|
|
Da li verujete u Boga? | Da. Vernik sam | | 54% | [ 22 ] | Ne, ali mislim da postoji nešto | | 22% | [ 9 ] | Ne. Ateist sam | | 24% | [ 10 ] |
| Ukupno Glasova : 41 | | |
|
Autor | Poruka |
---|
Gast Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Uto 11 Okt - 19:34 | |
| - Hatori Hanza ::
- Prerastao sam bajke i ne piškim u krevet. Postojanje i verovanje ostavljam onima koji se tim poslom bave. Ovce su za šišanje.
Pitanje ne glasi da li si prerastao bajke ili da li jos pisas u krevetu ili kome ostavljas da se tim bave. Vidim da si new tu. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Sre 12 Okt - 7:38 | |
| - Tony Montana ::
- Hatori Hanza ::
- Prerastao sam bajke i ne piškim u krevet. Postojanje i verovanje ostavljam onima koji se tim poslom bave. Ovce su za šišanje.
Pitanje ne glasi da li si prerastao bajke ili da li jos pisas u krevetu ili kome ostavljas da se tim bave.
Vidim da si new tu. Od malena sam sumnjao u verodostojnot bajki. Piškenje i gluposti sam ostavio majmunima i ovcama. nak ih vodi pastir i vođa čopora. Elem, jako je bitno kojem se bogu obraćaš. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Sre 12 Okt - 7:41 | |
| "UVREDA je moralno-psiholoska kategorija. Kao takva nastaje i postoji onoga trenutka kada ju neko takvom dozivi, a ne kada neko izgovori nesto sto bi nekoga moglo uvrijediti. Jedna izgovorena rijec nekoga vrijedja, drugome je simpaticna. Ne mozete zabraniti mlijeko zato sto je neko alergican na laktozu.
Sta ako ja kazem da me vrijedjaju psalmi i ajeti koji mi oduzimaju prava kao zeni? Ako me vrijedja obrezivanje i indoktriniranje djece kojima se oduzima pravo izbora? Strasno me vrijedja i pokolj nad svim nevinim zivotinjama koji ponosni izvrsavate ulizujuci se nekakvom svom imaginarnom prijatelju. Vrijedja li me to sto su ubistvo, pedofilija i robovlasnistvo u svim religijama dozvoljeni (ne vadim iz konteksta - citam - procitajte i vi)? Ako ja kazem da me sve to vrijedja i zaprijetim da cu napraviti belaj, hocete li zabraniti religiju???
I kako to da se nikada bog (ko mi kaze da se pise velikim slovom neka usput objasni i zasto) licno ne buni i ne osjeca uvrijedjenim, nego se uvijek nadju neki njegovi fanovi da se u njegovo ime osjecaju uvrijedjenim?
Moram li vam ja kao ateista objasnjavati da vam je bog svemoguc i da mu ne trebate vi mali da ga branite pred umjetnoscu, kritikom i uvredama? Zasto ga ponizavate pruzajuci mu zastitu vi koje je on stvorio?
Oglasis se kao ateista, odmah te poklope "sto moras pisati da ne vjerujes - ne vjeruj i suti". Sto se morate buniti protiv pozorista i kritike relgije - vjerujte i sutite? Jesu li vam vjera i bog toliko mali i nemocni da im je cak i teatar prijetnja?
I nesto sto stalno srecem ali nikako da shvatim su novopeceni vjernici kojima je komunizam, u kojem su do prije 3 decenije bili primorani zivjeti, bio strasan jer im je oduzimao slobodu govora i pravo na misljenje, a sada bi svima sve to zabranili. Pa vama je komunizam (ako vec takav) bio prirodni habitat.
I sta su to vjerska osjecanja i jesu li vaznija i vrijednija od nevjerskih?
Sreca pa nikoga u Bosni ne vrijedjaju ratni vojni invalidi i penzioneri koji kopaju po kontejnerima - bilo bi belaja na svakom cosku."
Alisa Iburg
|
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Čet 13 Okt - 22:22 | |
"UVREDA je moralno-psiholoska kategorija. Kao takva nastaje i postoji onoga trenutka kada ju neko takvom dozivi, a ne kada neko izgovori nesto sto bi nekoga moglo uvrijediti. Jedna izgovorena rijec nekoga vrijedja, drugome je simpaticna. Ne mozete zabraniti mlijeko zato sto je neko alergican na laktozu.
Sta ako ja kazem da me vrijedjaju psalmi i ajeti koji mi oduzimaju prava kao zeni? Ako me vrijedja obrezivanje i indoktriniranje djece kojima se oduzima pravo izbora? Strasno me vrijedja i pokolj nad svim nevinim zivotinjama koji ponosni izvrsavate ulizujuci se nekakvom svom imaginarnom prijatelju. Vrijedja li me to sto su ubistvo, pedofilija i robovlasnistvo u svim religijama dozvoljeni (ne vadim iz konteksta - citam - procitajte i vi)? Ako ja kazem da me sve to vrijedja i zaprijetim da cu napraviti belaj, hocete li zabraniti religiju???
I kako to da se nikada bog (ko mi kaze da se pise velikim slovom neka usput objasni i zasto) licno ne buni i ne osjeca uvrijedjenim, nego se uvijek nadju neki njegovi fanovi da se u njegovo ime osjecaju uvrijedjenim?
Moram li vam ja kao ateista objasnjavati da vam je bog svemoguc i da mu ne trebate vi mali da ga branite pred umjetnoscu, kritikom i uvredama? Zasto ga ponizavate pruzajuci mu zastitu vi koje je on stvorio?
Oglasis se kao ateista, odmah te poklope "sto moras pisati da ne vjerujes - ne vjeruj i suti". Sto se morate buniti protiv pozorista i kritike relgije - vjerujte i sutite? Jesu li vam vjera i bog toliko mali i nemocni da im je cak i teatar prijetnja?
I nesto sto stalno srecem ali nikako da shvatim su novopeceni vjernici kojima je komunizam, u kojem su do prije 3 decenije bili primorani zivjeti, bio strasan jer im je oduzimao slobodu govora i pravo na misljenje, a sada bi svima sve to zabranili. Pa vama je komunizam (ako vec takav) bio prirodni habitat.
Sreca pa nikoga u Bosni ne vrijedjaju ratni vojni invalidi i penzioneri koji kopaju po kontejnerima - bilo bi belaja na svakom cosku."
Alisa Iburg Ovo su tvoje reči ili od te Alise Iburg? sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Shadow ADMIN
Poruka : 97443
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : Samo
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Pet 14 Okt - 21:44 | |
| Moram da verujem, ali ne mogu da mu verujem |
|
| |
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Pet 14 Okt - 21:53 | |
| - Shadow ::
- Moram da verujem, ali ne mogu da mu verujem
Potpuno se razumemo. Samo što ja više i ne moram da mu verujem |
|
| |
Gast Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Pet 14 Okt - 22:17 | |
| U Boga se vjeruje i u dobrom i u zlu. Inace to nije vjerovanje nego samo izkoristavanje u nekom obliku. Ako ide dobro vjerujem ako neide dobro nevjerujem vise, to tako nefunkcionira. |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Sub 15 Okt - 15:05 | |
| - EROTIC MAN ::
- Hatori Hanza ::
"UVREDA je moralno-psiholoska kategorija. Kao takva nastaje i postoji onoga trenutka kada ju neko takvom dozivi, a ne kada neko izgovori nesto sto bi nekoga moglo uvrijediti. Jedna izgovorena rijec nekoga vrijedja, drugome je simpaticna. Ne mozete zabraniti mlijeko zato sto je neko alergican na laktozu.
Alisa Iburg
Ovo su tvoje reči ili od te Alise Iburg? pito sam te ovde, al mi nažalost nisi odgovorio sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Sub 15 Okt - 16:28 | |
| Erotični, vidiš da ime nije sastavni dep teksta nego potpis. Nema veze, neko je ipak morao objasniti. Slobodno pitaj. |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
EROTIC MAN MODERATOR
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Sub 15 Okt - 17:39 | |
- Erotični, vidiš da ime nije sastavni dep teksta nego potpis. Nema veze, neko je ipak morao objasniti. Slobodno pitaj.
tekst mi se dopao, lepo si objasnio, sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Black Wizard Master
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Sub 15 Okt - 19:14 | |
| Svako od nas je Bog na svoj način |
|
| |
Gast Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 10:09 | |
| - Black Wizard ::
- Svako od nas je Bog na svoj način
Ne spominj gospodina ime uzalud pogotov ne kiti se snjegovim imenom. To ti je kao kad bi netko rekao svako od nas je Black Wizard, sto nije tocno. |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
Black Wizard Master
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 13:21 | |
- Black Wizard ::
Ne spominj gospodina ime uzalud pogotov ne kiti se snjegovim imenom. To ti je kao kad bi netko rekao svako od nas je Black Wizard, sto nije tocno. Svako od vas nikad ne može biti Black Wizard jer niko od vas nema pojma šta taj pojam znači niti zašto baš njega koristim za svoj avatar. A božje iliti božansko nosi svaki čovek u sebi na svoj, jedinstveni način. I to u određenim situacijama izlazi na videlo. Ja sam recimo Bog za sviranje bass gitare jer u svom okruženju nisam sreo dosada boljeg od sebe. Ili sam recimo Bog u stilu oblačenja jer sam najbolje obučen u krugovima u kojima se krećem. Možda me sada budeš razumeo šta sam želeo da kažem. |
|
| |
Tanguy Master
Poruka : 35440
Učlanjen : 10.09.2012
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 13:32 | |
| U Boga kako kad, ovisi o potrebi. Ali u tavu non-stop. |
|
| |
Gast Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 13:41 | |
- Tony Montana ::
Ne spominj gospodina ime uzalud pogotov ne kiti se snjegovim imenom. To ti je kao kad bi netko rekao svako od nas je Black Wizard, sto nije tocno. Znaš li šta je hrišćanski? Ne sudi da ti ne bi sudili! Ti si posvađan sa osnovnim načelima religije. Znam Hanza, kristcanstvo je vjerovati u Isusa Krista, nista drugo, sve ostalo sto je doslo je narod izmislio itd. |
|
| |
Gast Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 13:43 | |
Ne spominj gospodina ime uzalud pogotov ne kiti se snjegovim imenom. To ti je kao kad bi netko rekao svako od nas je Black Wizard, sto nije tocno. Svako od vas nikad ne može biti Black Wizard jer niko od vas nema pojma šta taj pojam znači niti zašto baš njega koristim za svoj avatar.
A božje iliti božansko nosi svaki čovek u sebi na svoj, jedinstveni način. I to u određenim situacijama izlazi na videlo. Ja sam recimo Bog za sviranje bass gitare jer u svom okruženju nisam sreo dosada boljeg od sebe. Ili sam recimo Bog u stilu oblačenja jer sam najbolje obučen u krugovima u kojima se krećem.
Možda me sada budeš razumeo šta sam želeo da kažem. Tu grijesis, za sviranje instrumenta trebas imati talent, to ocigledno imas, to nema sa Bogom uopce pojma, a to u vezi oblacenja je tvoj STIL ne karakter! Nijedan covjek nemoze da nosi u sebi netko bozansko u sebi, jer mi smo ljudi od krvi i mesa. |
|
| |
Tanguy Master
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 13:49 | |
Nijedan covjek nemoze da nosi u sebi netko bozansko u sebi, jer mi smo ljudi od krvi i mesa. Pajdo griješiš. Ona plavuša u disku je u tebe sinoč gledala ko u Boga, čak sam joj vidio par kapljica ispod međunožja. Toliko se naložila na tebe. Da je Kijara vidjela, odmah bi je ispi*kala. |
|
| |
Gast Gost
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 13:53 | |
| - Tanguy ::
Nijedan covjek nemoze da nosi u sebi netko bozansko u sebi, jer mi smo ljudi od krvi i mesa.
Pajdo griješiš. Ona plavuša u disku je u tebe sinoč gledala ko u Boga, čak sam joj vidio par kapljica ispod međunožja. Toliko se naložila na tebe. Da je Kijara vidjela, odmah bi je ispi*kala. Hhahahah, ali ipak nisam je fermo ni 2 % |
|
| |
Tanguy Master
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 13:57 | |
Hhahahah, ali ipak nisam je fermo ni 2 % To je istina jer nije ličila na Kijaru. |
|
| |
Black Wizard Master
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 14:10 | |
- Tanguy ::
Nijedan covjek nemoze da nosi u sebi netko bozansko u sebi, jer mi smo ljudi od krvi i mesa.
Pajdo griješiš. Ona plavuša u disku je u tebe sinoč gledala ko u Boga, čak sam joj vidio par kapljica ispod međunožja. Toliko se naložila na tebe. Da je Kijara vidjela, odmah bi je ispi*kala. Hhahahah, ali ipak nisam je fermo ni 2 % To onda znači da si gej a ne da si od krvi i mesa Nije se rodio čovek koji može da odoli uticaju koji ta stvarčica ima na njega |
|
| |
Tanguy Master
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 14:16 | |
To onda znači da si gej a ne da si od krvi i mesa
Nije se rodio čovek koji može da odoli uticaju koji ta stvarčica ima na njega Moj pajdo nije gej. Čovjek zna što hoće i želi. Nije svaka mindža privlačna. Tako da se itekako odoli. |
|
| |
Black Wizard Master
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 14:19 | |
| |
|
| |
Tanguy Master
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? Ned 16 Okt - 14:24 | |
Svaka je privlačna. Svaka na svoj način. Bre toliko si godina sklesao dete da te uči o tim stvarima Meni nije svaka privlačna i niti će ikad biti. Radije pletenje nego sa nekim gaborom biti, samo zato što ima onu stvar. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Da li verujete u Boga? | |
| |
|
| |
|