Haoss forum: Pravo mesto za ljubitelje dobre zabave i druženja, kao i diskusija o raznim životnim temama. |
|
| |
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon 9 Feb - 10:30 | |
| Prisutan kao svjetlost bez glasa
Samo da se uz tebe budim, meni na svijetu ne treba više. Da svaku tvoju mijenu slutim, da zrak tvoj u blizini dišem.
Samo da tiho uz tebe šutim prisutan kao svjetlost bez glasa. I da ti oči očima ćutim, Kao da ću te izgubiti, Sad, Ovoga časa. |
| | | Gost Gost
| Profesor povijesti
Tražeći metaforu za zlodjela počinjena u ratu, profesor povijesti nikako nije mogao pronaći riječ kojom bi opisao zlo. - Zvijeri! – dobacivali su učenici - To su bile zvijeri! - Ne, djeco. To su bili ljudi. Zvijeri to nikada učinile ne bi. To su bili ljudi. Ljudi su to bili… Dugo je sa stidom ponavljao u sebi. |
| | | Gost Gost
| Poslije kruga
Da sam te sreo poslije kruga kad sam se vraćao tebi bio bih tvoj vjerni sluga ništa se mijenjalo ne bi.
Al ja sam bio radoznao htio sam spoznati krug letjet još nisam znao a put je bio predug.
I letio sam kao pčela omamljen mirisom cvijeta duša mi je pobjeći htjela od tijela i od svijeta.
I padajući naučio sam kako se podiže sam uzdižući se padao sam pa sad i koračati znam.
Al još mi duša mira nema još kružim navikom kruga još uvijek pjesmom pripradam svima al’ samo orla imam za druga… |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon 9 Feb - 10:31 | |
| Snijeg u očima
Ne kloni mi, moja glavo, to nisam ti ja propao: u očima mojim tužnim svijet je pao, svijet je pao. Ne tazi me, vino žarko, da ti budem vedar kao: u očima mojim suhim svijet je pao, svijet je pao. Ne nosi me, moj očaju, ti nada mnom nemaš vlasti, toliko sam ja letio da ne stignem nikad pasti. I kada mi dušu sruše, što ni u snu lako nije, moje će me staro srce još da grije, još da grije. Ne smiješi se, moja glavo, što sam sam na sebe spao, u očima mojim slanim, snijeg je pao, snijeg je pao. |
| | | Gost Gost
| Sijeda djeca
Sve to što čovjek stvori to još se sagraditi može, ali oni ruše i ono što Ti si stvorio, Bože. Podijelili su i Tebe da lakše vladaju s nama. O, kad bi mogli i zrak bi sapeli s granicama. Kako je čovjek mali, kako zarasto u mržnji, a grana ruža miriši i ruci koja je skrši Kako plakao ne bih, ta puklo bi srce i svecu kad vidim da Majke na svijet rađaju sijedu djecu. Za kakav mir mi je ginut kad mir oduvijek postoji On bi se i sada čuo da ne zveckate oružjem svojim. Za koju mi zemlju je pasti kad ja sav pripadam zemlji I sve nedužne žrtve sahranjene su u meni. |
| | | Gost Gost
| Smrtne ruže
Bokori ruža mirisom žubore Oko tvoga čela blijeda, zamišljena. Kroz zatvoren prozor zore svijećom gore. Na krevetu ležiš od sna ispijena. Pijana od ruža. U smrt zaljubljena. Vani trešnja miri prvim pahuljama Moje misli k tebi pčelama se roje. Ti smiješiš se mrtva u bijelim haljinama, Dok pred kućom svati smrznuti - Propeti konji ukopani stoje. Spavaš poput cvijeta u knjizi, Pritješnjena između smrti i života. I kao da nisi žena. Sva si u snu ljepota. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon 9 Feb - 10:32 | |
| Samome sebi
Sve što niže padam sve više svijet se veseli u padu se masovno dopadam svatko me gazit poželi.
Slobodno gazite onako svojski bez milosti bez dobrote ja padam madam za vašu sreću za kulisu vaše ljepote.
Samo bez nježnosti molim ne snježite gazite jače stvarno me ništa ne boli probajte čizmom dapače.
Bez bojazni krzneni zimzeleni divljač je na banketu zdušnije zdušnije ingeniozni do guše mi zarijte petu.
Nešto premeko gazite krhki u padu vrlo smo bliski učeni blistavim primjerom mojim i sami bivate skliski.
Ne libite se gazite jače koliko srce vam voli u ime čiste duše što plače ja pozdravljam sve ljudske boli.
Zdravo gradski čistači jave ne lopatom sam ću se dići već oblak bijelom gestom zove bez traga ću smrtnog otići. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon 9 Feb - 10:32 | |
| Starinski mirisi
Naša soba miriše po tamjanu, Po starom vinu, I svijeća plače suzama bijelim. Krevet se naseli pun zrikavaca od poljubaca koje s tobom dijelim.
Kroz šuštave modre zastore zore Slute se obrisi tijela što gore. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon 9 Feb - 10:33 | |
| Ti pišeš
Ti pišeš: kako se treba igrati i igrati, a meni kažeš: -Sakupljaj te igračke! - Ti pišeš: kako treba maštati i maštati, a ne vidis od nosa ni bijele mačke. Ti pišeš o nekoj slobodnoj slobodi, a meni: -Mir! Tišina!’ – vičeš. Ti pišeš kako sunce dan u šetnju vodi, a vani najobicnija noć je, pjesniče. Ti pišeš o nekoj tamo sreći, o nekoj ljubavi, i nekom miru… A ja i noćas sam moram leći. Laku ti noć , pjesmo na papiru! |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon 9 Feb - 10:33 | |
| Točka izvan kruga se ruga
Od jedan se uvijek broji Od jedan sve drugo postoji I prije početka Jedan bi Jedan će doći i poslije svih Jedan što sve drugo sadrži Kako da se tog jednog Riješimo Množine je dug Uhvatimo početaki beskraj I vežimo Dobili smo krug I evo metaforosfera: Vasiona je bezbroj krugova U rukama nevidljivog žonglera Koji hita i hvata Svaki od nas Osim kruga u kojem se okreće Ima i krug u kojem se kreće I svaki vapi Ište Kruga središte A samo poneko od nas sanja Iskočiti iz kruga I ostati na nogama S navitkom kretanja Jedan je protiv sviju Svi protiv jednog se biju A ne smiju A ne smiju Ni jedan Da budu svi Ko jedan Vaseljena pod svodom Na jedan svedena Smije se jedinstvena Točka izvan kruga se ruga. |
| | | sav@ VIP
Poruka : 13899
Učlanjen : 08.08.2011
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon 9 Feb - 17:20 | |
| I NIŠTA TE KAO NE BOLI I ništa te kao ne boli Dan je kao sunčan. Ti si kao veseo. Prolaziš, kao ne vide te. Svima je kao lijepo. Svima je kao dobro. Svima je kao ludo. I ti si kao sretan. Živi se kao u miru. Ptice su kao slobodne. Budućnost kao na dlanu. Savjest je kao čista. I suncu je kao jasno. O, srce, kao pjevaj. Svi kao brinu o svima. Svatko je prijatelj kao. Svima je kao stalo do tebe i do svijeta. I dan kao ode. I ti se kao smiješiš! I ništa te kao ne boli. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Uto 10 Feb - 15:28 | |
| IZGUBLJENI BISER
Jucer, jos se srecom osmjehivao dan. Danas, izgubih biser u travi. I zalud mi ga je traziti, znam Ali ja isto tako znam da ce sutra doci netko drugi i naci moj biser, dosnivati izgubljeni san.
|
| | | Erra Elita
Poruka : 2764
Učlanjen : 23.11.2013
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre 1 Apr - 4:36 | |
| Korijen s krilima
Dugo sam letio u prazno. Treba na zemlju stati. Uspravno iz nje rasti. Uspravno umirati. Ptice su šumi krila, a šuma pticama korijen. List ne leti od sebe, on biva olujom gonjen. Pod zemljom i u zraku u isti mah drvece živi. Drvo je most što diše izmedju mrtvih i živih. I kada ogole grane, cvrkut ih zazeleni. Ja ništa rekao nisam: to jasen šumi u meni. |
| | | Erra Elita
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre 1 Apr - 4:36 | |
| Noćno kupanje
Dišu dva otoka Potopljena U svili haljine njene. Dvije lune od pjene Pod morem. Dvije polulune Na valu. Jedna je luna nebeska. Na stijeni mokre sjene. Nečije grimizne šake Od slanih suza kristala. I kaplje med od smole U mlijeko raspukle smokve - I vino u tijelima pjeva: Zbog nas je more slano. |
| | | Erra Elita
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre 22 Apr - 14:11 | |
| Znaš li što ću ja postati kad odrastem, za tvoju ljepotu, svijete? Ja kada odrastem jako veliki, ja ću postati dijete. Najljepše je kad odrasteš, a ostaneš dječji stvor, pa svi misle da si velik zato što si profesor. Što si doktor od imena, stručnjak za rakete - a ne znaju da si velik zato što si dijete. Možeš biti pilot, rudar... slavni pisac knjiga - djetetu je svaki pos'o lagan kao igra. Ma nosio ja u glavi i sve fakultete, kad odrastem jako velik, ja ću ostat' dijete. Enes Kišević |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Čet 23 Apr - 9:16 | |
| Sonata od sna
Od čega žive oči tvoje Kad stalno iz njih isijava san? O što bi dragulj dragane moje dao da tako bar načas sja. Tvoje su oči u meni zasle. Taj sjaj nije od ljudi. Svakoga jutra moje se lice s tvojim očima budi. Ko snijeg si koji pao nije, satkana sva si od sna, latico sniježna zgusnuta svjetla, sva si ko cvijeta prah. - Ne sklanjaj pogled. Čega se bojiš? Ljubavi, zar te je strah? Zacijeli riječi cjelovima, s usana strgni mi dah. Čemu se smiješiš? Obujmi me jače, sva krvi nek mi utrne! Kad zagrlim te ovako, znaš što ja vidim: Dva križa koja se grle. A međ' njima diše još nerođen Bog, prikovan poljupcima... A što ako boginja neka pod mojom usnom sniva? Pod tvojom usnom sni violina u violini pjesma, u pjesmi plod. O kad me dodirnu usta tvoja: harfa se boja prospe u svod. Prsti su tvoji vidre vedre što se u igri tope. A ćutiš li kako iz moga struka iskaču antilope. O kad bi moglo uho čuti tvoj dodir, glazbo nijema, napisao bih ti od sna sonatu, al klavir tih dirki nema. Povedi me u kut svijeta neki tih. Da te ćutim. Da te dišem. Da te snim. Što je život? Oka treptaj. Tajna tajne. Između dva otkucaja srca stane. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Sub 9 Maj - 22:01 | |
| Neki stid
Na zlo sam odavno vec okornjačio, još jedino dobrota čista mene gane. O pete sam zavist okačio. Cvijetom moje zarasle su rane.
Svaka himba meni je daleka. Drugima sam kao samom sebi. Mržnje sve, od ovoga svijeta, ljubav moju potopile ne bi.
Pa ipak se katkad ćutim slabim, kad od srca um mi se otima. Sam pred sobom ja oborim glavu ne znajući kud bih sa očima. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Sub 9 Maj - 22:02 | |
| "Moj znak prepoznavanja su ljudi. Još uvijek ne prepoznajem imena. Prepoznajem samo ljude i neljude. Optimista sam, utoliko jer vjerujem, da se i od neljudi mogu stvarati ljudi, a da bi se to postiglo treba praštati i onima koji znaju što čine, praštati sve dotle dok sami pred sobom ne pognu glavu. Lako je riječima donositi vatru, buditi njima mržnju i zavist – riječima treba donositi mir. Takve su riječi, slične svjetlosti...
Ne postoji hrvatska, srpska, jevrejska, bošnjačka ili bilo čija nacionalna smrt. Smrt je – smrt. Kao što je život – život. Moj život je u svakom čovjeku, prema tome i moja smrt je u svakom čovjeku. Sve što se svijetu događa i meni se događa. Jedini nacionalizam, koji po meni nije primitivizam, jest pripadnost ljudskoj dobroti i ljudskom srcu. Ako me pitate čiji sam pjesnik, odgovorit ću vam: ja sam pjesnik od takve narodnosti. "
Enes Kišević |
| | | konfuzija Član
Poruka : 221
Učlanjen : 09.05.2015
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon 11 Maj - 2:49 | |
| za mene, jedna od najlepsih ljubavnih pesama PRISUTAN KAO SVJETLOST BEZ GLASA Samo da se uz tebe budim, meni na svijetu ne treba vise. Da svaku tvoju mijenu slutim, da zrak u tvojoj blizini disem. Samo da tiho uz tebe sutim prisutan kao svjetlost bez glasa. I da ti oci ocima cutim, kao da cu te izgubiti, sada, ovoga casa. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Ned 30 Avg - 9:21 | |
| Izmedju dva krika
Covjek sam, i nista neznam. Mozda bih ti vise mogao reci. Da sam svjetlo sto se gnjezdi U ocima tvojim. Jer da sam i jelen, i jesen u planini, Zbog tebe bih sisao medju ljude, Zbog tebe bih pozelio imati ovo tijelo, Koje sve manje nosim na teret. Dobro je sto nisam niknuo U nekom poljupcu prije, Ili poslije tvoga daha. Dobro je sto sam se zadesio U istom svijetu sa tobom. Ovaj kratki izlet na zemlji U meni vec prerasta U jedno sveopce vidjenje s tobom. Ma gdje bila na svijetu Dobro je znati da jesi. Krikom me moja roditeljka K tebi donijela, I krikom cu nebo prepoloviti Kad se budem odkidao od ociju tvojih. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre 14 Sep - 17:48 | |
| Prisutan Kao Svjetlost Bez Glasa
Samo da se uz tebe budim, meni na svijetu ne treba više. Da svaku tvoju mijenu slutim, da zrak tvoj u blizini dišem.
Samo da tiho uz tebe šutim prisutan kao svjetlost bez glasa. I da ti oči očima ćutim, Kao da ću te izgubiti, Sad, Ovoga časa |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre 14 Sep - 17:49 | |
| ZAJEDNO ĆEMO SVUĆI TIJELA
Ne guši krik poljupcima pusti glas pusti glas u noć neka misle da radjamo se neka misle da umiremo udahni me svu me udahni popij do dna do dna dna zajedno ćemo svući tijela i smijat ćemo se i smijat ćemo se i plakati zajedno još samo malo još samo malo se drži za moje ruke od svijetla |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre 14 Sep - 17:49 | |
| Otvoren kavez
Nešto se divno dešava s nama, osjećaš li to i sama? U nama se pomiču neke granice što su nas stezale godinama.
I naša ljubav, ko ptica u kavezu kad joj otvoriš vrata, ustreptala gleda u beskrajnu plavet, i od ljepote strah je hvata.
Već sama pomisao da je slobodna, da može zaparati visine modre, kavez joj čini većim od svemira, većim od njene slobode |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre 14 Sep - 17:50 | |
| IZGUBLJENI BISER
Jučer, još se srećom osmjehivao dan. Danas, izgubih biser u travi. I zalud mi ga je tražiti, znam Ali ja isto tako znam da će sutra doći netko drugi i naći moj biser, dosnivati izgubljeni san. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre 14 Sep - 18:16 | |
| Izmedju dva krika
Čovjek sam, i ništa ne znam. Možda bih ti više mogao reći Da sam svjetlo što se gnijezdi U očima tvojim Jer da sam i jelen, i jasen u planini Zbog tebe bih sišao među ljude Zbog tebe bih poželio imati ovo tijelo Koje sve manje nosim kao teret Dobro je što nisam niknuo U nekom poljupcu prije, Ili poslije tvoga daha. Dobro je što sam se zadesio U istom svijetu sa tobom. Ovaj kratki izlet na zemlji
U meni već prerasta U jedno sveopće viđenje s tobom Ma gdje bila na svijetu Dobro je znati da jesi. Krikom me moja roditeljka K tebi donijela, I krikom ću nebo prepoloviti Kad se budem otkidao od očiju tvojih |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Enes Kišević | |
| |
| | | |
Strana 4 od 7 | Idi na stranu : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 | |
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
Ko je trenutno na forumuImamo 524 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 524 Gosta :: 3 Provajderi Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 930 dana Pet 27 Sep - 15:38 Dvorana slavnih
Naj Avatar Haossa !
Kreja
Poslanici naj aktivniji nedelje |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?