|
Autor | Poruka |
---|
Džudi Član
Poruka : 20
Učlanjen : 13.05.2013
| Naslov: Čitam ovih dana... Uto 14 Maj - 2:17 | |
| Čitam sedmi deo Gričke vještice "Buntovnik na prijestolju" Marija Jurić Zagorka
Ovaj serijal MJ Zagorke sam čitala pre 20-tak godina i sada ponovo.
|
|
| |
Enigma MODERATOR
Poruka : 55658
Učlanjen : 29.03.2011
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Uto 14 Maj - 11:31 | |
| Čitam vrlo stimulativnu knjigu pod imenom ''Tajna'' msm da je ok ako si in the mud za relax i fantazi da zakon privlačenja postoji aa ja sam eto tako raspoložena u poslednje vreme |
|
| |
malalila MODERATOR
Poruka : 52047
Učlanjen : 04.01.2012
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Uto 14 Maj - 11:44 | |
|
Citam od Balzaka "Rodjaka Beta ", drugo cItanje. Posle toliko godina, zanimljivo ali malo usporeno i naivno. Promenila se vremena i ukusi u citanju, dvadeset prvi vek je.
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Čet 16 Jul - 13:43 | |
| Americka azbuka, Aleksandar Genis
o knjizi:Poznati književni kritičar i publicista Aleksandar Genis daje u ovoj knjizi neobičan "vitražni" portret savremene Amerike. Eseji sa suvoparnim naslovima Automobil, Banka, Motel, Restoran, Crkva, Škola kazuju da se pripovedanje odvija pod okriljem semiotike svakodnevlja. To nipošto nisu enciklopedijski članci nego malene pesme u prozi, koje pretvaraju predmet opisivanja u živo biće, sa kojim čovek može da stupi u dramatične odnose, kao junak iz bajke sa kućicom na kokošijim nogama... Sa stvaralaštvom A. Genisa naša publika se srela preko niza časopisnih prevoda. Ovo je prva njegova knjiga prevedena na srpski jezik. Knjiga Američka azbuka i Crveni hleb prvi put se u svetu objavljuje u ovom obliku. |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Čet 11 Jan - 10:13 | |
| Miljenko Jegovic - " Levijeva tkaonice svile "
Spavas budis se spavas
Noc bez mira Pred jutro godina 1992. Kraj veljace ozujak Kroza san Slusas Kuckanje stapa niz Sepetarevac Laki strmi korak slijepca Ne otvaras oci Spavas budes spavas budis se
.............
To je tamo
To je tamo gdje ocevi ovako govore o svojoj djeci: " Na jesen ce u Ameriku, da studira glumu.Strasan je talenat, svi kazu.Ide kod jednog naseg, ljudima u New Yorku sredjuje poslove. Kad taj iz zavicaja dobije rakiju, ode ti se napiti s De Nirom. Robert mnogo voli nasu brlju.A za dijete se brini, veli on meni. tu u komsiluku ti je Maryl Streep pa ce se mala sprijateljiti s njezinom cerkom.Vrsnice su, nece im biti dosadno. Eto, tako, kad vec pitas.Dobra mi je kcerka, al' rano ode, ne mogu je zadrzati. " |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Čet 11 Jan - 12:05 | |
| „Treće oko“, Lobsang Rampa Autobiografski roman tibetanskog lame Lobsang Rampa koji je je prošao bolnu operaciju otvorenja Trećeg Oka, zahvaljujući kome može da „vidi ljude kakvi jesu, a ne kakvim se predstavljaju“, koje otvara ogromna spoznanja… Piše o tome kako je kao dečak, od samo sedam godina, ušao u samostan Čakpori, hram tibetanske medicine, gde je studirao pod velikim učiteljima, učeći od njih takva mistična umeća poput vidovitosti, levitacije astralnih projekcija... “Treće oko” vodi čitaoca kroz magični svet istoka, astralna putovanja i snove, objašnjava duhovnu strukturu čoveka, eteričko telo, auru, boje kao putokaz, sredstvo duhovne spoznaje. Citat: “Misli su, kako mi to dobro znamo u Tibetu, energetski talasi. Materija je kondenzovana energija. Misao, pažljivo usmerena i delimično kondenzovana, može da pomeri predmet. Usmerena drugačije, ona može da se pretvori u telepatiju koja omogućuje da se neka druga udaljena osoba natera na određenu akciju. Zašto bi to bilo teško da mi se poveruje, kad svi nalaze da je normalno što čovek, snabdeven mikrofonom, može da usmerava ateriranje aviona uprkos gustoj magli i nultoj vidljivosti?“ |
|
| |
malalila MODERATOR
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Uto 23 Jan - 19:18 | |
| " Gospodin Ka " - Vesna Goldsvorti
" Zasto brakovi propadaju? Mozda bi bolje pitanje bilo ; zasto se uposte skalapaju? "Trijunf nade nad iskustvom ", rekao bi Albi. Tako je govorio, sluzeci se kliseima da drzi emocije na ostojanju kao sto se demonter sluzi klestima i pincetom.Godine prolaze , a ja jos ne znam koja je zica pod naponom izazvala eksploziju i tako nas raznela na komade.Krivim sebe.Lakse je ziveti sa odgovornoscu nego sa neznanjm."
Knjiga je zanimljivo zamisljena.Albertina, udata za Albija, srece u Londonu sina i unuka Tolstojeve Ane Karenjine.Tu pocinje zaplet, neobican tok price, isprepletan dalekom prosloscu porodice Karenjin.Ni stvarnost nije lisena zapleta.Neocekivani kraj, sa optimistickom porukom. Ako volite dobru knjigu, ova je bas za vas napisana. "Treba otimati radost danima koji beze " Majakovski |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Pet 28 Sep - 17:48 | |
| Lepo je videti da je neko zaista podelio parče svog životnog iskustva sa vama, a sve to u cilju unapređenja vaše ličnosti. Baš zato ovih dana možete me videti kako čitam ovu knjigu čak i dok putujem gradskim prevozom. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Pet 28 Sep - 17:50 | |
| |
|
| |
Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Pet 28 Sep - 17:59 | |
| Mali podsetnik za ono sto znate. Ima toga i novoga, zanimljivog, knjiga za svaku kucu. Knjiga je nastala iz rado gledane televizijske serije Mitovi i legende, čija su tri ciklusa posvećena monoteističkim religijama – judaizmu, hrišćanstvu i islamu – poslužila kao osnov. |
|
| |
Salome Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... Uto 17 Sep - 12:19 | |
| Stefana Cvajga, po ko zna koji put! Jednostavno, genije . Izdalo Izdavacko preduzece "Rad "Beograd 1962. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Čitam ovih dana... | |
| |
|
| |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar