|
|
Autor | Poruka |
---|
neno MODERATOR
Poruka : 35951
Učlanjen : 09.02.2014
Raspoloženje : ~~~
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 29 Apr - 8:55 | |
| Nabasah ovo na net-u, od NN-a.. A uvjek sam zavidila drugim ljudima sve sto sam mastala nekom se vec desilo i kad su patili i kad ih je boljelo moje unutra je makar i to zeljelo... Eto morala sam to negdje da kazem dugo me predugo iznutra izjedalo htjedoh u zemlji iskopati rupu i njoj da kazem sve sto me mucilo.. Neko bi reko, al je ova glupa ko voli da ga boli, bol zna biti skupa al ne znaju oni kako je prazan biti nit zeljeti bilo kakvu strast osjetiti... |
|
| |
katarina MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
| |
| |
katarina MODERATOR
| |
| |
katarina MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 15 Jun - 20:11 | |
| Znaš, prijatelju, ja sam nju volio. Ono mislim, baš volio. Istinski, ludo i bez razmišljanja. Bila mi je jedina. Moja tajna, ona najveća. Sa mnogima sam bio, ali uvijek sam nju nosio u srcu. Najviše mi je trebala, a eto... Baš sam njoj najviše bola donosio. Nisam mogao prihvatiti činjenicu da volim pa sam ju tjerao od sebe, stalno joj se vraćao, a ustvari bježao od nje. U jednom trenutku pokazao bih joj da mi je stalo, a u sljedećem dokazao sam da sam đubre. I najgore od svega, kad god bih se vratio ona je bila tu.
A sada... -A šta sada? Prebolio si ju?
-Ma kakvi! Ima trenutaka kada je zaboravim na tren, ono kad alkoholom ubijem zadnji komad sebe.
-Zašto sada ne odeš do nje i kažeš joj sve?
-Eh, vidiš... Uspio sam što sam htio. Otišla je od mene. Sad kad se vratim više je nema. Kažu da voli drugog, ali znam da to nije istina. Ali..
-Idi do nje onda. -Ne mogu.
-Zašto? -Uključila je razum. Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta |
|
| |
katarina MODERATOR
| |
| |
sav@ VIP
Poruka : 13899
Učlanjen : 08.08.2011
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 25 Jul - 22:39 | |
| [center][/c enter] |
|
| |
sav@ VIP
Poruka : 13899
Učlanjen : 08.08.2011
| Naslov: Re: Svašta po nešto Ned 26 Jul - 13:48 | |
| "Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš". Lafater |
|
| |
Aleks Član
Poruka : 184
Učlanjen : 16.11.2015
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 16 Nov - 18:22 | |
| S pesmom će ovom tvoj lik da se budi Kad poredim tebe s lepim danom leta, ti si mnogo lepša, više ljupka, nežna; Pupoljak se smrzne u maju kad cveta, lepota je leta vrlo kratkosežna.
Katkad sunce s neba odveć vrelo sine, njemu lice zlatno oblak često skriva, sva lepota žene sa vremenom mine – priroda il’ udes čari joj razriva.
Al’ tvog leta sunce nikad neće zaći, ti ostat’ nikad nećeš bez sadašnjeg sjaja; Van života ti se nikad nećeš naći, dok u pesmi ovoj večnost te osvaja.
Sve dok oko vidi, i dok dišu ljudi, s pesmom će ovom tvoj lik da se budi.
Vilijam Sekspir |
|
| |
katarina MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 24 Nov - 19:37 | |
| Kao kada na praznik...
Kako kada na praznik da polje vidi Izlazi ratar, izjutra, posle vrele Noći iz koje munje osvežavajuće Padahu stalno, a daljinom još tutnji grom, Među obale svoje opet ulazi reka, Svežinom tle se zeleni A od nebesne kiše radosnice Čokot prokapljuje i blistaju Na mirnom suncu drveta gaja:
Tako u naklonom podneblju stoje Oni koje ne učitelj samo, koje čudesno Sveprisutna, zagrljajem lakim izobražava Moćna, božanski lepa Priroda. Pa kad u neko doba godine ko da spava Na nebu ona, ili među biljkama il narodima I lica pesnika kada su u tuzi; Čini se da su sami, al uvek slute. Jer sluteći miruje i ona.
Ali sad sviće! Čekah i videh da stiže, A to što videh, svetinja, nek mi je reč Jer ona, ona sama, starija od vremena, I nad bogovima zapada i istoka što je, Ona, Priroda, sad se zveketom oružja budi, I sa eterskog visa do u bezdan dole Po zakonu čvrstom, ko nekad, iz haosa svetog rođeno, Nadahnuće svestvaralačko Oseća sebe s nova.
I kao što vatra sja u oku čoveka, kada Veliko nešto zasnuje, tako Snova je znamenima, delima sveta sada Vatra užežena u dušama pesnika. I što se dogodi pre, no oseti se jedva, Tek sad je objavljeno. A oni što nam uz osmeh obrađivahu polje U liku sluge, sada su prepoznati Ko sveživotne snage bogova.
Pitaš li ko su? Pesmom veje njihov duh Kada iz sunca dana i tople zemlje ona Izrasta, i oluja vazdušnih, i drugih Koje sazrelije u dubinama vremena I smislom punije i razaznatljivije nam Hode između neba i zemlje i sred naroda. To su misli zajedničkog duha Što mirno se u duši pesnika dovrše, Da ona zgođena naglo, beskonačnom Davno znana, od osećanja uzdrhti, I pesma, plod u ljubavi začet, Svetim zrakom užežen, bogova i ljudi delo, Posreći se, oboje da posvedoči. Tako udari, pesnici kažu, munja u kuću Semele kada vidljivog zažele boga, Te ona bogom zgođena porodi plod oluje, svetog Baha.
I zato sada nebesku vatru piju Bez opasnosti sinovi zemlje. No nama je dano, o pesnici, otkrite glave Pod olujama božjim da stojimo, I munju Očevu samu, sopstvenom rukom, Hvatamo i narodu pružamo Pesmom zaogrnut nebeski dar. Jer samo neka čista smo srca Kao deca, i nevine nek su nam ruke. I čista Očeva munja neće da oprlji, A srce duboko potreseno, sapatničko Patnjama jačeg, u olujama božjim što se ruše S visina kad On se približi, ostaje čvrsto....
.... Fridrih Helderlin (1770-1843) (pesma je ostala nedovršena)
Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta |
|
| |
BlackW Master
Poruka : 8766
Godina : 64
Učlanjen : 24.11.2015
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 1 Dec - 17:38 | |
| Kao što jecavi vjetar kroz noć žuri, tako moja želja tebi hrli, tako se moja čežnja za tobom budi. O, ti zbog koje bolujem, šta znaš ti o meni!
Polako gasnu ova kasna svjetla, dolaze dugi i besani sati. Noć ima tvoje lice, i vjetar koji o ljubavi priča osmjehuje se kao ti!
-Herman Hesse |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pet 26 Feb - 20:05 | |
| Veličine nema gdje nema i jednostavnosti, dobrote i istine.
Lav Nikolajević Tolstoj |
|
| |
malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 26 Mar - 10:18 | |
| "Usamljenos se ne leci u dodiru sa drugim ljudima, vec dodirom sa stvarnoscu"
I.K. |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 26 Mar - 10:48 | |
| Zovem se Crni Ja, pas Mene ce nazvati ubicom Ja sam vas Teca Ja, Orhan Zovem se Crni Zovem se Ester Ja, Sekure Ja sam drvo Zovem se Crni Mene zovu Leptir Mene zovu Roda Mene zovu Maslina Ja, novac Zovem se smrt Zovem se Crveno Ja, Konj Majstor Osman To sam ja ja, djavo Mi, dvojica lutajucih dervisa Ja, zena
Orhan Pamuk |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pet 15 Apr - 13:18 | |
| sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 16 Maj - 15:25 | |
a tebi u srcu duga |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 18 Maj - 19:32 | |
| Čovjek je nomad po srcu svom, po misli svojoj, po idealima svojim. On je nomad po volji Božjoj, koja ga je stavila među ogromna prostranstva neba i zemlje. Davnašnja i današnja strast, da se leti, putuje bez putanja i stanica i granica, to je proboj nomadstva čovječje prirode. Volja Božja: to su staze i rijeke, putovanja i sretanja i nizovi života i drugova; a ne države i granice, kolje i bajoneti, palanke-tamnice u kojima slobodnog čovjeka kao miša davi gospodar, susjed, običaj, kritika. Tristan od množine želja nije mogao da umre; a svaki čovek ima krik onog pesnika koji je zapisaoi: Ili asketstvo ili putovanja, jer ništa drugo nema!...
Isidora Sekulić- |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 2 Jul - 11:15 | |
a tebi u srcu duga |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 26 Jul - 12:26 | |
a tebi u srcu duga |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pet 12 Avg - 7:33 | |
| Daleko od planine Sve mracnijim stazama lutam Da bih te jos jednom ko nekada srela. "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pet 12 Avg - 7:38 | |
| Postoji neko ko misli ka ja i sanjari na bledoj mesecini ali ja ne mogu tamo gde je on. "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| |
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 5 Sep - 21:51 | |
| Ona je kao mesec sto dize se iznad oblaka i otvara kapije nebesa. "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 12 Sep - 15:42 | |
| "Ali cime se hrani dusa, Sokrate?" "Znanjima, naravno." "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 12 Sep - 15:49 | |
| " Ljudi koji zajedno provde citav zivot ne mogu cak ni da kazu sta oni, zapravo, zele jedan od drugog" "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 10 Okt - 11:19 | |
| Kamo noci, kamo dani prosanjani, promastani, pronadani, projadani, kamo noci, kamo dani? "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Svašta po nešto | |
| |
|
| |
|
Juče u 19:56 od Boogie
» Smešni snimci, slike..
Čet 21 Nov - 16:46 od Poly
» Razni vicevi