| Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
lana MODERATOR
Poruka : 122449
Učlanjen : 06.12.2012
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:21 | |
| Dušu mi pokloni... htela bih u zagrljaju tvom da doživim svetle snove i pijanstvo onog mutnog sklada što ljubav se zove... |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:21 | |
| Sve ti nudim, što se ponuditi može, varku sunca, da te osmjehom razbudi, zrno uzbuđenja i klicu radovanja. Ne nudim ti možda, vec kičmu svoju sa mramorom, u stijeni što je srasla. Ushite preko polja i jablanovih krošnji mirisne obrise otvorenih šuma nudim. Zajedno ti nudim poljupce u kosi i na obrazima zagrljaje mojih ruku.
|
|
| |
lana MODERATOR
| Šapućem osmjeh tvome licu i kao crveni trag spokoja ostavljam poljupce. Ispisujem svoju ljubav, njene naraštaje u meni, ljubavne noći u kojima zagrljen s tobom kao ljubav klizim. ....Deo -Zal Kopp |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:22 | |
| "Zablistaj svojom ljubavlju kao zvijezda u tami moga srca i učini da zarudi moje budjenje..
Učini da izgori u vatri mojih želja i poteče u sve snage moje ljubavi.." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:23 | |
| Vraćaju se godine na ulasku u snove Vraća mi se miris I tvojih usana okus Vraća mi se nešto Od naših dana noći I ona ista svijetlost Koja se je sakrila u tvoje blage oči Vraćaju se kao da nisu otišle Kucaju na vrata koja nitko ne otvara Davno su se odavde sve sreće iselile I nitko ne živi u tom napuštenom Zvjezdanom sjaju I sad kad smo u nekim gradovima raznim Shvaćamo da sjećanja ne umiru i traju A mi se još možda tražimo Misleći o sreći I hodamo svijetom sa srcima praznim
ŽELJKO KRZNARIĆ |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:23 | |
| ..."Ponuđenoj stvarnosti namjerno dodaj svoje dodire, tako neprimjetno moli za onaj trenutak naše istine...." |
|
| |
lana MODERATOR
| "Nas dan je zelena jabuka na dvoje presecena gledam te, ti me ne vidis izmedju nas je slepo sunce Na stepenicama zagrljaj nas rastrgnut, zoves me, ja te ne cujem izmedju nas je gluvi vazduh Po izlozima usne moje traze tvoj osmeh, na raskrsnici poljubac nas pregazen Ruku sam ti dao, ti je ne osecas praznina te je zagrlila Po trgovima suza moja trazi tvoje oci, uvece se dan moj mrtav s mrtvim danom tvojim sastane Samo u snu istim predelima hodamo.." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:24 | |
| Ako jednom stavis na gramofon moje srce, Cuces ono sto sam izmislio samo da bih tebi rekao: "Mozak svih biljaka, mozak svakog drveta nalazi se u zemlji, Da li je tamo vec i mozak covecanstva?" Javno iznosim recenice kojima sam te osvojio, Govoreci o drugim stvarima govorio sam o tebi, Pucajuci u plafon izjavljivao sam da te volim I sve sto sam lepo rekao o drugima tebi je namenjeno... Beckovic |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:25 | |
| Dugo sam letio u prazno. Treba na zamlju stati. Uspravno iz nje rasti. Uspravno umirati. Ptice su sumi krila, a suma pticama korijen. List ne leti od sebe, on biva olujom gonjen.
Pod zemljom i u zraku u isti mah drvece zivi. Drvo je most sto dise izmedj' mrtvih i zivih. I kada ogole grane, cvrkut ih zazeleni. Ja nista rekao nisam: to jesen sumi u meni. Kisevic |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:26 | |
| " Tada jos nisam mogao da razumem! Trebalo je da sudim po delima,a ne po recima.Opijala me mirisom i ocaravala. Nikako nisam smeo da pobegnem! Morao sam da nazrem iza tih sitnih lukavstava njenu neznost. Cvece je tako protivrecno. Bio sam previse mlad da bih umeo da je volim "...
Mali Princ - Antoan de Saint Egzipery |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:26 | |
| ..."Žeđ neprestana žeđ kao svitanje kao sumrak Neuhvatljiva bolna žeđ dozivanje kiše tebe,Budući sama sa sobom videla sam kako je izmilela zmija Kako je gomilala svoj otrov kao svet koji te boli Odlomci kuća koji ciljaju u tvoje srce Jer nijedna od tih kuća nije naša..." |
|
| |
lana MODERATOR
| ..."Iz tvojih ruku, sa tvojih mekih otvorenih dlanova Nežne pesme padaju i nestaju kao kapi,..." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:27 | |
| Sve čega se sećam pre tebe čini se crno-belim. No kad si ti došao, doneo si u moj život smeh, crvene balone, smešna iznenađenja, veselje i radost." Judith C. Grant |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:27 | |
| .."ti i ja na pustom ostrvu sami i sretni zagrljeni i razmazeni docekujemo svitanja boje purpura svitanja koja od nase razuzdane strasti podrhtavaju ljubim te pescanim zalom pod nama ljubim te vrhovima modrih talasa koji nas pokrili kao cilim ljubim te palmama i kokosom i moja zelja za tobom besna i luda iz tebe izvire i iz vulkana strasti gasi se u tebi obecaj mi tu noc " |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:28 | |
| "Zacesljaj pramen straha sa lica niko te nece ponovo zvati iz dalekog grada u nezgodno vreme da cuje ti glas
Klize ti reci niz prozore gole u praznome stanu zidovi broje zidovi znaju cuvati tajne i sakriti laz ostavi trag.." |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:28 | |
| Ruzokradice - Vasko Popa
Neko bude ruzino drvo Neki budu vetrove kceri Neki ruzokradice Ruzokradice se privuku Ruzinom drvetu Jedan od njih ukrade ruzu U srce je svoje sakrije Vetrove se kceri pojave Ugledaju obranu lepotu I pojure ruzokradice Otvaraju im grudi Jednom po jednom U nekoga nadju srce U nekoga bogami ne Otvaraju im otvaraju grudi Sve dok u jednog srce ne otkriju I u srcu ukradenu ruzu |
|
| |
lana MODERATOR
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 21:29 | |
| "Kad me pitaš zašto te volim I tvoje se lepe obrve namršte i osmeh ti vidim na licu kao da se duga poslije kiše rasprostrla po tebi i u svakome oku po jednu pticu ugledam odjednom bez ikakvog straha kad me pitaš zašto te volim ja pomislim na oceane tople i hladne na sunce koje se rađa svakoga dana i znam da sve to počinje ovde sa tvoga dlana " |
|
| |
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 23:35 | |
| Vidim usamljene tvoje oci Vidim plasis se i ove noci Srce tiho,jedva kuca. Zadnji plamen srece gasim ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Lutajuće Srce Master
Poruka : 8629
Godina : 49
Učlanjen : 04.01.2014
Raspoloženje : Do kraja.
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Čet 18 Jan - 23:37 | |
| |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pet 19 Jan - 22:13 | |
| ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sre 21 Feb - 22:52 | |
| Voleo sam je, a katkad je i ona mene volela. U noćima, kao ova, držao sam je ... Volela me je, a katkada sam i ja nju voleo... ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sre 28 Mar - 11:07 | |
| Sad srce moje bije tiše već manje volim, a znam više nego pre već sad mi ne bi reći mog'o onako dosta, onako mnogo sa reč i dve. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Poly Master
Poruka : 15528
Učlanjen : 04.03.2017
Raspoloženje : hm...
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Pon 9 Apr - 20:45 | |
| Da bi čovek imao dušu mora se s njom roditi |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Sub 14 Apr - 10:01 | |
| Ovu noc plakacu za tobom.. Polijacu moje lice suzama... da ne ostari od tuge... za novi dan... ako te ikad pronadjem. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Malena40 VIP
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom Ned 15 Apr - 20:16 | |
| Hteo bih s tobom uciniti sto prolece cini sa tresnjama..." ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Poruči mi stihom, hoću da te osetim romantikom | |
| |
|
| |
|