Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Grudva snega koju si bacio na mene u Šamoniju prošle zime sačuvala sam je Eno je na kaminu pokraj svadbenog venca moje pokojne majke koju je ubio moj pokojni otac što je giljotiniran jednog tužnog zimskog jutra ili proletnjeg ... Grešila sam priznajem znala sam ostati duge godine ne vraćajući se kući Ali nikada ti nisam rekla da je to zato što sam bila u zatvoru grešila sam priznajem često sam tukla psa ali sam te volela Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! I Vrbova grana tvoj mali foksterijer koji je crk'o prošle nedelje sačuvala sam ga! Eno ga u frižideru i ponekad kad otvorim vrata da uzmem pivo ugledam jadnu životinju i to me strašno rastuži! A ipak to sam ja uradila jedne večeri da skratim vreme dok sam te čekala ... Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! Sa vrha kule Sen-Žak bacila sam se prekjuče zbog tebe sam se ubila Juče su me zakopali u jedno divno groblje i mislila sam na tebe i večeras sam se vratila u sobu po kojoj si se šetao go u vreme dok sam još bila živa i čekala te
Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se! U redu grešila sam duge godine nisam se vraćala kući ali sam ti uvek krila da je to zato što sam bila u zatvoru! Grešila sam priznajem često sam tukla psa ali sam te volela!
Adrijene nemoj da se duriš! Vrati se!
Gost
Gost
Naslov: Re: Žak Prever Uto 2 Avg - 15:11
Doručak
Sipao je kafu U šolju Dolio mleko U šolju sa kafom Promešao Kašičicom Popio belu kafu I spustio šolju Ne govoreći ništa Zapalio Cigaretu Pravio kolute Dima Otresao pepeo U pepeljaru Ne govoreći mi ništa Ne gledajući me Digao se Stavio šešir Na glavu Obukao Kišni mantil Jer je padala kiša I izašao Na kišu Bez reči Bez pogleda A ja sam Zarila glavu u ruke I plakala.
Gost
Gost
ZA TEBE LJUBAVI
Išao sam na ptičji trg I ptice kupio Za tebe
Išao sam na cvetni trg I cveće kupio Za tebe ljubavi
Išao sam na trg staroga gvožđa I lance kupio Teške okove Za tebe ljubavi
A onda sam otišao na trg robova I tražio te Ali te našao nisam ljubavi moja.
Gost
Gost
Obletao je oko mene
Obletao je oko mene Za vreme mnogih meseca dana i časova I stavio je najzad ruku na moje grudi Nazivajući me svojim malim malim srcem Istrgao mi je obećanje K'o što se istrže cvet iz zemlje I zadržao ga u svome sećanju K'o što se čuva cvet u zimskoj bašti A ja Zaboravila sam na svoje obećanje I cvet je brzo svenuo Oči su mu se iskolačile Pogledao me je popreko I uvredio tesko A drugi je došao i nije mi ništa tražio Ali me je celu obuhvatio pogledom U času za njega bila sam naga Od glave do pete I kada me je svukao Dopustila sam mu da od mene čini šta hoće A nisam znala ni ko je on
Gost
Gost
Naslov: Re: Žak Prever Uto 2 Avg - 15:12
Lepi zivot
Kada je zzivot zavrshio igru Smrt sve postavlja na svoje mesto
Zzivot se zabavlja chitavog trajanja dok Smrt uredjuje kucu bez obzira na prashinu koju sakriva pod zastirachem
Toliko ima lepih stvari koje ona zaboravlja.
Gost
Gost
"Tako bih hteo da setiš se dana sretnih kad bio sam prijatelj tvoj sunce je toplije bilo no danas zrake je bacalo u život moj. Sad mrtvo lišće oko nas se kupi. Vidiš li — ja pamtim sve. Svud mrtvo lišće — u parku, na klupi. Prekriće sećanja, kajanje, sne. Severac ga raznosi noćas a ako odnese i nas tu pesmu ću pamtiti večno i tvoj ću slušati glas. Jer pesma ta i na nas slici bila si moja, bio sam tvoj. Dani su tekli kao u priči bila si moja, bio sam tvoj. Ali život zna razdvojiti one koji se vole kao mi. Stope ljubavnika briše more na pesku ne ostavlja ih. Dani su tekli kao u priči bila si moja, bio sam tvoj... ali život zna razdvojiti one koji se vole kao mi. Stope ljubavnika briše more Na pesku ne ostavlja ih. "
Gost
Gost
Ja nisam taj shto pjeva vec cvijece koje snijem ni onaj sto se smije vec vino koje pijem ja nisam taj shto plache vec ljubav koje nije.
Gost
Gost
Naslov: Re: Žak Prever Uto 2 Avg - 15:13
Cijelo selo sa bolom sluša Cijuk ranjene ptice Bijaše to jedina ptica u selu I jedini mačak u selu Koji je eto napola smaza Ptica prestade da pjeva Mačak prestade da prede I da oblizuje brkove Selo učini ptici Prekrasan pogreb Mačak koji je također pozvan Gazi iza majušnog slamnog kovčega U kome počiva tijelo mrtve ptice Djevojčica nosi kovčeg Plačući neutješno Da sam znao da će te toliko rastužiti to Kaže joj mačak Smazao bih je cijelu I onda bih ti ispričao Da sam je vidio kako je odletjela Odletjela na kraj svijeta Daleko...daleeeeeeko tako daleko Da više ne može ni da se vrati Ne bi osjetila toliki bol Već samo tugu i žaljenje
Gost
Gost
Naslov: Re: Žak Prever Čet 7 Sep - 18:32
RAT
Iskrčite kreteni iskrčite Sve mlado drveće starom sekirom isecite ga Iskrčite kreteni iskrčite ga A staro drveće sa starim korenjem sa veštačkim zubalom sačuvajte ga I okačite natpis Drveće Dobra i Zla Drveće Pobede Drveće Slobode I pusta šuma bazdiće po starom crknutom drvetu i ptice će pobeći iz nje a vi ćete ostati tu da pevate Ostaćete tu kreteni da pevate i defilujete.
Malena40
VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
Naslov: Re: Žak Prever Pon 11 Sep - 12:38
Neki čovek piše na mašini ljubavno pismo i mašina odgovara čoveku svojeručno i umesto primaoca Toliko je savršena ta mašina Mašina za prodaju čekova i ljubavnih pisama I čovek udobno smešten u svojoj mašini za stanovanje čita mašini za čitanje odgovor mašine za pisanje I u svojoj mašini za snivanje sa mašinom za računanje kupuje mašinu za ljubav I u svojoj mašini za ispunjavanje snova vodi ljubav sa mašinom za pisanje s mašinom za ljubav I ta ga mašina vara s nečim S nečim da pukneš od smeha.
....My heart beats only for you....
Malena40
VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
Naslov: Re: Žak Prever Pon 11 Sep - 12:38
Koji smo danas dan Mi smo svi dani Prijateljice moja Mi smo čitav život Ljubavi moja Mi se volimo i mi živimo A ne znamo šta je to život I ne znamo šta je to dan I ne znamo šta je to ljubav
....My heart beats only for you....
Gost
Gost
Naslov: Re: Žak Prever Pon 3 Sep - 13:49
Žak Prever nam je odavno objasnio zašto nam se ljubavi raspadaju Išao sam na trg ptica
I kupio sam ptice
Za tebe
ljubavi moja...
Išao sam na trg cveća
I kupio sam cveće
Za tebe
ljubavi moja...
Išao sam na trg železa
I kupio sam okove
Teške okove
Za tebe
ljubavi moja....
A zatim sam otišao na trg robova
I tražio tebe
Ali te nisam našao
ljubavi moja...
Gost
Gost
Naslov: Re: Žak Prever Pet 15 Feb - 12:40
"Čak i ako sreća zaboravi na tebe, ti nemoj nikada zaboraviti na nju."
Gost
Gost
"Kada istina nije slobodna, onda ni sloboda nije istinita."
Gost
Gost
Svaki uspeh je neuspeh nečega drugog."
Gost
Gost
Ne postoje sedam svetskih čuda. Postoji samo jedno i to je ljubav."
Gost
Gost
Naslov: Re: Žak Prever Pet 15 Feb - 12:41
Smej se smrti i umri od smeha."
Lilith
Master
Poruka : 8935
Učlanjen : 12.07.2017
Naslov: Re: Žak Prever Sre 29 Maj - 19:07
Pesma iz meseca maja
Mazga kralj i ja
Umrećemo sutra
Mazga od gladi
Kralj od dosade
Ja od ljubavi
Parče krede
Na tabli dana
Piše naša imena
Vetar u jablanima
Zove nas po imenu
Mazga čovek kralj
Sunce Crne Krpe
Već nam je izbrisalo imena
Sveža voda iz travnjaka
Pesak iz peščanika
Ruža iz crvenog ružičnjaka
Put od kuće do škole
Mazga kralj i ja
Umrećemo sutra
Mazga od gladi
Kralj od dosade
A ja od ljubavi
U mesecu maju
Život je trešnja
Smrt koštica
Ljubav trešnjino drvo.
Maza
Član
Poruka : 239
Učlanjen : 31.05.2019
Naslov: Re: Žak Prever Pon 3 Jun - 21:30
Pariz U noći
Tri šibice kresnuh u noći, prvu da ti vidim lice, drugu da ti vidim oči, poslednju da ti vidim usta.. Onda pomrčina - da se svega sećam, dok te u naručju svome stežem srećan.
Salome
Master
Poruka : 11055
Učlanjen : 11.05.2018
Raspoloženje : podnosljivo
Naslov: Re: Žak Prever Pon 15 Mar - 19:51
Bašta
Hiljade i hiljade godina Ne bi bilo dovoljno Da se opiše Kratki sekund večnosti U kome si me ti poljubila U kome sam te ja poljubio Jednoga zimskog praskozorja U Parku Monsuri u Parizu U Parizu Na Zemlji Na Zemlji koja je zvezda.
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar
Juče u 23:17 od Emelie
» Uživo...
Juče u 22:44 od Emelie
» A malo bluesa?
Juče u 22:38 od Emelie
» Šta slušate dok kuckate na Haossu?
Juče u 22:35 od Emelie
» Šta trenutno slušate?