| Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Ned 19 Nov - 19:35 | |
| Ti si česta slika moje žalosne ljubavi Ti si moja samoća u kojoj smo prisutni oboje Ti si moja Sinagoga ograđena žicom Ti si moja naročito u ovo doba pogotovu sada
Pero Zubac |
|
| |
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 20 Nov - 11:05 | |
| Hocu uz mene da se svijes, korake moje da uhvatis, pa sa mnom bol i smeh da pijes i da ne zelis da se vratis. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Ned 10 Dec - 19:12 | |
| ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sub 16 Dec - 12:40 | |
| I tried so hard to make you see But I couldn't find the words Now the tears, they fall like rain I'm alone again without you ....My heart beats only for you.... |
|
| |
EROTIC MAN MODERATOR
Poruka : 48591
Učlanjen : 17.03.2015
Raspoloženje : kako ja hoću
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Ned 17 Dec - 20:35 | |
| uključio sam maštu ulazim u tvoju baštu i prepustim ceo svet za tvoj jedan cvet. sreća je kad je svuda sivilo
a tebi u srcu duga |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 21 Dec - 23:56 | |
| ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sre 17 Jan - 22:38 | |
| Lagumima misterije skita ona u mahnitom ludilu noci skorpiona. Tamom se naziru carobne sene, plesu maske na zidu u ritmu tela zene. Gori vatra u pogledima vrelina topi kamen, ona njise kukovima raspaljuje najzesci plamen. U totalnoj pomami ove lude noci predala se ritmu sva samo za njegove oci. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:05 | |
| ... Zatocenica si u mreži moje muzike,ljubavi moja, a mreže muzike moje kao nebo su široke. na obali tvojih tužnih očiju duša mi se rađa u tvojim tužnim očima početak je zemlje snova...
Pablo Neruda |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:05 | |
| ''Ali,nisu bili najlepši ni poljupci,ni ukradene večernje šetnje.Najljepša je bila ona snaga koju je probudila ta ljubav, ona radosna želja da živim,da se borim i da se bacim u vatru zbog nje.Moci dati sebe u zamenu za jedan trenutak....'' Herman Hese
|
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:07 | |
| PARIZ NOĆU -ZAK PREVER
Tri šibice kresnuh u noći Prvu da ti vidim lice Drugu da ti vidim oči Poslednju da ti vidim usta Onda pomrčina da se svega sećam Dok te u naručju svome stežem srećan. |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:09 | |
| Večeras je palo Sunce i iščezlo.. Večeras su zablistale suze.. Zvezde su utonule u njih.. Sutone ljubim ti jutro dok ogrlicu mora nosim oko vrata. |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:10 | |
| Као мрачна тајна лежиш у дну мене, И мој глас је ехо твог ћутања.Ја те Ни не видим где си, а све друге сате Од тебе су моје очи засењене. |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:11 | |
| On govori stihove,ne zna čije,tuđe ili svoje,ne zna kakve.Nijedna reč mu nije jasna,ali stihovi su prekrasni,i snažni,i potresni.Kazuju sve što je duboko skriveno u njemu,potresaju ga neslućenom lepotom.Suze ga guše u grlu zbog te lepote koja je došla tako iznenada,zaprepastivši i njega samoga. -Prekrasni stihovi-šapće zaneseno.-Jesu li tvoji? -Sad su tvoji... Mesa Selimovic |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:12 | |
| Znaš,kada bi mi ukrao snove…
Obogatio bi se .. U njima cijela hrpa ljubavi i cijelo nebo bisera. U njima dva crna oka, sjaje ko rubini i jedno srce ukrašeno zlatnim uspomenama. Znaš,kada bi mi ukrao snove..
Je te nikad ne bi zarobila. Ja bi uz svog lopova koračala sretna. |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:13 | |
| Osećam, poludeću proleća ovoga zbog neke daleke lepote.
Smejem se, a sve mi je kao da suza neka ogromna u meni sija, i kao da tuga teška kroz mene protiče. Smejem se, a sve kao da me se duša čija gorko dotiče.
II
Osećam, poludeću proleća ovoga zbog neke daleke lepote pod nebom rođenog bola, i zanesena lutaću ispod zvezdanih kola.
I ma gde bila, uvek ću biti na visokom bregu ispod samoga svoda. I ma šta gledala, videću na vodama senku broda.
I kada leta budu i uzri na njivama klas, činiće mi se da čujem zloslutnica ranih blago rastužen glas.
I ma sunce sijalo, ja ću čuti šapate mlade aprilske kiše. O, poludeću, poludeću i neću nikada više iz proleća ovoga pobeći, i večno ću o njemu sniti.
Ni opaziti neću život što tek mi nagli; a prošlosti za mnom staza. kao zmija, u malen kotur će se sviti i nestati u magli.
III
I osećam, ostaću žedna ove daleke lepote;
i vraćaću se na ovaj svet u doba kad zloslutice jednoliko jadaju; u doba kad cveta cvet zelenog kukureka, i mlade kiše padaju u smeh srebrnih rek
I zaplakaću kad spazim oblaka belog galije nebom zanihan hod. I biće mi sve žalije kad rekom širokom mine brod, i odnekud rupce bele zanišu, zanišu u pozdrav rupce bele daleki dani koji mi behu po bolu i smehu na zemlji rod. Desanka Maksimović |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:13 | |
| Bezimena - Luis Aragon
Poveriću ti jednu tajnu Vreme si ti Vreme je žena Ono oseća Potrebu da mu se udvara i da se klekne Pred njegove noge као kad se haljina raširi Vreme je kao kosa beskrajna Očešljana Ogledalo koje dah zamućije i dah razbistrava Vreme si ti koje spava u zoru kada se budi I kao nož si koji prolazi kroz moje grlo Oh što ne mogu da iskažem tu neprolaznu moru vremena I najgore je što je želja beskrajna i neispunjena Ta žeđ oka kad ti koračaš po odaji Ja znam da ne treba razbijati čaroliju Mnogo je gore nego da te osetim stranom Da bežiš sa mislima izvan nas I srcem već u nekom drugom veku Bože moj kako su reči teške A ustvari jeste to Moja ljubav iznad zadovoljstva Moja ljubav van domašaja današnjeg udarca Ti koja kucaš na moju slepoočnicu kao časovnik I ako ti nedišeš gušim se I po mojoj puti kolebaš se i zastaješ svojim stopalom Veliku tajnu hoću da ti kažem Svaka reč Na mojoj usni sirotica je koja prosi Jednu sitnicu za tvoje ruke stvarčicu koja tami pod tvojim pogledom I zato ja kažem tako često da te volim U nedostatku dovoljno jasnog kristala izraza kojiu bi ti stavila sebi oko vrata Ne vređaj se zbog mog prostačkog govora Prosta je voda koja izaziva taj neprijatni šum u vatri Reći ću ti veliku tajnu Ja ne znam Da govorim o vremenu koje na tebe liči Ja ne znam da govorim o tebi i ja se pravim Kao oni koji vrlo dugo na peronu stanice Mašu rukom pošto su vozovi otišli Šaka se smiruje tek pod novim teretom suza Hoću da ti kažem veliku tajnu Bojim se za tebe Bojim se onoga što te prati večerom ka prozorima I gestove koje ti činiš od reči koje se ne izgovaraju Bojim se vremena brzog i laganog bojim se za tebe Hoću da ti kažem veliku tajnu Zatvori sva vrata Lakše je umreti nego voleti Zato ja sebe mučim životom Ljubavi moja.
|
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:14 | |
| "Htio bih vas zamoliti da budete strpljivi sa svime sto je u vasem srcu nerijeseno i da pokusate zavoljeti sama pitanja.Pustite da ona zasad budu poput zatvorenih odaja.Ne tragajte za odgovorima koji vam se sada ne mogu dati jer ih sada ne biste mogli zivjeti." Rainer Maria Rilke |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:14 | |
| БРАНКА ЗЕНГ - ЗАКЛИЊЕМ СЕ
Створићу ново корито реке. Безброј вирова биће замке у које Те нећу хватати. Пуштаћу своје воде твоја колевка да постану. Тећи ћу мирна, трома, да Те не пробуди удар таласа, а обала која ме обликује Теби пут нека буде. Тећи ћу мирна, трома, нећу Те у замке вирова хватати. Скренућу ток протицања. |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:15 | |
| "Ako me pitaš gde su te šume, reći ću ti: u pepelu... Ja želim samo jedno: da veruješ u taj pepeo. A to ćeš zaista moći ako shvatiš da vreme treba pobedjivati, što svešću, što pesmom, što zaboravom, ali nikada nadom, niti onim što je već ostvareno. Dakle, vatrom koja je vrlo slična praznini, a ne senkom."
Branko Miljković "Vatra vatru ne gori"
|
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:16 | |
| Otkad sam te zavolio, poprimio sam oblik svemira, u kojem smo, ti poput zvijezde, a ja putanja kojom tvoj sjaj prolazi. Nastojim ne mirovati, već se stalno kretati, za tobom i uz tebe, s tobom i u tebi, poput sna, jer samo tako dostići ću vječnost i postati beskonačan.
Zal Kopp,deo
|
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:16 | |
| uzela sam te na svoje srce i zagrlila kao što se san grli. Pružila sam ti, u sebi, uvek sputavane ruke i nevidiljvo za druge spustila ih na tvoja ramena. A ti si s bolom slušao nasmejane reči što sam ih kao šarene ptice bacala u gomilu da je zabavim.
Desanka Maksimović |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:17 | |
| ...Sirena bih postala, glasom duše što opija, žednog do izvora navodila te, da ne poludiš. S tobom preživeti samo jedno lutanje, možda snovima moguća misija,moje pusto maštanje. |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:18 | |
| Klizila je niz obraz i na usni stala,bila je tako vrela i tako mala ,u njoj se skupila tuga,u njoj su usnule boli,jer samo ta suza je znala da te iskreno volim... |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:19 | |
| Biće jedno veče
Jednom,kad bude veče, Kad budeš sama, I bude neka kiša lila.. Jednom, Kad oko svojih usana Nađeš tuđi osmijeh, mila, Znam, Biće ti teško, a mene neće biti Da ti u tom času što god kažem.. Biće jedno veče, jedna kiša i ti Koju sam divno umio da lažem!
Vito Nikolic |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:20 | |
| Epitaf za suze boje runolista
Još mi ponekad dodje u snove u istom haljetku duginih boja iste mi riječi njoj mrakom zaplove:
"Laka ti noć malena moja."
Udje u oči, u srce u pore korakom vojnika pred sudnji boj njene mi usne šapatom zbore:
"Laku ti noć maleni moj."
Negde još ima u ovom gradu ulica ljubavi klupa bez broja jedno palidrvce za jednu baladu:
Imaš suzu boje runolista košulju, neki smiješan kroj. ti isti, ja, sebi ni slična:
da li ću te jos jednom sresti ili ćeš zauvijek nestati k'o Troja. još jedna sjen'a na srebrnoj niti:
Na po' si puta a već na dnu sa glavom u pijesku kao noj ?! u svakom osmijehu jos tražiš Nju?
M.B Romanov |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom | |
| |
|
| |
|