| Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
Sirijus49 Super Član
Poruka : 655
Učlanjen : 02.04.2013
Raspoloženje : Uvek dobronamerno
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 20 Nov - 12:23 | |
| LJUBIM TE |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 4 Dec - 19:49 | |
| STAROM ULICOM Kako je lepo kad na nepoznatim licima vidiš ljubav. Prosto je neprijatno upadljivo gledati i uživati u takvim prizorima, a tako prijaju ti prizori i takve slike života, one su kao lek, kao neka radost na koju se slučajno naiđe, kao neki dragulj. Sve se to vidi na njihovim licima, u pogledu u pokretu, u bojama, u glasovima i osmesima ,u odbljescima sunca u njihovim očima, ljubav se ne da skriti. U ovom vremenu bezdušja gde je duša postala skoro nepoznat pojam sve ovo deluje kao skriveni grumen zlata. koračam dugom i starom ulicom. U mislima sam sa sobom, gledam ljude zgrade, čujem zvukove, sve je deo nekog velikog haosa a sve je ogromna celina. Negde u mislima napravi se ta nevidljiva selekcija, koja kordiniše poglede i intresovanje za određene stvari koje prijaju i koje opuštaju i oplemenjuju, koje ljubav biraju i traže. Pa tako pogled nesvesno traži te male grumenčiće zlata koji se tako kotrljaju ulicom onako sjajni i lepi obavijeni ljubavlju a mnogima potpuno nevidljivi. Obrnem krug pa opet iz početka koračam istom stazom. Tražim još neki grumenčić zlata da skupim prah za njima, možda mi je neki promakao a možda je nekog sudba tek donela pred mene. Kad napunim pune džepove duše njihovim sjajnim prahom onda krećem na odmor. Sa blagim osmehom i zadovoljstvom na licu, sa prahom tog grumenja što mi se nahvatao na rukama, licu u duši, čekaću novi dan. Sanjaću nove male grumenčiće i radovati se susretu sa njima. Opet ću sutra krenuti starom ulicom. Prah od ljubavi sakupljen prosipaću svuda, bacaću ga u vis da svima u oči uđe da se svi pretvore u zlatno grumenje. Još kad sunce sine kakav će to prizor zlatan biti, samo da sakupim dovoljno zlatnog praha. |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 24 Dec - 17:58 | |
| JEDNA SI TI
|
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Uto 29 Dec - 19:39 | |
| BEZ REČI Osećam da bi mogao u dahu roman napisati misli se množe jedna po drugoj skače kad olovku u ruke uzmem sve se ugasi svaka reč mi se čini beznačajna i mala i najmanja misao o tebi u pesmu nebi stala Držim olovku u ruci i gledam tvoj lik bez reči zagledam na tebi detalje ,prisećam se usana tvojih ruka mi kroz kosu sama kreće, osećam nemir sve mi se u trenu nepotrebnim i suvišnim čini sve je tako beznačajno kad si u mojoj blizini I tako dan za danom prolaze kišni dani od želje silne ostajem dugo paralisan i nem kroz prozor ukočenog pogleda letim daleko korpa je sve više puna zgužvanog papira misao o tebi me ubija i neda mi mira |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 30 Dec - 20:31 | |
| SVIM PRIJATELJIMA SA FORUMA I OSTALIM ČLANOVIMA ŽELIM SREĆNU NOVU 20016 |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Ned 3 Jan - 17:10 | |
| ČEŽNJA Napisao bih joj bezbroj reči Kitio bi ih da budu nežne i umilneal' nešto u meni uvek me sprečisve u meni zamre od želje silne Sagorevam kao voštana svećanada mi se svaka za fitilj hvatamesto me ne drži, tražim vrataa u duši seta sve veća i veća Poželim da joj napišem najlepši stihnemam reči da ga sazidam, uvek se srušinemam ih, a toliko ih je u mojoj dušikao da neko želi da ostanem bez njih Možda mi nemušte poruke stižuu slepilu ljubavi ih ne razumemzaboravim čitati iz duše i ako umema čežnja i želje u meni se samo nižu Osećam da će me ova samoća ubiti godine i dani teški su kao planinesamo da je vidim da me želja mineda mi je samo na tren kraj biti
|
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 7 Jan - 2:55 | |
| Svima koji danas slave Božić želim SRETAN BOŽIĆ |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 14 Jan - 15:45 | |
| KROZ SAN Dan kao niska beskonačnakuglica nevidljiva sam u nizušto u noć i san željeni zalazina staze nepoznate nebeskeda na njima budem tebi blizu U svetlosti neba skrivenogda te pratim i vodim kroz sanu zagrljaju da obilazimo zvezdena mlečnom putu snove da sanajmodok nas usnule ne probudi dan Da te ljubim beskonačno dugobez vremena i krajau bojama naj sjajnijih zvezdana talasima muzike nebeskešto zaljubljene duše spaja Kada se probudimo srećnida nam usne još na nebo mirišuda nam bride i želje nove budena zagrljaje čvrste i vatreneu samoći da nam srca uzdišu Da željno čekamo novu noćda zakoračimo u snove noveopijeni jedno drugim da letimozagrljeni sa željom da nikadane dođe kraj noći ove
|
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 14 Jan - 15:48 | |
| |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 22 Jan - 10:35 | |
| KROZ SAN Dodirujem te kroz vremekroz noć, kroz dan kroz oblake, kroz noćne moredodirujem te kroz san Na mojim dlanovima tvoje licekao sunce da mi jeusne ti rumene dodirujemdok srce kao ludo bije Oko nas tišina prepuna rečikroz maglu sna licem uz liceslušamo te nečujne reči dušedok srca trepere poput ptice Govorimo bez reči u tišini dodirujem te i ljubim kroz sandok zvuci beskraja odzvanjajui najavljuju novi dan |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 25 Jan - 16:07 | |
| |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 23 Mar - 13:18 | |
| NEDOSTAJEŠ MI
|
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 20 Apr - 17:04 | |
| KROZ MAGLUNegde tamo iza magle, iza svegavidim tebe, a putu dugom nikad krajaizmičeš mi iz misli, iz nadanjanigde tvoje lepote , nigde sjaja Vuče me me tvoj glasi kroz vremežmurim i hodam, u mislima gledam u tebeosećam maglu kako mi lice miluje nežnokao ti da si tu, osećam te pored sebe Znam da si skrivena negde dalekou tajnama mojih ljubavnih snova i nadalutam opijen tobom da te pronađemda te zagrlim, bilo gde i bilo kada Pratim te tiho, tvoj eho odjekuje kroz noćza njim lagano hodim, slutim staze tvojeprizivam te u mislima sebi, možda me čuješi okončaš beskrajno dugo lutanje moje Molim se, da se ukrste negde putevi našipa stazom iz snova ka meni pođešna putu kroz vreme i kroz maglu belupravo meni u zagrljaj dođeš
|
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 28 Apr - 5:54 | |
| TIŠINA Kako izreći tišinu duše prepunu misli i reči ljubavi pune kako ugasiti čežnju za očima snenim kad vetar sete kroz dušu dune Još jedno proleće je na granama a otrov usana njenih još je u meni truje me i budi iz svakoga mira i sna da mislim i sanjam o toj ženi Godine kao biseri sijaju u kosi na svakom od njih deo je života kao sjajne slike zaleđene u vremenu na svakoj o njih mladost i lepota Samo sećanje duboku tišnu rađa sa mislima o njoj prolazi svaki dan o vremenu kojeg više zauvek nema ona je biser moj i nedosanjani san |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 5 Maj - 21:27 | |
| BEZ REČI Mislima je prizivam pogledom je milujem dušom je ljubim |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 6 Maj - 21:17 | |
| KAZNA Danas je nema da mojom ulicom prođe da preko srca pređe korakom zanosnim da osetim svu tu bol njenog vitkog stasa svu lepotu njenu, da kriknem bez glasa Pojavila se iznenada kao zvezda kao magija koja poglede i misli okiva kao kazna ko je ugleda, rob njen postaje u srcu za njom bekrajna čežnja nastaje Samo da se pojavi da mi svane dan da je kao ogrlicu oko vrata nosim budan da je sanjam i opijen njome lutam i na moru sreće sa njom plutam Čekam da se ostvare molitve moje da se kao sunce zlatno pojavi samo na tren lice belo da joj ugledam i oči njene kad zaiskri u njima vatre plam U meni nestaje zanosa, vatre i nade nema je, sve se u sivilo i setu pretvara sve je samo san puste i ranjene duše kule od želja samo su snovi koji se ruše Dok mi u duši besne pustinjske oluje osećam da nestajem tiho u vremenu zatrpavaju me nemoći i beznađa razna ona nikada doći neće, ona je moja kazna |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 25 Maj - 22:07 | |
| ONA JE Samo sam je netremice posmatrao za te prizore lepote njene sve bi dao poželeh blizinu njenu i ako je nisam znao kao lopov poglede njene sam krao U kosi je prolećne vetrove skrivala onako gorda kao vila je hodala gledao sam je, da nije ni znala onako zanosna i lepa srce mi je krala Postao sam rob njenih pogleda setnih negde u njima tražio sam ljubav njenu i sećao se nekih dana sretnih Zavoleh tu prelepu i zanosnu ženu u očima mi zasija ljubav kao pesma i stih želja da je ljubim i mrsim kosu njenu Njene su usne kao čarobni napitak opijum i otrov u isto vreme patnja su mi i teško breme za oči i dušu beskrajni užitak U kosi joj tragovi zvezdanih noći na licu sunce ljubavlju joj piše sve više je volim i patim sve više i ako znam, da nikad mi neće doći Ona je pesma i muzika lek i duševna hrana on je ljubavi najlepša slika Ona je moja najteža rana pesma i muzika za tuđu dušu i suza u smiraj dana |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pet 27 Maj - 21:15 | |
| ISPOD KA Gledam te kroz spektar vremena nazirem boje meni bliske a daleke lepota njihova oči mi zatvara dok ispod kapaka ljubim ti usne meke Sve je tako blizu a tako daleko dodirujem te kroz vreme, kroz san svetlost mi tvoja dušu ranjenu opija postala si i moja noć i moj dan Na kosmičkoj poljani ljubav igraš najlepša si zvezda u sjajnoj noći gledam taj spektar ljubavi i lepote koje mi nikada neće doći Ti si samo magija od želja i snova čarbna igra na putu u beskraj ti si lek koji se zauvek uz sebe nosi i ja ću ga nositi dok ne dođe kraj |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sub 28 Maj - 21:46 | |
| LEPTIR Letim po proplancima cvetnim po plavim crnim i smeđim kosama po bojama očiju med razvrstavam dok ga pijem sa slatkih usana Na laticama mekanim san odspavam poljubce raznosim po licima mirisnim u pogledima vatru i ljubav budim muziku nebesku u srca prizivam Na suncu uživam za nektarom žudim ne mirujem dok cvet ne poljubim na izvorima lepote i ljubavi se pojim i živim kratki život leptira Samo kad ljubim i volim ja postojim ne zaljubljuj se u mene jer ja sam leptir letim od cveta do cveta, ne zatvaraj me u srce bez slobode ne mogu da volim |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 30 Maj - 21:22 | |
| MOGU LI Mogu li da te volim kao muziku kao lep pejzaž kao sučani dan Mogu li da te volim kao more kao zalazak sunca kao toplu letnju noć Mogu li da te volim samo mislima da se ti se radujem kao poklonu kao dolasku proleća ko pogledu dragom koji cekam kao pismu koje očekujem kao osmehu koji me u nebo diže Mogu li samo u mislima da ti se radujem i da te ljuibm Mogu, sve mogu jer te stvarno volim |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Sre 1 Jun - 21:29 | |
| U SNU Tiho sam kao zrak ušao kroz pozor tvoj gledao te usnulu rasute kose na jastuku ljubio tvoje usne uspavane medene milovao lice milo, i držao te za ruku Sklanjao sam ti plavu kosu s čela budio te ljubeći tvoje lice i usnulo oko prislanjao lice uz lice i opijao se tobom tražio te u tvom snu negde duboko Grlio te opijen tvojom lepotom ljubio tvoje vitko i znosno telo osećao kako nam grudi zajedno dišu kako mi osvajaš dušu i srce celo Sve je trajalo samo jednu noć kao misao došao sam ti noćas na mesečevom zraku opet ću ti doći sada za rastanak došao je čas Evo me mesečina na put zove zora je na pragu najavljuje novi dan ljubim te na rastanku i milujem lice ti si lepoto bila moj najdraži san |
|
| |
Sirijus49 Super Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 3 Okt - 21:24 | |
| |
|
| |
LuckyLuke Član
Poruka : 114
Učlanjen : 24.12.2016
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Pon 2 Jan - 12:07 | |
| Дечак са сузом у оку У шуми напуштен стећак оборен лежи на боку тужно га посматра дечак са сетном сузом у оку Године сурово лете у бескрај негде високо са њима одраста дете ал’ сузу не пушта око Очи су биле му чудне ко вучје жућкасто сиве и у сну бе’аше будне у смрти осташе живе А сетна у оку сена то суза бе’аше права што паде онога трена кад му је клонула глава |
|
| |
LuckyLuke Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Ned 8 Jan - 10:41 | |
| Снови Сељак је чувао овце на брду једном високом и вредно је скупљао новце брижно се бавећи стоком Маштао сељак је крути о чаробној морској пени и девојци свилене пути коју би радо да жени О само новац да скупи па да си оствари снове испроси деву, бродицу купи и морем вечно да плове У снове је тонуо лако машти се пуштао радо и док је снено маштао тако вук му је поклао стадо |
|
| |
LuckyLuke Član
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! Čet 12 Jan - 16:18 | |
| Циркус У циркусу испод шатрежонглер, пајац, гутач ватре и публика што се стиска бруји жамор, дечја вриска ал’ и један незван гост неугледан, прљав, прост Није им’о ни за карте провук’о се испод шатре привукла га сва та граја блештавило, срећна раја сав у чуду све то гледа кад опази га чувар реда Неста среће на том лицу избаци га на улицу и сад тужан у прашини он размишља о судбини сирочету што зафали трен радости макар мали |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Poetski kutak -Lične pesme članova foruma! | |
| |
|
| |
|
Juče u 19:56 od Boogie
» Smešni snimci, slike..
Čet 21 Nov - 16:46 od Poly
» Razni vicevi