Svako mora da ima upaljen fenjer u glavi. Da mu svetli danju i nocu. Jer, ko ne svetli iznutra, taj ne zivi;fenjer pomaze da bolje vidimo lica, predmete, sta se dogadja. On pomaze da odaberemo, nanizemo i svaku sitnicu povezemo u sliku, u pletivo; da u jednom zivotu otkrijemo sto drugih. Bez upaljenog fenjera nema ni reci;nema price u kojoj zivot dise, jeca ili se razliva od miline.
Bora Stanković - Neobjavljene beleške
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 22 Apr - 13:38
"Potpisujem se Stihom ovog vremena
I nije mi lako Kad Zatraže inicijale
Kao dva stuba Da pridrže nebo..."
Unforgettable
Master
Poruka : 8537
Godina : 37
Učlanjen : 12.09.2017
Raspoloženje : Do neba.
Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 23 Apr - 12:32
Lilith
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 23 Apr - 21:55
Moje su nebo vezali žicom po mome mozgu crtaju šeme, žele jos jednu kopiju svoju da njome vrate nestalo vreme.
Al' ne dam svoje ja ideale i ješću snove umesto hleba, ja svoju sreću nosim sa sobom ona je parče slobodnog neba.
Unforgettable
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Sre 24 Apr - 16:09
Lilith
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Čet 25 Apr - 19:10
Lilith
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Pet 26 Apr - 23:44
lana
MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 27 Apr - 16:02
" Neće me uvek biti da me za tebe nema... Faliću ti, a nećeš znati ko ti fali i niko neće moći da me zameni, jer niko ne ume ovako da ne postoji... "
Goran Tadić... Satenski stihovi
Lilith
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Pet 3 Maj - 21:22
Veče ne miriše na rakove i školjke,
mesec je bleda fleka boje cimeta.
Uzimaš cipele za šetanje kroz snove,
ulica voli ritam tvojih koraka.
Vetar se provlači kroz
nepoznate reči;
Asfalt se miluje sa tvojim štiklama,
suviše mekan da bi mogao da spreči,
ovo je veče puno tvojih tragova...
Unforgettable
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 4 Maj - 11:29
Lilith
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 4 Maj - 21:17
"...Što god da počnem ispod neba
Bez pravoga je punog smisla.
I nikad ništa kako treba,
U lance sam se (kad to?) stisla..."
Lilith
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 4 Maj - 21:34
"Ja sam kao one stare stvari za koje vam antikvar kaže :
"Ovo je lepo.Ovo mnogo vredi.Ja ipak ne mogu da vam otkupim,
to u ovom trenutku nema prođu.
Ali lepo je, nemojte ga prodavati.(…)" Znam da imam izvesnu vrednost,
ali nisam za korišćenje."
~ Anri de Monterlan
Enesa
Master
Poruka : 11758
Učlanjen : 01.08.2018
Raspoloženje : Osrednje
Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 4 Maj - 21:39
Enesa
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 4 Maj - 21:43
Jednom kad oluja prođe, nećeš se sećati kako si je preživio. Nećeš biti siguran ni da li je oluja zaista prošla. Ali jedna će stvar biti sigurna. Kad preživiš oluju, nećeš biti ista osoba kao pre oluje. Upravo zbog toga oluje i postoje.
Enesa
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 4 Maj - 21:48
Lilith
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Sub 4 Maj - 23:27
Ona je tišina u buci, i sva buka u tišini. Ona je mrak u svetlu, i svetlo u mraku. Ona je sve što mi ne treba, i sve što želim. Ona je najhladnija vrelina koju sam upoznao.
Unforgettable
Master
Naslov: Re: Svašta po nešto Pon 6 Maj - 10:57
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 7 Maj - 16:15
Suvo grožđe spava u mlečnom snu Na mesnatoj javi očnjaci pasu i samo vetar zavija… Jedrenjak bez oblaka spava na tlu Nema tragova slobode u promuklom glasu i vetar samo zavija…
Emilija Stojanović
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 7 Maj - 16:15
Oliverio Hirondo-UMOR
Umoran. Da! Umoran što upotrebljavam samo jednu ruku, dve usne, dvadeset prstiju, ne znam koliko reči, ne znam koliko uspomena, sivkastih, iskidanih.
Umoran, vrlo umoran od ovog hladnog skeleta, toliko stidljivog, toliko neporočnog da, kad bude ogoleo, neću znati je li to onaj što mi je služio dok sam bio živ.
Umoran. Da! Umoran što nemam pipke, po oko na svakoj lopatici, pravi rep, veseo, razmahnut, a ne ovaj licemerni patrljak, jadni, zakržljali.
Umoran, više od svega, što sam uvek sa sobom, što svakog dana sebe nalazim, kad prođe san, tamo gde sam bio, sa istim nosem i istim nogama; kao da ne bih želeo da sa kožom obale čekam greben, nudim rosi dve dojke magnolije, milujem zemlju trbuhom gusenice i živim, nekoliko meseci, u utrobi kamena.
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 7 Maj - 16:16
Svi znaju sta je istina, ali ta istina ne moze da se unovci. Da li mozes da zamislis one gadove koji kontrolisu informacije kako prodaju istine? U najboljem slucaju, svi bi im se rugali. Iz prostog razloga: istina nema buducnost, dok je laz nosilac velikih nada.
Treba da znas da je cast apstraktan pojam koji je, kao i uvek, izmislila valdajuca klasa kako bi i najsiromasniji siromah medju siromasima mogao da se hvali da ima neko nepostojece dobro koje nikoga nista ne kosta.
Alber Kosri, Boja prljavštine
lana
MODERATOR
Naslov: Re: Svašta po nešto Uto 7 Maj - 16:17
"Želim da svake noći zaspim s tvojom kosom na licu. I želim da se svakog jutra probudim svijen oko tebe. Hoću da provodimo vikende bez trunke odeće na sebi. Hoću da se žestoko svađamo i da još žešće vodimo ljubav da bismo se pomirili.“ Nasmejala se. Suza joj je kliznula niz obraz. „Hoću da razgovaram s tobom dok sunce ne izađe. Hoću da ti svake nedelje donosim ovsene pahuljice u krevet. Hoću da provodim duge, beskrajne sate u kancelariji, ali samo ako si ovde, pored mene.“ Oglasila se jedva čujnim šapatom. „Nudiš partnerstvo? U kom ćemo sve deliti popola?“ Odmahnuo sam glavom. „Ne. Ne popola. Nećeš dobiti samo polovinu mog bića. Dobićeš sve, sto posto.“
Ne traži me - Ema Čejs
lana
MODERATOR
KEJT KARIGAN - RECEPTI ZA SAVRšEN BRAK
Kažu da prosto znaš kada ćeš se udati za nekog muškarca. Tako bi, navodno, trebalo da bude. Izlaziš s momcima, spavaš sa njima, živiš s njima - proživiš godine od dvadesete do tridesete zaljubljujući se i odljubljujući. A onda, jednog dana, sretneš tog odre?enog čoveka i prosto znaš da je on ''onaj pravi''. Razlikuje se od svih koje si do tada srela. Osećaš da si sanjim srećnija, da si nešto posebno, da si živa. I tako se venčate. Dve nedelje ste Barbi i Ken. Venčanje je prava predstava u hotelu ''Plaza'', ti si u venčanici boje belanceta iako si već prešla tridesetu. A učešće za kuću straćite na četrnaest dana boravka na Karibima. A onda, kad konačno dovedeš svog Kena kući, shvatiš da je to bila prenagljena , nagonska kupovina. Toliko si želela etiketu ''udata'' da nisi razmišljala, a sada ti i ne izgleda baš toliko dobro kao pod bleštavim osvetljenjem kabine za presvlačenje. Čak ti nije ni taman po meri; i mada si ubedila sebe da će odgovarati za svaki dan, sad nalaziš da je neudoban i da ti ide na živce. Platila si ga svojom slobodom; on je najskuplja greška od svih koje si ikada napravila. U braku ste manje od tri meseca, a tebi zbog svega što on uradi ili kaže do?e da vrištiš, što i činiš, ali u sebi: ''Do kraja života?! Ne mogu s tim da živim do kraja života!'' Ali ne izgovaraš to naglas jer se stidiš te strašne, užasne greške. Premda ga prezireš zbog načina na koji , na svojoj strani kreveta, seče nokte na nogama, istovremeno znaš i da to nije razlog za razvod. Da je to nečujno mučenje koje proživljavaš u potpunosti tvoja sopstvena krivica jer si se udala za njega, a ne voliš ga izistinski. Ili bar ne dovoljno. Kad sad razmotriš sve unatrag, jesi li ga ikada uopšte volela, ili je po sredi bila samo očajnička želja da se udaš? Jer ljubav, prava ljubav, svakako mora biti jača, ona se ne pretvara u mržnju zbog tričavih, svakodnevnih sitnica. Ljubav je nešto krupnije. Ljubav ne greši. Prava ljubav ne greši. Bar ne ona ljubav zbog koje se udaš za nekoga. U sedmoj nedelji braka obraduju te statistički podaci da se svaki četvrti brak završi razvodom, pa zaključiš da je šest meseci razuman rok da pokušaš da stvari dovedeš u red i upristojiš svoj brak. Ali znaš da nije baš tako. Hoću reći, zapravo ne pokušavaš. Pa ne možeš da odoliš, te zaključiš da si pripadnica onog naraštaja žena za koje je brak izazov i tegobno stanje bitisanja. Ili pak može biti da ne postoji nikakva univerzalna grupa, da ne postoji obrazac, kliše uslovljen duhom vremena. U tom slučaju, ja sam samo žena koja se udala za pogrešnog momka i pokušava da na?e izlaz.
lana
MODERATOR
Ne plaši se, ne pomeraj se, ne govori, niko nas neće videti. Ostani tako, zelim da te gledam, gledala sam te već toliko puta ali ti tada nisi bio moj, sada jesi moj, ne prilazi mi, molim te, ostani tu gde jesi, imamo čitavu noć samo za nas, a ja želim da te gledam, nikada te tako nisam videla, sada kada je tvoje telo moje, i tvoja koža, sklopi oči, ja sam pokraj tebe, osećašli me? ovde sam, mogu da te dodirnem, ovo je svila, osećaš li je? to je svila moje haljine, ne otvaraj oči osetićeš moju kožu, imaćeš moje usne, kada te prvi put dodirnem biće to mojim usnama, ti nećeš znati gde, u trenu ćeš osetiti vrelinu mojih usana, na sebi, nećeš znati gde osim ako ne otvoriš oči, ne otvaraj ih, osetićeš moje usne tamo gde ih ne očekuješ, iznenada,
Tvoje ruke na mom licu, tvoji prsti na mojim usnama, blaženstvo u tvojim očima, tvoj glas, moj glas, moje telo uz tvoje, tvoje ruke koje me ne puštaju, niko ne može izbrisati ovaj tren koji traje, moj glas u zagrljaju tvoga glasa, tvoja žestina koja me slama, kasno je da se utekne, nemoguće je odoleti, ovaj tren je morao biti, i ovaj tren jeste, veruj mi, ljubljeni moj ovaj tren će biti, od sada pa zanavek, biće, ti i ja….