Ovo su poznati koji su promenili veru!
Da li je promena vere stvar ličnog ubeđenja, povratka korenima, trend ili potreba za novim utočištem i pronalaženjem smisla života, verovatno nikada do kraja neće biti jasno, ali mnoge poznate ličnosti odlučile su se na taj korak izazvavši brojne kontroverze.
Ovaj trend je itekako zastupljen u svetskom džet-setu, ali i kod nas je bilo nekoliko poznatih ličnosti koje su odlučile da promene veru.
Folk pevač Sinan Sakić i njegova supruga Sabina pronašli su mir kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe od koga su naučili da su slava i bogatstvo samo prolazne stvari, ali i uverili se u brojna čuda.
Sinan je prvi put boravio u Indiji 1996. nakon što je njegov najmlađi sin Alen zadobio teške opekotine, a kasnije je uvek isticao da za njegovo izlečenje može zahvaliti i boravku u hramu Sai Babe.
-Volim sve religije, ali u budizmu sam pronašao ono što najviše volim i svakim danom radim na duhovnom uzrastanju – kaže Sinan Sakić za Telegraf.
Među onima koji su promenili veroispovest je i Lepa Brena koja je islam zamenila pravoslavljem, a na krštenju je dobila ime Jelena.
Ona nije želela da komentariše razlog za ovakav korak, ali se pridržava svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.
Bivši košarkaš Crvene zvezde Omar Abdul Tomas takođe je od onih koji je promenio veru. On je iz islama prešao u pravoslavlje.
- Žena je prva koja mi je ukazala na lepotu pravoslavlja, a vremenom sam pronašao mir koji sam dugo tražio. Sveštenik u Libanu mi je govorio da u Srbiji postoji puno crkava i manastira koji su pravi raj na zemlji – rekao je tada Omar Tomas.
Najviše bure u poslednje vreme oko prelaska u drugu veru izazvala je pevačica Dunja Ilić koja je prešla u islam i slavila Bajram zajedno sa dečkom u Sarajevu.
Foto: PromoFoto: Promo
Dok jedni tvrde da je to uradila iz ljubavi i kako bi se rešila poroka, ona kaže da je u islamu prepoznala lepotu koju nije našla u pravoslavlju.
Najčuveniji bokser svih vremena za koga mnogi tvrde i da je najveća sportska zvezda XX veka, Muhamed Ali, u istoriju je ušao zahvaljujući neverovatnoj tehnici boksa i njenim rezultatima, ali i kao ličnost koja je javno priznala da je prešla u islam i postala njegov veliki propagator.
Rođen kao Kasijus Klej i odgajan u hrišćanskom duhu, talentovani bokser je jednom prilikom u Harlemu čuo propoved nekog od sledbenika Elijaha Muhameda, a on mu je kasnije dao ime Muhamed Ali.
Foto:APFoto:AP
Njegovim stopama krenuo je i Majk Tajson, još jedna bokserska legenda. On je prešao u islam tokom izdržavanja zatvorske kazne od 1992. do 1995.godine. jegovo drugo ime je Malik Abdul Aziz.
Holivudski superstar Tom Kruz najpoznatiji je sledbenik i glasnogovornik sajentologije, a zanimljivo je da je njegova majka bila katolik i da je on jedno vreme ozbiljno želeo da postane sveštenik, ali ga je gluma odvukla na drugu stranu.
Na spisku poznatih sajentologa su i Dastin Hofman, Džon Travolta, Keli Preston, Oliver Stoun, Lari King, Liza Mari Prisli, Džulijet Luis, Džejson Li, Pičis Geldof…
Foto: Tanjug/APFoto: Tanjug/AP
Glumica Džulija Roberts izjavila je da je cela njena porodica prihvatila hinduizam posle filma “Jedi, moli, voli” u kome je igrala glavnu ulogu, a njen kolega Ričard Gir se još u svojim dvadesetim godina zainteresovao za budizam, iako je odgajan je u duhu Metodističke crkve.
Nakon snimanja filma Mali Buda, Kijanu Rivs je prešao u budizam, a među preobraćenicima su i pokojni Stiv Džobs, zatim Orlando Blum, Kejt Bosvort, Tina Tarner, Tajger Vuds…
(Telegraf.rs)
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie