Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama. |
|
| |
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Čet 8 Avg - 10:46 | |
| Dišu dva otoka Potopljena U svili haljine njene.
Dvije lune od pjene Pod morem. Dvije polulune Na valu. Jedna je luna nebeska.
Na stijeni mokre sjene.
Nečije grimizne šake Od slanih suza kristala.
I kaplje med od smole U mlijeko raspukle smokve - I vino u tijelima pjeva: Zbog nas je more slano. |
| | | Gost Gost
| Oprosti im gospode ne znaju što rade
Kao da nikad umrijeti neće toliko su se oni Gospode osilili Ne daj im Bože, kada bi mogli ruku bi svoju i na Tebe digli. Oprosti im Gospode, ne znaju što rade Ti sve dobro vidiš, Ti sve dobro znaš Oprosti im za sve naše jade, ne stigo ih nikad usud naš. Oprosti im Gospode, ne znaju što rade, ali ne odustaju od nauma svog. Toliko su oni pohlepni za zemljom, da i mrtvi će se u tudji proširiti grob. Oprosti im Gospode, ne znaju što rade, no ipak od krvavog ne uzmiču cilja. Oprosti i meni, grešnom kad uzdahnem Da Bog da im zemlja kosti izbacila. Oprosti im Gospode, ne znaju što rade Ti sve dobro vidis, Ti sve dobro znaš. Oprosti im za sve naše jade, ne stigo ih nikad usud naš. |
| | | Gost Gost
| Nešto se divno dešava s nama, osjećaš li to i sama? U nama se pomiču neke granice što su nas stezale godinama. I naša ljubav, ko ptica u kavezu kad joj otvoriš vrata, ustreptala gleda u beskrajnu plavet, i od ljepote strah je hvata. Već sama pomisao da je slobodna, da može zaparati visine modre, kavez joj čini većim od svemira, većim od njene slobode. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Čet 8 Avg - 10:47 | |
| Samo da se uz tebe budim, meni na svijetu ne treba više. Da svaku tvoju mijenu slutim, da zrak tvoj u blizini dišem.
Samo da tiho uz tebe šutim prisutan kao svjetlost bez glasa. I da ti oči očima ćutim, Kao da ću te izgubiti, Sad, Ovoga časa. |
| | | Gost Gost
| Tražeći metaforu za zlodjela počinjena u ratu, profesor povijesti nikako nije mogao pronaći riječ kojom bi opisao zlo. - Zvijeri! – dobacivali su učenici - To su bile zvijeri! - Ne, djeco. To su bili ljudi. Zvijeri to nikada učinile ne bi. To su bili ljudi. Ljudi su to bili… Dugo je sa stidom ponavljao u sebi. |
| | | Gost Gost
| Da sam te sreo poslije kruga kad sam se vraćao tebi bio bih tvoj vjerni sluga ništa se mijenjalo ne bi.
Al ja sam bio radoznao htio sam spoznati krug letjet još nisam znao a put je bio predug.
I letio sam kao pčela omamljen mirisom cvijeta duša mi je pobjeći htjela od tijela i od svijeta.
I padajući naučio sam kako se podiže sam uzdižući se padao sam pa sad i koračati znam.
Al još mi duša mira nema još kružim navikom kruga još uvijek pjesmom pripradam svima al’ samo orla imam za druga… |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Čet 8 Avg - 10:48 | |
| Iza mene neće ostati čak ni tuga. Osmijeh će ko duga nadvit se iznad plača. Iza mene će ostati samo san koji se neće moći sjetiti Ni svog snivača.
______________ |
| | | Gost Gost
| Sve to što čovjek stvori to još se sagraditi može, ali oni ruše i ono što Ti si stvorio, Bože. Podijelili su i Tebe da lakše vladaju s nama. O, kad bi mogli i zrak bi sapeli s granicama. Kako je čovjek mali, kako zarasto u mržnji, a grana ruža miriši i ruci koja je skrši Kako plakao ne bih, ta puklo bi srce i svecu kad vidim da Majke na svijet rađaju sijedu djecu. Za kakav mir mi je ginut kad mir oduvijek postoji On bi se i sada čuo da ne zveckate oružjem svojim. Za koju mi zemlju je pasti kad ja sav pripadam zemlji I sve nedužne žrtve sahranjene su u meni. |
| | | Gost Gost
| Bokori ruža mirisom žubore Oko tvoga čela blijeda, zamišljena. Kroz zatvoren prozor zore svijećom gore. Na krevetu ležiš od sna ispijena. Pijana od ruža. U smrt zaljubljena. Vani trešnja miri prvim pahuljama Moje misli k tebi pčelama se roje. Ti smiješiš se mrtva u bijelim haljinama, Dok pred kućom svati smrznuti - Propeti konji ukopani stoje. Spavaš poput cvijeta u knjizi, Pritješnjena između smrti i života. I kao da nisi žena. Sva si u snu ljepota. |
| | | Gost Gost
| Samo da se uz tebe budim, meni na svijetu ne treba više. Da svaku tvoju mjenu slutim, da zrak u tvojoj blizini dišem.
Samo da tiho uz tebe šutim prisutan kao svjetlost bez glasa. I da ti oči očima ćutim, kao da ću te izgubiti, sada, ovoga časa. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Čet 8 Avg - 10:49 | |
| Naša soba miriše po tamjanu, Po starom vinu, I svijeća plače suzama bijelim. Krevet se naseli pun zrikavaca od poljubaca koje s tobom dijelim.
Kroz šuštave modre zastore zore Slute se obrisi tijela što gore. |
| | | Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Enes Kišević Čet 26 Sep - 19:55 | |
| |
| | | Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Enes Kišević Čet 26 Sep - 20:03 | |
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Enes Kišević | |
| |
| | | |
Strana 7 od 7 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 590 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 590 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?