|
|
Autor | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 29 Jul - 18:17 | |
| iz kojeg si ti svijeta iz kojeg cvijeta dolazis zasto nisi kao i sve druge zene koje prodju kao sjene cija se ni imena ne pamte ciji se dodiri usana zaborave s prvim jutrom iz koje si ti ljubavi iz koje knjige iz kojeg romana kad mi tako bez ikakvog plana bez namjere srce lomis na dijelove i noci mi pretvaras u dane koja si ti zena kad mi pola zivota u tebe stane zbog koje zalim sve ovo sto prebrzo ide sto su jeseni blize i sto mi se suze vide prvi puta jedino si s neba mogla doci jer druge putove poznam i na njima sam s drugima bio sam iz kojeg si svijeta iz kojeg cvijeta nosis taj miris da te volim i nikad ne prebolim |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 29 Jul - 18:17 | |
| Kako bih volio znati izgledas li sretno gospodjice moja kad te jesen zanjise na rukama kad u oku oblaka vidis odsjaj i prestanes se muciti s jednadzbama zivota kako bih ja gospodjice moja rado s tobom otvorio vrata i otisao zaboravio na zivot na ljubav na potonule brodove kako bih ja gospodjice tugo moja skinuo sve brojeve godina izbrisao datume da nasa ljubav bude primjer djeci koja dolaze |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 29 Jul - 18:18 | |
| nikad vise ne otvaraj vrata u predvecerja ranih ljubavi kad nas odjednom prevare sve rijeci i svi nas pogledi dotaknu da se vise ne vrate nikad vise svoje srce ne iznosi na dlanu tek udji u neke tople sobe gdje je vrijeme mladosti pogodno gdje bi se mogli na tren pronaci u zaboravljenom refrenu pjesme gdje bi mogli pricati satima i ne znati da li su nam godine prosle nemoj vise ljubavi otvarati oci u predzorje kad utihnu posljednji glasovi kad se od osame naslonis uspomenom na prozore pod kisom koja zna i hoce a mi tek ljubavni i dobro raspolozeni nismo ni znali da nam je srce u oku raslo i preraslo sve okvire ne izgovaraj vise rijeci koje si u sumraku sobe ucila na pamet da ih dugo nosis nanizane oko vrata ne otvaraj vise vrata u rana predvecerja ljubavi podivljat ce rijeke zbog usana neljubljenih necemo se snaci sto nam je bilo davno jedno vrijeme necemo vise znati ni ljubiti kako smo znali nece vise biti ni takvih poraza ni takvih pjesama pa cak ni smrti ako otvoris vrata istom kretnjom nekome tko ce doc |
|
| |
Gost Gost
| Sve sto mi ostaje to je moje srce, veliko kao nebo i duboko kao more. Zamisli, to je sve što ostaje, a ja sam mislio da će mnogo više toga biti. Cak ni svoju zvijezdu nemam, rijeka mi je davno protekla, ali ipak imam jedno veliko srce i u njemu beskraj tuge, bijelu zoru predivnu na dlanu, imam zaista mnogo... Vjeruj mi ne žalim za mnom sjaj ne blijedi. |
|
| |
Gost Gost
| Umro sam a ti mi oprosti sto sam tako zureci zaboravio ruku da ti stisnem i poljubim te onako kako sam to uvijek cinio odlazeci. Oprosti mi sto sam proljece jedno zauvijek u sebi odnio ali sjeti se ostale su pjesme u desnoj ladici neuredno slozene snaci ces se iz njih ljubav prosto izbija te pjesme to sam ti sad ja. Oprosti mi nije bilo vremena za oprastanje suvise smo se voljeli da bi mogli nesto drugo. Tako zureci nisam ni pomislio da ces biti tuzna zbog svega i sad mi je zao zbog te praznine koja nas dijeli. Zbog toga sto ce nas jednu vjecnost zvijezde razdvajati i sto necu moci usne da ti dodirnem. |
|
| |
Gost Gost
| Ispod tvog pogleda nazirem jasno neke plavičaste oblake koji putuju s jedne na drugu stranu svijeta. I kad dolazim i kad odlazim. Uvijek su tu te zgusnute pahulje koje odredjuju položaj tvog pogleda. Znaš, svijet je prepun pogleda. Ima ih raznih. Kratkih, dugih, plahih, hrabrih. Ima ih skrivenih, tajnih i plašljivih. Ima ih bojažljivih, snenih. Neodlučnih i odlučnih. Svijet je prepun pogleda. Ali postoji jedan... onaj tvoj pogled... drugačiji ... jednostavno neponovljiv. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Sre 31 Avg - 17:09 | |
| U SVAKOM TVOME OKU
U svakom tvome oku dva svemira Moja dva nemira Moji putokazi i dom topli Moje dvije priče Srce od sreće što viče U prostoru između noći i zore U maloj tankoj liniji Kojom su nam srca spojena U svakom tvome oku Dva neba rasprostrta Sunce otkopčano I srce zakopčano malim brošem plavim Moj razlog što te slavim Što te pjesmama predajem U svakom tvome oku Jedna rijeka plovi tiha Široko razmaknutih obala U ljubav se pretvara na ušću u sreću Od male radosti Ti svojim glasom i pogledom napraviš veću I tako to ide u nedogled U svakom tvome oku Svakog se dana rodi jedan pitomi Jedan čaroban pogled |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Sre 31 Avg - 17:11 | |
| IMA MNOGO NAČINA
Ima mnogo načina za ljubav Na ovome svijetu Svijetlosti raznih I neba i mora koja se ljube Ima do svakog kraja neki put Koji se traži Ali samo je ljubav jedna U kojoj je tvoja prisutnost najbolji začin Najbolja je ljubav na tvoj način
Ima sreća raznih Koje nalaziš po putovima raznim U sjaju ih ima U sumraku se kriju Ali najbolja je sreća Koju tvoje oči griju
Ima osmjeha raznih Raznih dodira Čekanja i nemira Ali najljepši je nemir u meni Koji nestrpljivo čeka Da doploviš kao list Kojeg nosi rijeka |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Čet 14 Dec - 16:53 | |
| AKO SE NIKAD NISMO VOLJELI
Ako se nikad nismo voljeli onda je uzalud ovo bijelo jutro na mom licu, ova kisa u prvoj slici budjenja i pjesma koja ostaje u srcu zauvijek.
Ako se nikada nismo voljeli onda je cudno to zbivanje zivota u magli i sjenama dana prevarenih, ali ja vjerujem tebi i kad ne postojis i kad te nema u knjigama kad se u tvojim umornim ocima stisaju bitke i sve postane zaborav. I kad ti vjerujem, onda znam da ono sto smo zivjeli jedino ljubav moze znaciti... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Čet 14 Dec - 16:53 | |
| BILO JE NECEG TAJANSTVENOG
bilo je neceg tajanstvenog u tom plamenu vasih pogleda u toj neprestanoj borbi cvijetova i nesigurnih rijeci taj mali rat ljubavi izmedju dvije tuge vino izmjesano u casama muzika poslije ponocnih vijesti na uzglavlju u toplini vaseg tijela i vjerujte ja danas strepim nad svakim budjenjem za mene je opasnost taj zrak mirisnih naranci
i bilo je neceg
znam da je bilo malo ljubavnog u toj kratkoj epizodi koja je zivjela na vasim usnama
predivna gospodjo vi ste taj ulazak u ozbiljno neozbiljno shvatili a meni su se otvarali vidici meni su u ocima planule zore lomeci mi srce na beskrajnim zvucima vasa lomna bojazljivost u velovima snova
i vjerujte ja danas strepim nad svakim budjenjem za mene je opasnost svaki vlak koji donosi mirise juga u ovu mirnu sliku davnine i nema vise toga kao nekad ovo je druga mladost ovo vise nisu hrabri vulkani i ne govori se kao nekad predivna jasnoca mojih retrospektivnih lutanja ocajnickih pokusaja bjekstva
noc
i eine kleine nacht musik kao zvono nad celom kao luna nabrekla nad povrsinom oceana koji umiru i jos ima neotvorenih strana i tajanstvenosti u pogledima kao da nismo oboje porazeni u tom malom ratu ljubavi izmedju dvije tuge |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Čet 14 Dec - 16:54 | |
| DA LI CE ME NEKAD TVOJE RUKE PREPOZNATI
da li ce me nekad tvoje ruke prepoznati kad u nama bude vec mnogo jeseni i zima kad mi sjaj u oku izblijedi od kisa i kad me mozda vise nece biti da li ces ponekad zaplakati nocu kad te sjeti davna zaboravljena pjesma na sve ulice i restorane sva ona mjesta koja ces pamtiti po nasoj njeznosti i ljubavi u kristalnim prozorima plavim maglama da li ces ponekad zaplakati u prvi sumrak novog proljeca u toj jedinoj preostaloj zraci razbijenog sunca kad osjetis jos jednom dodir moga dlana kad me vise mozda nece biti a sve ce biti kao prije i ona rijeka plava i prozori tvoje sobe okrenuti daljinama u koje smo htjeli da li ces me ipak zaboraviti u predahu dviju ljubavi a znas da nam usne od istog poljupca boluju i da nas ista tuga progoni stoljecima |
|
| |
Gost Gost
| DA SAM TE UKRAO
Da sam te ukrao i legao pored tebe da li bi ljeto zamirisalo kao što tvoja kosa miriše da li bi pisalo u mojim pjesmama ono što sad ne piše kad sam žedan tvojih uspomena tvojih godina prije mene ljubomoran na sve one koji su s tobom dijelili sve ono što nisam ja Da sam te ukrao i legao pored tebe i ljubio tvoje lijepe prste tebe bih isto napravio od ljubavi čvrste nježnu s nebom u očima da me pratiš i vratiš s neba do sebe da sam te ukrao možda ne bih imao ništa ali bih imao tebe |
|
| |
Gost Gost
| GDJE SE LJUBI I NIKAD NE STARI
pijemo viski s ledom i kavu s okusom tebe i meni se tako pricini odjednom kako me tvoje koljeno dodiruje i to mi je dovoljan razlog da zaboravim knjige iz kojih sam dosta naucio
dvije fotelje nama su u tom trenutku kao dva svemirska broda i letimo daleko iza nas ostaje jutro ostaje rijeka i ova soba nas dvoje mijenjamo doba i mijenjamo sve obicne stvari odlazimo nekud gdje se ljubi i nikad ne stari sad smo ljubavno sretni svoj svemir imamo i imamo sve
pijemo viski pristaje nam i lijepo nam je njezne su ti usne tako njezne kad me poljube ti znas tako lijepo zatvoriti oci i otkrila si tajnu zatvorenog pogleda zoves me da dodjem pa tvoja hrabrost nema granica puna si ljubavi njezna si
dok pijemo viski pusimo i prebiremo po proslosti gramofon svira u nedogled i to je divno nas dvoje smo prvi ako nisi znala prvi smo u dusu sagledali i zaplakali od srece od cvijeta si njeznija od trave meksa i tesko nam je nebo oblacno drzati na obrazima
pijemo viski s ledom i kavu s okusom tebe dosta nam je svega sto nije kao ovo da nam je zauvijek tako od ljepote bi mozda umrli kao zvijezde
|
|
| |
Gost Gost
| KAKO BIH VOLIO ZNATI
Kako bih volio znati izgledas li sretno gospodjice moja kad te jesen zanjise na rukama kad u oku oblaka vidis odsjaj i prestanes se muciti s jednadzbama zivota kako bih ja gospodjice moja rado s tobom otvorio vrata i otisao zaboravio na zivot na ljubav na potonule brodove kako bih ja gospodjice tugo moja skinuo sve brojeve godina izbrisao datume da nasa ljubav bude primjer djeci koja dolaze |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Čet 14 Dec - 16:55 | |
| NIKAD VISE
nikad vise ne otvaraj vrata u predvecerja ranih ljubavi kad nas odjednom prevare sve rijeci i svi nas pogledi dotaknu da se vise ne vrate
nikad vise svoje srce ne iznosi na dlanu tek udji u neke tople sobe gdje je vrijeme mladosti pogodno gdje bi se mogli na tren pronaci u zaboravljenom refrenu pjesme gdje bi mogli pricati satima i ne znati da li su nam godine prosle
nemoj vise ljubavi otvarati oci u predzorje kad utihnu posljednji glasovi kad se od osame naslonis uspomenom na prozore pod kisom koja zna i hoce a mi tek ljubavni i dobro raspolozeni nismo ni znali da nam je srce u oku raslo i preraslo sve okvire
ne izgovaraj vise rijeci koje si u sumraku sobe ucila na pamet da ih dugo nosis nanizane oko vrata ne otvaraj vise vrata u rana predvecerja ljubavi
podivljat ce rijeke zbog usana neljubljenih necemo se snaci sto nam je bilo davno jedno vrijeme necemo vise znati ni ljubiti kako smo znali nece vise biti ni takvih poraza ni takvih pjesama pa cak ni smrti ako otvoris vrata istom kretnjom nekome tko ce doc |
|
| |
Gost Gost
| SVE STO MI OSTAJE
Sve sto mi ostaje to je moje srce, veliko kao nebo i duboko kao more. Zamisli, to je sve što ostaje, a ja sam mislio da će mnogo više toga biti. Cak ni svoju zvijezdu nemam, rijeka mi je davno protekla, ali ipak imam jedno veliko srce i u njemu beskraj tuge, bijelu zoru predivnu na dlanu, imam zaista mnogo... Vjeruj mi ne žalim za mnom sjaj ne blijedi. |
|
| |
Gost Gost
| UMRO SAM A TI MI OPROSTI
Umro sam a ti mi oprosti sto sam tako zureci zaboravio ruku da ti stisnem i poljubim te onako kako sam to uvijek cinio odlazeci. Oprosti mi sto sam proljece jedno zauvijek u sebi odnio ali sjeti se ostale su pjesme u desnoj ladici neuredno slozene snaci ces se iz njih ljubav prosto izbija te pjesme to sam ti sad ja. Oprosti mi nije bilo vremena za oprastanje suvise smo se voljeli da bi mogli nesto drugo. Tako zureci nisam ni pomislio da ces biti tuzna zbog svega i sad mi je zao zbog te praznine koja nas dijeli. Zbog toga sto ce nas jednu vjecnost zvijezde razdvajati i sto necu moci usne da ti dodirnem. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Čet 14 Dec - 16:56 | |
| ODLAZIS
kazes zauvijek uzimas cak i onaj stari kaput koji je u ormaru visio iz ciste sentimentalnosti i rukavice izemdju ostalog koje si nosila one hladne zime kad su ti samo oci bile tople ljubavi
ova godina mora da je lose pocela
ima u tome nesto sto necemo nikada razumijeti ima tako nekih tuga koje ne osjetis i koje te zateknu pri budjenju
i sad ti odlazis
nervozno palis cigaretu okreni se jos jednom i pogledaj me u oci pogledaj u buducnost koja gori negdje daleko i reci posteno od srca
znas i sama da takvih ljubavi nema na svijetu
i sad kada odlazis izadji tiho na prstima predji tih par koraka iz sadasnjosti
zaustavi vjetar
poneku sitnicu namjerno zaboravi da se mozes vratiti kad prodju godine i kad srce zbroji sve dobro i lose
odlazis
cak i to cinis na svoj profinjen nacin u sobi tisina samo neka pjesma na radiju dopola izgorjela svijeca vani prve pahulje snijega
kraj kakav sam vec negdje citao u romanima blesav i nepotreban ubitacan kraj koji ostavlja tragove
godina ce biti losa... |
|
| |
Malena40 VIP
Poruka : 55826
Učlanjen : 22.01.2017
| Naslov: Re: Željko Krznarić Čet 14 Dec - 23:11 | |
| Ako mi odemo preko neba što ćeš s ovim pjesmama koje sam ti pisao kad sam od tebe daleko disao što ćeš s usnama punim mojih poljubaca i tko će tamo na Trešnjevci biti od nas tužniji Ako mi odemo jedna tajna će u tugi nestati i pogledi će prestati vlakove ćemo pratiti a sami se nikada nećemo vratiti jer ako odemo preko neba nitko neće znati što nama treba. ....My heart beats only for you.... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 4 Maj - 17:40 | |
| Ako se nikad nismo voljeli onda je uzalud ovo bijelo jutro na mom licu, ova kisa u prvoj slici budjenja i pjesma koja ostaje u srcu zauvijek.
Ako se nikada nismo voljeli onda je cudno to zbivanje zivota u magli i sjenama dana prevarenih, ali ja vjerujem tebi i kad ne postojis i kad te nema u knjigama kad se u tvojim umornim ocima stisaju bitke i sve postane zaborav. I kad ti vjerujem, onda znam da ono sto smo zivjeli jedino ljubav moze znaciti... |
|
| |
Gost Gost
| bilo je neceg tajanstvenog u tom plamenu vasih pogleda u toj neprestanoj borbi cvijetova i nesigurnih rijeci taj mali rat ljubavi izmedju dvije tuge vino izmjesano u casama muzika poslije ponocnih vijesti na uzglavlju u toplini vaseg tijela i vjerujte ja danas strepim nad svakim budjenjem za mene je opasnost taj zrak mirisnih naranci
i bilo je neceg
znam da je bilo malo ljubavnog u toj kratkoj epizodi koja je zivjela na vasim usnama
predivna gospodjo vi ste taj ulazak u ozbiljno neozbiljno shvatili a meni su se otvarali vidici meni su u ocima planule zore lomeci mi srce na beskrajnim zvucima vasa lomna bojazljivost u velovima snova
i vjerujte ja danas strepim nad svakim budjenjem za mene je opasnost svaki vlak koji donosi mirise juga u ovu mirnu sliku davnine i nema vise toga kao nekad ovo je druga mladost ovo vise nisu hrabri vulkani i ne govori se kao nekad predivna jasnoca mojih retrospektivnih lutanja ocajnickih pokusaja bjekstva
noc
i eine kleine nacht musik kao zvono nad celom kao luna nabrekla nad povrsinom oceana koji umiru i jos ima neotvorenih strana i tajanstvenosti u pogledima kao da nismo oboje porazeni u tom malom ratu ljubavi izmedju dvije tuge |
|
| |
Gost Gost
| da li ce me nekad tvoje ruke prepoznati kad u nama bude vec mnogo jeseni i zima kad mi sjaj u oku izblijedi od kisa i kad me mozda vise nece biti da li ces ponekad zaplakati nocu kad te sjeti davna zaboravljena pjesma na sve ulice i restorane sva ona mjesta koja ces pamtiti po nasoj njeznosti i ljubavi u kristalnim prozorima plavim maglama da li ces ponekad zaplakati u prvi sumrak novog proljeca u toj jedinoj preostaloj zraci razbijenog sunca kad osjetis jos jednom dodir moga dlana kad me vise mozda nece biti a sve ce biti kao prije i ona rijeka plava i prozori tvoje sobe okrenuti daljinama u koje smo htjeli da li ces me ipak zaboraviti u predahu dviju ljubavi a znas da nam usne od istog poljupca boluju i da nas ista tuga progoni stoljecima |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Željko Krznarić Pet 4 Maj - 17:41 | |
| Kako bih volio znati izgledas li sretno gospodjice moja kad te jesen zanjise na rukama kad u oku oblaka vidis odsjaj i prestanes se muciti s jednadzbama zivota kako bih ja gospodjice moja rado s tobom otvorio vrata i otisao zaboravio na zivot na ljubav na potonule brodove kako bih ja gospodjice tugo moja skinuo sve brojeve godina izbrisao datume da nasa ljubav bude primjer djeci koja dolaze |
|
| |
Gost Gost
| nikad vise ne otvaraj vrata u predvecerja ranih ljubavi kad nas odjednom prevare sve rijeci i svi nas pogledi dotaknu da se vise ne vrate
nikad vise svoje srce ne iznosi na dlanu tek udji u neke tople sobe gdje je vrijeme mladosti pogodno gdje bi se mogli na tren pronaci u zaboravljenom refrenu pjesme gdje bi mogli pricati satima i ne znati da li su nam godine prosle
nemoj vise ljubavi otvarati oci u predzorje kad utihnu posljednji glasovi kad se od osame naslonis uspomenom na prozore pod kisom koja zna i hoce a mi tek ljubavni i dobro raspolozeni nismo ni znali da nam je srce u oku raslo i preraslo sve okvire
ne izgovaraj vise rijeci koje si u sumraku sobe ucila na pamet da ih dugo nosis nanizane oko vrata ne otvaraj vise vrata u rana predvecerja ljubavi
podivljat ce rijeke zbog usana neljubljenih necemo se snaci sto nam je bilo davno jedno vrijeme necemo vise znati ni ljubiti kako smo znali nece vise biti ni takvih poraza ni takvih pjesama pa cak ni smrti ako otvoris vrata istom kretnjom nekome tko ce doc |
|
| |
Gost Gost
| Ispod tvog pogleda nazirem jasno neke plavičaste oblake koji putuju s jedne na drugu stranu svijeta. I kad dolazim i kad odlazim. Uvijek su tu te zgusnute pahulje koje odredjuju položaj tvog pogleda. Znaš, svijet je prepun pogleda. Ima ih raznih. Kratkih, dugih, plahih, hrabrih. Ima ih skrivenih, tajnih i plašljivih. Ima ih bojažljivih, snenih. Neodlučnih i odlučnih. Svijet je prepun pogleda. Ali postoji jedan... onaj tvoj pogled... drugačiji ... jednostavno neponovljiv. |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Željko Krznarić | |
| |
|
| |
|
Danas u 1:35 od Emelie
» Uz ovo kuliram
Danas u 1:29 od Emelie
» Jedna stara stvar