|
Autor | Poruka |
---|
wild filly ADMIN
Poruka : 85778
Učlanjen : 28.03.2011
Raspoloženje : uvek extra
| |
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Sub 29 Sep - 12:57 | |
| |
|
| |
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Sre 17 Okt - 19:53 | |
| |
|
| |
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Sre 17 Okt - 21:30 | |
| Jesen - K. Apartman
Jesen je duga, hladna Padaju kise U mojoj kosi jedna seda vise Prolaze godine I dok trepnes okom Kako vreme brzo leti Nekim svojim tokom
A ja, ja sam umoran...
Kad bih mogao da vratim Svoj zivot ispocetka Bio bih isti kao sad Da sam mogao da shvatim Da ljubav nije vecna Ne bih danas bio sam
Pevam iz sveg srca Pevacu I dalje Samo tako bol u dusi Moze da prestane Moj zivot je obicna prica Kao mnoge druge Usponi I padovi Kao vozne pruge
A ja, ja sam umoran...
Kad bih mogao da vratim Svoj zivot ispocetka Bio bih isti kao sad Da sam mogao da shvatim Da ljubav nije vecna Ne bih danas bio sam .... |
|
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Čet 18 Okt - 1:35 | |
| Ne može nam ništa zima
Ne može nam ništa zima Ni mećava što fijuče Kuća puna pravog dima Čekaće nas ko i juče
A mećava kad zadrema kraj ognjišta šćućurune Ko da ničeg više nema Belina će da nas prene
Sjakti biser ledenica I inje na starom boru Srebrom čipku og iglica Mraz izvezo na prozoru
Rajko Petrov Nogo |
|
| |
Black Wizard Master
Poruka : 34967
Godina : 49
Učlanjen : 30.03.2011
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Čet 18 Okt - 11:20 | |
| Parni Valjak - Jesen u Meni
Ma sto da zelim sve je tako daleko i sad mi zao sve bi opet ponovo najljepsu pjesmu tebi bi' pjevao hej kamo srece da sam pjevat' mogao
Ptice u bijegu tisina gradi zidove zvoni zbogom rijeci kazne Bozije te tvoje usne opojne jos uvijek sanjam kako su me ljubile
Jesen u meni tuguje zasto sanjam cemprese moje ceste ne vode nikuda bez tebe Jesen u meni caruje a u tebi proljece ni sunce ne moze ne moze kroz oblake hej,rano moja, hej
S kime sada putujes ma sto da bilo nemoj da mi tugujes najljepsu pjesmu tebi bi' pjevao hej kamo srece da sam pjevat' mogao
Jesen u meni tuguje zasto sanjam cemprese moje ceste ne vode nikuda bez tebe
Jesen u meni caruje a u tebi proljece ni sunce ne moze ne moze kroz oblake rano moja, hej ... |
|
| |
Kayser Soze
Poruka : 13287
Učlanjen : 01.10.2012
Raspoloženje : Priđi da ti šapnem ...
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Čet 18 Okt - 15:21 | |
| Proleće… Sunce se, eno, kao vreteno nad gradom vrti i glavom klima. Sve je u meni danas šareno. I u tebi je možda šareno. U nama svima šarenog ima. Bila je zima. Prošla je zima. Tu negde, blizu al ne znam gde je, vetar se topli vrti i smeje, čupka nam kosu i krošnje njiše. Bile su kiše. Prošle su kiše. Sad sunce, eno, kao vreteno ispreda gradom nešto šareno i – miriše. Reci mi zašto s tobom u hodu odjednom danas govorim tiše i zašto misli nekud odu, pa samo trepćem i ništa više? Kad ispod lipa senke se ruše, zašto sam tako odjednom smušen, pa kad te kući iz škole pratim, sve ne bih hteo da se vratim, Već dugo stojim i dugo ćutim pod vetrom toplim i suncem žutim, a u glavu mi nebo stalo i još malo Čega malo? Svega pomalo! Ako se setim, ja ću ti reći i – uteći. Mika Antić |
|
| |
Čupka Master
Poruka : 16692
Učlanjen : 18.04.2011
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Čet 18 Okt - 18:52 | |
| Ja ne volim zimu.Ali mislim da je najromanticnije kada napolju pada sneg, a vi u kuci sa voljenom osobom pored toplog kamina sa nekim dobrim picem ili cajem u ruci uzivate u dobrom drustvu... |
|
| |
wild filly ADMIN
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Sre 24 Okt - 23:56 | |
| Đorđe Balašević
Jesen Stiže Dunjo Moja
Toga jutra sam stigao putnickom klasom pa kuci sa stanice casom kroz baste i precice znane a u vojsci sam stekao druga do groba i hronicnu upalu zgloba suvenir na strazarske dane
Usao sam na prstima mati bese vec budna i brzo se prekrstila rece, proslo je ko za cas bas si stigao dobro jer svatovi su tu do nas pa ce ti svirati, a ti ces birati
Svadba bese ko svadba i sta da se prica parada pijanstva i kica i poznata cura u belom vec po redu pozeleh im zdravlja i srece iz ruku mi otela cvece i sakrila pogled pod velom
Tad me spazise cigani kum je trazio pesmu al' ja sam stig'o, briga njih sirok osmeh i zlatan zub znam da nije ti lako al' danas nemoj biti grub nego zapovedi sta cemo svirati
Ref. Svirajte mi jesen stize, dunjo moja jesen rana, nek zazvone tambure u transu znam da nije pesma ova za veselje i svatovac al' ja moram cuti tu romansu
Svirajte mi jesen stize, dunjo moja al' polako da mi ne bi koja rec promakla sklon'te case i bokale razbio bih svet od sale da je samo slucajno od stakla, dunjo moja
Retko odlazim kuci, a pisem jos redje i slike su bledje i bledje pa lepe potiskuju ruzne al' nekad porucim pice i tako to krene pa stignem u svatove njene sve prave su ljubavi tuzne
Nikom ne pricam o tome brzo dodje taj talas i znam da cu da potonem spas mi donose cigani, oni imaju srce za svakog od nas, briga njih oni me pitaju sta da sviraju |
|
| |
Abu Dabi MODERATOR
Poruka : 130824
Učlanjen : 07.04.2011
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Čet 25 Okt - 0:11 | |
| Zima. Pa se zagrlite. I zagrijete. A srca tuku u istom ritmu. + =
Poslednji put izmenio Abu Dabi dana Ned 22 Sep - 10:56, izmenio ukupno 2 puta |
|
| |
Buba
Poruka : 11959
Učlanjen : 13.01.2013
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Ned 22 Sep - 10:44 | |
| |
|
| |
katarina MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
| |
| |
katarina MODERATOR
| |
| |
katarina MODERATOR
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Sub 15 Nov - 20:32 | |
| Jesen U plamenu, zapaljena jesen, gori katkada moje srce, čisto i samo. Vjetar ga budi, dodirne mu središte i onda ga objesi za svjetlost koja se smije ni za koga: kakva rasuta ljepota! Tražim neke ruke, neku prisutnost, neko tijelo, ono što zidove razbija i rađa opijene oblike, dodir, glas, okretaj, neko krilo samo, nebeske plodove gole svjetlosti. Tražim po sebi, unutra, kosti, netaknute violine, usne koje sanjaju usne, ruke koje sanjaju ptice... I nešto neznano što kaže »nikada«, a pada s neba, od tebe, moj Bože i moj protivniče. Octavio Paz Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta |
|
| |
ankianki
Poruka : 40090
Učlanjen : 21.07.2012
Raspoloženje : odlično
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Sub 15 Nov - 20:39 | |
| |
|
| |
katarina MODERATOR
| |
| |
katarina MODERATOR
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Ned 11 Jan - 19:17 | |
| ЈЕСЕН
Прошла је бура, стишале се страсти, И љубав с њима све је ближе крају; Друкчије сада твоје очи сјају У њима нема ни силе ни власти.
Ја чујем: наша срца бију тише, Твој стисак руке није онај прави; Хладан, без душе, без ватре и крви, К'о да ми збори: нема љета више!
За друштво некад не беше нам стало, О себи само говорасмо дуго; Но данас, драга, све је, све је друго: Сада смо мудри и зборимо мало.
Прошло је лето! Мутна јесен влада. У срцу нашем ни једног славуља. Ту хладан вјетар свеле руже љуља, И мртво лишће по хумкама пада.
Aleksa Šantić Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta |
|
| |
katarina MODERATOR
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Uto 26 Jul - 21:05 | |
| Pesma o proleću Drveće se boji u roze i belo… Sve oko nas postaje veselo! U vazduhu oko nas pesme lete. Nasmejane čike i vesele tete, Ljubav se sada plete… Srećno je svako dete… Ptice nova gnezda svijaju.. Leptiri oko nas se vijaju… Sunce nam sija… Osmeh nas greje… Cvrkut ptice u letu… Budi se sve na ovom svetu… Sve oko nas puno je sreće.. Stiglo nam proleće! |
|
| |
Mirjana Elita
Poruka : 4077
Učlanjen : 23.09.2016
| Naslov: Re: Romantično godišnje doba Čet 29 Sep - 0:24 | |
| |
|
| |
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017