Kuda lepi tamničaru Sa tim ključem poprskanim krvlju Idem da oslobodim onu koju volim Ako još ima vremena A nju sam zatvorio I nežno i svirepo Na najskrovitijem mestu svojih želja Na najdubljem mestu svojih nemira U laži budućnosti U gluposti zaklinjanja Hoću da je oslobodim Jer hoću da je slobodna Po cenu i da me zaboravi Po cenu i da ode Pa čak i da se vrati I da me još voli Ili da zavoli drugog A ako joj se taj dopadne Pa ona ode I ja ostanem sam Sačuvaću samo Na svojim dlanovima Do poslednjeg daha Blagost njenih dojki izvajanih ljubavlju
Dinka
Poruka : 29514
Godina : 40
Učlanjen : 26.09.2011
Naslov: Re: Žak Prever Pon 5 Dec - 22:09
PORUKA
Vrata koja je neko otvorio Vrata koja je neko zatvorio Stolica na koju je neko seo Macka koju je neko pomilovao Voce koje je neko zagrizao Pismo koje je neko procitao Stolica koju je neko oborio Vrata koja je neko otvorio Put po kome jos neko trci Suma kojom neko prolazi Reka u koju neko skace Bolnica u kojoj neko umire.
nemo
Član
Poruka : 460
Učlanjen : 28.11.2011
Naslov: Re: Žak Prever Pon 5 Dec - 22:48
Dinka
Naslov: Re: Žak Prever Ned 18 Dec - 13:45
DJECA SE VOLE
Djeca kad se vole ljube stojeći Po kapijama noći Dok prolaznici ukazuju prstom na njih Ali djecu kad se vole Baš je briga dal ih ko vidi Jer tu su samo njihove sjenke Treperave u noći I koje izazivaju kod prolaznika Bijes prezir smijeh i zavist Djeca kad se vole nisu ovde ni za koga Tada su dalje odavde nego što je noć I puno dalje nego što je dan Ona su U zasljepljujućoj svjetlosti prve ljubavi.
nemo
Član
Poruka : 460
Učlanjen : 28.11.2011
Naslov: Re: Žak Prever Ned 18 Dec - 15:55
na vodi
Član
Poruka : 151
Učlanjen : 27.02.2012
Raspoloženje : bonacabura
Naslov: Re: Žak Prever Uto 13 Mar - 15:48
Živi pesak - Žak Prever Demoni i divote Vetrovi i plime More se već povuklo u daljine A ti Ko alga što vetar je miluje nežno Na pesku postelje u snu se protežeš Demoni i divote Vetrovi i plime More se već povuklo u daljine Ali u tvojim očima poluotvorenim Dva mala vala Su ostala Demoni i divote Vetrovi i plime Dva mala vala da me utope.
Rozela
Elita
Poruka : 1253
Učlanjen : 07.12.2012
Raspoloženje : uvek dobro
Naslov: Re: Žak Prever Uto 1 Jan - 20:04
ZA USPOMENU
Slušajući muziku koju nikada pre nije čuo jednu tužnu romansu kao cviljenje kučeta koju je pevala neka pijana žena nasred ulice čovek koji je izgubio pamćenje seti se jedne udovice koju nikada nije ni poznavao I pevušeći tu pesmu krene da traži ženu Put pod noge krene pravo i ne pitajući ikoga za put I evo ti ga ulazi bez kucanja u kuću sklopljenih kapaka A ta kuća je dvorac I on postaje vladalac Onaj koga čekaju i penje se uz stepenice kraljevski i ne brojeći ih Zatim otvara jedna velika vrata Tu nalazi ženu nasmejanu i potpuno golu pred njom je novo šatorsko krilo na njemu leži telo njenog muža u komade isečeno udovičino delo Žena se nasmeši kada spazi čoveka koji je izgubio pamćenje Sve sam to učinila tebe radi poljubi me poljubi me Fransoa I baca mu se u zagrljaj i Fransoa čije je ime Pol sam ne zna šta na to da kaže Jednostavno je srećan i kako mu je želja da ženu obori na divan da se malo pomaze ona se odmiče i kaže mu pokazujući na ostatke svog muža Avaj poslednji komad još nije isečen u komade i svaki naredni komad još uvek je neisečen komad oh čini mi se da ovo nikada neću završiti To je slagaljka kaže joj čovek što je izgubio pamćenje imala si uzornog muža ne treba da se sekiraš mogu opet da ga sastavim I strpljivo komad po komad čovek koji je izgubio pamćenje stavlja svaki komad na svoje mesto arterije i srce boju pogleda ruke i toplotu ruku boju i belilo I muž dolazi k sebi i žena odmah priređuje ljubomornu scenu Ovo na zlo sluti reče čovek što je izgubio pamćenje i nestade kao što je i došao neprimetno.
Rozela
Elita
Naslov: Re: Žak Prever Uto 1 Jan - 20:05
STRELAC
To lice ljubavi opasno i nežno jedne se večeri javi posle predugog dana Možda je strelac bio sa lukom ili svirač sa harfom Ne znam više Zaista ne znam Znam samo da me je ranio možda strelom možda pesmom Znam samo da me je ranio iz srca krv mi teče Vrela me suviše vrela ljubavna rana peče.
Rozela
Elita
Naslov: Re: Žak Prever Uto 1 Jan - 20:06
LJUBAV NA ROBOTSKI NAČIN
Neki čovek piše na mašini ljubavno pismo i mašina odgovara čoveku svojeručno i umesto primaoca Toliko je savršena ta mašina Mašina za prodaju čekova i ljubavnih pisama I čovek udobno smešten u svojoj mašini za stanovanje čita mašini za čitanje odgovor mašine za pisanje I u svojoj mašini za snivanje sa mašinom za računanje kupuje mašinu za ljubav I u svojoj mašini za ispunjavanje snova vodi ljubav sa mašinom za pisanje s mašinom za ljubav I ta ga mašina vara s nečim S nečim da pukneš od smeha.
Dinka
Naslov: Re: Žak Prever Ned 10 Mar - 19:09
Pesma
Koji smo danas dan Mi smo svi dani Prijateljice moja Mi smo čitav život Ljubavi moja Mi se volimo i mi živimo A ne znamo šta je to život I ne znamo šta je to dan I ne znamo šta je to ljubav
Žak Prever
katarina
MODERATOR
Poruka : 74915
Učlanjen : 06.06.2011
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 20:57
TA LJUBAV
Ta ljubav Tako silna Tako drhtava Tako nežna Tako očajna Ta ljubav Lepa kao dan I ružna k'o vreme Ta ljubav tako stvarna Ta ljubav tako divna Tako srećna Tako vesela I tako jadna Drhteći od straha k'o dete u mraku A tako sigurna u sebe K'o neki spokojni čovek usred noći Ta ljubav koja je izazivala strah kod drugih Gonila ih da govore I primoravala da blede Ta ljubav vrebana Jer te druge mi smo vrebali Ganjani ranjavani gaženi dotucavani poricani zaboravljeni Zato što smo tu istu ljubav mi ganjali ranjavali gazili dotucavali poricali zaboravljali Ta ljubav cela celcata Još toliko živa A sva ozarena To je tvoja ljubav To je moja ljubav Ona koja je bila To osećanje je uvek novo I nije se izmenilo Toliko stvarno kao neka biljka Toliko drhtavo kao neka ptica Toliko toplo i živo kao leto Možemo oboje Otići i vratiti se Možemo zaboraviti A zatim ponovo zaspati Pa probuditi se patiti bditi Pa ponovo zaspati Sanjati i smrt Zatim probuditi se osmehnuti se smejati se I podmladiti se Naša ljubav zastaje tu Tvrdoglava kao magare živa kao želja Svirepa kao sećanje Glupa kao kajanje Nežna kao uspomena Hladna kao mermer Lepa kao dan Nežna kao dete Gleda nas smešeći se I kazuje mnogo ne govoreći ništa A ja je slušam drhteći I vičem Vičem za tebe Vičem za sebe I preklinjem te Za tebe za sebe i za sve one koji se vole I koji su se voleli Da ja im vičem Za tebe za sebe i za sve druge Da ne znam Ostani tu Tu gde si Gde si bila nekad Ostani tu Ne pomiči se Ne idi Mi koji smo voleli Mi smo te zaboravili Ali ti nas ne zaboravi Jer nemamo drugog do tebe na zemlji Ne dopusti nam da postanemo hladni Da se udaljavamo sve više Odemo gde bilo Daj nam znak da si živa A mnogo docnije na ivici nekog šipražja U šumi uspomena Iskrsni odjednom Pruži nam ruku I spasi nas
Razmisli dva puta pre nego što otvoriš usta
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 20:57
PESMA PTIČARA
Ptica koja leti tako nečujno Plica crvena i topla kao krv Ptica tako nežna ptica ismevač Ptica koju odjednom obuzima strah Ptica koja samu sebe udara Ptica koja bi htela pobeći Ptica usamljena i izbezumljena Ptica koja bi htela živeti Ptica koja bi htela pevati Ptica koja bi htela vikati Ptica crvena i topla kao krv Ptica koja leti tako nečujno Da to je tvoje srce lepa devojko Tvoje srce koje krilom tužno udara O tvoje čvrste i bele grudi
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 20:58
KAKO STOJE STVARI
U dvanaest dvoraca dobijenih za dvanaest zalogaja hleba dvanaest ljudi rida od besa u dvanaest kupatila Tuzna poruka i m je stigla losa vest iz loseg kraja Negde tamo neki domorodac digao se iz pirincanog polja i sa preziorm saku pirinca bacio prema nebu.
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 20:59
STARO VINO
Narandža na stolu Tvoja haljina na podu A ti u mojoj postelji Blagi poklon trenutka Svežina noći Toplota moga života
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 20:59
DECA SE VOLE
Deca kad se vole ljube se stojeći Po kapijama noći Dok prolaznici ukazuju prstom na njih Ali decu kad se vole Baš je briga da li ih ko vidi Jer tu su samo njihove senke Treperave u noći I koje izazivaju kod prolaznika Bes prezir smeh i zavist Deca kad se vole nisu ovde ni za koga Tada si dalje odavde nego što je noć I mnogo dalje nego što je dan Ona su U zaslepljujućoj svetlosti prve ljubavi
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:00
BUKET
Šta tu radiš devojčice Sa tim cvećem tek ubranim Šta tu radiš devojko Sa tim cvećem ne više svežim Šta tu radiš lepa ženo Sa tim cvećem koje vene Šta tu radiš starice Sa tim cvećem davno već uvelim -Čekam pobednika
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:00
KRV I PERJE
Ševo uspomena To tvoja krv teče A ne moja
Ševo uspomena Stegao sam svoju pesnicu
Ševo uspomena Lepa mrtva ptico Nije trebalo da sletiš I zoblješ iz moje ruke Zrnca zaborava
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:01
POSJETA MUZEJU
U muzeju voštanih Uspomena pođite galerijom Promašenih namjera hodnikom Neiskrenih želja stepenicama Bezvoljnih žudnji i upašćete u klopku Kajanja I tu moći ćete da urežete po zidovima malim nožem-uspomenom kupljenom na ulazu zareze Nesporazuma Ali iznad sale Izgubljenog dobročinstva vezanih očiju akrobata Ljubav igraće na žici ukočen od sreće jedva nazrene od sreće nikad ne zaboravljene I muzika njegovog cirkusa oblijetaće svoju izlizanu ploču islabljenu ali oduševljenu i ploča će se okretati kao mjesec krvavi i ožalošćeni očarani oživljeni nasmijani obasjani zadivljeni i zadivljujući I biće to muzika maroda ptica muzika ptica naroda
Posjetioci slušajte tu muziku i dobro je čujte i ne da samo obraćate pažnju na tu muziku na taj šum već predajte joj se sasvim Ona će vam se spokojno isplatiti jednog lijepog dana ili nekog drugog dana ta muzika naroda ptica ljubavi
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:02
PARIZ NOĆU
Tri šibice kresnuh u noći Prvu da ti vidim lice Drugu da ti vidim oči Poslednju da ti vidim usta Onda pomrčina da se svega sećam Dok te u naručju svome stežem srećan.
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:04
ДОРУЧАК
Сипао је кафу У шољу Долио млеко У шољу с кафом Промешао Кашичицом Попио белу кафу И испустио шољу Не говорећи ништа Запалио Цигарету Правио колуте Дима Отресао пепео У пепељару Не говорећи ми ништа Не гледајући ме Дигао се Ставио шешир На главу Обукао Кишни мантил Јер је падала киша И изашао На кишу Без речи Без погледа А ја сам се Ухватила за главу И плакала.
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:05
Pesma iz meseca maja
Mazga kralj i ja Umrećemo sutra Mazga od gladi Kralj od dosade Ja od ljubavi
Parče krede Na tabli dana Piše naša imena Vetar u jablanima Zove nas po imenu Mazga čovek kralj
Sunce Crne Krpe Već nam je izbrisalo imena Sveža voda iz travnjaka Pesak iz peščanika Ruža iz crvenog ružičnjaka Put od kuće do škole
Mazga kralj i ja Umrećemo sutra Mazga od gladi Kralj od dosade A ja od ljubavi U mesecu maju Život je trešnja Smrt koštica Ljubav trešnjino drvo.
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:06
ŠKOLA UMETNOSTI
U kutiji od upletene slame Otac izabra jednu kuglicu od papira I baci je U staklenu činiju sa vodom Ispred radoznale dece Razvi se u vodi odjednom Raznobojni Veliki japanski cvet Kratkotrajni lokvanj I deca utihnuše Zadivljena U njihovoj uspomeni nikad više Taj cvet uvenuti neće Taj iznenadni cvet Stvoren za njih Za tren Pred njima.
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:08
КОД ЦВЕЋАРКЕ
Човек улази код цвећарке и бира цвеће цвећарка му завија цвеће човек ставља руку у џеп и тражи новац да плати цвеће али у исто време хвата се нагло руком за срце и пада
У истом тренутку док пада новац се просипа по земљи а онда и цвеће пада истовремено са човеком истовремено са новцем а цвећарка стоји ту крај новца што се котрља крај цвећа што се ломи крај човека што умире све је наравно врло тужно и ваљало би да учине нешто мислим цвећарка али ни она сама није знала шта да уради сама не зна одакле да почне
Има толико тога да се уради са тим човеком што умире са цвећем што се ломи и тим новцем тим новцем што се котрља што се непрестано котрља
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:09
IZGUBLJENO VREME
Pred ulazom u fabriku radnik se odjednom zaustavi lepo vreme beše ga cimnulo za rukav i kako se okrenuo pogleda u Sunce crveno i okruglo tek probuđeno iz neba dubokog i namignu mu onako srdačno Zbilja drugar Sunce zar ti se ne čini ipak malo glupo po ovakvom danu rintati za gazdu?
katarina
MODERATOR
Naslov: Re: Žak Prever Čet 9 Jan - 21:10
KAKO UBITI VREME
Neki misle da je to lako Ne raditi ništa A ustvari to je vrlo teško Ništa teže od toga Valja ubiti vreme A to nije mali posao To je da padneš s nogu Ah! od jutra do sutra nisam radio ništa ništa ah! a što je još čudnije od jutra do sutra od sutra do jutra radio sam isto ništa! ništa nisam radio a i moglo mi se ah! kako je to tužna priča mogao sam da imam sve da ono što bih hteo da sam hteo to bih i imao ali nisam hteo ništa ništa Ipak jednog dana vidim ti jednog psa koji mi se svideo odmah sam ga imao jedan veliki pas ovčar ali jadna životinja kako je tugovala tugovala za bivšim gazdom neki stari Škot ja ti kupim i gazdu a i moglo mi se ah! kakav Škot oh! kakav Škot je bio taj Škotlanđanin taj što mi je čuvao psa ceo dan je cmizdrio celu noć je jecao ah! to je bilo da poludiš kopnio je kao travka ništa mu nisi mogao reći govorio je obesiću se Više volim da čuvam ovce tulio je na škotskom a pas je zavijao slušajući kako mu gazda tuli a kako mi se moglo ja ti kupim i ovce stavim ih u salon i tu su pasle tepihe i onda jednoga dana crkoše od dosade ode za njima i Škot u grob ah! a za njim i pas E tada sam otišao na krstarenje Da malo smirim živce.
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie
» Šta trenutno slušate?