je naravno tebi I svi koji je pročitaju Pomisliće da ja baš za njih pisana Da je pisana samo tebi. Napisaću ti samo tri reči Most, reka, livada I svi će znati šta sam mislio, A samo ti ćeš znati. I znam da ćeš se samo zagonetno smeškati. I ja ću se smeškati Praviću se da ne primećujem Kad mi ti upućenim pogledom pokazuješ Most, reku, livadu A ti ćeš se i tada smešti na moje blentavo ponašanje. Hteo sam da ti napišem jednu pesmu Kako zajedno prelazimo reku Kako mostom hodaju naša dva bića Kako trčim livaodom da ti uberem cvet. Hteo sam da ti napišem, ali moje misli Kruže kao neki satelit oko mozga mojega Uz sećanje jedno Na most, reku i livadu. |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:27 | |
| Pesma bez imena
Danas ti pišem ovu pesmu bez imena Nikada ti nisam napisao takvu pesmu. Možda nisam imao prilike Možda sam jednostavno ostao bez reči. Ja, onaj koji uvek imam nešto da kažem Danas dok ti pišem ovu pesmu bez imena Imam ti puno toga reći, ali ne mogu!
Kao da je mojim mozgom prošao ,,vetar lutalica,, I pokupio, ukrao sve moje misli, sve moje reči.
Zato je ova pesma prazna U njoj se ne pokazuje ljubav Već se sakrila negde duboko u meni Sakrila kao da ne želi da i nju ,,vetar lutalica,, ukrade. Na nekom skrovitom mestu, samo tebi znanom.
Dok pišem ovu pesmu o skrivenoj ljubavi Ja ti samo želim reći, da je ona tu sigurna Sačuvana od razbojnika života Od kradljivaca ljubavi Od vremena minulih, vremena dolazećih! Tu negde u rasponu prekinutih misli U pogledima bez gledanja. U pocepanim stranicama kalendara Do nove pesme, sa imenom. |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:27 | |
| Kad zapitaš se
Kad nekad u osami svojoj, zapitaš se, Gde sam i šta radim sada Znaj da nikad nećeš saznati Jer ja sam kao vazduh koji miruje u svom svetu. I moći ćeš da kažeš, ma baš me briga I šta radi i gde se nalazi, ma baš me briga. Pokušaj tada da ostaviš misli svoje, Da ih zakopaš u kovčeg zaborava Negde na dnu kovčega, zatrpaj ih danima života Osmesima i novim ljubavima Novim poljupcima i užarenim očima. Nekim novim pejzažima, putevima, gradovima. A one stare puteve kojima si prolazila pospi nekim novim čežnjama i stihovima. I nastavi svoj hod uspravan i ponosan Onakav kakav si uvek imala u susretima van vremena Nasmeši se nekom novom koraku, onom sigurnom, I neka magla prekrije ona polja sreće Neka tu ostane za uvek, da se ne vidi, da se zaboravi.
|
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:28 | |
| Vodka - Martini
U jednom kafeu, ispijam vodku Kap po kap, klize mojim grlom I svaka kap, daje mi snagu da mislim na tebe
Reći ćeš, ...to je pijanstvo... da... kažem jeste, pijanstvo moga srca.
Kap po kap klize mojim grlom... Tiha muzika podgreva moje misli... Prigušena svetlost u jednom kafeu... sitni sati...
Čuješ li me? Znam da nisi tužna kao ja!
I ne znam... ni ko sam.. .ni šta sam i jesam li uistini to ja... ili alkohol plete po mojim mislima. U jednom kafeu ispijam vodku... kap po kap... i ne znam ko je pijaniji, ja ili moje srce...
Prolaze sati, a ja i dalje mislim na tebe... mislim i nadam se. Nadati se je lepo... nada je jedan osećaj koji mi niko ne može zabraniti... lepo je nadati se...
I svaka kap vodke... daje mi snagu, da me nada obuzme i savlada. Kap po kap, a ja i dalje mislim na tebe... U sitne sate... izlazim na ulicu, raskopčane jakne i košulje. Sa rukama u džepovima... sa umršenom kosom... odlazim u tamu... i mislim... mislim... |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:29 | |
| Danas samo ćutim
Danas samo ćutim, i ni reči ne progovaram. Povremeno uzdahnem, onako duboko Pa okrenem glavu, prema tamnom uglu moje sobe. I zatvaram svoj pogled u tami.
Danas mi tama treba, svetlost mi danas smeta. Sklopljene usne moje, sada ćute. A ja danas usne svoje zatvorene držim. I pričam, zatvorenih usana.
Pitaju me, a zašto ja danas ćutim. Sležem ramenom i ne znam, ne znam zašto. Da li zbog nje i njenih zelenih očiju. Ili se samo vasiona poigrava mislima mojim.
Eh, kada bi ona znala da su moje reči danas mrtve. I da ću je noćas opet sanjati. Možda bi me naterala da progovorim. Možda bi rekla da zauvek ćutim.
Danas samo ćutim, i ni reči ne progovaram. Danas su moje misli umrle. U ovom sumornom aprilskom danu. Ja u tami tražim spas. |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:30 | |
| Danas tebi, ovu pesmu pišem
Danas tebi ovu pesmu pišem
Baš tebi, ti koja je čitaš
I dok smišljam reči ove pesme
Ja ti se neumorno smešim ...
Da, baš ti želim reći
Kako je jedan soko preleteo
I kako se jedan mali pas umiljava
A ja se i dalje smešim...
Mart, je pomalo mesec tuge
Ali nemoj se tugom igrati
Već se i ti samo malo osmehni
Ovom suncu što ti zrake pruža
Ostavi onaj tužni izraz lica u zimski ormar
I pokri ga mirisom lavande
Neka ostane tu do naredne zime
Za neke tužne zimske dane.
A ja danas tebi ovu pesmu pišem
Da ti pošaljem pregršt lepih misli
Da ti poklonim tek probuđeni cvet
I samo izmamim jedan mali osmeh.
Otvori zato novi prozor života
Ugledaćeš neke nove slike
Uramnjene, ramovima misli
Onih misli, koji ti sad izazivaju osmeh. |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Uto 6 Nov - 14:31 | |
| TI i ja
TI i ja smo se tražili sve ove godine Kao što se traže dva oblaka Da se zagrle i ukrase nebo. Da se sudare i naprave suze nebeske
TI i ja smo lutali bosi nekim našim poljima I možda nam je u isto vreme trn u nogu ušao I sapleli bi se o kamičak i pali, poderavši kolena. TI u šarenoj suknjici, ja u kratkim pantalonama
TI i ja čitav život smo voleli druge I radovali se dodirima naših ljubavi Kada smo šetali pored reka naših I mislili da je ta mladalačka ljubav čarobni san.
TI i ja negde na nekoj raskrsnici Gledamo jedno u drugo, gledamo u svoje puteve Ne znamo, ne vidimo obrise budućih dana Da li smo na nekom kraju ili početku.
TI i ja. |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Sre 28 Nov - 8:05 | |
| Volim tvoje oči
Volim da te gledam u oči, Dok sedimo sami u nekom nepoznatom gradu. Volim da ti u očima čitam: ne iskazane reči, ne napisana slova. Da ti prenosim svoje misli, One koje ti ne izgovorim. One koji ti želim preneti. Da se ogledam u očima tvojim onako kako me ti vidiš. Da osvetlim puteve svoje, očima tvojim.
Znaš, tvoje oči su najlepše One su posebne One su svetionik moje ljubavi. Te ljubavi koju ti darujem I nesebično ti je poklanjam za uvek.
Volim tvoje oči, jako ih volim. Volim ih najjače. U njima stanuje iskrenost I sva pažnja koju mi poklanjaš. U njima stanuje naša ljubav.
Volim tvoje oči.
Vlada Vasiljević |
| | | neno MODERATOR
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević Pon 10 Dec - 13:55 | |
| Sveća
Pričao sam ti o jednoj sveći, sećeš li se To je ona sveća koju retko upalim i pomolim se Ti je nikada nisi videla, a kada bi. To je sveća mojih molitvenih želja Ta sveća i njen plamen su čarobni Čak je i plamen drugačiji od plamena drugih sveća Neke čudne boje se izmenjuju u tom plamičku Znaš li da mi je molitva uz njen plamen uvek bila ispunjena Nekim čudnim okolnostima, ja i ova sveća smo povezani. Ne znam da li ću i ja trajati onoliko koliko i plamen ove sveće Ma to nije ni toliko važno Ponekad poželim nešto, pa pomislim da se pomolim uz njenu svetlost Pa odustanem, jer znam da će mi se želja ispuniti I kažem, ne nije vreme za tu želju Neka mi onaj odgore dojavi kada da je upalim Neka on odluči A, ja ću sa nekom dozom neizvesnosti čekati taj priziv Tada ćeš i ti ma gde bila u tom trenu pogledati u nebo I videćeš zvezdu budućih vremena Znaćeš da su to znaci života Nećeš jedino znati da se plamen moje sveće leluja I da mi oči svetlucaju u mraku. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vlada Vasiljević | |
| |
| | | |
Similar topics | |
|
Strana 1 od 1 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 653 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 653 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?